safari-in-rwanda_magashi_12

Magashi @Akagera National Park – Rwanda

Magashi Camp is gelegen in de productieve en fenomenaal diverse noordoostelijke hoek van Akagera National Park, met uitzicht op het schilderachtige Rwanyakazinga-meer.
Akagera omvat enkele van de meest schilderachtige savannes van Oost-Afrika – open vlaktes, bossen, meren, moerassen en met gras begroeide lage bergen – en is de thuisbasis van een van Afrika’s hoogste nijlpaarddichtheden, grote krokodillen, evenals de zeldzame sitatunga en bijna 500 soorten vogels.
Akagera heeft veel Game mogelijkheden en heeft ook een gezonde leeuwenpopulatie die in 2015 door African Parks werd geïntroduceerd na 20 jaar afwezigheid; zwarte neushoorns werden opnieuw geïntroduceerd in 2017.
Magashi – het enige gebied voor exclusief gebruik in Akagera – herbergt ook een mooie populatie luipaarden.

Tips voor insiders: Ons belangrijkste doel in Akagera is het helpen behouden van het laatste beschermde savanne-ecosysteem van Rwanda, en soorten zoals de zwarte neushoorn en de zeldzame en ongrijpbare schoenbekdier; Bovendien zal onze aanwezigheid hier ertoe bijdragen dat het voor het eerst economisch zelfvoorzienend wordt.

Voor meer info over deze Lodge klik hier

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.