safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions

Oeganda: 7 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG3)

Dit is een van de beste Wildlife safari-pakketten die je ooit kunt hebben in Oeganda.
Verken de natuurbestemmingen van Oeganda in 7 dagen.
De safari is voorzien van de ongelooflijke Gorilla-trekking, chimpansee-trekking en Bigodi-wetlandwandeling in Kibale National Park, wild spotten en boottocht in Queen Elizabeth National Park, de gorillatrekking in Bwindi Impenetrable National Park, de bootcruise-ervaring, Batwa-ervaring en cultuur- en erfgoedtour bij Igongo Cultureel Centrum en het Eclipse-monument uit 1520 en niet te vergeten ongelooflijke Lake Mburo-safari voor geweldige gamedrives en een indrukwekkende boot cruise.
Het is een magisch wonder dat het ontdekken waard is.

Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt ’s morgens vroeg aankomt in Oeganda. Je safari begint direct vanaf het vliegveld.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt 's morgens vroeg aankomt in Oeganda.

Afhankelijk van je aankomsttijd, wordt je opgehaald van de luchthaven door onze chauffeur / gids die je zal informeren over deze geweldige Safari en vervolgens vertrek je naar het Bwindi Impenetrable National park.
Bwindi Impenetrable National Park is een groot leefgebied voor berggorilla's en Oeganda herbergt er meer dan 500, reden te meer waarom Oeganda jouw safari bestemming zou moeten zijn.
De rit brengt je over de weg naar het zuidwesten van Oeganda, steek de evenaar over voor indrukwekkend fotografie dan naar Mbarara voor lunch in het Igongo Cultureel centrum en door Savannegraslanden naar Bwindi Impenetrable National Park.
De schilderachtige rit door Kigezi Highlands [gewoonlijk aangeduid als „het Zwitserland van Oeganda”] en banaan plantages brengen je naar het gorilla Sanctuary van Bwindi National Park.
Je komt aan in Bwindi's ondoordringbaar Nationaal Park waarna we inchecken in de accommodatie, ontspan terwijl je je voorbereidt op de Bwindi gorilla trekking-ervaring de volgende dag.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Rushaga Gorilla Havens Lodge of Broad bill Safari Lodge
Standaard: Bwindi Jungle Lodge of Rushaga Gorilla Camp of Lake Mutanda
safari Lodge
Luxe: Bwindi Gorilla Lodge of Volcanoes safari Lodge

safari-in-oeganda-kampala_05 safari-in-oeganda-kampala_04Beautiful smile of boy selling eggs Kampala, Uganda B&W Sunday market shoe stall, Luwum Road, Kampala

Na een vroeg ontbijt en een briefing door een rangergids, betreed je het gorilla toevluchtsoord voor je avontuur.
De schoonheid van dit regenwoud is opmerkelijk!
Het gebied biedt dramatisch steil bebost landschap en is ongelooflijk dicht, maar doorkruist door talrijke dierenpaden die toegang geven tot toeristen.
De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het terrein varieert met de bewegingen van deze grote primaten.
Zodra je een gorillagroep hebt gevonden, krijgt je een uur de tijd in hun aanwezigheid.
De sensatie met het doorbrengen en observeren van deze zachtaardige en bedreigde reuzen is een geweldige, opwindende ervaring om nog lang van na te genieten.

Na deze "lifetime experience" keren we terug naar de lodge voor de Lunch en daarna check je uit voor de transfer naar Lake Bunyonyi.
Lake Bunyonyi wordt omlijst door weelderige heuvels met groene terrassen die een hoogte bereiken van 2.200 - 2.478 mtr. maar het zijn de 29 eilanden van verschillende soorten en maten verspreid over het water dat het het meest magisch maakt - je zou ze de hele dag kunnen bewonderen!

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Rushaga Gorilla Havens Lodge of Broad bill Safari Lodge
Standaard: Bwindi Jungle Lodge of Rushaga Gorilla Camp of Lake Mutanda
safari Lodge
Luxe: Bwindi Gorilla Lodge of Volcanoes safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-gorilla-track safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-gorilla-trekking_02 safari-in-afrika-Oeganda-Bwindi-gorilla-trekking Sunrise clouds and morning mist in Bwindi Impenetrable National Park. safari-in-afrika-Oeganda-lbunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-Lake-bunyonyi

Na een vroeg ontbijt, check je uit bij de accommodatie met de herinneringen aan de betrokkenheid van de gorilla-tracking en je je gaat op weg voor je Wildsafari in Oeganda in Queen Elizabeth National Park.
De reis naar Queen Elizabeth zal verbazingwekkend zijn terwijl je onderweg de boomklimmende leeuwensector van Ishasha ervaart en je door rijdt naar de accommodatie van je keuze in Ishasha of rond de Mweya, onderdeel van Queen Elizabeth National Park.

Na een heerlijke lunch en een beetje ontspanning, begin je aan een opmerkelijke gamedrive in de middag op zoek naar de zoogdieren van het park, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's, bosvarkens, apen, wrattenzwijnen, antilopen.

Met wederom geweldige herinneringen op het netvlies en op je digitale datadrager keer je terug naar je favoriete lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

Morning on Ishasha River, Queen Elizabeth National Park in Uganda safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Elizabeth-Wildlife-Safari safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Elizabeth-tours safari-in-afrika-Oeganda-Queen-elizabeth-safaris safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_01

In de ochtend ontbijt je in je lodge in Queen Elizabeth Park en hierna ga je weer heerlijk op gamedrive.

Tijdens de gamedrive zie je dieren in het wild die op de terugweg zijn van de nachtjacht, waaronder slenterende olifanten, leeuwen en rennende wrattenzwijnen met opgeheven staarten.
Maar kijk ook goed om je heen, Queen Elizabeth biedt een prachtig uitzicht op het Rwenzori-gebergte.

Daarna is het tijd om terug te keren naar de accommodatie voor ontspanning en lunch.
Vergeet niet om de batterijen van je camera op te laden en/of te vervangen, aangezien je een boottocht gaat maken op het Kazinga-kanaal, wat "by far" het hoogtepunt is van het park voor elke bezoeker.

Het Kazinga-kanaal wordt gedeeld door Lake Edward en Lake Gorge, die 40 kilometer tussen de twee meren lopen.
In de middag maak je een boottocht.
Het kanaal is een thuis om veel vogels te zien tijdens de boottocht, nijlpaarden, buffels en wrattenzwijnen.
Er gaat niets boven de zwermen pelikanen aan de kust, vogels vliegend over het kanaal en de boot neemt je langzaam mee terwijl je je Oeganda natuurfoto's rijkelijk aanvult.
Op zijn zachtst gezegd, een lonende gameviewing in de middag.

Trek je terug van de activiteit waarna je een transfer hebt naar het Kibale National park en waar je morgen een ontmoeting hebt met de naaste verwant van de mens..............

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-nature-walk-mburo safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth safari-in-afrika-Oeganda-boomklimmende-leeuw safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild safari-in-afrika-Oeganda-wildlife-viewing safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions

Je wordt heerlijk wakker met de geluiden van de jungle en gaat vroeg ontbijten.

Na je ochtendontbijt brengt onze chauffeur je naar het parkinformatie centrum waar je samen met andere gasten wordt geïnformeerd over wat je moet doen en niet mag doen tijdens het wandelen en zoeken naar chimpansees.

Daarna ga je op zoek naar de chimpansees in het bos en onvergetelijke ervaringen.
De trekking kan 2 tot 5 uur duren waarvan het gebaseerd is op de locatie van chimpansees.
Tijdens dit proces en als je de chimpansees ziet, kun je ook verschillende vogels zien, apen zoals de zwart-witte colobus, grijze wang Mangabey, gouden apen (Golden Monkey's) en verschillende boomsoorten terwijl je door het bos loopt.

Later, na deze geweldige tijd met de chimpansees, keer je terug naar de lodge voor de lunch en daarna neemt je gids / chauffeur je mee naar Bigodi-wetland voor een moeras loop terwijl je daar nog steeds meer primaten ziet zoals de roodstaartapen, bavianen, bosvarkens, LHoests Apen, otters en anderen evenals vogels soorten zoals de grote blauwe Turuco.

Je zult ook enkele oude mensen ontmoeten die verblijven in een gemeenschap samen met schoolgaande kinderen.
Aan het eind van de dag ervaar je nog een geweldige Afrikaanse ontmoeting met deze gemeenschap en kan je zien hoe deze mensen leven tijdens onder meer hun dagelijkse bezigheden.

Ga terug naar de logdge om te dineren en te overnachten.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

chimpansee Ngyungwe bos 2 chimpansee-oeganda Chimpansee-oeganda-2 chimpanzee-uganda 2

safari-in-afrika-Oeganda-golden-monkeys-mgahinga safari-in-afrika-Oeganda-Golden-monkey

safari-in-afrika-Oeganda-birds safari-in-afrika-Oeganda-avondrood-giraffe

Na een luxe ontbijt wordt je naar Lake Mburo gebracht, het kleinste Nationaal Park in Oeganda.
Dit is een gemakkelijk te verkennen park, maar het heeft veel fascinerende eigenschappen die je niet wilt missen tijdens je Oeganda safari.

Bij aankomst in het park ga je lunchen in het hotel of de lodge waarna je verder gaat langs de parkpaden waar je verschillende dieren ziet zoals de elanden, wrattenzwijnen, buffels, zebra's en waterbokken.

In de avond maak je een boottocht langs het meer waar je een geweldige tijd zult hebben om kans te maken om verschillende dieren te zien zoals de krokodillen, nijlpaarden, topi's en de vele vogelsoorten zoals de vissende adelaars.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Mpogo Safari Lodge
Standaard: Arcadia Lodge
Luxe:

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Topi Family in the Savannah of Lake Mburo National Park in Uganda Waterkantlandschap bij het Nationale Park van Mburo van het Meer in Oeganda (Afrika) in avondtijd Wrattenzwijn het weiden in het Nationale Park Oeganda van het Meer Mburo Bonte Ijsvogel Ceryle rudis op een tak. Lake Mburo, Uganda B&W safari-in-afrika-Oeganda-mburo_giraffe safari-in-afrika-Oeganda-nature-walk-mburo safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild

Geniet van een vroeg ontbijt en begin aan de gamedrive door het park van ongeveer 3 uur.
Deze laatste GameDrive geeft je een geweldige glimp van de savanne en de 5 meren.

Ook zie je verschillende dieren zoals buffels, antilopen, zebra's, hyena's, topi's, nijlpaarden en niet te vergeten de verschillende vogelsoorten op de acacia bomen en alle prachtige geluiden in de buurt van het meer.

Na de gamedrive check je uit en brengen we je naar Kampala of Entebee, met een tussenstop in Masaka voor de lunch en ook bij de evenaar voor nog een geweldige kans voor foto's!

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Bwindi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Bwindi Volcanoes safari Lodge @Bwindi National Park – Oeganda   Mweya Safari Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Mihingo Lodge @Lake Mburo National Park – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Bwindi Jungle Lodge @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Rushaga Gorilla Camp @Bwindi Impenetrable Forest  Lake Mutanda safari Lodge @Lake Mutanda – Oeganda  Buffalo Safari Lodge @Queen Elizabeth Park – Oeganda  Elephant Plains Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Economy accomodaties **

Rushaga Gorilla Havens Lodge @Bwindi Impenetrable National Park  Broadbill Forest Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Elephant Hab Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Pumba Safari Cottages @Queen Elizabeth national park – Oeganda  Mpogo Safari Lodge @Lake Mburo National Park – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Beschikbaar vanaf 15 jaar

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.

Jaar
2023
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1 persoon€ 2.780,00
€ 3.730,00
€ 4.475,00
2-3 pers.€ 2.480,00
€ 3.335,00
€ 4.310,00
4-5 pers.€ 2.355,00
€ 3.035,00
€ 4.185,00
6+ personen€ 2.135,00
€ 2.765,00
€ 3.860,00

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Alle accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • 1 Gorilla Permit (trekking) per persoon
 • 1 Chimpansee Permit (trekking) per persoon
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Overige maaltijden en (alcoholische) dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Dragers
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.