Safari in Kenia - overige safari tips

Overige safari tips

Ga niet alléén voor de Big Five. De Big Five bestaat uit de Olifant, Buffel, Neushoorn, Luipaard & Leeuw. Er zijn nog héél veel andere erg interessante dieren die je niet mag missen om te spotten. 

Je merkt vanzelf dat als je een aantal dagen achter elkaar op Safari bent, de grotere diersoorten ineens wat minder interessant blijken te zijn omdat een mensen brein nu eenmaal snel “went” aan de omgeving en de grotere dieren.

Het is daarom ook net zo interessant om je op sommige momenten van de dag te concentreren op de kleinere diersoorten. Bijvoorbeeld de hyena is een heel interessant wild dier om te volgen. De hyena’s zijn erg sociale dieren. Ook het spotten van een Cheeta of een groep wilde honden (als je de kans krijgt) is érg bijzonder om te bezichtigen en te volgen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere wat kleinere maar reuze interessante dierensoorten om te bewonderen zoals bijvoorbeeld de Zebra, antilopen, aapjes en wat dacht je van de vele honderden vogelsoorten die de meeste landen in Afrika hebben te bieden?

Kijk zelf ook goed rond

Al zijn de meeste gidsen en/of chauffeurs bijzonder goed in het spotten van de wilde dieren, toch kunnen zei ook ooit net even een andere kant op kijken of simpelweg een dier missen. Kijk daarom niet altijd of de hele rit daar waar de gids naartoe kijkt maar kijk ook zelf goed rond. Als je een auto hebt waar je in kan staan, doe dat dan ook zeker om meer overzicht te hebben waardoor je een groter gebied kan bekijken.

Safari in Kenia - overige safari tips

Rode kleding

Het is erg onverstandig om rode kleding te dragen op safari in Kenia. Rode kleding trekt niet alleen stieren aan (dat is bewezen) maar ook olifanten reageren op deze kleur.

safari-in-kenia-rode-kleding

Deodorant

Wees zuinig met deodorant. Met name te veel of te sterke deodorant is bijzonder geliefd bij insecten. Doe ook zéker geen parfum op als je op Safari gaat. Dit is niet alleen (bijzonder) vervelend of voor sommige mensen irritant, maar ook voor insecten een magneet om op af te komen.

safari-in-kenia-Deodorant

Slapen

Je bent in Afrika, je bent in de wildernis, er zijn dus insecten en dus ook muskieten. Muskieten ‘kunnen’ ziekteverwekkers zijn. Met name ’s nachts is het slapen onder een muskietennet of klamboe van groot belang om zo weinig mogelijk ‘ongemerkt” gestoken te kunnen worden. Ook zijn er nog tal van andere vervelende insecten die je ’s nachts liever niet op je huid hebt.

safari-in-kenia-klamboe

Medicijnen

Zorg er altijd voor dat je (de juiste) medicijnen meeneemt als je op safari gaat en zéker als dat voor meerdere dagen is. Ook extra medicatie zoals paracetamol, diarreeremmers, anti-muggenspray e.d. zijn voor sommige mensen of situaties onmisbaar.

safari-in-kenia-Medicijnen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling