Safari Serengeti National Park – Tanzania

Wow, een Safari Serengeti, dat mag je niet missen…………

De wereldberoemde Serengeti beslaat bijna 15.000 vierkante kilometer en is ongeëvenaard door de aanwezige jaarlijkse migratie van rond de 1,5 miljoen gnoes en rond de 2,5 miljoen zebra’s. Dit aangevuld met ongeveer 500 duizend gazelles en antilopen, grote hoeveelheden leeuwen, cheeta’s, luipaarden, olifanten, giraffes etc. maakt een bezoek aan dit National Park werkelijk een onvergetelijke ervaring.

Door het zeer diverse ecosysteem van het Serengeti national park kun je een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen vinden als savannes, bergen, boslandschappen en vele rivieren. Ook leven er vele roofdieren waaronder meer dan 4.000 leeuwen, ongeveer 225 cheeta’s, zo’n 1000 luipaarden, rond de 3.500 hyena’s en enkele honderden wilde honden!
Uiteraard zijn er ook vele herbivoren te vinden als olifanten, giraffen, buffels, nijlpaarden, neushoorns, waterbokken, zwijnen en verschillende soorten antilopen en primaten.
Naast de bekendste diersoorten zijn er natuurlijk nog vele andere minder bekende diersoorten die minstens zo interessant zijn!
In totaal leven er meer dan 3,5 miljoen dieren in het Serengeti National Park!

Dankzij de prachtige en unieke natuur in dit gebied is het park uitgeroepen tot onderdeel van de UNESCO World Heritage List.
Dit betekend dat het park beschermd wordt, zodat natuur en de dieren hier in alle rust kunnen voortleven.

De populairste Safari’s in Tanzania uit ons reisaanbod