safari-in-rwanda-multi-portrait

Safari Rwanda voor jouw ultieme droom Safari

Je wil op Safari Rwanda?

Rwanda, de feiten

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt als ze aan Rwanda denken, is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda is ver verwijderd van de natie die het midden jaren negentig was: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het volgen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van het vulkanische Virunga-gebergte.

Mountain Silverback Gorilla, Virunga Mountains, Rwanda
rwanda_map

Andere belangrijke toeristische attracties zijn het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-bos met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van Akagera National Park.

Reizen & Transport

RwandAir vliegt intern naar de zuidoostelijke stad Cyangugu. Akagera Aviation biedt helikoptervluchten door het hele land.

Er wordt veel werk gedaan om de wegen te verbeteren, en op sommige plaatsen vindt u glad asfalt, terwijl u op andere plaatsen gaat over vuilgaten met potgaten. Een voertuig met vierwielaandrijving is nodig voor sommige lokale wegen. Er kunnen aardverschuivingen optreden op sommige van de hoofdwegen tijdens de jaarlijkse regenval in de lente en de herfst. Extra aandacht moet ’s nachts worden besteed, omdat het koplampgebruik onregelmatig is. Tijdens het regenseizoen kunnen sommige wegen onbegaanbaar worden.

Er zijn geen internationale autoverhuurbedrijven in Rwanda, maar er zijn verschillende lokale bedrijven. U vindt deze vermeld in het Eye-magazine dat op de luchthaven en in hotels (www.theeye.co.rw) wordt weggegeven.

Taxi’s zijn te vinden in grote steden. Zoek naar de officiële oranje streep. Tarieven zijn redelijk, maar moeten van tevoren worden afgesproken (vraag een lokaal als u denkt dat u te veel betaalt). Fooi wordt niet verwacht.

Fiets- en scootertaxi’s zijn de snelste en goedkoopste manier om door de steden te reizen, maar ze zijn riskant.

Gisenyi city in the Western Rwanda
Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi.
Bustling crowds amid shops in main intersection of downtown Kigali in Rwanda

Minibus-taxi’s bieden links van en naar alle steden en sommige dorpen. Hoewel het niet gebruikelijk is dat buitenlanders op deze manier reizen, zijn ze redelijk veilig en efficiënt. Als u aan het begin van de route instapt, moet u echter wachten tot deze vol zijn voor vertrek. De Virunga Express (www.virungatravel.com) en Onatracom Express bieden meer directe intercityverbindingen.

Rwandezen rijden rechts. Het is illegaal om een ​​mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden, tenzij met een handsfree set. Veiligheidsgordels moeten aan de voorkant worden gedragen. Het wordt afgeraden om te rijden na het drinken, er zijn ademhalers in gebruik en als u meer dan 0,8 mg alcohol per 1 liter bloed heeft, loopt u waarschijnlijk een gevangenisstraf op. Snelheidslimieten zijn 40 km / uur in de stad en 60 km buiten de stad. Als de voorligger de linker richtingaanwijzer gebruikt, betekent dit vaak dat het niet veilig is om in te halen, de rechter richtingaanwijzer geeft aan dat de weg vrij is.

Een internationaal rijbewijs is vereist. Een inreisvergunning is nodig als u van buiten het land heeft gereisd, verzekeringsdocument en rijbewijs.

U kunt een boot huren om u van Gisenyi naar Kibuye te brengen als u dat vraagt ​​bij een van de hotels aan het meer.

Banana Boat in Lake Kivu, Rwanda
One of the cleanest cities in Africa, Kigali. Paved, urban
School kids at Kigali, Rwanda

Rwanda en het klimaat

Ondanks de nabijheid van de evenaar, vanwege de grote hoogte van het grootste deel van het land, heeft Rwanda een gematigd klimaat met temperaturen die zelden boven 25 ° C stijgen. De temperaturen variëren aanzienlijk tussen locaties, afhankelijk van hun hoogte. In de hoofdstad Kigali (1.567 m) ligt de gemiddelde dagelijkse temperatuur rond de 21 ° C. Verwacht lagere temperaturen, vooral ’s ochtends en’ s avonds, in gebieden met grotere hoogten, zoals Volcanoes National Park (2500 – 4500 m) en Nyungwe Forest National Park (hoogste punt 3000 m). Evenals lichte regenbuien zelfs in het droge seizoen.

Het lange droge seizoen is van juni tot september en er zijn twee jaarlijkse regenseizoenen, de eerste van half maart tot begin juni en kleine regens van half september tot december. De beste tijd voor het volgen van gorilla’s en apen is het droge seizoen – al is het maar om je doorweekt te houden (je kunt ze nog steeds in de regen zien, ze worden alleen een beetje knorrig). Het droge seizoen is ook goed als je wild in Akagera National Park wilt zien, omdat dorst de dieren naar de drinkplaatsen trekt. U zult op dit moment ook merken dat de wegen minder gevaarlijk zijn en het risico op malaria lager is. Het regenseizoen is de beste tijd om chimpansees te zien en is ook de tijd wanneer de plaats het meest weelderig en groen is.

Nyungwe forest

Eten, Drinken & Culinair advies

Eten is over het algemeen veilig als het goed gekookt en heet is. Als je twijfelt, ga dan naar grotere restaurants in steden en restaurants die gericht zijn op toeristen, die de veiligheidscontroles van de overheid hebben ondergaan. Koop geen voedsel langs de kant van de weg en drink geen kraanwater. Gebruik flessenwater en gefilterd water of kook of steriliseer op een andere manier. Melk is ongepasteuriseerd en moet worden gekookt. Melkpoeder of conserven is beschikbaar en wordt geadviseerd. Vermijd zuivelproducten die waarschijnlijk zijn gemaakt van ongekookte melk. Eet alleen goed gekookt vlees en vis, bij voorkeur warm geserveerd. Groenten moeten worden gekookt en fruit geschild.

De meerderheid van de bevolking in Rwanda leeft van zelfvoorzieningslandbouw en dus zijn hun maaltijden sterk afhankelijk van zetmeelrijke gewassen zoals aardappel, maïs en cassave. Dit wordt meestal geserveerd met bruine bonen en kool en waar vlees kan worden betaald, is dit meestal geit. De restaurants van Kigali en andere steden serveren echter meestal gegrild vlees met friet en soms rijst met pittige stoofschotels.

Hotels serveren over het algemeen een redelijke keuze aan Europese gerechten, en er zijn Chinese, Griekse, Indiase, Italiaanse en Midden-Oosterse restaurants. Sommige restaurants serveren ook Frans-Belgische en Afrikaanse gerechten. Er is een redelijk goede selectie bieren, sterke dranken en wijnen beschikbaar. Bier wordt ook lokaal gebrouwen.

U zult brochettes op de meeste menu’s zien, dit zijn in feite een spies van uw gekozen vlees of vis geserveerd met rijst of chips. Andere lokale specialiteiten zijn: tilapia, een witte vis gevonden in Lake Kivu en ook lokaal gekweekt en verschijnt vaak op menu’s; Matoke, gekookte weegbree, die kan worden geserveerd wanneer u aardappelen verwacht (en smaakt meestal veel naar aardappelen!). Ugali (of bugali) is een pasta gemaakt van maïs en water om een ​​papachtige consistentie te vormen die in heel Oost-Afrika wordt gegeten.

De kruidigste chili-olie is te vinden in elke bar en restaurant in Rwanda. Bekend als Akabanga, wordt het geserveerd in een kleine pipet en voegt het een grote hoeveelheid warmte toe aan elke curry, soep of groenteschotel. Doe echter niet meer dan een paar druppels op je eten, want dit spul is het echte werk.

Primus is het favoriete bier van de streek. Mutzig lijkt erg op elkaar, maar is duurder en wordt vaak geleverd in grote flessen van 700 ml. De lokale bananenwijn is voor de dapperen, deze wordt urwangwa genoemd en je zou een fles in een supermarkt moeten kunnen pakken om het in de privacy van je kamer te proberen.

Celebrate the Birth of an Endangered Mountain Gorilla in Musanze

Kleding & aanbevelingen in Rwanda

Lichtgewicht kleding met een warme bedekking voor de avonden wordt geadviseerd. Neem een ​​paar goede wandelschoenen of laarzen mee voor trektochten in het bos, en tops met lange mouwen om te beschermen tegen muggen.

Als je van plan bent om naar bergachtige gebieden te gaan, neem dan warme kleding mee, want de temperaturen dalen aanzienlijk. Witte kleding zal niet lang wit blijven met de rode stofwegen van Oeganda, dus ga voor donkerdere kleuren. Reizigers kunnen ook koopjes ophalen op tweedehands kledingmarkten in Kampala, Jinja en Fort Portal, die broeken, laarzen en fleeces verkopen.

Bank & Valuta in Rwanda

Valuta

De munteenheid in Rwanda is de Rwandese Frank (RWF).
Rwanda Franc (RWF) = 100 centimes. Biljetten zijn in coupures van RWF 5.000, 2.000, 1.000 en 500. Munten zijn in coupures van RWF100, 50, 20, 10 en 5.

De import en export van lokale valuta is beperkt tot RWF5000. De import en export van vreemde valuta is onbeperkt, maar moet bij aankomst worden aangegeven en binnen 8 dagen worden geruild.

Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd in Rwanda. Veel lodge- en restaurantprijzen worden vastgesteld in Amerikaanse dollars, terwijl buiten lodges (souvenirs, snacks, enz.) Frank nodig zal zijn.

Bank

Bankuren: ma-vr 0800-1200 en 1400-1700, za 0800-1200.

Er zijn veel geldautomaten in heel Kigali die Visa en MasterCard accepteren, hoewel ze schaarser worden naarmate je de landelijke gebieden betreedt. Neem contact op met uw bank voor kosten en advies bij het gebruik van internationale geldautomaten.

Het maximale aantal Rwandese frank dat u per transactie bij een geldautomaat kunt opnemen, is 200.000 RWF (ongeveer $ 240 USD) en de meeste machines staan ​​twee opnames van 200.000 RWF toe. U kunt USD opnemen uit KCB-geldautomaten verspreid over de stad (maximaal $ 500 USD per opname).

Creditcards zijn acceptabel bij de meeste supermarkten, restaurants en accommodaties in Kigali. MasterCard en Visa zijn de voorkeurskaarten. Op het platteland is het alleen geld in Rwanda Franken dat ze kunnen accepteren.

Het kan moeilijk zijn om de reischeques buiten Kigali te wijzigen.

U kunt geld wisselen in de verschillende wisselbureaus (FOREX-bureaus) in Kigali, ze kunnen een iets betere wisselkoers bieden dan de meeste banken. Amerikaanse dollars die vóór 2006 zijn gedrukt, worden in het land niet geaccepteerd. Gebruik grote biljetten (50 of 100 US dollar) om geld uit te wisselen. De wisselkoers van kleinere bankbiljetten is veel lager. Zorg ervoor dat notities niet worden gesneden of op enigerlei wijze worden beschadigd, omdat ze niet worden geaccepteerd.

Gorilla close up, Rwanda

Netspanning en stopcontacten in Rwanda

Stopcontacten in Rwanda zijn een van de twee Europese standaard stopcontacttypen: de “Type C” Europlug en de “Type E” en “Type F” Schuko. Als de stekker van uw apparaat niet overeenkomt met de vorm van deze stopcontacten, hebt u een reisstekkeradapter nodig om in te pluggen. Reisstekkeradapters veranderen eenvoudig de vorm van de stekker van het apparaat zodat deze overeenkomt met het type stopcontact dat u moet aansluiten. Als het cruciaal is om wat dan ook aan te sluiten, neem dan een adapter voor beide typen mee.

Stopcontacten in de Republiek Rwanda (République du Rwanda) leveren meestal elektriciteit tussen 220 en 240 volt wisselstroom. Als u een apparaat aansluit dat is gebouwd voor 220-240 volt elektrische invoer, of een apparaat dat compatibel is met meerdere spanningen, dan is een adapter alles wat u nodig hebt.

Maar reisstekkeradapters veranderen de spanning niet, dus de elektriciteit die door de adapter komt, zal nog steeds dezelfde 220-240 volt zijn die het stopcontact levert. Noord-Amerikaanse stopcontacten leveren elektriciteit tussen 110 en 120 volt, veel lager dan in de rest van de wereld. Bijgevolg worden Noord-Amerikaanse apparaten over het algemeen gebouwd voor 110-120 volt.