safari-in-rwanda-Virunga_04

Safari Virunga National Park – DR-Congo

Virunga National Park

is een UNESCO World Heritage Site en ligt  in het oosten van  Democratische Republiek Congo, op de grens van Oeganda en Rwanda. Een Safari Virunga National Park is echt heel bijzonder. Het is het oudste nationale park van Afrika en is ook het meest biologisch gevarieerde beschermde gebied van het continent. De 7.800 vierkante kilometer van het park omvat bossen, savannes, lava vlaktes, moerassen, erosievalleien, actieve vulkanen en de gletsjer toppen van het Rwenzori gebergte.

Virunga is de thuisbasis van ongeveer een kwart van de ernstig bedreigde berg gorilla’s ter wereld. De twee andere grote apensoorten zijn de oostelijke laagland (Grauer’s) gorilla’s en chimpansees en maken Virunga het enige park ter wereld waar drie soorten van grote apen leven. Een andere prominente inwoner van het park is de okapi, een bedreigde soort die lijkt op een zebra maar meer verwant is aan de giraffe. Grote kolonies nijlpaarden, bos- en savanne olifanten, leeuwen en tal van zeldzame vogelsoorten zijn ook te vinden in het park.

Virunga National Park bestaat uit drie sectoren. Het kenmerk van de noordelijke sector is het Rwenzori-gebergte dat aan Oeganda grenst. Op meer dan 5.000 meter zijn de toppen van de Rwenzoris permanent besneeuwd.  De gesmolten sneeuw van de Rwenzori gletsjers vormt een van de belangrijkste bronnen voor de rivier de Nijl. Okapis zijn te vinden Sneeuwsmelt uit de Rwenzoris is een van de belangrijkste bronnen van de Nijl. Okapis zijn vaak te vinden in de vallei dichtbij de Semliki rivier.

Lake Edward, de Ishasha riviervallei en de Rwindi vlaktes zijn de dominante geografische kenmerken die de centrale sector van het park bepalen. Lake Edward bevat meer dan 50 vissoorten, evenals talrijke vogelsoorten. Het meer en de aangrenzende Ishasha riviervallei zijn de thuisbasis van de nijlpaarden van het park — ooit’s werelds grootste. De hoogste concentraties olifant, buffels, wrattenzwijn en topi zijn te vinden op de Rwindivlakten van de centrale sector.

Virunga’s zuidelijke sector is vooral bekend om de berg gorilla’s die op de flanken van de slapende Mikeno vulkaan leven. Dichte bossen bedekken het grootste deel van het zuiden van Virunga, waardoor het ook een ideale habitat is voor chimpansees en talloze andere apen soorten. Een ander hoogtepunt in het zuiden is de actieve Nyiragongo vulkaan, dat de thuisbasis is voor ’s werelds grootste lava meer.

Virunga range viewed from Nkuringo, Uganda
Een babygorilla in het Virunga National Park, het oudste nationale park in Afrika. DRC, Centraal-Afrika. B & W
etende Berggorilla in het Virunga National Park, Democratische Republiek Congo
Baby Silverback-berggorilla in het Virunga National Park B&W
Lava en stoom in krater van Nyiragongo-vulkaan in Virunga-natie. Meer, actie
landschap Virunga NP B&W
Lava en stoom in krater van Nyiragongo-vulkaan in Virunga
SIlverback berggorilla in het Virunga National Park
Berggorilla met een baby. Virunga

De populairste Safari’s in DR Congo uit ons reisaanbod