safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda

The Birdnest @ Bunyonyi Resort ligt in Zuidwest-Oeganda. De ligging aan het Bunyonyi-meer betekent dat de grenzen van de Democratische Republiek Congo, Rwanda en zelfs Tanzania in de buurt liggen.

Het meer staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels in alle soorten en maten (zie gedetailleerde lijst in vogels kijken). Het wordt omringd door de groene heuvels bedekt met de landbouwterrassen die het uiterlijk van de regio bepalen. Het hotel ligt aan de oever van het meer en biedt een spectaculair uitzicht op deze geweldige omgeving. Recentelijk zijn we uitgebreid met een overzeese locatie voor kamperen en natuurbeleving.

Zwembad

In het lager gelegen gedeelte van onze compound vindt u ons ecologische zwembad. Een systeem pompt het water door een zijvijver waar een selectie van meerplanten het water filtert in een groot bed van lava. Dit proces maakt het gebruik van chemicaliën volledig overbodig.

Bij het zwembad kunt u ontspannen en genieten van een koele duik op warme dagen. Voor degenen die de duik nemen, bieden we handdoeken en kleedkamers. Voor degenen die gewoon willen rondhangen zijn er ligbedden, een pooltafel en een poolbar.

Resto, bars en terrassen

Onze Top Chef heeft meerdere jaren ervaring in de grootste hotels in Kampala. Hij biedt u een breed scala aan uitstekende maaltijden, bereid met verse kwaliteitsingrediënten.

Specialiteit van het huis zijn de verschillende gerechten met de lokale rivierkreeft, vers van het meer.
We zijn ook trots op ons zelfgebakken brood geserveerd met alle salades en natuurlijk de originele knapperige Belgische frietjes!

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.