safari-in-tanzania-lake-manyara_01

Tanzania: 6 dagen Economy Twende Tanzania Safari (MS5)

De naam Tanzania roept beelden op van wildebeesten die door de uitgestrekte savanne stormen, regenwouden vol apen en vogels en grote vlaktes vol legioenen wild.
Al deze natuurlijke wonderen en meer worden aangeboden in deze uitzonderlijk diverse Afrikaanse natie.
Bezoekers bezoeken Tanzania meestal om deel te nemen aan ten minste een van de vier bekende toeristische ervaringen van Tanzania: een ontspannen vakantie aan zee op het pittoreske eilandparadijs Zanzibar, een onderwatertour langs enkele van ’s werelds meest bekende duikplekken rond de prachtige Spice-eilanden, een safari-avontuur in enkele van de meest indrukwekkende wildreservaten van Afrika, of een wandelexcursie rond het Kilimanjaro National Park.
Welke van deze ongelooflijke vakanties u ook kiest, u wordt ongetwijfeld verwelkomd door een aantal fantastisch vriendelijke en vredige inwoners die, ondanks dat ze zijn onderverdeeld in 120 verschillende etnische groepen en culturen, in harmonie met elkaar leven en een aantal van de heerlijkste exotische lokale gerechten bieden die u zou kunnen bedenken.
Met al deze diversiteit in de aanbieding, zal het moeilijkste deel van uw Tanzaniaanse vakantie-ervaring waarschijnlijk zijn het beslissen waar u heen gaat!

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Arusha wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel brengt. Na aankomst kan je jezelf opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt
Overnachting: Outpost Lodge

safari-in-tanzania-outpost-lodge_01 safari-in-tanzania-outpost-lodge_05

Ontbijt in het hotel en uitchecken.
Safari-briefing en kennismaking met de chauffeur-gids door de reisleider.
Vertrek in een 4x4 landcruiser naar Lake Manyara National Park Region.

Aankomst en inchecken bij de lodge.
Lunch.
De middag is vrij te besteden bij de Lodge

15.00 uur: vertrek voor een game drive in Lake Manyara National Park.

Lake Manyara, dat zich uitstrekt over 50 km langs de basis van de roestige gouden 600 meter hoge helling van de Rift Valley, is een schilderachtig juweel, met een decor dat door Ernest Hemingway wordt geprezen als "de mooiste die ik in Afrika had gezien".
Het compacte game-kijkcircuit door Manyara biedt een virtuele microkosmos van de Tanzaniaanse safari-ervaring.

In het binnenland van de uiterwaarden is een smalle strook acaciabos het favoriete trefpunt van Manyara's legendarische, in bomen klimmende leeuwen en indrukwekkend slagtandige olifanten. Squadrons van gestreepte mangoest darten tussen de acacia's, terwijl de kleine Kirk's dik-dik in hun schaduw foerageert.
Paren klipspringer worden vaak afgetekend op de rotsen boven een veld van brandende hete bronnen die stomen en borrelen naast de oever in het uiterste zuiden van het park

Keer terug naar de lodge voor zonsondergang, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Marera Valley Lodge

safari-in-tanzania-lake-manyara_01 safari-in-tanzania-lake-manyara_06 safari-in-tanzania-lake-manyara_05 safari-in-tanzania-lake-manyara_04 safari-in-tanzania-lake-manyara_03 safari-in-tanzania-lake-manyara_02

Vroeg ontbijt in de lodge en uitchecken.
Ga verder naar Serengeti National Park via Karatu en Ngorongoro Conservation Area.
Geniet van de prachtige sightseeing onderweg.

Aankomst en inchecken bij de lodge, gevolgd door een warme lunch.

Vertrek om 15.30 uur voor een gamedrive in het park tot zonsondergang.
Keer terug naar de lodge voor zonsondergang het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: ThornTree Camp by Bougainvillea

safari-in-tanzania-northern-serengeti_01 safari-in-tanzania-northern-serengeti_02

Een lekkere dag van diverse uitgebreide Game drive's in het Serengeti National Park.

De Grote Migratie van dieren bestaat uit 1,4 miljoen gnoes, 250.000 zebra's en 450.000 gazellen die jaarlijks door verschillende regio's van de parken en beschermde natuurgebieden van Tanzania reizen, in een eindeloze zoektocht naar voedsel en water.
De wateren daar zijn verraderlijk en besmet met gigantische Nijlkrokodillen die wachten op hun prooi.
De dieren moeten instinctief de gevaarlijke rivier oversteken voor groenere weiden en het is een van de meest spectaculaire evenementen van de natuur!

Ontdek in het noorden ook kuddes olifanten, trots leeuwen, jakhalzen, gevlekte hyena's, giraffen en grote scholen nijlpaarden en krokodillen in de Mara-rivier.
Deze regio is zonder twijfel het best bewaarde geheim van de Serengeti!
Het is twee keer zo groot als het Masai Mara-wildreservaat in Kenia, maar heeft minder drukte. De vergezichten en landschappen zijn onovertroffen, wat zorgt voor geweldige back-drops tijdens het bekijken van games.
Het aantal ingezeten dieren is ook extreem hoog, met leeuwen tot dertig man sterk.
Migratie- en roofdieracties zijn hier non-stop, wat de reputatie van dit gebied als een van de beste wildbestemmingen in Afrika verzekert.

Maaltijden en overnachting in de lodge.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: ThornTree Camp by Bougainvillea

safari-in-tanzania-northern-serengeti_03 safari-in-tanzania-northern-serengeti_06 safari-in-tanzania-northern-serengeti_05 safari-in-tanzania-northern-serengeti_04

Vroeg ontbijt in de lodge en uitchecken.
Vertrek naar Ngorongoro Conservation Area met een gamedrive onderweg terwijl je Serengeti verlaat.

Kom aan en daal af voor een gamedrive in de kraterbedding.

Picnic lunch.
Later op de avond (voor 17.30 uur) verlaten we de crater en rijden het park uit richting Karatu.

Aankomst in de Lodge voor de check-in, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Bougainvillea Safari Lodge

safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_06 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_04 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_03 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02

Geniet van een ontspannen ontbijt in de lodge.
Regel alle extra's en check uit.
08.00 uur: Vertrek naar Arusha.
We komen op tijd aan voor een lunch in de Arusha coffee lodge.
Als de tijd het toelaat, kunt u een rondleiding krijgen door het shanga-kralenproject en hierna eventueel nog het Tanzanite-museum.
Je wordt later overgebracht naar het Kilimanjaro International Airport voor je terug vlucht.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-tanzania-arusha_12 safari-in-tanzania-arusha_11

safari-in-tanzania-arusha_02 safari-in-tanzania-arusha_03

safari-in-tanzania-arusha_06

safari-in-tanzania-arusha_10 safari-in-tanzania-arusha_09 safari-in-tanzania-arusha_08  safari-in-tanzania-arusha_07

safari-in-tanzania-arusha_05 safari-in-tanzania-arusha_04

De uitgestrekte stad Arusha ligt aan de voet van de berg Meru en staat bekend als de safarihoofdstad van Noord-Tanzania.
Het is een uitstekende uitvalsbasis om de opmerkelijk schilderachtige omgeving te verkennen, waaronder de majestueuze Mount Kilimanjaro en de nationale parken Manyara, Tarangire en Ngorongoro.
Arusha is een goede plek om een ​​dag of twee vrij te nemen van het safaricircuit, omdat het een gematigd klimaat en een weelderige omgeving heeft. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van het natuurrijke Serengeti National Park; het prachtige Arusha National Park; en de uitdaging aangaan om de berg Meru te beklimmen, de op vier na hoogste berg van Afrika.

safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_01 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_06 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_05 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_04 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_03 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_02

Elewana Arusha Coffee Lodge, midden in een groene koffieplantage, is een heiligdom van aromatische rust en een welkom toevluchtsoord na een lange internationale vlucht, of het stof en de opwinding van een spannende bush-safari.

Verblijf in een van de 30 luxe houten chalets – 12 Plantation Suites en 18 Plantation Rooms – genesteld tussen de omliggende tuinen en de zee van koffiebomen.

Als u de weg afslaat, leidt een met bomen omzoomde oprit u naar het warme en uitnodigende hoofdgebied met zijn rustige, ingetogen uitstraling van luxe. Levendige tuinen, een spa en een zwembad wachten op u, en een restaurant, Bacchus en café-bistro, 3 ° zuid, bieden menu’s om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen, waarbij internationale culinaire bekwaamheid met succes wordt gecombineerd met lokaal geproduceerde ingrediënten.

Bezoekers zijn ook welkom om te genieten van handige cadeauwinkels in de Traders Walk Boutiques, die zich op het terrein bevinden.
Wandel door een verzameling van vijf boetieks met kunst en kunstnijverheid, sieraden, kleding, gastronomische koffie en gebak en traditionele Swahili-gerechten.

safari-in-tanzania-lake-manyara_01 safari-in-tanzania-lake-manyara_06 safari-in-tanzania-lake-manyara_05 safari-in-tanzania-lake-manyara_04 safari-in-tanzania-lake-manyara_03 safari-in-tanzania-lake-manyara_02

Gelegen in de centraal-noordelijke regio van Tanzania met het Lake Manyara in het oosten en de Manyara Escarpment in het westen, biedt het Lake Manyara National Park adembenemende uitzichten en een grote verscheidenheid aan habitats die een scala aan dieren in het wild ondersteunen.
Dit kleine park herbergt een verrassende biodiversiteit en heeft een prachtig landschap van acaciabossen, waterbossen, met baobab bezaaide kliffen, door algen gestreepte warmwaterbronnen, moerassen en het meer zelf.
Het park ondersteunt 400 vogelsoorten en de grootste concentratie bavianen ter wereld.
Andere soorten zijn giraffen, zebra’s, gnoes, impala’s, waterbokken, wrattenzwijnen, de Kaapse klauwloze otter en Egyptische mangoest.
Mis de kans niet om duizenden flamingo’s op het meer te zien, de beroemde boomklimmende leeuwen en grote families olifanten die door het bos slenteren.

safari-in-tanzania-northern-serengeti_01 safari-in-tanzania-northern-serengeti_05 safari-in-tanzania-northern-serengeti_04 safari-in-tanzania-northern-serengeti_03 safari-in-tanzania-northern-serengeti_02

De uitgestrekte, glooiende savanne van de Northern Serengeti staat bekend als het centrum van de grote migratie. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte savannes, afgewisseld met acaciabomen en rivierbossen.
Langs de oevers van de Mara-rivier zijn wilde dieren te zien en bezoekers kunnen het jaarlijkse spektakel van de half miljoen trekkende gnoes bekijken.
Veelvoorkomende dieren in het wild zijn onder meer: ​​een veelvoud aan vlaktes zoals buffels, zebra’s, gazellen, impala’s, giraffen en leeuwen en luipaarden. Bezoekers kunnen zich verheugen op vogels kijken, ballonvaren, wildsafari’s en begeleide bushwandelingen.

safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_04 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_03 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01

De regio Ngorongoro grenst aan Kenia in het noorden en staat bekend om zijn overvloed aan prachtige natuurlijke kenmerken. Het omvat het Ngorongoro Conservation Area, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat; de spectaculaire Ngorongoro-krater en de actieve Ol Doinyo Lengai-vulkaan. Bezoekers kunnen zich verheugen op een verscheidenheid aan activiteiten, zoals het bekijken van de epische migratie van de Serengeti-gnoes, een bezoek aan een lokaal Maasai-dorp, genieten van het opmerkelijk diverse landschap en een glimp opvangen van de prachtige vogels en dieren in het wild, waaronder meer dan 500 vogelsoorten, allemaal van de Big Vijf, evenals krokodil, nijlpaard, zebra, antilope, leeuw, luipaard en cheetah.
Mis deze kans niet om deel te nemen aan een wandelsafari, geniet van spannende mountainbikeavonturen en schilderachtige trektochten.

De route:

6 dagen Basic Twende Tanzania Safari_map-2021

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodatie(s) bij deze Safari zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Standard accomodaties ***

Outpost Lodge @Arusha – Tanzania  Marera Valley Lodge @Karatu – Tanzania  Thorn Tree Camp @Serengeti – Tanzania  Bougainvillea Safari Lodge @Ngorongoro Region – Tanzania  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon op basis van steeds 2 personen. (overige aantallen alleen op aanvraag)
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.

Hotel:Standaard
Periode:2023
1 of 2 pers.€ 3.139,00
3 of 4 pers.€ 2.920,00
5 of 6 pers.€ 2.695,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 415,00
Kortingen
en opties
 
Kinderen
t/m 12 jaar
90% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Accommodatie in Arusha op basis van half pension
 • Alle overige accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Overige maaltijden en dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Tips & fooien. Fooien voor de driver-guides. Aanbevolen $30 - US$ 50 per guide per dag, worden geconsolideerd door de groep en betaald in ONE-LUMP-SUM aan het einde van uw safari
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien