chimpansee Ngyungwe bos 2

Hier is jouw gids om je Droom Safari in Afrika te kunnen plannen

Het staat al lang op je bucketlist, een reis naar Afrika, maar waar begin je?

Je hebt al vaak gegoogeld en misschien veel verhalen gelezen die het plannen van een reis nog ingewikkelder maken.
Met de juiste informatie en tips is het echter niet zo ingewikkeld als je denkt en Safari in Africa is er om je te helpen.

Dit is jouw gids om je Droom Safari in Afrika te kunnen plannen.

Er zijn veel reisbureaus waar je standaardreizen kunt boeken, maar wij bij Safari in Africa hebben de missie om samen met jou dat ‘once-in-a-lifetime’-reisschema te ontwerpen, en daarom hebben we een aantal zeer handige tips samengesteld die waardevol zijn om je safari te plannen.

Bepaal je bestemming

Het Afrikaanse continent is enorm en elk land is uniek en biedt verbazingwekkende ervaringen, van landschappen, dieren in het wild tot cultureel erfgoed en elk zal adembenemend zijn.
Als je aan safari denkt, zijn waarschijnlijk de eerste landen die in je opkomen Kenia en Tanzania, vanwege hun overvloedige fauna en jaarlijkse “Wildebeest-migratie“.
Maar hoe zit het met Rwanda en Oeganda, voor Gorilla Trekking. Kleurrijk Ethiopië met prachtige landschappen en cultureel erfgoed. DR Congo, waar je Lowland Gorillas kunt zien en waar je zelfs de actieve Nyiragongo-vulkaan kunt bewandelen!

safari-in-kenia_neptune-village-beach-resort_05
Intore Dancers, Rwanda B&W
Berggorilla met een baby. Virunga

De beste reistijd

Heel vaak ontvangen we de vraag, wat is de beste tijd om een ​​specifiek land te bezoeken?
Zoals overal ter wereld kent elk land in Afrika verschillende seizoenen en weerpatronen. Maar eigenlijke zijn er zijn nooit ‘slechte’ tijden om op safari te gaan. Misschien afhankelijk van je eigen wensen kunnen er ‘betere’ tijden zijn om aan je verwachtingen te voldoen.
Over het algemeen staan ​​juni-oktober bekend als de droge seizoenmaanden in Afrika bezuiden de Sahara en worden ze vaak beschouwd als de ‘beste’ om op safari te gaan. In het droge seizoen is het gemakkelijker om de dieren te spotten omdat ze zich concentreren in de gebieden waar ze water kunnen vinden. Maar het natte seizoen, november-april, heeft ook zijn voordeel, het is minder heet en stoffig en landschappen worden groen, waardoor je zeer heldere foto’s kunt maken. Maak je geen zorgen over te veel regen omdat het sowieso niet de hele dag regent zoals het dat in Nederland vaak doet.


Ervaringen

Als je eraan denkt om op safari te gaan, denk je in eerste instantie aan het spotten van dieren in het wild en het doen van game drives, maar er zijn zoveel meer dingen te doen dan alleen de natuur verkennen vanuit een safarivoertuig.
Stap uit de auto en maak een spannende wandelsafari, waarbij je heel dichtbij en veel persoonlijk bij de dieren uit de natuur komt.
Maak een meervoudige wandeling in Ethiopië en ontdek niet alleen de natuur, maar ontmoet ook de lokale bevolking en hun cultureel erfgoed. Beklim een ​​vulkaan in DR Congo of Tanzania. Verken Rwanda op 2 wielen. Bezichtig de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, in Kenia of Tanzania.
En bovenal en niet te vergeten zijn al onze bestemmingen perfect voor je huwelijksreis en ook ideaal voor gezinnen.

Gondar, Ethiopia, the castle of Ghebbi, Ethiopia
Lava en stoom in krater van Nyiragongo-vulkaan in Virunga-natie. Meer, actie
safari-in-kenia-kilimanjaro

Hoe kom je er?

Naar Afrika reizen is echt niet moeilijk!
Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die dagelijkse vluchten naar verschillende Afrikaanse landen aanbieden. De meest voorkomende inkomende luchthavens per land zijn:
Tanzania – Kilimanajro International Airport (JRO)
Kenia – Jomo Kenyatta International Airport (NBO)
Ethiopië – Internationale luchthaven Addis Ababa (ADS)
Rwanda – Kigali International Airport (KIG)
Oeganda – Kampala International Airport
DR Congo – we adviseren om naar Kigali te vliegen

We raden u aan SkyScanner.nl te gebruiken waarmee je meerdere bestemmingsroutes kunt boeken!
Aarzel niet om ons om hulp te vragen!


Wat moet je meenemen, wat pak je in als bagage?

Dit is ook een vraag die we vaak van onze gasten ontvangen.
Het hangt allemaal af van welk land je gaat bezoeken en van de activiteiten die je gaat doen, maar de belangrijkste tip om je te geven is dat je bagage comfortabel in een zogenaamde zachte tas moet passen.
Als je reisschema inclusief vervoer is in een van de kleine binnenlandse propellorvliegtuigen (bijvoorbeeld vanaf of naar een Park airstrip) dan mag de bagage per persoon niet meer dan 15 kg wegen.

Een andere tip is dat de kleuren van je kleding beter niet (te) helder zijn omdat ze insecten aantrekken, maar ook grotere dieren kunnen afschrikken.
Neem comfortabele schoenen, veel zonnebrandcrème, muggenspray, zonnebril en een hoed mee, en als je je safari eindigt met enkele nachten op het strand, vergeet dan niet je zwemkleding mee te nemen.
Wij adviseren je om in de handbagage je camera-uitrusting, reservebatterijen en belangrijke documentatie (en kopieën) zoals je paspoort, vliegtickets en medicijnen in te pakken.
Hoewel het overdag heet kan worden, geloof het of niet tijdens de nachten, het kan erg koud worden en daarom raden we je aan een warme trui of vest mee te nemen.
Vergeet niet een verrekijker mee te nemen!

safari-in-kenia-bagage_en_kleding_op_safari
safari-in-kenia-rode-kleding
safari-in-kenia-safari_foto-tips

Klaar om op avontuur te gaan?

Nu heb je de basis gelezen die je moet weten voor het plannen van je reis naar Afrika.
Je hebt je bestemming geselecteerd, mogelijk je gewenste reisdatums bepaald, bedacht wat je wilt ervaren.
Het enige dat overblijft is contact opnemen met Safari in Africa en ons die geweldige reis voor je laten samenstellen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling