Safari-in-Oeganda_Apoka-Safari-lodge_05

Apoka Safari lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda

Zo afgelegen als je kunt krijgen

Als je je ogen sluit en aan Afrika denkt, is het landschap dat je je voorstelt – de grillige heuvels, de gouden grassen, de vlaktes bezaaid met dieren in het wild, het zachte gloeiende licht – waarschijnlijk Kidepo. Dit is het meest afgelegen park van Oeganda, ver weg van het stadsleven.

De uitgestrekte goudgroene vlaktes onderbroken door steile, rotsachtige ontsluitingen, onthullen ’s nachts een nog grotere lucht. Onder een baldakijn van onmogelijk heldere sterren worden we eraan herinnerd dat de aarde rond is.

Wildlife in Kidepo is overvloedig. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, giraffen, zebra’s (dit is het enige park van Oeganda waar giraffen en zebra’s samen voorkomen), mogelijk de grootste kuddes buffels, hartebeesten, waterbokken, bosbokken, wrattenzwijnen van Afrika… de lijst is eindeloos. Sterker nog, veel ervan kan worden gezien vanuit de privacy van uw veranda of uw buitenbad, maar de beste manier om de dieren in het wild te zien is van dichtbij: te voet of in een van onze Landcruisers met open dak.

De kamers van Apoka zijn gebouwd met comfort in het achterhoofd. Alles is handgemaakt door lokale ambachtslieden, alles is groot en ruim. 10 uitgestrekte kamers met muren van natuurlijk canvas omringen een rotsachtig kopje met eindeloze uitzichten over de savanne. Met binnenzitkamers en privéveranda’s zijn er tal van plekken om te ontspannen, te lezen en uit te strekken. Grote, met de hand uitgehouwen bedden met zachte dekbedden zijn gedrapeerd met muskietennetten, handgeweven wollen tapijten, extra grote pluche handdoeken, extra grote kamerjassen… je bent misschien zo ver weg van de stad als je ooit zult zijn, maar je hebt gewonnen mis niets.

Stap naar buiten naar een beschut terras en glijd in uw eigen stenen buitenbad, groot genoeg voor het hele gezin.

Het zwembad van Apoka Lodge – diep en koel – is uit de grote rots gehouwen. Dit is het soort zwembad waar je in wilt springen, spetteren en schreeuwen, je weer als een kind voelen.

Wil je schreden over de savanne en wandelen met zebra’s? Tijd doorbrengen in een Karamojong-dorp om meer te weten te komen over hun traditionele manier van leven? Genieten van een zonsondergang in de armen van een enorme vijgenboom? Zitten en kijken naar een broedende kudde olifanten die in de modder dartelen? Dit is de plek voor jou.

Kom en drink van het uitzicht, kom en voel het brullen van de leeuw in je borst. Kom en blijf een tijdje.

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.