Baker berg gedeeltelijk bedekt met wolken gezien vanaf Bujuku Hut B&W

Rwenzori Mountains – Oeganda

Rwenzori Mountains – Oeganda

Het Rwenzori-park is een prachtige wereld van ijs en sneeuw, met zijn enorme ijssculpturen en verbijsterende vegetatie, het overtreft andere afro-alpiene gebieden in zijn schoonheid en verwondering en biedt veel voor zowel ervaren klimmers als casual wandelaars.

De hoofdattractie is het Afro-Montane regenwoud boven de 3.000 m, met de gigantische vormen van lobelia, heide en groundsel.

De Rwenzori Mountains liggen verspreid over de grens tussen Oeganda en de DRC in het oosten van de evenaar en staan ​​ook al in 150 AD bekend als de legendarische ‘Mountains of the Moon’ waarover Ptolemy schreef.

Op een indrukwekkende 5.100 meter hoogte dragen de met nevel gehulde pieken permanente sneeuw en gletsjers, terwijl de lagere hellingen bedekt zijn met dicht bos.

Het bereik is 120 km lang, 48 km breed met zes met sneeuw bedekte toppen en is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn spectaculaire schoonheid.

Terwijl de bergen een grote attractie voor wandelaars zijn, is ook de schoonheid van het gebied, de bossen, vogels en dieren.

Bezoekers kunnen uitkijken naar wandelen door de bergen, genieten van een prachtig uitzicht en Stanley Glacier doorkruisen.

Baker berg gedeeltelijk bedekt met wolken gezien vanaf Bujuku Hut B&W
Rwenzori sunbird in een struik
berg Baker, gezien vanuit de Bujuku-vallei, Rwenzori Mountains National Park B&W
spider-web-remote-western-uganda
Zonsondergang bij Rwenzori-Bergen, Oeganda B&W
bloemen bij ruwenzori mountains
Rivierbedding met brug Rwenzori B&W
Mos in de natte omgeving van het Rwenzori-gebergte, Oeganda
Rwenzori-gebergte, Oeganda B&W

De populairste Safari’s in Oeganda uit ons reisaanbod