vrouwelijke-gorilla-oeganda

Gorilla Safari FAQ

Gorilla Safari’s en trekking in het bijzonder is een spannende en ultieme jungle-ervaring waar de meeste toeristen die Afrika bezoeken interesse in hebben. Als gevolg daarvan blijven er veel vragen opkomen. Hieronder beantwoorden en bespreken we enkele van de meest voorkomende vragen.

– Wanneer is de beste tijd om gorilla’s te volgen?

De beste tijd om gorilla’s te volgen, is helemaal aan jou, want de gorilla’s zijn altijd aanwezig en wachten op je.

Zolang je een gorilla-trekkingsvergunning kunt krijgen, kun je de berggorilla’s elke dag van het jaar volgen in Oeganda, Rwanda en Congo. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om tijdens de drogere seizoenen, van juni tot september, half december en januari tot februari, aan de activiteit te beginnen.

Laat je niet ontmoedigen door de regen, want dit betekent dat je de jungle en gorilla’s helemaal voor jezelf hebt voor een ultieme jungle-ervaring. En gezien het feit dat de prijzen worden verlaagd tijdens het regenachtige natte seizoen (oktober, maart-mei), is het een win-winsituatie. Neem gewoon je regenkleding mee.

– Wat is de aanbevolen leeftijd voor mensen om deel te nemen aan Gorilla-trekking?

De minimumleeftijd voor deelname aan deze activiteit is 15 jaar. Welnu, gorillatrekking is een spannende activiteit waar iedereen van kan genieten. Maar aangezien het inspannend en vermoeiend kan zijn, kunnen kinderen onder de 15 jaar de regels en voorschriften van de activiteit mogelijk niet bijhouden of volgen.

Dus iedereen van 15 jaar en ouder is meer dan welkom om deze bedreigde reuzen te volgen en er tijd mee door te brengen.

– Hoeveel tijd heb ik met de gorilla’s?

Als je eindelijk de berggorilla’s hebt opgespoord, mag je 1 vol uur kijken naar de berggorilla’s terwijl ze doorgaan met hun dagelijkse activiteiten.

Je mag foto’s maken, maar zorg er wel voor dat je flits uit staat. U kunt ook vragen stellen voor uitleg of meer informatie over de gorilla’s. Maar doe dit wel met een gedempte stem.

Als je meer tijd met de berggorilla’s wilt doorbrengen, kun je kiezen voor een gorilla-gewenningservaring.

– Wat is Gorilla gewenning?

In eenvoudige bewoordingen is het een proces waarbij Wild Mountain-gorilla’s worden getraind om te wennen aan de aanwezigheid van mensen om hen heen. Meestal duurt het 2-3 jaar.

De gorilla-gewenningservaring in Oeganda stelt je in staat om maximaal 4 uur door te brengen met de verbazingwekkende berggorilla’s van Bwindi Impenetrable National Park. Dit brengt echter hogere kosten met zich mee dan de gebruikelijke gorillatrekking-ervaring.

– Hoeveel kost de Gorilla-vergunning en hoe kan ik er een krijgen?

In Oeganda kost de gorilla-vergunning $ 600, maar met ingang van juli 2020 kost de gorilla-trekkingvergunning $ 700 in Oeganda. De kosten voor de gorilla-vergunning in Rwanda bedragen $ 1.500 en in de Democratische Republiek Congo kost het $ 400.

Gorilla-vergunningen moeten van tevoren worden geboekt, zodra u uw Gorilla-safari naar een van de 3 landen bevestigt, vooral tijdens het hoogseizoen, wanneer er veel vraag naar is. Uw touroperator die uw safari organiseert, kan zonder extra kosten een gorilla-vergunning voor u boeken bij de verantwoordelijke organisaties uit de 3 genoemde landen.

– Is het de moeite waard en hoe groot zijn mijn kansen om de gorilla’s te zien?

Oh ja, omdat je voor 99% zeker bent dat je aan het einde van je trektocht contact zult hebben met de berggorilla’s, zoals bekend is dat ze op specifieke plaatsen zijn.

Vroeg in de ochtend voordat je aan je trektocht begint, gaan parkwachters je voor om de bewegingen van de gorilla’s van de vorige nacht te volgen en blijven ze communiceren met de parkwachters die je groep begeleiden op welk pad ze moeten trekken om de gorillafamilie te vinden.

– Waar kan ik heen voor een gorillatrekking?

Berggorilla’s komen alleen in 3 landen in de hele wereld voor, namelijk: Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo.

Gorillatrekking in Oeganda vindt plaats in Bwindi Impenetrable Forest National park en Mgahinga Gorilla National park in het zuidwesten van Oeganda. Oeganda heeft 13 aan gewende gorilla-familiegroepen die je kunt bezoeken, waarvan 1 speciaal is gewend voor onderzoeksdoeleinden en gorilla-gewenningservaring.

In Rwanda kun je gorilla’s volgen in Volcanoes National park (10 gewende groepen) en in Virunga National Park in DR Congo

– Hoeveel mensen zijn toegestaan ​​op de trekking-ervaring?

Er mogen maximaal 8 personen per gorillagroep op de gorilla’s trekken.

U wordt geadviseerd om dicht bij elkaar te lopen om te voorkomen dat u verdwaalt in de jungle.

– Hoe laat begint de gorillatrekking en hoe lang?

Gorillatrekking begint al om 8.30 uur (E.A.T) en kan 2 tot 8 uur of de hele dag duren, afhankelijk van een aantal factoren zoals: de bewegingen van de gorilla’s, waar ze de vorige nacht hebben doorgebracht of de huidige weersomstandigheden. Desalniettemin is uw kans om met de berggorilla’s in contact te komen 99%.

Gorilla Trekking kan behoorlijk uitputtend zijn en vereist fysieke fitheid.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03