Ethiopië, klimaat & weer

Ethiopië, klimaat & weer

De beste tijd om Ethiopië te bezoeken is tussen januari en maart, wanneer heldere, zonnige dagen regelmatig gemiddelde dagelijkse temperaturen van 25 ° C (77 ° F) brengen. Dit is de drukste tijd van Ethiopië om te bezoeken, met wilde dieren spotten op zijn hoogtepunt en de festivals van Timkat en Leddet trekken enorme menigten.

Het regenseizoen (april tot september) brengt hoge temperaturen en vochtige omstandigheden met zich mee. Door regen zijn sommige wegen in de Lower Omo-vallei van mei tot augustus onbegaanbaar geworden. Augustus is de warmste (en natste) maand met temperaturen tot 45 ° C (113 ° F) regelmatig in het laagland. In de hooglanden zijn de temperaturen veel gematigder, maar sightseeing wordt belemmerd door regenbuien.

Oktober tot december is een uitstekende tijd om Ethiopië te bezoeken, want het landschap is weelderig mooi na alle regen, er zijn veel zonnige dagen en historische bezienswaardigheden en monumenten worden niet overspoeld met toeristen. Nachttemperaturen in hooglandgebieden dalen vaak tussen 5 ° C (41 ° F) en 10 ° C (50 ° F) in november en december, dus zorg ervoor dat je warme kleding inpakt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling