Kenia: 10 dagen Luxe Across Kenia Safari (M22)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Je wordt van je Hotel opgehaald in of nabij Nairobi of van het International Airport Jomo Kenyatta en rijdt naar het Lake Nakuru National Park door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei. Je komt op tijd aan in je lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” tot aan de avond.
Dit biedt je de kans om je eerste glimp op te vangen van de legendarische 1,2 miljoen flamingo’s die zich ophouden bij het meer en misschien vind je neushoorns die grazen op de oever van het meer (dit park is het grootste neushoornreservaat van de natie).

Overnachting: Sarova Lion Hill Lodge
Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Lake Nakuru: ongeveer 180 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_sarova_lion_hill_1

Direct na het ontbijt verlaten we Lake Naivasha en rijden we richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” tot in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Masai Mara: 350 Km – 5,5 uur

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_1

Vandaag en de dag erna ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)
Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_2

Na het ontbijt checken we uit en dalen we af naar de Great Rift Valley voor aankomst in jouw volgende Lodge alwaar je op tijd aankomt voor een heerlijke lunch. In de namiddag kan je genieten van een 2 uur durende boottocht en breng je een bezoek aan het halve maan-eiland voor een wandeling. Je komt heel dicht bij de Nijlpaarden en kan vogels voeden. Je bent in de avond terug in je Lodge voor het diner.

Overnachting: Sawela Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Maasai Mara naar Lake Naivasha: 300 Km – 5 uur

safari-kenia-luxe_sawela lodge_1

Na een vroeg ontbijt gaan we naar een erg mooi maar klein park, namelijk Hells Gate. Dit park kan per fiets, te voet of deels met de auto bekeken worden. Wij raden je aan om met de auto door te rijden tot aan het einde waar je dan te voet kan afdalen in de spelonken van Hells gate voor een prachtige en erg aparte ervaring met een gids. Na dit spectaculaire bezoek

Hierna vervolgen we onze rit naar Amboseli over de vlakte van de grote Riftvallei en verder via de stad Nairobi rijden we naar het zuiden door de vlaktes Kapiti en Kitengela, waarna je Amboseli bereikt. Je hebt een ontspannende middag, voordat je geniet van een geplande “Game Drive” tot aan de avond.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Hells Gate: 30 Km - 45 min.
Afstand: Hells gate naar Amboseli: 350 Km – 5 uur

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_1

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge gaan we weer opnieuw op gamedrive en komen we dichter bij de Kilimanjaro. Aan het einde van de middag keren we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_3

Ook vandaag begin je al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt check je uit in de Lodge en rijden we van het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route. We rijden dan via Chyullu Hills en Lava Flow, de beroemde “Shetani Lava” waarna we een bezoek zullen brengen aan Mzima Spings om krokodillen en nijlpaarden te kunnen spotten.
Hierna gaan we naar de Lodge waarna we na de luch onze weg vervolgen voor meer gamedrives met mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra’s en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Tevens brengen we een bezoek aan Rhino Sanctuary waar je de mogelijkheid hebt om neushoorns en de overige leden van de “Big Five” te bekijken. Aan het einde van de middag keren we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Kilaguni Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Tsavo West: ongeveer 200 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_kilaguni_serena_2

Na het ontbijt verlaten we de Lodge en rijden we naar Mzima Springs binnen het Tsavo West National Park. In dit gebied kan je nijlpaarden en krokodillen bekijken aan een mooi meer met daaromheen een mooi landschap.

Hierna verlaten we Tsavo West en rijden we naar Tsavo East National park.
Het grotere Tsavo East National Park is over het algemeen vlak, met droge vlaktes waar de rivier de Galana doorheen stroomt. Andere kenmerken zijn het Yatta-plateau en de Lugard-waterval. In Tsavo East vindt je géén neushoorns en ook geen nijlpaarden. Wel is Tsavo East beter geschikt om groot wild te spotten en de kans om grotere kattensoorten te zien is hier ook een stuk groter. Ook staat Tsavo East bekend om zijn uitgestrekte rode vlaktes vanwege de rode klei. Om deze reden zie je hier ook veel olifanten die, vanwege de klei, rood gekleurd zijn omdat zei het rode stof over zich heen gooien. We gaan dit park eens mooi bekijken en dat doen we tot in de late avond wanneer we arriveren bij onze lodge voor het diner en de overnachting.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Tsavo East: ongeveer 200 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_1

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia   Sawela @Lake Naivasha – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:LuxuryLuxuryLuxury
1-2 pers.€ 2.670,00€ 3.015,00€ 3.360,00
3-4 pers.€ 2.275,00€ 2.615,00€ 3.015,00
5-6 pers.€ 2.125,00€ 2.490,00€ 2.775,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.350,00€ 1.350,00€ 1.350,00
1 pers. aparte kamer extra€ 60,00€ 170,00€ 245,00
Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Gratis boottocht van 1 uur bij Lake Naivasha
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: