amboseli-zebra

Kenia: 8 dagen Mama Mia Safari incl. binnenlandse vlucht (M20)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert ’s middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km – 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km – 8 uur

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra’s en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km – 3uur

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km – 4uur

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta’s en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge ckecken we uit in de lodge en rijden we richting Nairobi via de bekende Great Rift Valley naar Lake Nakuru waar we na de middag zullen aankomen. Je hebt een uitgebreide lunch in lodge bij Nakuru waarna je even lekker kan relaxen. Hierna gaan we nog een korte gamedrive doen rond het Nakuru meer waar je duizenden flamingo’s kunt zien. Verder kan je in dit kleine maar bijzonder mooie park ook andere dieren spotten zoals nijlpaarden, leeuwen, neushoorns, hyena’s en honderden verschillende vogelsoorten. In de late middag rijden we dan weer terug naar de lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 400 Km – 6uur

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt. Hierna rijden we via Nairobi naar het wereldberoemde Masai Mara National Park. Rond of net na de middag komen we dan in de Masai aan waar je al enige gamedrive’s kunt bijwonen op weg naar de lodge voor de lunch.
Na de lucjh is er even tijd voor ontspanning waarna we uiteraard op gamedrive zullen gaan in de Masai Mara en de mogelijkheid hebt om de Big Five te spotten of in ieder geval de dieren die je daarvan wellicht nog niet hebt gezien! Later in de namiddag gaan we dan weer terug naar de Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 250 Km – 6uur

Vandaag en de dag erna ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia’s beroemde “grote katten” en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de “tijdens” de Safari te nuttigen!

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

In de ochtend begin je nog vóór de lunch met een korte gamedrive om zo mogelijk nog enkele katachtigen te kunnen spotten omdat de kans daarvoor dan veel groter is.
Na terugkeer in de lodge gaan we ontbijten en checken we uit om Masai te verlaten en richting Nairobi te rijden. De lunch zal in een stadshotel in Nairobi plaats vinden. In de late middag komen we dan aan bij een hotel (deze kan je tijdens deze Safari trip eventueel als “extra” bij boeken om toch nog even op adem te komen) of anders direct bij het Kenyetta Airport voor de binnenlandse vlucht naar Mombasa.
Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook nog ophalen om je terug te brengen naar je strand Hotel of resort.

Let wel: als je na het vetrek vanuit Masai Mara direct terugvliegt naar Mombasa en daarvandaan nog naar een Hotel of Reort gaat zal het echt een héle lange en zware dag zijn. Dat is zéker het geval als je nog naar Diani Beach moet (wij raden je af om dit in één dag te doen) Vandaar dat er een “optie” is om een overnachting in Nairobi mee te nemen.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Masai naar Nairobi: ongeveer 275 Km – 6uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-gate
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01 safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant-met-jong
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_tsavo-zebra
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-vliegende-gier
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-luipaard
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-houtsnijwerk
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-zebra_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_01

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Satao camp @Tsavo East – Kenia   Manyatta Camp @Tsavo East – Kenia   Galdessa Safari Camp @Tsavo East   Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   

Standard accomodaties ***

Shimba Hills Lodge @Tsavo East – Kenia  Severin safari camp @Tsavo West – Kenia  Manyatta Rock Camp @Tsavo West – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Sentrim @Amboseli – Kenia  Sopa Lodge @Amboseli – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Lodge (Lake Elementaita) @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Simba lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 1.755,00€ 1.945,00
3-4 pers.€ 1.480,00€ 1.655,00
5-6 pers.€ 1.370,00€ 1.560,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 960,00€ 960,00
1 pers. aparte kamer extra€ 70,00€ 90,00
Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 1.860,00€ 2.205,00
3-4 pers.€ 1.580,00€ 1.910,00
5-6 pers.€ 1.480,00€ 1.820,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 960,00€ 960,00
1 pers. aparte kamer extra€ 110,00€ 170,00
Jaar
2022
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.005,00€ 2.570,00
3-4 pers.€ 1.725,00€ 2.280,00
5-6 pers.€ 1.625,00€ 2.180,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 960,00€ 960,00
1 pers. aparte kamer extra€ 190,00€ 280,00
Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: