Safari Amboseli National Park – Kenia

Wat kan je allemaal verwachten tijdens een Safari Amboseli?

In het zuiden van Kenia, in de provincie Kajiado, ligt het Amboseli National Park. Het vroegere Masai Amboseli Game Reserve Park is één van Kenia’s populairste reservaten. Hier worden de iconische foto’s van Kenia tot leven gebracht. Het is na het Maasai Mara National Park het populairste nationale park van Kenia.

amboseli_map

Dit gebied strekt zicht uit over bijna 400 km² en werd in 1974 tot nationaal park uitgeroepen ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem. Dit ecosysteem reikt over een gebied van 8000 km², langs de grens tussen Tanzania en Kenia. Sinds 2005 is het zeggenschap over het park weer aan de lokale bevolking: de Masai. Sindsdien is het domein weer een reservaat. Ook andere volkeren dan de Masai hebben zich hier gevestigd omwille van de aantrekkelijke economische activiteiten die de bezoeken van toeristen met zich meebrengen. Ook de intensieve landbouwactiviteiten langs de moerassen zijn een aantrekkelijke factor voor de bevolking. Er valt in dit gebied amper 350 millimeter regen per jaar.

safari-in-kenia-amboseli-national-park-03

Het park beschermt twee van de vijf belangrijkste moerassen en omvat een opgedroogd pleistoceenmeer en een semi-aride vegetatie.

Dit reservaat mag dan relatief klein zijn: het is een van ’s werelds beste wildlife-viewingservaringen. Een Safari in Amboseli is om deze reden een echte aanrader! Er leven meer dan 400 verschillende soorten vogels zoals pelikanen, ijsvogels, watervogels, crakes en hamerkoppen. Er cirkelen 47 soorten roofvogels rond op zoek naar een lekkere prooi. Dit National Park is de habitat van vele soorten wilde dieren. Je kunt er via een safari onder meer de Afrikaanse busholifanten, impala’s, cheeta’s, Oost-Afrikaanse leeuwen, Kaapse buffels, impala’s, gevlekte hyena’s, Masai-giraffen, neushoorns, blauwe gnoe’s en vlaktes-zebra’s spotten. Deze brede waaier aan soorten wilde dieren maken dit park tot een van de beste kansen om de typisch Afrikaanse dieren in het wild te kunnen bezichtigen. Door de lange, uiterste droge maanden is de vegetatie hier schaars en zijn de dieren heel goed in actie te zien.

safari-in-kenia-hells-gate-04

Het park heeft ook uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld met een hoogte van 5.895 meter.

Safari park Amboseli is gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste losstaande berg ter wereld. Hij is maar liefst 5895 meter hoog. De omgeving van de Kilimanjaro is prachtig en indrukwekkend. De bezichtiging van deze ‘reus’ zou dan ook deel moeten uitmaken van een safari in dit gebied. De Kibo, een van de drie Kilimanjaro’s toppen, is bedekt met met gletsjers en ijsgebied over een oppervlakte van meer dan 11 km².

De top van de Kibo (één van de 3 toppen van de Kilimanjaro) is over een oppervlakte van ruim elf vierkante kilometer bedekt met gletsjers en ijsvelden. Dit alleen geeft al wel een indruk van de groote van deze majustieuze berg?

Amboseli_National_Park_gate

Amboseli was de thuisbasis van “Echo” misschien wel de meest onderzochte olifant ter wereld

Het Amboseli park is slechts 240 km verwijderd van Kenia’s hoofdstad Nairobi. Het park is reeds meermaals uitgeroepen tot ’s werelds beste plek om oog in oog te komen staan met loslopende olifanten. Hier leven namelijk de meeste olifanten per vierkante kilometer. Dit gebied was de thuisbasis Echo, de meest bestudeerde olifant ter wereld. Er werden veel boeken en documentaires over haar gemaakt. Echo is 60 jaar geworden en in 2009 overleden. Ze werd bijna 40 jaar gevolgd door de Amerikaanse Cynthia Moss, een Dr. in natuurbescherming. Naast de unieke wild-life ervaringen heb je bij dit park ook de mogelijkheid om een Masai-dorp te bezichtigen en er de plaatselijke bevolking en cultuur te leren kennen.

Het park heeft een aantal regels opgesteld om deze dieren, die er in het wild leven, te beschermen, zoals bijvoorbeeld:

– Verlaat nooit het voertuig, enkel op de aangewezen plekken
– Val de dieren op geen enkele manier lastig
– Blijf steeds op de sporen
– Ga niet off-road rijden
– Geef de dieren altijd het recht het pad over te steken.

Amboseli_National_Park_6
kinderen-kenia
safari-in-kenia-amboseli-national-park_10
safari-in-kenia-amboseli-national-park_11
safari-in-kenia-amboseli-national-park_12
safari-in-kenia-amboseli-national-park_13

Méér informatie over Amboseli vindt je bijvoorbeeld op deze pagina’s (deze openen in een nieuw venster)

De populairste Safari’s in Kenia uit ons reisaanbod