safari-in-kenia-Buitenactiviteiten

Buitenactiviteiten in Kenia

Kenia is een geweldig mooi land om van sport en andere buitenactiviteiten te genieten. In de zee of rivieren kun je watersporten beoefenen zoals duiken en snorkelen, een hengel uitgooien om te vissen, windsurfen of kitesurfen… Ook raften op wild water is aan te raden als je avontuurlijk bent en van water houdt. Grotten bezoeken is een belevenis. Bergen beklimmen is avontuurlijk. Ben je uit op dergelijke onvergetelijke ervaringen dan kun je ook online eens rondkijken bij de “Mountain Club of Kenya”. Wil je klimmen, lange trektochten maken of bijzondere plekken ontdekken? Breng dan een bezoek aan: www.kilimanjaro.cc

Wandelen en buiten sporten

Hou je van wandelingen of buiten sporten zoals joggen, dan heb je in Kenia legio mogelijkheden. De natuur is er imponerend en als je te voet gaat, maak je bovendien ook gemakkelijk contact met lokale bevolking. Ook dat zal voor onvergetelijke indrukken zorgen. De bergen van Mau Cherangani, Mount Elgon, Mount Kenya of in de bergketens van Aberdare, zijn goed begaanbaar zonder auto. Als je gebieden bezoekt waar weinig mensen wonen, is het beter om te liften of een auto te huren. In veilige gebieden kun je lopen of eventueel fietsen. Stel je veiligheid voorop.

Voettocht door de rimboe

In de natuur van Kenia kom je dieren tegen die een gevaar voor je kunnen vormen. Kuddedieren zoals buffels of olifanten zijn meestal niet uit op een ontmoeting en zullen in veel gevallen gewoon een andere richting kiezen. Toch is dat is niet altijd het geval. Dieren die zich kwetsbaar voelen of die jongen hebben, kunnen extra alert zijn en bereid aan te vallen als ze denken dat het nodig is om hun jong of zichzelf te beschermen. Soms kunnen dieren ook geïrriteerd raken als er mensen in de buurt komen. Kies liever voor een georganiseerde wandelsafari als je lopend door de rimboe wilt trekken. Dit is veruit het veiligste. Je loopt dan weinig kans op verdwalen en met behulp van ervaren gidsen leer je wat je wel en niet moet doen. Neem sowieso voldoende schoon drinkwater mee als je op pad gaat. Uitdroging is snel gebeurd in een warm land als Kenia. Goed georganiseerde wandelsafari’s kun je vinden in a.a. Laikipia en Nairobi. Informeer bij de kleine kampen of wildreservaten naar de verschillende mogelijkheden.

Is wandelen of joggen veilig in Kenia?

In een land als Kenia kun je op veel plaatsen redelijk veilig joggen en wandelen, maar het is uiteraard niet te vergelijken met buitensporten in Nederland. Je bent zonder meer veiliger in een groep en als de trip georganiseerd is. Als je zonder ervaring lange wandelingen maakt kun je verdwalen, uitdrogen, gebeten worden door insecten, ziek worden door virussen of bacteriën, geblesseerd raken of aangevallen worden door wilde dieren. In de rimboe is geen telefonisch bereik en daarom kun je zonder dat je er erg in hebt, onverwachts in problemen komen. Je voorkomt deze problemen door niet alleen op pad te gaan en goed voorbereid aan een wandeling te beginnen. Laat anderen altijd weten waar je heengaat en wanneer je weer terug te verwachten bent. Veel sportieve mensen kiezen voor georganiseerde activiteiten in Kenia. Er wordt best veel hardgelopen. Er worden ook hardloopevenementen georganiseerd voor de echte diehard marathonlopers.

Safari marathon

Op 1600 meter hoogte in het Lewareservaat, noordelijk gelegen van Mount Kenya, wordt de bekendste safarimarathon van het land georganiseerd. Deze Safari-marathon wordt vaak in juni gelopen. Het is een hele onderneming, je rent over wegen van zand, die slingerend door de rimboe een avontuurlijk pad uitsnijden. Onderweg is de kans groot dat wilde dieren weten dat je er bent. Gidsen en beveiligers moeten dan ook goed opletten dat deelnemers aan de marathon de rimboe veilig doorkruisen. Meer informatie over “De Nairobi-marathon” vind je bij www.nairobimarathon.com/

Bergbeklimmen in Kenia

Kenia is een prachtig land om te klimmen. Natuurlijk is Mount Kenya een favoriete stek, maar ook op de rode vulkanen van het Riftvallei, bergketens van Cherangani en Mathews, of in Hell’s Gate National Park. Wil je veel weten over de vele mogelijkheden om te klimmen neem dan bijtijds (!) contact op met De Mountain Club of Kenya via www.mck.or.ke Men weet er veel over de belangrijkste zaken om zo veilig mogelijk bergen te beklimmen. Eenmaal in het gebied aangekomen kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt. Er zijn zelfs klimmers-pakketten verkrijgbaar. Ook kun je technische advies en informatie verkrijgen.

Grotten in Kenia

Kenia heeft een behoorlijk aantal indrukwekkende grotten en tunnels die een bezichtiging waard zijn. Lavatunnels Leviathan Cave in Chyulu Hills en de Suswa Caves in de omgeving van Narok voeren ondergronds wel 11 kilometer tunnels. Ook voor het bezoeken aan tunnels en grotten geldt dat veiligheid belangrijk is. Je hebt een geschikte uitrusting nodig en je moet weten wat je te wachten staat. In de Chyulu regio kun je informatie over ondergrondse tochten krijgen.

Paardrijden in Kenia

Als je wilt paardrijden in Kenia zijn Central Highlands en Laikipi mooie locaties. Er worden safari’s te paard georganiseerd en ook in Nairobi wordt er veel georganiseerd op het gebied van paardrijden.

Kameelrijden

Een ritje op een kameel is ook populair. Ook kunnen er safari’s gemaakt worden op de rug van een kameel. Zelfs op 10 kilometer afstand van Nairobi kan safari in Kenia al beginnen, maar ook een ritje op de rug van een kameel over het spierwitte strand behoort tot de mogelijkheden. Ga je op safari in het nabijgelegen wildpark van Nairobi, zie je in de verte de huizen van de stad liggen. Toch tref je daar al giraffes, leeuwen, hyena’s, bavianen en cheeta’s aan. Zelfs de zwarte neushoorn ontbreekt niet, daar deze in het relatief kleine nationale wildpark van Nairobi gefokt wordt omdat ze met uitsterven bedreigd zijn.

Vissen in rivieren of op zee

Als je van vissen houdt gooi dan je hengel uit in de Naivasha, Baringo en Turkana meren. Je hebt een visvergunning nodig. Bij de meren zijn boten te huur. De visvergunning kun je verkrijgen bij het Fisheries Departement, vlakbij het National Museum in Nairobi. In de merel kun je veelal vissen op forel. In het Victoriameer vind je de eilanden Rusinga, Mfangano en Takawiri. Je kunt er in luxe vakantiehuizen je reistijd doorbrengen. Echte fanatieke sportvissers kunnen hun hart ophalen tijdens vissen op zee in Watamu en Malindi. Bezoek het koraalrif en geniet eventueel duikend van de duizelingwekkende hellingen onder water.

Duiken in Kenia

Menigeen die een reis naar Kenia boekt wil duiken en snorkelen. Onder water is er minstens zoveel te beleven als boven water. Ook snorkelen is een geliefde bezigheid. Het zeewater is heerlijk van temperatuur. Een wetsuit heb je in principe niet nodig. Vooral in oktober tot april kun je volop genieten van het lauwe zeewater. In oktober en november wordt er veel gedoken en gesnorkeld, ook maart is een geliefde maand om dieper onder water te zwemmen. In de omgeving van Watamu, Malindi en aan de kusten van Momabasa tref je verschillende duikscholen aan. Zowel geschikt voor nieuwelingen en voor geoefende duikers. Er wordt duikles gegeven maar men biedt er ook de mogelijk om excursies te volgen. De uitgestrekte witte stranden met wuivende palmbomen zijn aantrekkelijk voor zowel duikers als surfers, para-sailen en gewoon zeilen. Onder water zijn de schitterende koraalriffen van bijvoorbeeld Diani Beach aan de zuidkant van Mombasa, een paradijs voor natuurfotografen en natuurliefhebbers. De schoonheid van de aarde is niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar in Kenia. Tot wel 200 meter diep zie je koraalrif en koraaltuinen in een sprookjesachtige onderwaterwereld.

De lucht in met je kite in Kenia

Het is heerlijk kitesurfen boven de golven van de Indische oceaan. Windsurfen was er al jaren populair maar kitesurfen is tegenwoordig ook zeer geliefd. Vooral in december, januari en februari is de wind geschikt om heerlijk te kite-surfen.

Raften op rivieren

Hou je van raften dan kun je in Kenia raften op de Tana en Athi rivieren. Het water staat in de maanden november tot augustus, bepaalde periodes hoog genoeg. Je moet je hierover goed laten informeren. “Savage Wilderness Safaris” organiseert avontuurlijke raft tochten.

Golfen in Kenia

Last but not least kun je ook lekker golfen in Kenia. Naast tientallen golfbanen in onder andere de centrale hooglanden, worden er ook golfsafari’s georganiseerd. Er zijn zelfs golfbanen nabij de kust en langs de dorre oever van Lake Magadi. Als vakantieland is Kenia dan ook in vele opzichten een onvergetelijk prachtig land.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling