Anakao beach

Anakao – Madagaskar

Anakao
Het is een onvergelijkbare toeristische locatie.

Anakao is het bekendste kleine vissersdorpje Vezo in de zuidwestelijke regio van Madagaskar. Het wordt beschouwd als de meest interessante toeristische attractie onder de toeristische trekpleisters in het diepe zuiden. Het ligt ongeveer veertig kilometer ten zuiden van Tulear, vlakbij het dorp Saint-Augustin, tegenover het eiland Nosy Ve.

Het duurt een uur om met een motorboot vanuit Tuléar naar het dorp Anakao te varen.
De belangrijkste attractie van deze stad, afgezien van de witte zandstranden en de prachtige landschappen, is de vriendelijkheid van haar inwoners. De lokale bevolking leeft voornamelijk van de visserij, de veeteelt en het toerisme. Vissers gebruiken traditionele stempelkano’s met vierkante zeilen. In dit dorp en zijn omgeving is het niet ongewoon om kuddes zeboes, geiten of schapen tegen te komen.
De bewoners beoefenen ook de teelt van cassave en maïs. Tijdens het verblijf in Anakao zijn er vele excursies beschikbaar om de toeristische bezienswaardigheden rond dit dorp te ontdekken, zoals motorbootexcursies naar: Nosy Ve Island, Sarodrano, Saint Augustin.
Deze plekken hebben hun eigen kenmerken, maar ze hebben allemaal grote witte stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Ook beschikbaar is de 4×4 excursie naar Tsimanampesotse National Park, om het zoutmeer, het baobabbos, de vele grotten, enz. te ontdekken.
Het diepe zuiden wordt beschouwd als het beste seizoen in Madagaskar, dus een bezoek is natuurlijk altijd mogelijk, het hele jaar door.

Wacht niet langer, het is het beste seizoen om op vakantie te gaan in Madagaskar. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over ons aanbod. Anakao verwelkomt u met zijn unieke schoonheid.