safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla

Oeganda: 7 Dagen Primate Safari Oeganda met Lake Bunyonyi (FGS2)

Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt ’s morgens vroeg aankomt in Oeganda.

Je safari begint direct vanaf het vliegveld. Je wordt opgehaald en afgezet bij je hotel in Kampala voordat je verder gaat voor een interessante stadstour door Kampala, de volgende dag rijdt je naar Queen Elizabeth National Park.
Verwacht chimpansee trekking in het indrukwekkende Kyambura Gorge en een boottocht op het Kazinga-kanaal.
Na het verkennen van Queen Elizabeth National Park naar Bwindi Impenetrable National Park door het Isasha-gebied om de bomen klimmende leeuwen te spotten.
In Bwindi ga je genieten van de ultieme gorilla-ervaring en vervolgens ga je naar Lake Bunyonyi voor ontspanning en sightseeing met een ontmoeting met de Batwa-gemeenschap.

Laat Safari in Africa je meenemen op deze opmerkelijke safari naar de Parel van Afrika, welke je niet zo snel zal vergeten.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt 's morgens vroeg aankomt in Oeganda.

Afhankelijk van je aankomsttijd, wordt je opgehaald van de luchthaven en naar je hotel gebracht waar je jezelf oriënteert op de reis en een beetje ontspant voordat je vertrekt voor een Kampala stadstour.
Je verkent de stad Kampala achter in een bekende motor die bekend staat als een ‘boda boda’.
Deze tour hult je volledig in de lokale cultuur terwijl je rondrijdt.
Je ervaart het authentieke leven van de stad Kampala terwijl je de bezienswaardigheden ziet, ruikt en proeft en de geluiden van Kampala waarneemt!

De tour duurt 4-6 uur en stelt je vanuit alle hoeken en gezichtspunten bloot aan Kampala.
Het beslaat alle oorspronkelijke 7 heuvels van Kampala plus alle resterende heuvels - in totaal 27 vandaag.
Dit is een avontuurlijke tour waarbij je je Kampala "voelt".
Je zult niet alleen de spannende 27 heuvels van Kampala ontdekken, maar ook de culturele, historische en hysterische bezienswaardigheden die Kampala heeft. Deze rondleiding is voor jou!

Ga winkelen bij de lokale Kampala-markt, geniet van Oeganda's 'rolex' (gebakken eieren in chapati), spannende luwombo – lokaal Buganda-eten en nog veel meer...........

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting: Forest Cottages of gelijkwaardig

safari-in-oeganda-kampala_04 safari-in-oeganda-kampala_05 Beautiful smile of boy selling eggs Kampala, Uganda B&W Sunday market shoe stall, Luwum Road, Kampala

Vandaag wordt je na je heerlijke ontbijt van de lodge opgehaald door onze chauffeursgids en vertrek je vervolgens naar Queen Elizabeth National Park.
Dit park is begrijpelijkerwijs de populairste toeristische bestemming van Oeganda. Het park heeft diverse ecosystemen, waaronder uitgestrekte savanne, schaduwrijke, vochtige bossen, glinsterende meren en vruchtbare wetlands en deze maken het de ideale habitat voor klassiek groot wild, tien soorten primaten waaronder chimpansees en meer dan 600 soorten vogels.
Je stopt onderweg voor de lunch en gaat dan verder naar het prachtige Queen Elizabeth Nationaal Park: een van de meest opmerkelijke schatten van Oeganda.
Als de tijd het toelaat, gaan we nog lekker weg voor een avond Game Drive na het inchecken bij de accommodatie
Mocht dit qua tijd niet meer mogelijk zijn dan kan je heerlijk ontspannen bij de accommodatie (in afwachting van de activiteiten van de volgende dag)

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Elizabeth-tours safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

Vandaag staan we vroeg op om te ontbijten waarna we op pad gaan voor de chimpansee-tracking in de Kyambura Gorge kloof.
De Kyambura Gorge ligt aan de oostkant van Queen Elizabeth National Park en het is de thuisbasis van gewende chimpansees plus andere primaten, waaronder bavianen, apen en ook vogelsoorten.
De kloof is 1 km lang en 100 meter diep.
Het landschap van Kyambura dat wordt drooggelegd door de Kyambura-rivier is een van de meest indrukwekkende topografieen die je in Queen Elizabeth National Park kunt bewonderen.

Vandaag brengt u het eerste deel van de dag door met het volgen van chimpansees. Hierna keren we terug naar de accommodatie voor de lunch.
Na de lunch maak je een fasinerende tocht van twee uur op het Kazinga-kanaal dat de meren George en Edward met elkaar verbindt.
Bewonder de concentraties van onder andere gigantische nijlpaarden, olifanten en krokodillen.
Tevens zal je ook veel soorten vogels zien aan de waterkanten.

Na deze indrukwekkende middag gaan we terug naar de accommodatie voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-kibale-forest-primates-and-wildlife-safari-chimpanzee-tracking safari-in-afrika-Oeganda-Chimpanzee-Trekking safari-in-afrika-Oeganda-chimpansee chimpansee Ngyungwe bos 2

safari-in-afrika-Oeganda-Kazinga Channel safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05

Na het ontbijt gaan we op weg gaan naar Bwindi National Park via de Isasha-sector van Queen Elizabeth National Park - beroemd om zijn in bomen klimmende leeuwen.
De kans om deze leeuwen te spotten is ongeveer 70% hoewel ze soms erg moeilijk te spotten zijn (vooral als ze beneden in het grasland op zoek zijn naar een prooi).
Hopelijk ktrijg je de kans om ze te spotten, het zicht zal echt spectaculair zijn!

We gaan verder naar Bwindi Impenetrable National Park. Bwindi is een grote habitat voor de berg gorilla's in Oeganda; met naar schatting 400 berggorilla's - ongeveer de helft van de wereldpopulatie, waaronder verschillende gewende groepen, die kunnen worden gevolgd.

De vaak met mist bedekte heuvels zijn een van Oeganda's oudste en biologisch meest diverse regenwouden, die meer dan 25.000 jaar oud zijn en bijna 400 soorten planten herbergt.

Met een inspannende dag voor de boeg, kunt u na deze toch wat lange reis lekker ontspannen in de accommodatie terwijl je jezelf voorbereidt op de Bwindi-gorilla-trekkingervaring de volgende dag.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Rushaga Gorilla Havens Lodge of Broad bill Safari Lodge
Standaard: Bwindi Jungle Lodgeof Rushaga Gorilla Camp/ Lake Mutanda
safari Lodge
Luxe: Bwindi Gorilla Lodge of Volcanoes safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-nature-walk-mburo safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth safari-in-afrika-Oeganda-boomklimmende-leeuw safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild safari-in-afrika-Oeganda-wildlife-viewing safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions

Na een vroeg ontbijt en een briefing door een rangergids, betreed je het gorilla heiligdom voor jou grote avontuur.
De schoonheid van dit regenwoud is opmerkelijk!
Het gebied biedt dramatisch steil boslandschap en is ongelooflijk dicht, maar doorkruist door talrijke dierenpaden die toegang verlenen voor
toeristen.
De tijd lijkt hier stil te staan en het terrein is variabel aan de bewegingen van deze grote primaten.

Als je een gorillagroep lokaliseert, krijg je een uur de tijd in hun aanwezigheid.
De spanning van tijd doorbrengen met het observeren van deze zachtaardige en bedreigde reuzen is geweldig, een puur opwindende ervaring om lang van te genieten.

Na deze geweldige ervaring keer je terug naar de lodge om te lunchen en daarna uit te checken voor een transfer naar Lake Bunyonyi.
In de middag heb je een ontmoeting met lokale gemeenschap voordat je verder gaat naar de loge voor ontspanning.

Lake Bunyonyi wordt omgeven door weelderige heuvels met groene terrassen die reiken tot hoogte van 2.200 - 2.478 mtr. maar het zijn de 29 eilanden van verschillende soorten en maten verspreid over het water dat het het meest magisch maakt - je zou ze de hele dag kunnen bewonderen.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Lake Bunyonyi overland of Lake Bunyonyi Eco Resort
Standaard: Lake Bunyonyi Safaris Resort
Luxe: Bird Nest Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-gorilla_02 safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-gorilla-trekking safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-Trekking_03 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-tracking_02 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-rwanda safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking_05 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking-uganda-rwanda safari-in-afrika-Oeganda-Rwanda-Gorilla-trekking-safari safari-in-afrika-Oeganda-silverback-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla safari-in-afrika-Oeganda_gorilla_02

safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-lbunyonyi

Na een ontspannen ontbijt heb je de optie om te zwemmen in Lake Bunyonyi voordat je vertrekt naar Entebbe via Mbarara.
In Igongo gaan we naar het Cultural Center voor de lunch (met traditionele gerechten) en heb je de optie om het culturele museum te bezoeken.
Hierna beginnen we aan de rit terug naar naar Kampala.

Je kunt onderweg bij de evenaar nog enkele gedenkwaardige foto's maken en eventueel nog een stopover maken bij een van de cadeau winkels om memorabilia uit te zoeken als herdenking aan je gorilla en wildsafari in Oeganda.

Je bereikt het hotel in Entebbe of Kampala en checkt in voor nog wat ontspanning terwijl je jezelf voorbereidt om de volgende dag via Entebbe International Airport op weg naar huis te vertrekken.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Malakai Forest Cottages of 2 Friends Beach hotel

safari-in-afrika-Oeganda-avond-bij-kampvuur safari-in-afrika-Oeganda-wildlife-viewing

Na je ontbijt wordt je opgehaald en naar de luchthaven gebracht als je naar huis terugkeert.
Dit is afhankelijk van je vertrekschema.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Forest Cottages @Kampala – Oeganda   Mweya Safari Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Volcanoes Mount Gahinga Lodge @Mgahinga Gorilla National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   Malakai Forest Cottages @Kampala – Oeganda   2 Friends Beach hotel @Entebbe – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Forest Cottages @Kampala – Oeganda  Buffalo Safari Lodge @Queen Elizabeth Park – Oeganda  Elephant Plains Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Bwindi Jungle Lodge @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Rushaga Gorilla Camp @Bwindi Impenetrable Forest  Lake Bunyonyi Safaris Resort @Oeganda  Malakai Forest Cottages @Kampala – Oeganda  2 Friends Beach hotel @Entebbe – Oeganda  

Economy accomodaties **

Forest Cottages @Kampala – Oeganda  Elephant Hab Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Pumba Safari Cottages @Queen Elizabeth national park – Oeganda  Rushaga Gorilla Havens Lodge @Bwindi Impenetrable National Park  Broadbill Forest Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Overland Resort @Oeganda  Lake Bunyonyi Eco Resort @Oeganda  Malakai Forest Cottages @Kampala – Oeganda  2 Friends Beach hotel @Entebbe – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Beschikbaar vanaf 15 jaar

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.

Jaar
2023
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1 persoon€ 2.880,00
€ 3.630,00
€ 4.370,00
2-3 pers.€ 2.580,00
€ 3.435,00
€ 4.105,00
4-5 pers.€ 2.355,00
€ 3.035,00
€ 3.880,00
6+ personen€ 2.135,00
€ 2.765,00
€ 3.715,00

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Alle accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • 1 Gorilla Permit (trekking) per persoon
 • 1 Chimpansee Permit (trekking) per persoon
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Overige maaltijden en (alcoholische) dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Dragers
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.