wild-african-cheetah-on-kilimanjaro-mount

7 Dagen Across Kenia on Economy in groepsverband (lekker goedkoop!)

Aanvang van deze Safari is op Maandag 3 februari 2020

Stel je boekt alléén of met z’n tweeën, dan zal het uiteindelijk (veel) goedkoper uitvallen als er nog meer personen geboekt hebben!

Wij zorgen er voor dat er gecommuniceerd wordt hoeveel personen deze Safari geboekt hebben en laten je dat uiteraard per mail weten zodat je weet hoe groot de groep wordt en of je minder gaat betalen 😉

Reserveringen voor deze Safari sluiten op Dinsdag 7 januari 2020

Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in kenia? Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer. Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

Je wordt opgehaald vanuit je hotel in of nabij Nairobi of direct op het Jomo Kenyatta International Airport. Hiervandaan rijden we direct naar Amboseli door de kapiti-vlaktes om op tijd voor de lunch aan te komen bij de eerste Lodge.
Je kunt tot in de late namiddag ontspannen totdat we het Amboseli National Park gaan verkennen met een mooie “Game Drive”
Het bekijken van games is een ontspannen activiteit waarbij dieren gemakkelijk te zien zijn en waarbij op deze locatie het grootste deel van de Kilimanjaro de achtergrond biedt voor fotografie.

Overnachting: Kimana Camp
Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Amboseli: 230 Km – 4 uur

safari-in-kenia-amboseli-national-park-13 safari-in-kenia-amboseli-national-park-14 safari-in-kenia-amboseli-national-park-16 safari-in-kenia-amboseli-national-park-17 safari-in-kenia-amboseli-national-park_11 safari-in-kenia-amboseli-national-park_13 safari-in-kenia-amboseli-national-park-14 safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_02

Geniet vandaag van ochtend én middag Game Drives  in het Amboseli National park, een internationaal biosfeerreservaat met de uitgedroogde oevers van het prehistorische meer Amboseli, de rollende savanne en weelderige groene moerassen.

De vlaktes bieden onderkomen aan talloze antilopen, gevlekte hyena’s, jakhalzen, wrattenzwijnen, olijfbavianen, vervet-apen. Ook heb je hier de kans om een ​​leeuw, luipaard of cheeta te spotten.

Je bezoekt de observatieheuvel waar je de kans krijgt om te wandelen en waar je een werkelijk schitterend overzicht hebt en kan uitkijken op een groot deel van Amboseli met de Kilimanjaro op de achtergrond.

Overnachting: Kimana Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Na het ontbijt ga je op “Gamedrive”. Daarna dalen we via Nairobi af naar de Great Rift Valley en stoppen we op de route bij het “Great Rift Valley view point” waarna je op tijd aankomt in jouw volgende Lodge voor een heerlijke lunch. De rest van de middag is vrij te besteden, met de mogelijkheid voor een optionele natuurwandeling, boottocht op Lake Naivasha met mogelijkheid om nijlpaarden te spotten & vogels te voeren, of gewoon lekker ontspannen bij het zwembad.

Optioneel: 2 uur boottocht (US$ 20,00 Per Person)

Overnachting: Fish Eagle Inn
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Naivasha: 330 Km – 6 uur

Lake_Naivasha_3 Lake_Naivasha_4 Lake_Naivasha_6 safari-in-afrika_lake-naivasha-flamingo

Na het ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru waar je rond de middag aan zal komen.
We rijden over de vlakte van de grote kloofvallei en dalen af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.
Lake Nakuru National Park, beroemd om zijn overvloedige vogels biedt een grote kans om verschillende vogelsoorten te spotten afhankelijk van het waterpeil. Je zult getuige zijn van duizenden grotere en kleinere flamingo’s, pelikanen rond de oevers van het meer, naast overvloedige zoogdieren, de met uitsterven bedreigde rothchild giraffe, zwart-witte neushoorn, buffels, waterbok, elands , zebra’s en vele andere soorten.

Overnachting: Hill Court Resort
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Lake Nakuru: 100 Km – 2,5 uur

lake-nakuru-giraffen safari-in-kenia-lake-nakuru-02 safari-in-kenia-lake-nakuru-16 safari-in-kenia-lake-nakuru-19 safari-in-kenia-lake-nakuru-06 safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Na het ontbijt verlaat je Lake Nakuru en rijd je door het gebied van de Great Rift Valley, met mogelijkheid om eventueel nogmaals te stoppen bij het grote uitkijkpunt van de vallei.

Je komt op tijd aan in je lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” in de late middag.

Masai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Ol Moran Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Masai Mara: 350 Km – 6,5 uur

safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-22 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-05 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-20

Vandaag ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Maasai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia’s beroemde ‘grote katten’ en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Overnachting: Ol Moran Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

A Cheetah taking a time out on a termite hill. Masai Mara, Kenya, Andrew Molinaro safari-in-afrika_masai-mara-vliegende-gier safari-in-afrika_masai-mara_01 safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01

Na het ontbijt vertrek je weer terug naar Nairobi waar we in de late middag aankomen.

Wij brengen je weer terug naar het Hotel of de luchthaven voor je verdere afspraken.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Masai Mara naar Nairobi: 300 Km – 5 uur

Optioneel zijn er verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombassa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan pér accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Economy accomodaties

Kimana Camp @Amboseli NP  Fish eagle Inn @Lake Naivasha – Kenia  Hill Court Resort @Lake Nakuru – Kenia  Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vindt je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. Je kan deze Safari alléén boeken, met z’n tweeën of met meer.

De prijs is per persoon. Er worden zoveel MiniVan’s & 4×4 LandCruisers ingezet als nodig is.

Stel je boekt alléén of met z’n tweeën, dan zal het uiteindelijk (veel) goedkoper uitvallen als er nog meer personen geboekt hebben!

Wij zorgen er voor dat er gecommuniceerd wordt hoeveel personen deze Safari geboekt hebben en laten je dat uiteraard per mail weten zodat je weet hoe groot de groep wordt en of je minder gaat betalen 😉

Vervoer met MiniVan met Popup-Roof

7-Dagen-Across -Kenia-on-Budget-in-groepsverband_minivan

Hooded-Sweater & Cap pér persoon

Vervoer met 4×4 LandCruiser met Popup-Roof

7-Dagen-Across -Kenia-on-Budget-in-groepsverband_landcruiser

Hooded-Sweater & Cap pér persoon

Aanvang van deze Safari is op Maandag 3 februari 2020

Reserveringen voor deze Safari sluiten op Dinsdag 7 januari 2020

Wat is inbegrepen?

 • 'Meet and great' bij aanvang van je Safari
 • Alle transfers zoals aangegeven in het reisprogramma
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Optionele boottocht van 1 of 2 uur bij Lake Naivasha
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Professionaeel Engels sprekende chauffeur/gids
 • AMREF (Flying Doctors) – evacuatie verzekering (alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering)

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Boottocht van 1 tot 2 uur bij Lake Naivasha
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien
 • Fooien voor camp/lodge personeel, gidsen, chauffeurs
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke verplichte reisverzekering
 • Elke onvoorziene (tussentijdse) prijsstijgingen welke worden opgelegd door overheid of andere officiële instanties

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jou reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: