Kenia: 8 Dagen Kenia Delights (M19)

Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia? Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer. Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Je wordt opgehaald in je hotel in of nabij Nairobi of op het Jomo Kenyatta International Airport en rijdt naar het Samburu National Reserve waar je op tijd aankomt voor de Lunch in je Lodge.
Samburu biedt unieke vergezichten van afgeronde, ruige heuvels en glooiende vlaktes. De mix van hout en grasland met rivierbos en moeras, is het thuis voor een breed scala aan dieren en vogels, Buffalo Springs huisvest meer dan 365 soorten vogels. Het bekijken van het wild en de zichtbaarheid daarvan zijn uitstekend: Giraffe met een netvormig patroon, Grevy's Zebra, Olifant, Oryx, Somalische Struisvogel, Nijlpaard, Krokodil, Gerenuk, Buffel, Leeuw, Luipaard, Cheeta en Hyena. Je bent weer op tijd terug voor je Diner in jouw lodge. Geniet daarna van je “Game Drive” in de avond

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Samburu: 250 Km - 5 uur

Buffalo_springs_en_samburu_2 Buffalo_springs_en_samburu_1

Vandaag vertrekken we voor een hele dag naar het Buffalo Springs & Samburu National Reserve.

Buffalo Springs is verbonden met Samburu in het zuiden door een brug over de Ewaso Ng'iro, die werd gebouwd in 1964. Het deelt veel van dezelfde dieren in het wild als Samburu, maar intrigerend is ook de thuisbasis van de gewone zebra die net over de brug op de noordkant van de rivier gevonden kan worden.

Een krater in het park is ontstaan door een verkeerd beoordeeld bombardement door een Italiaanse piloot in de Tweede Wereldoorlog. Het is sindsdien een helder waterbad geworden en is kennelijk veilig om in te zwemmen.

Vegetatie is beperkt tot een smalle strook doum palms tamarind en een aantal bosgebieden grenzend aan de Ewaso Ng'iro-rivier. Hiervandaan is het heet, stoffig met kreupelhout en acacia bos. Termietenheuvels en weversvogelnesten zijn gewone Samburu-bezienswaardigheden. Sommige zoogdieren hebben zich goed aangepast aan dit verlaten landschap maar worden zelden gezien in dit gebied. De zeldzame Grevy's Zebra, Beisa Oryx en netvormige Giraffe behoren hiertoe. Krokodil en Nijlpaard wonen in de rivier. De Gerenuk of 'giraffe necked antilope' met lange nek, zoals hij ook wel benoemd wordt, is vaak te zien op zijn achterpoten, op zoek naar voedsel in uitgedroogde struiken. Luipaarden worden zelden gezien, maar het vogelleven neemt wel toe met grote koppels parelhoenders die 's middags uit de rivieroevers drinken.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-kenia_olifant_Samburu safari-in-kenia_saruni-samburu_18 safari-in-kenia_samburu_02 safari-in-kenia_samburu_01 Samburu Kenya Samburu Women, Kenya

Na het ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru langs het noordelijke puntje van de Aberdare-bergen met een korte tussenstop op de evenaar, waar je een warme temperatuur kunt ervaren die het gehele jaar hetzelfde is en de opwinding voelt die erbij hoort, wetende dat je in de bergen staat in het midden van de wereld.

Rijd verder over de vlakte van de grote kloofvallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

Dit biedt je de kans om je eerste glimp op te vangen van de legendarische 1,2 miljoen flamingo’s die zich ophouden bij het meer en misschien vind je neushoorns die grazen op de oever van het meer (dit park is het grootste neushoornreservaat van de natie). Picknicklunchboxen worden uitgereikt bij de bavianenklif.

In de avond ga je naar je Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Samburu naar Lake Nakuru: 340 Km - 5 uur

safari-in-kenia-lake-nakuru-18 Lake-Nakuru_2 safari-in-kenia-lake-nakuru-16 safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Na het ontbijt verlaat je Lake Nakuru en rijd je door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei. Je komt op tijd aan in je lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” in de avond. Masai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film '' Out of Africa ''. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ''Big Five'' (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra's, Giraffen, Impala's, Topi, Thomson's Gazelle, Hyena's, Cheeta's, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Maasai Mara: 350 Km – 5,5 uur

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-22 safari-in-kenia-masai-mara-people safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-20

Vandaag ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Maasai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde 'grote katten' en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safar-in-africa_african-elephant-masai-mara-national-park-kenya safari-in-africa_african-lions-panthera-leo-masai-mara-national-park safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01

Vandaag word je vroeg wakker voor een “Gamedrive” in de ochtend en een geweldige zonsopkomst in Afrika, voordat je terugkeert naar het kamp voor een uitgebreid ontbijt en het uitchecken. Daarna dalen we af naar de Great Rift Valley voor aankomst in jouw volgende Lodge alwaar je op tijd aankomt voor een heerlijke warme lunch. De rest van de middag is vrij te besteden, met de mogelijkheid voor een optionele natuurwandeling, boottocht voor vogelvoeding, of gewoon lekker ontspannen bij het zwembad.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Maasai Mara naar Lake Naivasha: 200 Km – 4 uur

Lake_Naivasha_3 Lake_Naivasha_6 safari-in-kenia_lake-naivasha_03 safari-in-kenia_lake-naivasha_05

Na het ontbijt vertrek je naar Amboseli over de vlakte van de grote spleetvallei en verder via de stad Nairobi. Rijd naar het zuiden door de vlaktes Kapiti en Kitengela, waarna je Amboseli bereikt en op tijd voor de lunch in je volgende Lodge aankomt. Je hebt een ontspannende middag, voordat je geniet van een geplande “Game Drive” in de avond.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Amboseli: 330 Km – 4,5 uur

safari-in-afrika_amboseli-olifant-met-jong safari-in-kenia-amboseli-national-park-14 safari-in-kenia-amboseli-national-park_11 safari-in-kenia-amboseli-national-park-01

Na het ontbijt is het tijd om Amboseli vaarwel te zeggen en rijden we terug naar Nairobi om op tijd aan te komen voor de lunch in het beroemde carnivoorrestaurant, het "beest van het feest" en zijn we aan het einde van je Safari. Hierna word je teruggebracht naar je Hotel, Resort of terug naar de luchthaven voor vertrek naar huis……..of anders in overleg………

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Sarova Shaba @Samburu National Reserve – Kenia   Ashnil @Samburu National Reserve – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Sopa Lodge @Lake Naivasha – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   

Standard accomodaties ***

Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Lake Naivasha – Kenia  Kibo Safari Camp @Amboseli – Kenia  Sopa Lodge @Amboseli – Kenia  

Economy accomodaties **

Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Hill Court Resort @Lake Nakuru – Kenia  Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  Fish eagle Inn @Lake Naivasha – Kenia  AA Lodge @Amboseli – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt per persoon voor de gehele Safari.

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.840,00€ 1.970,00€ 2.100,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 440,00€ 440,00€ 440,00
3-4 pers.€ 1.525,00€ 1.665,00€ 1.785,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 230,00€ 230,00€ 230,00
5-6 pers.€ 1.430,00€ 1.560,00€ 1.675,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 120,00€ 120,00€ 120,00
1 pers. aparte kamer extra€ 40,00€ 95,00€ 165,00
Jaar
2022
High season
Jan - Mar
Nov - Dec
High season
Jan - Mar
Nov - Dec
High season
Jan - Mar
Nov - Dec
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.885,00€ 2.165,00€ 2.420,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 440,00€ 440,00€ 440,00
3-4 pers.€ 1.570,00€ 1.850,00€ 2.100,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 225,00€ 225,00€ 225,00
5-6 pers.€ 1.475,00€ 1.740,00€ 1.990,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 120,00€ 120,00€ 120,00
1 pers. aparte kamer extra€ 290,00€ 450,00€ 865,00
Jaar
2022
Peak season
Jul – Oct
Peak season
Jul – Oct
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.995,00€ 2.340,00€ 2.830,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 440,00€ 440,00€ 440,00
3-4 pers.€ 1.685,00€ 2.030,00€ 2.510,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 225,00€ 225,00€ 225,00
5-6 pers.€ 1.580,00€ 1.920,00€ 2.405,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 120,00€ 120,00€ 120,00
1 pers. aparte kamer extra€ 290,00€ 450,00€ 865,00
Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Gratis boottocht van 1 uur bij Lake Naivasha
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Boottocht van 1 tot 2 uur bij Lake Naivasha
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: