safari-in-rwanda_kopya_01

Rwanda: 5 dagen Tembera Primate tour (Gorilla & Golden Monkey Trekking) (MS1)

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt bij het denken aan Rwanda is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda staat ver af van het land dat het was in het midden van de jaren 90: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het opsporen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van de vulkanische Virunga Mountains.
Andere belangrijke toeristische attracties zijn onder meer het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-woud met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van het Akagera National Park.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Kigali wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner op de dag van aankomst en ontbijt op de volgende ochtend
Overnachting:
Economy: 5 Swiss Hotel
Standaard: Kigali Serena Hotel
Luxe: Kigali Marriott Hotel
Super DeLuxe: The Retreat by Heaven

kigali-swiss-hotel_05 kigali-swiss-hotel_01

safari-in-rwanda_kigali-serena-hotel_01

Na het ontbijt word je rond 08:00 uur opgehaald door onze  chauffeur / gids  en houden we een korte stadstoer naar het Kigali Genocide-monument en de Inema-kunstgalerie.

Kigali Genocide is misschien wel het bekendste monument van de stad, en terecht, het is zeer inzichtelijke en ontroerende te midden van prachtige rozentuinen en fonteinen. Het monument zet de geschiedenis uiteen die leidde tot de genocide in Rwanda en verklaart ook andere genociden over de hele wereld. Het bevat aangrijpende vertoningen van foto's en bezittingen van slachtoffers, waardoor de realiteit van de gruweldaden tot leven komt. Hoewel het een ongebruikelijke toeristische attractie lijkt en verontrustend kan zijn, helpt het om in de juiste context te plaatsen hoe en waarom de genocide plaatsvond en om beter te begrijpen hoe ver het land in de tussenliggende jaren verder is gegaan. Het speelt ook een cruciale rol bij het onderwijzen van de nieuwe en toekomstige generaties van Rwanda over de genocide.

Rond 11:30 uur maak je een ontspannen rit naar Musane en Volcanoes National Park.

Aankomst en inchecken in het hotel, gevolgd door lunch.

Vanmiddag om 15.00 uur bezoekt u de twee meren Burera en Ruhondo.

Keer 's avonds terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Five Volcanoes Boutique Hotel
Standaard: Bishops House
Luxe: Sabyinyo Silverback Lodge
Super Deluxe: One & Only Gorilla’s Nest

kigali_genocide-memorial kibuye_rwanda

Na een vroeg ontbijt in het hotel wordt je vervolgens op tijd overgebracht naar Volcanoes National Park voor de Golden Monkey Trek-briefing die om 07.00 uur zal plaatsvinden. Rond 08.00 uur gaan we dan verder naar het startpunt van de trektocht en begin het avontuur.
(deze kan je optioneel voor € 120,- p.p. bij boeken)

Na deze ervaring ga je op tijd terug naar het Hotel voor de lunch.

Vanmiddag om 15.30 uur heb je een exclusief bezoek aan het Gorilla Guardians Village.

Keer 's avonds terug naar het hotel voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Five Volcanoes Boutique Hotel
Standaard: Bishops House
Luxe: Sabyinyo Silverback Lodge
Super Deluxe: One & Only Gorilla’s Nest

singita-kwitonda-lodge-golden-monkey-trek_01 singita-kwitonda-lodge-golden-monkey-trek_02

Na wederom een vroeg ontbijt in het Hotel ga je vervolgens op tijd naar het hoofdkantoor van het Kinigi-park voor de Gorilla Trek-briefing om 07.00 uur. Transfer naar de trailhead vanwaar op tijd de begeleide wandeling begint vanaf 08.00 uur.
(deze kan je optioneel voor € 1.475,- p.p. bij boeken)

Na deze opwindende ervaring keer je op tijd terug naar het Hotel voor de lunch.

De middag is vrij om uit te rusten of een bezoek te brengen aan de Stichting Dianne Fossey.

Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Five Volcanoes Boutique Hotel
Standaard: Bishops House
Luxe: Sabyinyo Silverback Lodge
Super Deluxe: One & Only Gorilla’s Nest

sabyinyo_02 sabyinyo_01

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda_gorillas-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_07 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_14

Ontspannen Ontbijt in het Hotel.

De uiterlijke Check out tijd is 10:30 uur.

We gaan terug naar Kigali en komen op tijd aan voor de lunch in het Pili Pili Restaurant.

Als de tijd het toelaat, bezoeken we nog de Haute Baso-winkel, waar ze unieke kunstwerken en ambachten hebben die interessant kunnen zijn.

Daarna transfer naar de internationale luchthaven van Kigali. Neem afscheid van je chauffeur-gids en ga verder met inchecken voor uw terugvlucht naar huis.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-rwanda-kigali_01 safari-in-rwanda-kigali_02

safari-in-rwanda-kigali_03 safari-in-rwanda-kigali_04

safari-in-rwanda-kigali_06 safari-in-rwanda-kigali_09 safari-in-rwanda-kigali_08 safari-in-rwanda-kigali_07 safari-in-rwanda-kigali_10 safari-in-rwanda-kigali_05

safari-in-rwanda-kigali_13 safari-in-rwanda-kigali_12 safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11

De hoofdstad en grootste stad van Rwanda strekt zich uit over golvende weelderige heuvels, omringd door torenhoge bergen, waarvan de grootste de berg Kigali is, die 1850 meter boven zeeniveau stijgt.
Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land, wordt bediend door een internationale luchthaven en biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden, waaronder het Kigali Genocide Center, een sfeervolle markt en talloze ambachtelijke winkels.
Met zijn interessante architectuur, drukke straten, meanderende boulevards en groene heuvels, wordt Kigali een van de meest aantrekkelijke steden in Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_04 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_03 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_02 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01

Kigali Genocide Memorial & Museum ligt net buiten het stadscentrum van Kigali in het Gasabo-district en is tot stand gekomen door een gezamenlijk partnerschap van de gemeenteraad van Kigali en de Britse Aegis Trust.
Het centrum is een uiterst ontroerende, uitdagende, educatieve en uiteindelijk inspirerende en tevens een geweldige plek om de oorzaak, de tragedie en de succesvolle wederopbouw na de genocide te begrijpen.

Het monument organiseert een rondleiding die transparant en leerzaam is, maar erg somber en vernederend wanneer gasten beseffen dat er meer dan 250.000 doden zijn begraven op de plaats van het monument.

safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_03 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_02 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_01 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_04

Gelegen aan de voet van de vulkaan Muhabura in het noorden van Rwanda, zijn de Twin Lakes van Burera en Ruhondo pittoreske blauwe watermassa’s omgeven door de virunga hoge heuvels en gescheiden door een strook van een kilometer land.
Bezoekers kunnen kano- of boottochten maken langs de wateren om van het prachtige uitzicht te genieten.
Andere activiteiten zijn onder meer gorilla-trekking of het volgen van de gouden apen (Golden Monkey Trekking) in het naburige Volcanoes National Park, het maken van fascinerende culturele tours vanuit Iby’iwacu Cultural Village of het bezoeken van de intrigerende, tropische Musanze-grotten. Het moeras Rugezi van het meer is een van de belangrijkste vogelgebieden van Rwanda en biedt een fotogeniek, sereen gebied om een ​​aantal soorten te zien.
De meren bieden een geweldige kans om mensen langs de kustlijn te zien vissen met traditionele methoden, zoals het gebruik van zelfgemaakte kano’s (bestaande uit een enkel stuk hout), visnetten en haken.

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_01 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_04

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_06

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_07 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_08

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_09 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_10

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_11 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_12

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_13 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_14

Het Volcanoes National Park grenst aan de Democratische Republiek Congo in Rwanda en staat vooral bekend als een toevluchtsoord voor de zeldzame berggorilla’s in de regio.
Bezoekers komen hier massaal om een ​​persoonlijke ontmoeting met deze intrigerende wezens te ervaren. Het park ligt hoog op de met jungle bedekte hellingen van het vulkanische Virunga-gebergte. Sterk gereguleerde trektochten door het reservaat stellen bezoekers in staat om een ​​uur per keer met deze ongelooflijke primaten in hun natuurlijke habitat door te brengen.
Hoewel de gorilla’s ongetwijfeld de belangrijkste trekpleister zijn, kunnen bezoekers ook uitkijken naar het verkennen van een netwerk van schilderachtige wandelpaden, een bezoek aan het graf van de wereldberoemde Dian Fossey en het Karisoke Research Center, en genieten van een prachtige dagwandeling naar het krater-meer op de berg Bisoke.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_04 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_01

Gorilla Trekking in het Volcanoes National Park biedt bezoekers de unieke kans om de 10 families van gorilla’s die in het nationale park leven te ontdekken.
Bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie voordat de trektocht begint en worden verdeeld in groepen van 8, afhankelijk van hun fysieke mogelijkheden.
Elke groep wordt begeleid door een gids en twee scouts die goed zijn opgeleid in noodsituaties. De hoeveelheid tijd die per trektocht is gereserveerd, verschilt afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt.
Sommige reizen duren slechts een half uur en sommige nemen het grootste deel van de dag in beslag.

safari-in-oeganda-gorilla-guardians_01 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_04 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_03 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_02

Gorilla Guardians ligt in het landelijke Rwandese dorp Kiningi en is een non-profitorganisatie die accommodatie en een rondleiding door het traditionele dorp naast het Volcanoes National Park aanbiedt.
Gasten worden ondergebracht in lokale met gras bedekte modderhuizen. Bezoekers kunnen genieten van gorilla-trektochten in het nationale park en de gemeenschap verkennen met een begeleide gemeenschapswandeling.
Andere hoogtepunten zijn onder meer een dag koning worden, lokale scholen bezoeken, leren over bananenbrouwen en de technieken en methoden ontdekken waarmee ex-stropers op berggorilla’s zouden jagen.

De route:

5 dagen Tembera Rwanda Primate trip_map

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Super Deluxe accomodaties *****

The Retreat by Heaven @Kigali – Rwanda   

Luxe accomodaties ****

Kigali Marriott Hotel @Kigali – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Serena Hotel @Kigali  

Economy accomodaties **

5 Swiss Hotel @Kigali – Rwanda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Beschikbaar vanaf 15 jaar

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Gorilla trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 1.650,- per persoon.
t.b.v. de Golden Monkey trekking zijn ook Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 120,- per persoon.
Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.

Hotel:EconomyStandaard
Periode:Heel 2023Heel 2023
1 of 2 pers.€ 3.180,00
€ 3.735,00
3 of 4 pers.€ 2.745,00
€ 3.520,00
5 of 6 pers.€ 2.665,00
€ 3.335,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 550,00
€ 685,00
Hotel:LuxeLuxeLuxe
Jaar:202320232023
Seizoen:Low SaesonHigh SeasonPeak Season
Periode:1 April / 31 Mei1 Jan / 31 Mrt
1 Nov / 15 Dec
1 Jun / 31 Okt
16 / 31 Dec
1 of 2 pers.€ 4.435,00
€ 6.630,00
€ 7.270,00
3 of 4 pers.€ 4.105,00
€ 6.300,00
€ 6.940,00
5 of 6 pers.€ 3.920,00
€ 6.115,00
€ 6.755,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 225,00
€ 870,00
€ 1.445,00
Hotel:Super DeluxeSuper Deluxe
Jaar:202320223
Seizoen:Low SeasonHigh & Peak Season
Periode:16 Jan / 31 Mei
1 Nov / 14 Dec
1 t/m 15 Jan
1 Jun / 31 Okt
15 t/m 31 Dec
1 of 2 pers.€ 11.125,00
€ 10.795,00
3 of 4 pers.€ 9.645,00
€ 10.450,00
5 of 6 pers.€ 9.460,00
€ 10.270,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 1.925,00
€ 2.145,00
Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
per persoon
€ 1.650,00
Golden Monkey permit
per persoon
€ 120,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Accommodatie in Kigali op basis van half pension
 • Alle overige accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • 1 Gorilla permit per persoon (inclusief briefing in de RDB offices, guide & trek)
 • 1 Golden Monkey permit per persoon
 • Overige maaltijden en dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 90 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 250,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% van de reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.