Wild nature of Tanzania

Tanzania: 9 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst & propellervlucht vanuit de Serengeti (PSC 007)

Safari in Africa biedt u deze privé, aangepaste Tanzania Safari reisroute compleet met privé-safarivoertuigen.
Onze deskundige chauffeur-gids zal je vergezellen tijdens de safari.
Wij begrijpen dat het element dat zich onderscheidt van een goede tot een uitstekende safari de bestuurder/gids is.
Dit is de reden waarom onze gidsen (alle Tanzanianen) goed zijn opgeleid, elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van safari’s en het leiden van bergtochten. Ze hebben veel kennis van de flora en fauna, cultuur, EHBO-procedures en algemeen begrip van Tanzania en hebben een passie voor de bevolking van Tanzania.

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Na aankomst op de luchthaven zorgen wij er voor dat je wordt opgehaald en aansluitend naar het Hotel gebracht wordt voor de overnachting waar je verblijft op basis van half pension.

Overnachting: Kibo Palace Hotel of Naura Springs Hotel of het Tuvela Camp (afhankelijk van de accommodatie keuze)
Maaltijden: Diner & ontbijt

We halen je na het ontbijt op bij het hotel en rijden naar het Tarangire National Park.
In dit mooie en grote park gaan we de hele dag lekker genieten van wildebeesten, zebra’s en olifanten. Maar ook heel veel andere dieren kunnen hier worden gespot, zoals; buffel, waterbok, giraffe, impala, eland, gazelle, vervet aap, mongoose, olive baviaan, luipaard, cheeta en wilde hond. Ook kan je hier de wereldbekende grote Baobab bomen zien.

Tarangire National Park met een oppervlakte van 2.850 vierkante kilometer is een epische bestemming die bekend staat om baobab bos, de rivier Tarangire, landschappen en een grote populatie olifanten in het noordelijke Safari gebied.
Tarangire is ook bekend om meer dan 450 vogelsoorten, roofdieren als leeuw, cheetah, luipaard, jakhals etc.

Tarangire River is een ander kenmerk van het park dat het bestaan ​​van dieren in het park ondersteunt, vooral in het droge seizoen.
Andere soorten die in Tarangire worden gezien zijn mindere kudu, oryx, Afrikaanse wilde hond, hyrax, impala, giraffen, gnoes, bavianen en boomklimmende python.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Arusha naar Tarangire National Park: ongeveer 140 Km - 3,5 uur

safari-in-tanzania-tarangire-national-park_02 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_04 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_03 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_01

Vandaag ga je de hele dag lekker vertoeven en heb je de gehele dag Game Drives in het geweldig mooie Tarangire National Park.

Mocht je dat willen dan kan je aan de chauffeur aangeven op tijd te stoppen zodat je nog lekker kan relaxen in en rondom de Lodge.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt

Tarangire Baobab safari-in-tanzania-tarangire-national-park_08 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_01 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_09

Masai Man with Lion Mane, Ngorongoro, Tanzania safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01 Rhino, Ngorongoro, Tanzania

Na het ontbijt hebben we nog enkele mooie Game Drives in het Tarangire National Park waarna we verder rijden naar Ngorongoro Conservation Area met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.

In de late middag komen we aan bij de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Tarangire National Park naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 140 Km - 3,5 uur

 

In de late middag bereiken we de Ngorongoro  krater en dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.
Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot. Laat in de middag bereiken we onze Lodge in het Ndutu gebied voor het Diner en de nacht.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Ngorongoro Conservation Area naar Ndutu: ongeveer 100 Km - 3 uur

safari-in-tanzania-ndutu area_14 safari-in-tanzania-ndutu area_01

Leopard sleping

safari-in-tanzania-ndutu area_01

Hele dag game-view in Ndutu en uiteraard gaan we op zoek naar de Great Migration mits dit in de periode is dat jij de Safari hebt geboekt (?. Soorten die normaal worden gezien in Ndutu en de Serengeti zijn onder andere gnoes, cheeta's, zebra's, leeuwen, giraffen, impala's, topi en luipaarden. Ndutu is ook de thuisbasis van meer dan 540 soorten vogels. De migratie van de gnoes bevindt zich meestal van januari tot maart in de zuidelijke Serengeti

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

safari-in-kenia-kraanvogel safari-in-tanzania-safari-lodge-ndutu_07

Ochtend game viewing in Ndutu ga dan verder naar het Serengeti National park (game viewing onderweg). We verblijven in de Southern Serengeti, in mei en juni is er de mogelijkheid voor een overstap naar de Western Serengeti.

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt
Afstand: Ndutu naar Serengeti National Park: ongeveer 40 Km - 1 uur

safari-in-tanzania_Leopard in tree, Serengeti NP, Tanzania 2 safari-in-afrika-Oeganda-mara-river-crossing-serengeti-national-park cheetah-met-jongen-serengeti-nationaal-park safari-in-tanzania-serengeti_05

Na het ontbijt geniet je van Game Viewing onderweg naar het hart van de Serengeti. De uitgestrekte en sensationele Serengeti, die 14.763 vierkante kilometer aan eindeloos glooiende savanne vlaktes beslaat, is het eerste gevestigde, grootste en bekendste park van Tanzania, waarin tienduizenden hoefdieren rondzwerven in een constante en niet aflatende zoektocht naar de verse graslanden. De miljoenen wildebeesten zijn voornamelijk herbivoren en ook de belangrijkste prooi van een enorme prooi van grote carnivoren, voornamelijk leeuw en hyena. Terwijl de jaarlijkse migratie de bekendste attractie van de Serengeti is, staat het park ook bekend om de leeuw, waarvan er vele zijn uitgerust met zendkragen voor radiozenders, zodat hun bewegingen kunnen worden gevolgd, en bovendien vanwege de rijkdom aan cheeta’s, zebra’s, giraffen , Thomson’s en Grant’s gazelle, eland, impala, klipspringer, nijlpaard en het wrattenzwijn.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt

safari-in-tanzania-serengeti_18

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-leeuw_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-olifanten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_tanzania-landschap_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kibo Palace Hotel @Arusha   Sopa Lodge @Tarangire – Tanzania   Safari Lodge @Ndutu – Tanzania   Sopa Lodge @Serengeti – Tanzania   

Standard accomodaties ***

Naura Springs Hotel @ Arusha Tanzania  Safari Lodge @Tarangire – Tanzania  Wildlife Lodge @Ngorongoro – Tanzania  Kati kati Tented Camp @Serengeti – Tanzania  

Basic accomodaties *

Tuvela Camp @ Arusha Tanzania  Wild Palm Campsite @Tarangire- Tanzania  Wilderness Camp @Ngorongoro – Ndutu- Tanzania  Seronera Campsite @Serengeti- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari word je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig.
Als je voor “puur natuur” wil gaan is dit wellicht een hele mooie optie?

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:
Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 3.190,00€ 3.490,00€ 4.215,00
3 pers.€ 2.850,00€ 3.170,00€ 3.890,00
4 pers.€ 2.685,00€ 3.015,00€ 3.725,00
5 pers.€ 2.585,00€ 2.920,00€ 3.630,00
6 pers.€ 2.425,00€ 2.855,00€ 3.565,00
1 pers. aparte kamer extra€ 150,00€ 770,00€ 695,00
Jaar
2022
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 3.395,00€ 3.865,00€ 4.780,00
3 pers.€ 3.055,00€ 3.545,00€ 4.455,00
4 pers.€ 2.890,00€ 3.390,00€ 4.290,00
5 pers.€ 2.785,00€ 3.295,00€ 4.195,00
6 pers.€ 2.720,00€ 3.230,00€ 4.130,00
1 pers. aparte kamer extra€ 150,00€ 690,00€ 680,00
Kortingen en opties 
Luchtballon Safariinformeer
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 16 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Overnachting in Hotel in Arusha na aankomst incl. Diner & Ontbijt
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien
 • Bij de keuze met Dome tentjes is er géén slaapzak inbegrepen, maar deze kan evt. gehuurd worden voor € 5,- p.p.p.d. Wel graag vooraf reserveren

Tips & adviezen voor een Safari in Tanzania

Om jouw reis naar Tanzania en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: