safari-in-oeganda-rwakobo-rock-lake-mburo-national-park_01

Rwakobo Rock @Lake Mburo National Park – Oeganda

Rwakobo Rock is een vredig en afgelegen toevluchtsoord waar u kunt ademen in de essentie van het wilde Oeganda. De 8 comfortabele en ruime huisjes liggen verspreid over de heuvel, allemaal heel privé en bieden een fantastisch uitzicht op de zonsondergang. De grote eetzaal kijkt uit op een uitgestrekte rots die grenst aan het park. Gelegen in de ongerepte ranchlanden rondom het nationale park Lake Mburo; of u nu achterover wilt leunen, geniet van een ijskoud drankje in een hangmat of het Nationaal Park Lake Mburo in wilt voor een dag vol spannende ontdekkingen, er is voor elk wat wils.

Rwakobo ligt op een schilderachtige rots met een adembenemend uitzicht. Dieren zoals zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s en bosbokken zijn in overvloed rond de lodge en komen vaak samen in het watergat onder de eetzaal. ‘S Nachts komen de geluiden van bush tot leven en laten je fantasie de vrije loop.

Deze idyllische plek ligt op iets meer dan 1 km van de Nshara-poort van het nationale park Lake Mburo. Dag- of nachtexcursies in het park zijn zeer de moeite waard. De rit vanaf de hoofdweg gaat door de mooie Nshara-ranch, waar het prachtige vee van Ankole vredig naast kuddes Zebra graast. De bahima-herders in het gebied, leven nog steeds traditioneel en zijn uitstekende beheerders van het natuurlijke landschap en de biodiversiteit.

Rwakobo biedt een verscheidenheid aan zowel gemakkelijke als uitdagende wandelingen die de kans bieden om dicht bij de natuur te komen. Rwakobo biedt ook mountainbiken en is geschikt voor nachtelijke ritten, terwijl het park kan worden ontdekt per voertuig, te voet of per boot.

Elke nacht (als het weer het toelaat) stookt het vriendelijke Rwakobo-personeel een kampvuur op, zodat u de zonsondergang kunt zien exploderen in een schitterende sterrenhemel.

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.