safari-in-tanzania-empakaai-krater

Safari Ngorongoro Conservation Area – Tanzania

Ben je van plan op Safari naar Tanzania te gaan dan mag een Safari Ngorongoro Crater zeker niet ontbreken.

Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.

Dit zéér bijzondere fenomeen moet je met eigen ogen gezien hebben om het te kunnen geloven.

Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen (grootste concentratie in Tanzania) en luipaard worden hier regelmatig gespot. De zwarte neushoorn leeft hier als één van de laatste leefbare en bijna uitgestorven populaties.

Ook vinden we op de kraterbodem een sodameer en een zoetwatermeer.

Maar ook vinden we in dit gebied de wereldbefaamde archeologische sites van Laetoli, waar de fossiele menselijke voetafdrukken werden gevonden van 3,6 miljoen jaar oud.

Ook vinden we in de nabijheid Olduvai Gorge.
De Olduvaikloof is een 50 kilometer lang ravijn met steile wanden.  Het ravijn wordt wel de “wieg van de mensheid” genoemd en het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld.

safari-in-tanzania-ngorongoro-crater_02
safari-in-tanzania-ngorongoro-crater_03
safari-in-tanzania-olduvai-gorge_06
safari-in-tanzania-olduvai-gorge_01

De populairste Safari’s in Tanzania uit ons reisaanbod