safari-in-tanzania-tarangire-national-park_02

Tanzania: 6 dagen Adventure Safari

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel niet inbegrepen in de prijs. Optioneel is dit uiteraard gewoon mogelijk, zie hiervoor in de “Extra” prijstabel.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Ook is het mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar!

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

We halen je op vanuit je Hotel in Arusha of van de luchthaven van het Kilimanjaro International Airport en rijden naar Lake Manyara National Park. Het park is ongeveer 330 km2 wat voor Afrikaanse begrippen niet zo heel erg groot is, eerder klein. Het meer zelf is ongeveer 200 km2. Lake Manyara is vooral bekend om de vele flamingo’s die met name tijdens het regen seizoen in vele duizenden getallen aanwezig zijn. Daarnaast leven hier nog meer dan 400 andere vogelsoorten. Maar ook andere dieren kunnen worden gespot zoals; luipaarden, leeuwen, cheeta’s, giraffen, impala’s en zebra’s. We nemen ook een kijkje bij het nijlpaarden gebied die je buiten de auto mag bekijken. Hopelijk spot je ook nog enkele luipaarden en leeuwen in de bomen waar dit gebied bekend om staat. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor het diner en de overnachting

Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Kilimanjaro International Airport naar Lake Manyara: ongeveer 174 Km – 3,5 uur

Let op: Als je wilt worden opgehaald van (en teruggebracht naar) het Kilimanjaro International Airport of vanaf een luchthaven Hotel gelden er extra transferkosten. Zie hiervoor bij de extra opties in de prijstabellen. Deze extra kosten gelden pér Transfer ongeacht het aantal personen, met een maximum man 6 personen.

Na een vroeg ontbijt verlaten we Lake Manyara en rijden we richting de Ngorongoro Conservation Area met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.
Optioneel kan je een bezoek brengen aan Olduvai Gorge. De Olduvaikloof is een 50 kilometer lang ravijn met steile wanden.  Het ravijn wordt wel de “wieg van de mensheid” genoemd en het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. In de late middag bereiken we de Ngorongoro  krater en dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.

Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot. Laat in de middag bereiken we via de Serengeti onze Lodge voor het Diner en de nacht.

Optioneel: Bezoek aan Olduvai Gorge of Olduvaikloof
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Manyara naar Ngorongoro Crater: ongeveer 90 Km – 3 uur
Afstand: Ngorongoro Crater naar Serengeti National Park: ongeveer 75 Km – 2 uur

Vandaag gaan we de hele dag lekker op Game Drive in het uitgestrekte Serengeti gebied op zoek naar prachtige natuur, dieren, vogels en rust.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-tanzania-serengeti_18

Na het ontbijt hebben we uiteraard enkele prachtige Game Drives op de Serengeti. Na de middag vervolgen we onze route naar het Ngorongoro Conservation waar we weer op zoek gaan naar prachtige dieren welke je daar echt voldoende kunt spotten! In de namiddag gaan we naar de Lodge en heb je nog lekker de tijd om even heerlijk te ontspannen en al het moois te bespreken en te bekijken op de vele honderden foto’s die je inmiddels wel al gemaakt zal hebben.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Serengeti naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 75 Km – 2 uur

Na het ontbijt hebben we nog enkele mooie Game Drives in het Ngorongoro Conservation op onze route naar Tarangire National Park. In dit mooie en grote park gaan we nog tot in de middag lekker genieten van wildebeesten, zebra’s en olifanten. Maar ook heel veel andere dieren kunnen hier worden gespot, zoals; buffel, waterbok, giraffe, impala, eland, gazelle, vervet aap, mongoose, olive baviaan, luipaard, cheeta en wilde hond. Ook kan je hier de wereldbekende grote Baobab bomen zien.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Afstand: Ngorongoro Conservation Area naar Tarangire National Park: ongeveer 175 Km – 3,5 uur

Na wederom een heerlijk vroeg ontbijt gaan we nog één keer terug naar de prachtige omgeving van het Tarangire National Park. In de middag gaan we terug naar Arusha naar je Hotel of naar het Kilimanjaro International Airport.

Maaltijden: Ontbijt & Lunch

Afstand: Tarangire National Park naar Arusha: ongeveer 150 Km – 3 uur

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_dierengroep_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan pér accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties

Maramboi Tented Lodge @Tangire – Tanzania   Serena Safari Lodge @Lake Manyara – Tanzania   Serena Safari Lodge @Serengeti – Tanzania   Serena Safari Lodge @Ngorongoro – Tanzania   

Standard accomodaties

Lake Burunge Tented Camp @Tarangire National park – Tanzania  Isoitok Camp @Manyara – Tanzania  Kati kati Tented Camp @Serengeti – Tanzania  Sopa Lodge @Ngorongoro – Tanzania  

Basic accomodaties

Jambo Campsite @Lake Manyara National Park – Tanzania  Seronera Campsite @Serengeti- Tanzania  Simba Campsite @Ngorongoro- Tanzania  Wild Palm Campsite @Tarangire- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vindt je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari wordt je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig!
Als je voor “puur natuur” wilt gaan is dit wellicht een hele mooie optie?

safari-in-tanzania-6-dagen-adventure-safari-low-season-15-03-19
safari-in-tanzania-6-dagen-adventure-safari-high-en-peak-season-15-03-19
safari-in-tanzania-6-dagen-adventure-safari-extrra-16-03-19.2

Wat is inbegrepen?

 • 'Meet and great' bij aanvang van je Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Flying Doctors Emergency Rescue verzekering

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Accommodatie in Arusha, voor en na de Safari
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien
 • Bij de keuze met Dome tentjes is er géén slaapzak inbegrepen, maar deze kan evt. gehuurd worden voor € 5,- p.p.p.d. Wel graag vooraf reserveren