The baobabs of Madagascar

The baobabs of Madagascar

De baobabs van Madagaskar – moeder van het bos

De baobab, ook wel “reniala” (“moeder van het bos”) genoemd in het Malagasi, is een eeuwenoude boom 100% Malagasi. Er zijn acht soorten op de planeet en zes van hen zijn endemisch op het eiland.

Alleen de baobab vormt een belangrijke waterreserve, waardoor hij bestand is tegen extreme klimatologische omstandigheden. Dat wil zeggen dat de baobab een bijzondere boom is. Madagaskar biedt u de unieke kans om deze natuurreuzen te zien. We nemen je mee op een korte tour van het noorden naar het zuiden van het eiland om ze te ontdekken.
Op het noordelijke deel van het eiland komen de meest bedreigde baobabsoorten voor: de Suarez-baobab (Andansonia suarenzis) en de Perrier-baobab (Andansonia perrieri). Je vindt ze op de “Montagne des Français”, in het Ankarana National Park of op excursies naar de buitenwijken van Diego.
Iets verder naar het zuiden, nog steeds naar het westen waar Majunga ligt, zien we de Afrikaanse soort Andansonia Digidata, rond 1889 aangeplant door de Antalaotse, Arabieren uit de Perzische Golf. Nu bereikt de boom een omtrek van 21,7 m.
Bovendien is de steeg van baobabs op 20 km van de stad Morondava de meest gefotografeerde in Madagaskar. Bijzonder fotogeniek bij zonsondergang of bij zonsopgang, het is een groep Adansonia Grandidieri die langs de weg loopt om zich bij de Tsingy de Bemaraha aan te sluiten.
Vanuit Morondava zijn de mogelijkheden om de baobabs te zien talrijk op de as die het met Tuléar verbindt. Het Ambiky-bos, in Morombe, is de thuisbasis van de grootste baobab van het eiland: de “Tsitakakoike” met een omtrek van 27,3 meter.
Om deze baobab-themareis af te ronden, kunnen bezoekers Tulear verlaten naar Anakao, een van de mooiste stranden van Madagaskar waar u kunt ontspannen. Van daaruit kunt u een bezoek brengen aan het Tsimanampetsotse National Park, dat deel uitmaakt van het Mahafaly-plateau. Het park is de thuisbasis van de oudst bekende baobab van het eiland: de “Grand-Mère” baobab, 1600 jaar oud.

Wanneer toeristen naar Madagaskar komen, kunnen ze het type bezoek kiezen dat ze willen doen. Voor liefhebbers van planten en natuur is het mogelijk om een verscheidenheid aan baobabs over het hele eiland te bezoeken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u de schoonheid van het eiland Madagaskar wilt bezoeken.