Ethiopië_Birr

Ethiopië valuta & bank

Valuta

De munteenheid van Ethiopië is de birr. Het is verdeeld in 100 cent in munten van 1, 5, 10, 25 en 50 cent en een munt van één birr, en er zijn biljetten van 1, 5, 10, 50 en 100 birr.

Volgens de voorschriften van de Nationale Bank van Ethiopië moeten alle rekeningen in Ethiopië worden betaald in birr. Maar dit wordt niet afgedwongen en Ethiopian Airlines, de meeste grote hotels en de meeste reisbureaus accepteren (en eisen soms) de Amerikaanse valuta.

De Amerikaanse dollar is de beste vreemde valuta om mee te nemen naar Ethiopië en kan worden ingewisseld bij banken en wisselkantoren. Amerikaanse dollars moeten contant worden gedragen (ze accepteren geen reischeques van Amerikaanse dollars)

Een regel die strikt wordt gehandhaafd, is de conversie van birr naar Amerikaanse dollars of euro’s; deze transactie kan alleen worden gedaan voor mensen met verdere vliegtickets vanuit Ethiopië. Dit betekent dat mensen die het land verlaten, moeten budgetteren. Er zijn handelaren op de zwarte markt rond de grenzen, maar de tarieven zijn slecht en het is riskant.

Bezoekers kunnen een onbeperkte hoeveelheid vreemde valuta invoeren, maar dit moet bij aankomst bij de douane worden aangegeven op het juiste blauw gekleurde formulier.

Vreemde valuta kan alleen worden ingewisseld bij erkende banken en hotels en er moet een ontvangstbewijs worden verkregen.
Het valutaverklaringsformulier moet worden bewaard, omdat dit bij vertrek door de douane wordt vereist, samen met het valutawisselformulier. Bezoekers kunnen overtollige Ethiopische Birr omwisselen voor contant geld op de luchthaven voor vertrek.

Bank

Let op: de bankinfrastructuur is niet goed ontwikkeld in Ethiopië en kan problemen veroorzaken voor onafhankelijke reizigers.
Daarom is het raadzaam om een ​​gerenommeerde touroperator te gebruiken tijdens het reizen in Ethiopië, omdat deze u kunnen helpen bij het omgaan met betalingen tijdens het reizen.

Banktijden zijn meestal van 8.00 tot 16.00 uur van maandag tot vrijdag en van 8.00 tot 11.00 uur op zaterdag. Sluitingstijden kunnen in sommige particuliere banken een uur later zijn. De meeste banken werken tijdens de lunch; Valutawisseldiensten sluiten echter tijdens de lunchuren (12:00 – 13:00 uur).

In de belangrijkste stadscentra zijn er een beperkt aantal geldautomaten en deze zijn vaak geclusterd. U zult waarschijnlijk zes tot zeven geldautomaten vinden die in sommige winkelcentra of hotels zijn geconcentreerd en in andere niet. Buiten het stadscentrum zijn geldautomaten zeer zeldzaam, dus het is raadzaam om zoveel mogelijk contant geld mee te nemen als mogelijk en veilig.
Merk op dat geldautomaten in Ethiopië buitenlandse betaalpassen of creditcards vaak niet herkennen. U kunt het beste contact opnemen met uw lokale bank om na te gaan of uw kaart compatibel is met Ethiopische geldautomaten.

De bekendste creditcards kunnen worden gebruikt om te betalen voor vluchten met Ethiopian Airlines en misschien 2 van de grote hotels in Addis Abeba – maar dat is ongeveer de omvang van hun bruikbaarheid. Het is het beste om contant geld mee te nemen.
Het wordt aanbevolen om een ​​geldgordel te dragen die discreet onder uw kleding past.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling