Ethiopië, eten, drinken & keukenadvies

Ethiopië, eten, drinken & keukenadvies

De meeste luxe restaurants in Ethiopië zullen redelijk hoge normen voor voedselhygiëne hebben. Eten van kraampjes langs de weg wordt niet aanbevolen, omdat de voedselveiligheid niet kan worden gegarandeerd. Reizigers moeten worden gewaarschuwd tegen het eten van groenten, zoals in salades die mogelijk in water zijn gewassen. Probeer fruit en groenten te beperken tot die u zelf pelt zoals sinaasappels, mango’s, enz.

De Ethiopische keuken bestaat typisch uit plantaardige en vaak zeer pittige vleesgerechten. Dit is meestal in de vorm van wat (ook w’et of wot), een dikke stoofpot, geserveerd bovenop injera, een grote zuurdesembrood, gemaakt van gefermenteerd teffmeel. Ethiopiërs eten uitsluitend met hun rechterhanden en gebruiken stukjes injera om beten van voorgerechten en bijgerechten op te halen. Gebruiksvoorwerpen zijn optioneel.

Het is belangrijk om te onthouden om alleen flessenwater te drinken. Er zijn veel merken om uit te kiezen; controleer altijd de plastic verzegeling op alle flessen voordat u een verkoper betaalt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling