scenery Virunga NP

Bezoek Virunga National Park

Virunga National Park is vernoemd naar de 8 Virunga-vulkanen en bevindt zich in het oosten van de Democratische Republiek Congo (vaak DRC of DR Conga genoemd), en beslaat in totaal 7800 vierkante kilometer.

Het is het oudste nationale park in Afrika en na Yellowstone in de VS het 2de oudste park ter wereld. Het park werd in 1925 opgericht als Parc Albert. Aanvankelijk werd het opgericht om de bedreigde berggorilla’s te beschermen, maar later ontdekten ze andere dieren en deze worden ook beschermd.

Gorilla’s zijn het interessantste wat reizigers in dit park wensen. De nationale parken Virunga, Bwindi, Mgahinga en Volcanoes zijn de enige gebieden ter wereld waar u deze bedreigde berggorilla’s kunt volgen.

Het feit dat Virunga National Park maagd is en slechts door een paar mensen wordt bezocht, waardoor het minder druk is, maakt het zeer interessant voor reizigers om dit prachtige park te verkennen.

Berggorilla met een baby. Virunga

Gorilla trekking tips

Voordat je op een gorilla-trekking gaat, is het goed om te weten dat er regels en voorschriften zijn die je zorgvuldig moet opvolgen, want het is een andere vorm van behoud op zijn eigen manier. Hier zijn enkele tips waar u rekening mee moet houden:

 • Het belangrijkste is om de leiding van uw gidsen te volgen en te doen wat ze instrueren, omdat ze de beste kennis van de gorilla’s en andere dieren hebben.
 • Ondanks het feit dat de berggorilla’s gewend zijn en niet zo agressief zijn als die in het wild zou kunnen zijn, kan er van alles gebeuren en daarom moet je blijven uitkijken.
 • Behandel je omgeving goed en knoei niet met planten of dieren in het wild omdat ze allemaal op een of andere manier bijdragen aan de ecologie van gorilla’s.
 • Knoei niet met dieren in het wild zoals planten, want ze dragen allemaal op een of andere manier bij aan de ecologie van gorilla’s.
 • Voor elke familie van gorilla’s zijn slechts 8 bezoekers per dag toegestaan.
 • Kinderen jonger dan 15 jaar mogen geen trekking doen.
 • Je mag maximaal 1 uur met de gorilla’s doorbrengen en als je tijd voorbij is, accepteer het gewoon en geef de rangers / gidsen geen moeilijke tijd om te vragen om langer te blijven.
 • Het is niet toegestaan ​​om eten mee te nemen en roken is verboden.
 • Zwerfafval is een “no go” en bewaar al uw afval en gooi het weg in de daarvoor bestemde ruimtes in uw kamp / lodge.
 • Als je de “bosbadkamer” moet gebruiken, begraaf je je ontlasting dan minstens een voet diep en zorg je ervoor dat het gat goed bedekt is.
 • Houd uw stemmen minimaal.
 • Als u lijdt aan een overdraagbare ziekte (bijv. Griep, hoest, diarree), mag u het park niet betreden omdat deze ziekten gemakkelijk kunnen worden overgedragen op de gorilla’s en fataal kunnen zijn voor hen. Probeer ook nergens in het park te spugen zodat u het risico op infecties van de gorilla’s vermindert.
 • Zorg ervoor dat je in een hechte groep bij elkaar blijft en dat je de gorilla’s niet mag omringen. Kom niet dichter dan 7 meter (21 voet) bij de gorilla’s en in het geval ze je naderen, probeer dan langzaam terug te gaan naar een veiligere afstand.
 • Blijf samen in een hechte groep, terwijl je bij de gorilla’s niet bent toegestaan ​​om ze te omringen. Kom niet dichter dan 7 meter (21 voet) bij de gorilla’s en als ze je naderen, ga dan langzaam achteruit om de afstand te behouden.
A baby gorila inside the Virunga National Park, the oldest national park in Africa. DRC, Central Africa.

Wist je dat?

 • Dat berggorilla’s verschillen van laaglandgorilla’s? Ze hebben langer haar en kortere armen dan de laaglandgorilla’s en ze zijn meestal groter.
 • Dat hun handen en voeten bijna op die van mensen lijken? Inclusief hun duimen en grote tenen?
 • Dat de handen en voeten van berggorilla’s een replica zijn van die van mensen. Ze zien er bijna exact uit inclusief de duimen en grote tenen.
 • Dat berggorilla’s neusafdrukken hebben die uniek zijn voor elk van hen en worden gebruikt voor identificatie omdat het ze uit elkaar houdt?
 • Dat het gewicht van een mannelijke berggorilla 400 pond kan bereiken, terwijl het vrouwtje slechts ongeveer 200 pond weegt?
 • De mannelijke gorilla weegt ongeveer 400 pond, terwijl het vrouwtje ongeveer 200 pond weegt.
 • Dat de berggorilla’s elke dag een nieuw nest (bed) maken om in te slapen?
 • Een ander interessant feit is dat deze dieren elke nacht een nieuw nest maken waar ze slapen
etende Berggorilla in het Virunga National Park, Democratische Republiek Congo

Wat is er nog meer te doen tijdens een bezoek aan Virunga National Park?

De meeste bezoekers komen naar Virunga om dichtbij de berggorilla’s te komen, maar voor de meer avontuurlijke reizigers is er ook de mogelijkheid om de berg Nyiragongo te wandelen.

Mount Nyiragongo is een actieve vulkaan die voor het laatst uitbarstte in 2002 en het lavameer is het meest bekend om zijn vulkanische activiteit. De diepte van het lavameer varieert aanzienlijk.

Lees alles over het wandelen op de actieve vulkaan op deze pagina.

Lava en stoom in krater van Nyiragongo-vulkaan in Virunga-natie. Meer, actie

Is Virunga veilig?

Het is heel goed om de DRC te bezoeken en plezier te hebben, maar niet het hele land is zo veilig als Virunga en Goma in het oosten.

Het is daarom erg belangrijk dat u uw tour boekt bij Safari Consultancy omdat we op de hoogte zijn van de beveiliging van het park en we u hierover zullen adviseren.

In sommige gebieden zullen we gewapende escorts regelen om u door te voeren, maar dat is alleen bedoeld om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Safari naar Virunga

In het verleden was het mogelijk om je eigen reisschema te ontwerpen, maar sinds februari 2019 is het alleen mogelijk om een ​​vast pakket te boeken. Wij hebben op dit moment nog geen Safari’s beschikbaar waarbij je ook naar Virunga kan gaan, deze worden op later termijn toegevoegd, maar je mag ons altijd vragen naar optionele mogelijkheden voor deze locatie!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling