safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_13

Kenia & Oeganda: 10 Dagen Masai Mara & Oeganda Gorilla Trekking (FSG4)

Verken de beste Wildlife safari bestemming in Oost-Afrika (de Massai Mara) en maak een fascinerende trekking met Berggorilla’s & Chimpansees in Oeganda terwijl je tussendoor de grootste en bekendste nationale parken in Oost-Afrika verkent!

Je zal de wonderen van de moderne wereld zien, inclusief de grote migratie van gnoes in Masai Mara.
Deze tour biedt ook andere intuïtieve safaribestemmingen in Oeganda & Kenia.

Beleef: natuurverkenning in Masai Mara, ontdek de bron van de Nijl, spectaculaire boottrip op het Kazinga Channel, nauwe ontmoeting met de chimpansees en gorilla’s uit de eerste hand in hun natuurlijke omgeving en leefgebied.

Houd er rekening mee dat deze spectaculaire Safari start in Nairobi – Kenia en stopt in Entebbee – Oeganda

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je naar huis terugreist:

 1. Wij brengen je direct naar Entebbee Airport in Oeganda voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Kampala of Entebbee voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar een andere locatie doorreizen voor een eventuele strandverlenging. Op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer naar je Hotel of Resort.
 3. Eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Afhankelijk van je aankomsttijd haalt onze chauffeur / gids je op bij de luchthaven van het Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Hij zal je informeren over deze geweldige Safari en vervolgens wordt je naar je Lodge/Hotel gebracht waar je kunt ontspannen en je kunt voorbereiden op het starten van je Safari met een frisse geest.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting: Melili Hotel

Een verkoper verkoopt groenten en fruit op een markt in Nairobi, Kenia bean selling street Nairobi Souvenir market in Nairobi Capital, Kenya

Check uit bij je hotel en rijd via de stad Narok naar Masai Mara National Reserve, het land van de Maasai-stam.
De trotse, jonge Maasai krijger-nomaden met hun gevlochten haar, rode mantels en speren zullen je nieuwsgierigheid uitdagen.
Dit reservaat van 700 vierkante mijl is het Afrika dat je kent uit je dromen, compleet met grazende wilde dieren te midden van het prachtige landschap van glooiende heuvels en acaciabossen.

Bij aankomst in de Lodge check je in en geniet je van de lunch.

Geniet hierna van een gamedrive in de middag in het reservaat en keer terug naar het kampvuurdiner, ontspanning en de nacht.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Azure Mara Havel of gelijkwaardig

Group portrait of five Masai Warriors in traditional red toga at Lewa Wildlife Conservancy in North Kenya, Africa safari-in-kenia_masai-mara_01 safari-in-kenia_masai-mara_04 safari-in-afrika_masai-mensen_01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-11 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_2

Na een vroeg ochtendontbijt vertrek je met je picknicklunch voor een volledige dag GameDrive in het reservaat op zoek naar de big five en andere talrijke dieren.
Je krijgt de kans om de leeuw, Cheetah en luipaard door de uitgestrekte vlaktes en graslanden te zien zwerven op zoek naar hun volgende maaltijd. Het kan een nietsvermoedende impala zijn of zelfs iets kleins zoals het wrattenzwijn.
Wat de maaltijd ook zal zijn, het schouwspel van de natuur dat zich hier ontvouwt is altijd ontzagwekkend!

Je hebt een lunchpauze in het reservaat waarna je verder gaat met de GameDrive rijden tot de avond wanneer je terugkeert naar de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Azure Mara Havel of gelijkwaardig

great migration serengeti B&W

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02

africaanse-brullende-leeuw-masai-mara-nationaal-park safari-in-afrika_masai-mara-luipaard safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01 masai-mara-leeuw-768x512 Masai_Mara_Game_Reserve_10 masai_mara_game_reserve_5

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru National park in het westen.
Rijdt via waar weelderige koffie- en theeplantages over de vlakte van de grote Rift Vallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

Je chauffeur-gids geeft je onderweg een kort overzicht over koffie en thee landbouw in Kenia en je hebt een korte tussenstop bij het Great Rift Vallei uitzichtpunt voor foto's.

Na de lunch arriveer je op tijd in Lake Nakuru waar je op GameDrive gaat in het park op zoek naar de big five: leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten.
Lake Nakuru is ook beroemd om zijn miljoenen flamingo's en trekvogels die langs de kusten tippelen.
In feite heeft Nakuru meer dan 425 verschillende vogelsoorten.

Je keert voor het donker terug naar de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Chester Hotel Nakuru

safari-in-kenia-lake-nakuru-18 safari-in-kenia-lake-nakuru-02 Nakuru_3 safari-in-kenia-lake-nakuru-04 safari-in-kenia-lake-nakuru-16 safari-in-afrika_nakuru_04 safari-in-afrika_nakuru-03 safari-in-afrika_nakuru_02 safari-in-afrika_nakuru-zebra_01 safari-in-afrika_nakuru-buffels-zebra-flamingo safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Na je heerlijke ontbijt vertrek je uit Nakuru naar Jinja, over de grens met Malaba.
Je maakt een tour langs de bron van de rivier de Nijl, 's werelds langst rivier.
Het begint zijn reis hier voordat het door tien Afrikaanse landen gaat en verdwijnt in de Middellandse Zee.

De stad Jinja wordt beschouwd als de avonturenhoofdstad van Oost Afrika.
Het is een plek boordevol avontuurlijke sporten en activiteiten, waaronder de populaire wildwatervaren, bungeejumpen en kajakken.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Paradise Hotel

safari-in-afrika_nijlpaarden_01 Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl egypte-rondreis_safari-in-africa_nijl_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_nijl_03

Na je ontbijt rijd je naar Kabale, de hoogste stad van Oeganda (2000m) en ben je getuige van mooi, weelderig landschap langs de weg.
We overnachten bij Lake Bunyonyi, het diepste kratermeer van Afrika (900mtr)
Bunyonyi betekent "plaats van de vogeltjes”, dus dat kan onverwacht interessant zijn om unieke vogels te zien terwijl we hier verblijven.

Je komt in de middag bij Lake Bunyonyi aan waarna je een spannende boot rit maakt om het meer van de duizend eilanden te verkennen.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Bunyonyi Rock Resort

safari-in-afrika-Oeganda_lake-bunyonyi-boottrip safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi

Het ondernemen van de gorillatrekking-ervaring in de heuvelachtige beboste landschappen van Bwindi is zo'n levensgrote gebeurtenis dat het blijvende herinneringen zal creëren.

We verzamelen in de ochtend om 8 uur bij de respectievelijke parkhoofdkwartier voor briefing, waarbij je de do's and dont's worden uitgelegd voor het trekken (volgen) van de gorillafamilies.

De trekking duurt tussen de 2 tot 8 uur, afhankelijk van de gorillabewegingen.
Als de familie eenmaal is gevonden is er en één uur ter beschikbaar om direct contact te hebben met de gorilla's.

Bij naderende gorilla's is hun reactie niet voorspelbaar, ze kunnen je een hoffelijk welkom geven, maar kunnen je ook negeren waardoor de ontmoeting iets saaier kan zijn.

Na deze geweldige ervaring gaan we terug om in de ​​middag een ontmoeting te hebben met Batwa-pygmeeën.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ichumbi Gorilla Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-baby-gorilla safari-in-afrika-Oeganda_gorilla_04 safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-silverback-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking_05 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-Trekking_03 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla_02 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla

Na een vroeg ontbijt checkt je uit bij de accommodatie met de herinneringen aan de betrokkenheid van de gorilla-trekking en ga je onderweg voor je Oeganda wildlife Safari in het Queen Elizabeth National Park.

De reis naar Queen Elizabeth zal verbazingwekkend zijn terwijl je onderweg de boomklimmende leeuwensector van Ishasha ervaart en je door rijdt naar de accommodatie van je keuze in Ishasha of rond de Mweya, onderdeel van Queen Elizabeth National Park

Na een heerlijke lunch en een beetje ontspanning, begin je aan een opmerkelijke gamedrive in de middag op zoek naar de zoogdieren van het park, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's, bosvarkens, apen, wrattenzwijnen, antilopen.

Met wederom geweldige herinneringen op het netvlies en op je digitale datadrager keer je terug naar je favoriete lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ishasha Jungle Lodge

safari-in-afrika-Oeganda_Queen-Elizabeth-National-Park

Na je vroege ontbijt, check je uit bij je lodge en vertrek je voor een vroege ochtend GameDrive om meer wilde dieren van het beroemde Queen Elizabeth National Park tegen te komen voordat je doorgaat naar Lake Mburo, waar je in de middag aankomt.

Bij aankomst check je in bij de lodge, lunch je en ga je nog heerlijk een GameDrive maken bij zonsondergang later op de avond, spectaculair!
Je krijgt de kans om van verschillende dieren te genieten terwijl ze terug lopen, wandelen of slenteren van hun "werkdag".
Je zult ook verschillende nachtdieren zien en met dit alles wordt je GameDrive bij zonsondergang gewoon geweldig en zal je van veel bijzondere fotomomenten genieten.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Arcadia Safari Lodge

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Waterkantlandschap bij het Nationale Park van Mburo van het Meer in Oeganda (Afrika) in avondtijd Wrattenzwijn het weiden in het Nationale Park Oeganda van het Meer Mburo Bonte Ijsvogel Ceryle rudis op een tak. Lake Mburo, Uganda B&W safari-in-afrika-Oeganda-mburo_giraffe safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild

Na een geweldig ontbijt zal je worden opgehaald en naar de luchthaven van Entebbe worden gebracht voor de terugreis naar huis, tenzei je andere afspraken met ons hebt gemaakt voor een verlenging?

Je maakt een tussenstop bij de evenaar om nog enkele geweldige foto's te maken en later ga verder naar Kampala of Entebbee waar je wordt afgezet bij je respectievelijke eindpunt.

oeganda-evenaar

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodatie(s) bij deze rondreis zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ichumbi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Melili Hotel @Nairobi – kenia  Azure Mara Haven @Masai Mara  Chester Hotel @Nakuru – Kenia  Paradise Hotel @Jinja – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Ishasha Jungle Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Beschikbaar vanaf 15 jaar

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.

Jaar
2023
Type accommodatie:Luxury
1 persoon€ 5.235,00
2-3 pers.€ 4.970,00
4-5 pers.€ 4.525,00
6+ personen€ 4.075,00

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Alle accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • 1 Gorilla Permit (trekking) per persoon
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Overige maaltijden en (alcoholische) dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Dragers
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.