safari-in-kenia-emerald-dreamof-zanzibar-01

Kenia: 13 dagen Super Luxe Kenia Bush & Beach + Zanzibar top Resort (M25)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert 's middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km - 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km - 8 uur

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_1

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt, alle ingrediënten voor een geweldige dag liggen op zijn plek.
Het is geweldig om de Afrikaanse zon op te zien komen, vergeet niet om hier enkele foto’s van te schieten terwijl we op zoek gaan naar de vroege grazers en prachtige roofdieren.
Na het ontbijt ga je weer heerlijk genieten van enkele mooie Game Drives en maken we een bezoek aan de Lugards watervallen op de locatie waar de Tsavo rivier en de Athi rivier bij elkaar komen.
Na de lunch geniet je nogmaals van enkele mooie game drives en gaan we op zoek naar de beroemde rode olifanten op de mooie uitgestrekte rode klei vlaktes. Later in de middag/avond ga je weer terug naar de lodge.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_3

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra's en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Kilaguni Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_kilaguni_serena_2

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_1

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge gaan we weer opnieuw op gamedrive en komen we dichter bij de Kilimanjaro. Aan het einde van de middag keren we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_3

Na het ontbijt ga je op “Gamedrive”. Daarna dalen we via Nairobi af naar de Great Rift Valley en stoppen we op de route bij het “Great Rift Valley view point” waarna je op tijd aankomt in jouw volgende Lodge voor een heerlijke lunch.

Na de lunch gaan we naar een erg mooi maar klein park, namelijk Hells Gate. Dit park kan per fiets, te voet of deels met de auto bekeken worden. Wij raden je aan om met de auto door te rijden tot aan het einde waar je dan te voet kan afdalen in de spelonken van Hells gate voor een prachtige en erg aparte ervaring met een gids. Na dit spectaculaire bezoek keren we dan weer terug naar de lodge.

Overnachting: Sawela Lodge
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Afstand: Amboseli naar Naivasha: 350 Km – 5 uur

safari-kenia-luxe_sawela lodge_1

Na het ontbijt vertrek je via Lake Naivasha naar Lake Nakuru waar je rond de middag aan zal komen.
Je rijdt over de vlakte van de grote Rift fvallei en daalt af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.
Lake Nakuru National Park, beroemd om zijn overvloedige vogels biedt een grote kans om verschillende vogelsoorten te spotten afhankelijk van het waterpeil. Je zult getuige zijn van duizenden grotere en kleinere flamingo’s en pelikanen rond de oevers van het meer, naast overvloedige zoogdieren, de met uitsterven bedreigde rothchild giraffe, zwart-witte neushoorn, buffels, waterbok, elands , zebra’s en vele andere soorten. Geniet van een lunch in Sarova Lion Hill Lodge. Later op de dag gaan we naar de Lodge voor het dinner en de overnachting.

Overnachting: Sawela Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Lake Nakuru: 100 Km – 1,5 uur

safari-kenia-luxe_sawela_lodge_2

Direct na het ontbijt verlaten we Lake Naivasha (waar je de afgelopen dagen je overnachting hebt gehad) en rijden we richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Masai Mara: 350 Km – 5,5 uur

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_1

Vandaag ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)
Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_4

Na het ontbijt vertrek je richting Nairobi waar we op tijd aankomen voor de lunch.
Aangekomen in Nairobi rijden we naar het beroemde “Carnivore” restaurant waar je kan genieten van tal van vleessoorten die met een spies op basis van “All-you-cat-eat” worden geserveerd. Je kan proberen hoe bijvoorbeeld krokodil, struisvogel of hert smaakt!

Tip: probeer ook de “medicine” drank die “The Doctor” rondbrengt, dit is een érg lekker drankje en moet je zeker geprobeerd hebben.

Na deze rijkelijk en heerlijke lunch brengen we je naar het Kenyetta Airport voor je vlucht naar Zanzibar.
Bij aankomt in Zanzibar brengen we je dan naar het Resort "Emerald Dream of Zanzibar" waar je op basis van “Half-Pension” nog even lekker een aantal dagen kan relaxen en kan nagenieten van je geweldige Droom Safari.

Overnachting: Emerald Dream of Zanzibar
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Masai Mara naar Nairobi: 300 Km – 5,5 uur

safari-in-kenia-emerald-dreamof-zanzibar-01

Geniet lekker na van de fantastische Safari ervaringen die je achter de rug hebt, lekker relaxed op een strand bed aan de prachtige blauwe Indische Oceaan of aan één van de vele mooie rustplekken langs het zwembad van dit heerlijke resort.

Optioneel: verlenging in het Resort mogelijk, kijk hier voor de mogelijkheden.

Overnachting: Emerald Dream of Zanzibar
Maaltijden: Ontbijt & Diner

Verlenging: Optioneel is er een mogelijkheid om dit prachtige 5 sterren Resort, wat behoort tot één van de beste op Zanzibar, voor één of een aantal dagen bij te boeken.
De kosten hiervoor zijn, op basis van Half Pension, € 185,00 per persoon per extra nacht

safari-in-kenia-emerald-dream-of-zanzibar-4

Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht om op tijd aan te komen voor de door jezelf geboekte vlucht voor vertrek terug naar huis.

Verlenging: Optioneel is er een mogelijkheid om dit prachtige 5 sterren Resort, wat behoort tot één van de beste op Zanzibar, voor één of een aantal nachten bij te boeken.
De kosten hiervoor zijn, op basis van Half Pension € 180,00 per persoon per extra nacht

Terugvlucht naar Nairobi: Optioneel is er een mogelijkheid om een vlucht naar Nairobi te regelen zodat je een retourticket heen en terug vanaf Nairobi kunt boeken, wellicht is dat wat goedkoper dan om heen naar Nairobi en terug vanaf Zanzibar te vliegen.
Wij kunnen je hiervoor een ticket aanbieden voor € 250,00 per persoon

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodatie(s) bij deze Safari zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Sawela @Lake Naivasha – Kenia   Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia   Emerald Dream of Zanzibar   

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:LuxuryLuxuryLuxury
1-2 pers.€ 3.395,00€ 4.140,00€ 4.500,00
3-4 pers.€ 2.955,00€ 3.690,00€ 4.055,00
5-6 pers.€ 2.810,00€ 3.540,00€ 3.905,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.755,00€ 1.755,00€ 1.755,00
1 pers. aparte kamer extra€ 355,00€ 350,00€ 355,00
Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Vlucht Nairobi naar Zanzibar incl. transfer
 • 2x Transfer in Zanzibar
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: