safari-in-africa-usambara-mountains_08

Usambara Mountains – Tanzania

Het Usambara-gebergte van Noordoost-Tanzania in het tropische Oost-Afrika, bestaat uit de meest oostelijke gebieden van de Eastern Arc Mountains. De afstanden van ongeveer 90 kilometer (56 mijl) lang en ongeveer de helft zo breed zijn gelegen in het Lushoto-district van de Tanga-regio.
Ze werden bijna twee miljoen jaar geleden gevormd door fouten en verheffingen en zijn samengesteld uit precambrische metamorfe gesteenten.
Ze zijn opgesplitst in twee subbereiken; de West Usambara’s zijn hoger dan de Oost-Usambara’s, die dichter bij de kust liggen en meer neerslag ontvangen.

De bergen zijn bedekt met maagdelijk tropisch regenwoud dat lange tijd geïsoleerd is geweest en ze zijn een centrum van endemisme.
Historisch werden ze bewoond door Bantu, Shambaa en Maasai mensen, maar in de achttiende eeuw werd een Shambaa koninkrijk gesticht door Mbegha. Het koninkrijk viel uiteindelijk uit elkaar na een opeenvolgingsstrijd in 1862. Duitse kolonisten vestigden zich in het gebied dat Duits Oost-Afrika zou worden en na de Eerste Wereldoorlog werd het deel van het Britse mandaatgebied van Tanganyika.

safari-in-africa-usambara-mountains-lushoto-waterfalls
safari-in-africa-usambara-mountains_06
safari-in-africa-usambara-mountains_01
safari-in-africa-usambara-mountains-somi-water-falls

De populairste Safari’s in Tanzania uit ons reisaanbod