safari in rwanda nyungwe forest

Rwanda: 5 dagen Nyungwe Luxury primate tour incl. Chimpansee Trekking & Canopy Walk & binnenlandse vlucht (MS2)

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt bij het denken aan Rwanda is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda staat ver af van het land dat het was in het midden van de jaren 90: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het opsporen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van de vulkanische Virunga Mountains.
Andere belangrijke toeristische attracties zijn onder meer het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-woud met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van het Akagera National Park.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

safari in rwanda nyungwe forest
safari in rwanda nyungwe forest
safari in rwanda nyungwe forest

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Kigali wordt u overhandigd aan en hartelijk verwelkomd door een van onze vertegenwoordigers buiten de douane- en immigratie hal, die u naar het Hotel brengt.Wij hebben een pre-check-in voor julie gedaan om snelle, probleemloze toegang tot kamers mogelijk te maken. Hierna volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het welkomstdiner in het Fusion Restaurant en de overnachting.Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt Overnachting: Economy: 5 Swiss Hotel Standard: Kigali Marriott Hotel Luxury: The Retreat by Heaven

Vandaag begint de dag erg vroeg (!) en vertrekken we met snackboxen die door het hotel zijn klaargemaakt.
06.00 uur: Transfer van de internationale luchthaven van Kigali voor de Rwandair-vlucht (WB601) naar de luchthaven van Kamembe, vertrek om 07.50 uur.
Na aankomst om 08.30 uur wordt je opgewacht door onze chauffeursgids en ga je verder naar One & Only Nyungwe Resort, gelegen in Nyungwe Forest National Park. (45 minuten rijtijd)

10.00 uur: aankomst en een licht ontbijt in het hoofdrestaurant. U wordt geholpen bij het inchecken indien dat wenselijk is.
Toegang tot uw kamers rond 11.30 uur. De lunch volgt rond 12.30 uur.

13.45 uur: Transfer naar het hoofdkantoor van het park voor een tour briefing om 14.30 uur voordat u om 15.00 uur aan uw begeleide Canopy-wandeling begint. (deze kan je optioneel voor € 80,- p.p. bij boeken)

De Canopy loopbrug bestaat uit drie bruggen en drie torens en is in totaal 200 meter lang. De loopbrug is ingebed in een rondleiding langs de Igishigishigi Trail.
Tijdens deze tour zal een gespecialiseerde parkgids u niet alleen de bladerdak laten zien, maar ook uitleggen waarom het een integraal onderdeel is van het tropische regenwoud ecosysteem. Je leert wat de belangrijkste kenmerken van het regenwoud en de kap zijn en het belang dat Nyungwe Forest voor Rwanda heeft.

17.00 uur: We gaan terug naar het Resort.

Hierna volgt het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Gisakura Guesthouse<
Standard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxury: One & Only Nyungwe Resort

Je wordt om 07.30 uur na je ontbijt opgehaald bij het Resort en vertrekt naar het hoofdkantoor van het park.

Je Komt op tijd voor een briefing voordat je aan je watervalwandeling begint die om 09.00 uur begint.
(deze kan je optioneel voor € 80,- p.p. bij boeken)

The Waterfall Trail is een knaller van een wandeling en een van de hoogtepunten van Nyungwe. Het begint vanaf de Gisakura-kant van het park en duurt drie tot vijf uur. Het pad slingert over steile hellingen op en af ​​door oeroud ogend regenwoud in 'Hollywood'-stijl, waar de bomen in wijnstokken zijn versierd en de lucht zwaar en vochtig is.

We keren rond het middaguur terug. Voeg je weer bij je chauffeur-gids en ga terug naar het Resort.

Je komt op tijd aan voor de lunch.

Rond 15.00 uur maken we een begeleide wandeling door de theeplantage van Gisakura.
Deze mooie en rustige uitstap omvat het leren van het proces van gewas tot beker.

Wanneer je terugkeert naar het Hotel, neem je deel aan een theeceremonie.

Hierna volgt natuurlijk weer het fantastische Diner en uiteindelijk ook de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Gisakura Guesthouse
Standard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxury: One & Only Nyungwe Resort

Je staat om 05.00 uur op en gaat weer naar het hoofdkantoor van het park voor een begeleide chimpanseewandeling die om 06.00 uur begint. (deze kan je optioneel voor € 110,- p.p. bij boeken)

Nyungwe is de thuisbasis van een van de laatste intacte populaties van Oost-Afrika en heeft twee wilde chimpansee-gemeenschappen die gasten verwelkomen (één in Cyamdungo en een andere rond Uwinka). Het is dus niet verrassend dat chimpansee-tracking een populaire activiteit is in Nyungwe (vooral wanneer de bomen van het park in de zomer in volle bloei staan), aangezien goed opgeleide gidsen bezoekers vaak door de bossen van het park leiden.
En hoewel het niet gegarandeerd is om chimpansees te kunnen zien, zul je genieten van het leren over deze wezens en hun natuurlijke habitats van je gidsen.

Als je klaar bent, ga je op tijd naar het Resort voor een uitgebreide Brunch.

De middag is vrij om te ontspannen of deel te nemen aan een van de gratis activiteiten die worden aangeboden, b.v. Bootcamp speerwerpen, Conservation Walk, Umuganda Community Participation, Exploring by bicycle of Nyungwe Nocturnal walk.

Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Gisakura Guesthouse
Standard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxury: One & Only Nyungwe Resort

Je ontbijt in het Resort waarna je uitchecked.
Maak een ontspannen rit terug richting Kigali met een lunchstop onderweg bij het Ibis-restaurant.
De reistijd van Nyungwe naar Kigali bedraagt 6 uur

Bezoek het Etnografisch Museum voor meer informatie over de geschiedenis van Rwanda.
Hierna rijdt je door naar Kigali.
's avonds kom je in Kigali aan en neem je afscheid van uw chauffeurgids en check je in voor de uitgaande vlucht naar huis of naar elders.
Einde van onze diensten..............
Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-rwanda-kigali_01 safari-in-rwanda-kigali_02

safari-in-rwanda-kigali_03 safari-in-rwanda-kigali_04

safari-in-rwanda-kigali_06 safari-in-rwanda-kigali_09 safari-in-rwanda-kigali_08 safari-in-rwanda-kigali_07 safari-in-rwanda-kigali_10 safari-in-rwanda-kigali_05

safari-in-rwanda-kigali_13 safari-in-rwanda-kigali_12 safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11

De hoofdstad en grootste stad van Rwanda strekt zich uit over golvende weelderige heuvels, omringd door torenhoge bergen, waarvan de grootste de berg Kigali is, die 1850 meter boven zeeniveau stijgt.
Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land, wordt bediend door een internationale luchthaven en biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden, waaronder het Kigali Genocide Center, een sfeervolle markt en talloze ambachtelijke winkels.
Met zijn interessante architectuur, drukke straten, meanderende boulevards en groene heuvels, wordt Kigali een van de meest aantrekkelijke steden in Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

Nyungwe forest safari-in-rwanda_nyungwe-forest_02 safari-in-rwanda-nyungwe-forest_01

Het Nyungwe Forest National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda, staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit en het brede scala aan inheemse soorten. Het park bestaat uit weelderige stukken regenwoud hoog op vruchtbare berghellingen. Het is een van de oudste bossen van Afrika en de thuisbasis van de enige overgebleven chimpanseepopulatie in Rwanda, evenals 85 extra zoogdiersoorten, 43 reptielsoorten, bijna 300 vogelsoorten en meer dan 1000 plantensoorten.
Bezoekers kunnen genieten van het spotten van colobusapen en chimpansees die zich verstoppen in de bomen, wandelen op een goed onderhouden netwerk van paden die door weelderig equatoriaal regenwoud lopen en een glimp opvangen van een prachtige reeks kleurrijke vogels.
Mis de spannende Canopy Walk niet, deze is uniek in Afrika en biedt een indrukwekkend uitzicht op het bos.

safari-in-rwanda-canopy-walkway_01 safari-in-rwanda-canopy-walkway_03 safari-in-rwanda-canopy-walkway_02

De Canopy Walkway bevindt zich in Nyungwe National Park, Rwanda. Hangend op 60 meter boven de bosbodem tussen gigantische bomen en torens, kunnen bezoekers het regenwoud vanuit een nieuw perspectief ervaren.

De loopbrug biedt een prachtig uitzicht op de verbazingwekkende natuur en natuur van het park en is toegankelijk als onderdeel van een gespecialiseerde rondleiding langs het Igishigishigi-pad.

Bezoekers kunnen ook self-guided tours maken, wandelen langs de Imbaraga of Umuyove-paden.

Het Ethnographic Museum, gelegen in Huye, ten zuiden van Kigali, is een van de zes musea die deel uitmaken van het Institute of National Museums of Rwanda.
Dit museum is gebouwd in 1987 en herbergt nu een van de mooiste etnografische collecties van Afrika.
De zeven galerijen tonen historische, etnografische, artistieke en archeologische artefacten vergezeld van visuele hulpmiddelen, waardoor bezoekers een rijk inzicht krijgen in de cultuur van Rwandezen.

De route:

5-dagen-nyungwe-luxury-primate-tour_map

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

The Retreat by Heaven @Kigali – Rwanda   One & Only Nyungwe House @Nyungwe National Park – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Kigali Marriott Hotel @Kigali – Rwanda  Nyungwe Top View Hill Hotel @Nyungwe Forest – Rwanda  

Economy accomodaties **

5 Swiss Hotel @Kigali – Rwanda  Gisakura Guesthouse @Nyungwe Forest National Park  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Chimpansee-tracking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 125,- per persoon.
Deze kosten zijn niet inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

De kosten voor de Canopy Walk en de Waterfall Hike zijn wél in de vermelde prijzen inbegrepen.

Hotel:EconomyStandaard
Periode:Heel 2023Heel 2023
1 of 2 pers.€ 3.260,00
€ 4.300,00
3 of 4 pers.€ 2.530,00
€ 3.570,00
5 of 6 pers.€ 2.290,00
€ 3.325,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 400,00
€ 600,00
Hotel:LuxeLuxe
Jaar:20232023
Seizoen:Low SaesonHigh & Peak Season
Periode:16 Jan / 31 Mei
1 Nov / 14 Dec
1 / 15 Jan
1 Jun / 31 Okt
15 / 31 Dec
1 of 2 pers.€ 7.115,00
€ 7.915,00
3 of 4 pers.€ 6.370,00
€ 7.170,00
5 of 6 pers.€ 6.120,00
€ 6.800,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 1.110,00
€ 1.495,00
Kortingen
en opties
 
Chimpansee
Permit
per persoon
€ 125,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • VIP 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Accommodatie in Kigali op basis van half pension
 • One & Only Nyungwe House omvat dagelijks ontbijt, lunch en diner, alcoholische en niet-alcoholische dranken bij maaltijden en twee activiteiten per persoon per dag (zoals gedefinieerd door het resort en onderhevig aan verandering zonder kennisgeving)
 • Alle overige accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Binnenlandse vlucht van Kigali naar Kamembe (inclusief tax) one wa
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof met WI-FI in ontvankelijke gebieden (V8 of LandCruiser)
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 1 Waterfall Hike Permit per persoon
 • 1 Canopy Walk Permit per persoon
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • 1 Chimpansee Permit per persoon (inclusief briefing, guide & trek)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 90 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 250,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% van de reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.