Katavi 9

Safari Katavi National Park – Tanzania

Ga op Safari naar Katavi National Park?

Het afgelegen Katavi National Park ligt in het westen van Tanzania en is een geweldige tussenstop langs de toeristische route van het westelijke circuit. Het Katavi National Park, dat het Katavi-meer, de Katuma-rivier en het schilderachtige Chala-meer omvat, strekt zich uit over ongeveer 4500 vierkante kilometer ongerepte Tanzaniaanse bossen, open savanne en wetlands.

Dit park is het derde grootste van het land en is de thuisbasis van ’s werelds grootste kuddes buffels. Het heeft een breed scala aan vogels en dieren, waaronder luipaarden, olifanten, zebra’s, leeuwen en de dichtste nijlpaarden- en krokodillenpopulaties in het land.

Bezoekers kunnen genieten van uitstekende vogels en wild bekijken en fascinerende wandelsafari’s., met een oppervlakte van slechts 52 vierkante kilometer, is het kleinste park van Tanzania, maar is uitzonderlijk vanwege zijn productieve primaatsoorten, waaronder chimpansees, rode colobus, rode staart en blauwe apen.

De verbinding van het park met Jane Goodall heeft het wereldwijd bekendheid gegeven.

De wilde chimpanseepopulatie vormt de kern van Goodall’s baanbrekende onderzoek. De dichte bossen van het park zijn alleen toegankelijk via water uit de stad Kigoma en worden ook bewoond door talloze vogelsoorten en bieden fenomenale vogelspotten en wandelsafari’s.

Andere populaire activiteiten zijn chimp tracking, wandelingen langs het meer, spectaculaire uitzichten vanaf Jane’s Peak en een bezoek aan de prachtige Kakombe-waterval.

Katavi 2
Katavi 3
Katavi 6
Katavi 7

De populairste Safari’s in Tanzania uit ons reisaanbod