safari-in-kenia-shimba-hills_9

Kenia: 11 dagen Tambo Safari Tour (evt. incl. binnenlandse vlucht) (M23)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert 's middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km - 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km - 8 uur

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_1

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra's en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Kilaguni Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km - 3uur

safari-kenia-luxe_kilaguni_serena_2

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km - 4uur

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_3

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge gaan we weer opnieuw op gamedrive en komen we dichter bij de Kilimanjaro. Aan het einde van de middag keren we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_1

Na het ontbijt vertrek je richting Nairobi waar we op tijd aankomen voor de lunch.
Na de Lunch ga je lekker Nairobi verkennen met een City-Tour en breng je een bezoek aan een groot shopping centre. Later in de middag wordt je naar een City Hotel gebracht waar je op basis van Bed & Breeakfast bent ingeschreven. Je kan deze avond vrij besteden en zelf ergens lekker gaan eten.
Als wij een tip mogen geven: Ga naar het beroemde “Carnivore” restaurant waar je kan genieten van tal van vleessoorten die met een spies op basis van “All-you-cat-eat” worden geserveerd. Je kan proberen hoe bijvoorbeeld krokodil, struisvogel of hert smaakt!

kenia-carnivore

Overnachting: Sarova Panafric Hotel
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Afstand: Amboseli naar Nairobi: ongeveer 250 Km - 5uur

safari-in-kenia-sarova-panafric-hotel-nairobi-1

Vroege in de ochtend verlaat je na een stevig ontbijt het hotel om de route te vervolgen naar het Samburu National Park helemaal in het noorden van Kenia. Deze rit zal minimaal 6 uur in beslag nemen, dus houd je goed vast 😉
Op je route passer je steile hellingen zoals de beroemde Great Rift Valley en rijdt je langs vele koffie en thee plantages. Eigenlijk wordt het gewoon de hele dag weer lekker volop genieten van de vele game drives op de route waarna je na de middag aankomt in de lodge in het Samburu park. Na de Lunch en ontspannen middag ga je genieten van de geplande rit in het Samburu National Park, waar Joy Adamson, auteur van Born Free haar laatste jaren doorbracht en een luipaard in het wild heeft teruggeplaatst. Dit was het onderwerp van haar laatste boek: "Queen of Siba"

Overnachting: Samburu Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Samburu: ongeveer 350 Km - 6 uur

safari-kenia-standard_samburusopa_lodge_2

Vandaag verblijf je de hele dag in het Buffalo Springs & Samburu National Reserve.
Buffalo Springs is verbonden met Samburu in het zuiden door een brug over de Ewaso Ng'iro, die werd gebouwd in 1964. Het deelt veel van dezelfde dieren in het wild als Samburu, maar intrigerend is ook de thuisbasis van de gewone zebra die net over de brug op de noordkant van de rivier juist niet gevonden wordt.
Een krater in het park is ontstaan ​​door een verkeerd beoordeeld bombardement door een Italiaanse piloot in de Tweede Wereldoorlog. Het is sindsdien een helder waterbad geworden en is kennelijk veilig om in te zwemmen.
Vegetatie is beperkt tot een smalle strook douam tamarinde palmen en een aantal bosgronden grenzend aan de Ewaso Ng'iro-rivier. Hiervandaan is er alleen een heet en stoffig aangrenzend gebied met kreupelhout en acacia bos. Termietenheuvels en weversvogelnesten zijn gewone Samburu-bezienswaardigheden. Sommige zoogdieren zijn goed aangepast aan dit verlaten landschap en worden zelden gezien in minder harde klimaten als deze. De zeldzame Grevy's zebra, Beisa Oryx en netvormige giraffe behoren hiertoe. Krokodil en nijlpaard wonen in de rivier. De gerenuk of 'giraffe necked antilope' met lange nek, zoals ze ook wel bekend zijn, zijn vaak te zien op de achterpoten, op zoek naar voedsel uit gedroogde struiken. Luipaarden worden zelden gezien, maar het vogelleven neemt wel toe met grote koppels parelhoenders die 's middags uit de rivieroevers drinken. Tevens heeft het park daarnaast nog een erg grote verscheidenheid aan vele andere mooie en opvallende vogelsoorten. Ook is het park onder meer het heiligdom van chimpansee en het heeft ook vele neushoorns. Ook kan je er olifanten, wrattenzwijnen, gazelle, hyena's en andere dieren spotten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Overnachting: Samburu Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standard_samburu_sopa_lodge_1

Na het ontbijt in de Lodge ckecken we uit in en rijden we naar Lake Nakuru door het prachtige Nyahururu Thomson Falls waar we na de middag zullen aankomen. Je hebt een uitgebreide lunch in lodge bij Nakuru waarna je even lekker kan relaxen. Hierna gaan we nog een korte gamedrive doen rond het Nakuru meer waar je duizenden flamingo's kunt zien. Verder kan je in dit kleine maar bijzonder mooie park ook andere dieren spotten zoals nijlpaarden, leeuwen, neushoorns, hyena's en honderden verschillende vogelsoorten. In de late middag rijden we dan weer terug naar de lodge.

Overnachting: Lake Nakuru Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 325 Km - 6uur

safari-kenia-standaard_lake_nakuru_lodge_1

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt. Hierna rijden we via Nairobi naar het wereldberoemde Masai Mara National Park. Rond of net na de middag komen we dan in de Masai aan waar je al enige gamedrive's kunt bijwonen op weg naar de lodge voor de lunch.
Na de lucjh is er even tijd voor ontspanning waarna we uiteraard op gamedrive zullen gaan in de Masai Mara en de mogelijkheid hebt om de Big Five te spotten of in ieder geval de dieren die je daarvan wellicht nog niet hebt gezien! Later in de namiddag gaan we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 250 Km - 6uur

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_2

Vandaag en de dag erna ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_4

In de ochtend begin je nog vóór de lunch met een korte gamedrive om zo mogelijk nog enkele katachtigen te kunnen spotten omdat de kans daarvoor dan veel groter is.
Na terugkeer in de lodge gaan we ontbijten en checken we uit om Masai te verlaten en richting Nairobi te rijden. De lunch zal in een stadshotel in Nairobi plaats vinden.

In de late middag komen we dan aan in Nairobi
Je hebt hiervandaan verschillende mogelijkheden, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook nog ophalen om je terug te laten brengen naar je strand Hotel of Resort.
 4. Wij brengen je naar het treinstation voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Ter indicatie:

Vliegticket Nairobi – Mombassa € 185,00 p.p.
Trein Ticket Nairobi – Mombassa € 30,00 p.p. (economy)
Transfer van Mombasa Airport of treinstation naar Beach Hotel € 60,- per rit

Let wel: als je na het vertrek vanuit Masai Mara direct terugvliegt naar Mombasa en daarvandaan nog naar een Hotel of Resort gaat zal het echt een héle lange en zware dag zijn. Dat is zéker het geval als je nog naar Diani Beach moet (wij raden je af om dit in één dag te doen) Vandaar dat er een "optie" is om een overnachting in Nairobi mee te nemen.

Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Afstand: Masai naar Nairobi: ongeveer 300 Km - 6 uur

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Galdessa Safari Camp @Tsavo East   Satao camp @Tsavo East – Kenia   Manyatta Camp @Tsavo East – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia   Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Simba @Samburu National Reserve – Kenia   Sarova Shaba @Samburu National Reserve – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Simba lodge @Masai Mara – Kenia   

Standard accomodaties ***

Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia  Voi Safari Lodge @Tsavo East – Kenia  Shimba Hills Lodge @Tsavo East – Kenia  Manyatta Rock Camp @Tsavo West – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Severin safari camp @Tsavo West – Kenia  Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Lodge (Lake Elementaita) @Lake Nakuru National Park – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Simba lodge @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Sarova Panafric Hotel @Nairobi – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.730,00€ 3.065,00
3-4 pers.€ 2.255,00€ 2.590,00
5-6 pers.€ 2.095,00€ 2.425,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.430,00€ 1.430,00
1 pers. aparte kamer extra€ 70,00€ 90,00
Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.715,00€ 3190,00
3-4 pers.€ 2.280,00€ 2755,00
5-6 pers.€ 2.130,00€ 2605,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.320,00€ 1.320,00
1 pers. aparte kamer extra€ 145,00€ 215,00
Jaar
2022
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.925,00
€ 3.660,00
3-4 pers.€ 2.480,00€ 3.215,00
5-6 pers.€ 2.340,00€ 3.070,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.320,00€ 1.320,00
1 pers. aparte kamer extra€ 210,00€ 325,00
Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: