safari-in-afrika-party

Kenia Feestdagen en Festivals

In Kenia worden niet alleen de courante nationale feesten gevierd. Ook de meest belangrijke van de christelijke feesten worden er gevierd. Hoewel het islamitische Suikerfeest wordt gevierd, zijn de andere islamitische feestdagen hier geen officiële feestdagen. Ze worden natuurlijk wel gevierd in islamitische gebieden. Plaatselijke seizoens- of regelmatig georganiseerde evenementen, specifiek bij etnische groepen, genieten minder aandacht.

De islamitische maankalender wordt aan de kust gehanteerd voor religieuze doeleinden. Net als bij de islamitische gemeenschappen. In tegenstelling tot de westerse kalender, telt het islamitische jaar maar 354 dagen. De data verschillen gemiddeld dan ook 11 dagen per jaar. Dit kan van invloed zijn op je reis, maar enkel in de vastenperiode ramadan en de ld-al-Fitr (d.i. het Suikerfeest). Dit Suikerfeest markeert het einde van de vastenperiode en begint bij de eerstvolgende nieuwe maan.

In kleinere steden van de islamitische gebieden sluiten de winkels en hoteli’s tussen het opkomen van de zon en zonsondergang. Alle bedrijven sluiten dan weer ruim voordat de zon ondergaat. Het merendeel van overheidsdiensten en openbaar vervoer blijven gewoon voortwerken. Leuk om mee te maken is Maulidi, de viering van de geboortedag van de profeet. In Lamu, aan de kust, kun je op dat moment genieten van deze unieke belevenis.

Officiële feestdag

Wanneer een officiële feestdag op een zondag valt, wordt de maandag erop ook vaak beschouwd als officiële feestdag.

De belangrijkste officiële vakentiedagen in Kenia:

– Nieuwjaarsdag (1 januari)

– Goede Vrijdag (maart-april)

– Paasmaandag (maart-april)

– Dag van de Arbeid (1 mei)

– Madarakadag (1 juni)

– Moidag (10 oktober)

– Keniattadag (20 oktober)

– 1 Shawwal Id al-Fitr

– Jamhuridag (12 december)

– Kerstdag (25 december)

– Tweede Kerstdag (26 december)

Landbouwshows

De landbouwgemeenschap van Kenia, ook wel de Agricultural Society of Kenia of ASK, organiseert jaarlijks een reeks landbouwevenementen met o.m. shows en wedstrijden voor vee en landbouwproducten. Je vindt er naast kramen met bier en snacks ook minder voor de hand liggende standjes zoals over geneeskrachtige kruiden en geboortebeperking.

Deze festivals zijn verrassend en steeds zeer levendig. Ze zijn sterk geïnspireerd op de Britse traditie van gezellige, interessante boerderijfestivals, maar volgens de Keniaanse stijl.

Ben je misschien op zoek naar de feestdagen van Zuid-Afrika, kijk dan eens op deze pagina waar hierover veel informatie te vinden is.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling