safari-in-afrika-Oeganda-baby-gorilla-gorilla

Oeganda: 6 Dagen Gorilla, Chimpansee & Golden Monkey gewenningservaring met Safari Adventure (FGS1)

Dit is een van de beste avontuurlijke safaripakketten die je ooit kunt hebben Oeganda.
Deze safari biedt je een ongelooflijke Gorilla, Chimpansee en Golden Monkey “gewenning” samen met een Bigodi-wetlandwandeling in het Kibale National Park-gebied.
Ook omvat deze Safari nog het bekijken van wild en een boottocht in het Queen Elizabeth National Park.
De Gorilla gewenning vindt plaats in het ondoordringbare Bwindi Nationaal Park, een bootcruise-ervaring, een Batwa-ervaring en cultuur- en erfgoedtour in het Igongo Cultural Centre en de Eclipse monument van 1520AC

De gewenningservaringen in Oeganda stellen je in staat om maximaal 4 uur door te brengen met de verbazingwekkende Berggorilla’s van Bwindi Impenetrable National Park en zo ook maximaal 4 uur met de Chimpansees en de Golden Monkey’s.

Een gewenningservaring gaat veel verder dan een Trekking waar je maximaal 1 uur mag samen verblijven met deze apensoorten.

Deze Safari is een magisch wonder en staat voor jou klaar om ontdekt te worden!

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt 's morgens vroeg aankomt in Oeganda.

Jouw safari start vanaf de luchthaven van Entebbe, waar je wordt opgehaald door onze chauffeur / gids die
je zal informeren over deze geweldige ontdekkingsreis en vervolgens vertrekken we naar Mgahinga National Park.

Mgahinga National Park is een unieke safaribestemming in Oeganda die zowel bedreigde berggorilla's als Golden Monkey's herbergt, reden te meer waarom het jouw safari bestemming zou moeten zijn.

De rit brengt je over de weg ten zuidwesten van Oeganda, waar je de evenaar oversteekt en je de kans hebt om fascinerende foto's te maken en vervolgens rijden we naar Mbarara voor de lunch.
Na de lunch rijden we verder door Savannegraslanden naar Mgahinga Gorilla National Park.
De schilderachtige rit door Kigezi Highlands (gewoonlijk aangeduid als „het Zwitserland van Oeganda”) en banaanplantages brengen je naar het Golden Monkey Sanctuary van Mgahinga National Park.
Aankomen bij je accommodatie kan je lekker ontspannen terwijl je jezelf voorbereidt op de ervaring met Golden Monkey's de volgende dag.

Maaltijden: Halfpension - beginnend met lunch op de dag van aankomst
Overnachting:
Economy: Chameleon Hill Lodge
Standaard: Chameleon Hill Lodge
Luxe: Volcanoes Mount Gahinga Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-Mgahinga-Gorilla-Tour safari-in-afrika-Oeganda-Mgahinga-Gorilla-National-Park safari-in-afrika-Oeganda-mgahinga-golden-monkey safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-trekking-Mgahinga-gorilla-national-park safari-in-afrika-Oeganda-golden-monkeys-mgahinga

Na een vroeg ontbijt doe je mee aan de "gewenning" van de Golden Monkey ervaring in Mgahinga Gorilla National park.
Dit park biedt een breed scala aan diersoorten die je tijdens deze tocht kunt tegenkomen.
Vogelaars zullen ook genieten van het uitzicht en de geluiden van verschillende vogelsoorten in dit park.
In de middag keert je terug naar de lodge voor de lunch
Hierna maken we vervolgens een gemeenschapstour naar de lokale inheemse gemeenschappen voor een culturele ervaring.
De Batwa-gemeenschappen, beter bekend om hun unieke culturen en manieren van leven, geven je een getrouw beeld van
de Afrikaanse culturen.
Laat alles op je inwerken tijdens de ontmoeting met de Batwa-pygmeeën en keer heirna terug naar de lodge voor diner, ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Chameleon Hill Lodge
Standaard: Chameleon Hill Lodge
Luxe: Volcanoes Safari lodge

safari-in-afrika-Oeganda-mgahinga-golden-monkey safari-in-afrika-Oeganda-Golden-monkey safari-in-rwanda_singita-kwitonda-lodge-golden-monkey-trek_01 Gouden aap in het nationale park van vulkanen

Na je vroege ochtendontbijt ga je naar het hoofdkwartier van het park om mee te doen aan de briefing over de do's en don'ts in het bijzijn van de berggorilla's tijdens je gewenningservaring.
Na de briefing begin je aan je tocht door het bos, begeleid door onderzoekers en gidsen.

Tijdens de trektocht in het bos kun je meerdere vogels tegenkomen, maar natuurlijk ook andere dieren en primaten en als je eenmaal de gorilla's hebt gevonden zal je vier uur met hen doorbrengen.

Je krijgt de gelegenheid om naar onderzoekers te luisteren en ze te observeren in hoe ze bezig zijn in hun werk om gorilla's te laten wennen en indien mogelijk wordt u opgeroepen om deel te nemen door monsters te verzamelen, groepsleden te benoemen en zo veel meer.

Je hebt de gelegenheid om te genieten van je lunchpakket voordat je verder kunt gaan met je geweldige Gorilla-gewenningservaring tot 17.00 uur

Na deze "ones in a lifetime experience" keer je terug naar de Lodge.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Rushaga Gorilla Havens Lodge of Broad bill Safari Lodge
Standaard: Bwindi Jungle Lodge of Rushaga Gorilla Camp of Lake Mutanda
safari Lodge
Luxe: Bwindi Gorilla Lodge of Volcanoes safari Lodge

safari-in-uganda_bwindi-impenetrable-forest_02 Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda baby mountain gorilla on a tree. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05 safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-gorilla-trekking

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_03

Na het vroege ontbijt, check je uit bij de accommodatie.

Met de herinneringen aan de gorilla-tracking en betrokkenheid nog vers in het geheugen vertrekken we voor een echte
Wildsafari in Oeganda naar koningin Elizabeth National Park.
De reis naar koningin Elizabeth zal je meenemen op een geweldige ervaring terwijl je onderweg de boomklimmende leeuwensector van Ishasha ervaart, onderweg naar de accommodatie van je keuze in Ishasha of rond de Mweya sector van Queen Elizabeth National Park.

Na een heerlijke lunch en een beetje ontspanning, begin je aan een opmerkelijke GameDrive in de middag op zoek naar de zoogdieren van het park, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's, bosvarkens, apen, wrattenzwijnen, antilopen en nog veel meer dieren.

Na deze wederom adembenemende ervaring ga je terug naar de lodge voor het diner, ontspanning en overnachting in Kibale National Park.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Chimpanzee Forest Guesthouse
Standaard: Isunga Lodge of Chimpanzee Forest Guesthouse
Luxe: Kyaninga Lodge of Primate Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-Kazinga Channel safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth safari-in-afrika-Oeganda-boomklimmende-leeuw safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild safari-in-afrika-Oeganda-wildlife-viewing safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions

safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions   safari-in-afrika-Oeganda-luipaard-in-boom safari-in-afrika-Oeganda-leopard

Wordt wakker met de geluiden van de jungle en tijdens je vroege ontbijt.

Deze dag beleef je een volledige dag in de jungle terwijl je deelneemt aan de gewenning van de chimpansee.
De gewenning is een manier om de chimpansees te laten wennen aan toeristen ter voorbereiding om hun groep open te stellen voor trektochten met chimpansees.
Overdag krijg je de kans om de chimpansees te bestuderen met veel geweldige fotomomenten.
Als je avontuur met de chimpansees voorbij is, neemt je gids je mee terug naar de lodge voor een
ontspannen avond.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Chimpanzee Forest Guesthouse
Standaard: Isunga Lodge of Chimpanzee Forest Guesthouse
Luxe: Kyaninga Lodge of Primate Safari Lodge

Chimpanzee Ngyungwe forest 2 baby chimpanzee, Gombe B&W Chimpansee-oeganda-2 chimpansee-oeganda

safari-in-afrika-Oeganda-kibale-forest-primates-and-wildlife-safari-chimpanzee-tracking safari-in-afrika-Oeganda-chimps-trekking safari-in-afrika-Oeganda-Chimpanzee-Trekking safari-in-afrika-Oeganda-chimpansee

Na een luxe ontbijt checkt u uit bij de lodge en reist u terug naar Kampala/Entebbe.
Onderweg is er een picknicklunch om van te genieten.

Daarna transfer naar de internationale luchthaven van Entebbe.

Neem afscheid van je chauffeur-gids en ga verder met inchecken voor uw terugvlucht naar huis.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Volcanoes Mount Gahinga Lodge @Mgahinga Gorilla National Park – Oeganda   Nkuringo Bwindi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Kyaninga Lodge @Lake Kyaninga – Oeganda   Primate Safari Lodge @Kibale Forest National Park – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Chameleon Hill Lodge @Lake Mutanda – Oeganda  Bwindi Jungle Lodge @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Rushaga Gorilla Camp @Bwindi Impenetrable Forest  Lake Mutanda safari Lodge @Lake Mutanda – Oeganda  Isunga Lodge @Kibale National Park – Oeganda  Chimpanzee Forest Guesthouse @Kibale National Park – Oeganda  

Economy accomodaties **

Rushaga Gorilla Havens Lodge @Bwindi Impenetrable National Park  Broadbill Forest Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Chimpanzee Forest Guesthouse @Kibale National Park – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?

Beschikbaar vanaf 15 jaar

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.

Jaar
2023
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1 persoon€ 3.770,00
€ 4.740,00
€ 5.650,00
2-3 pers.€ 3.475,00
€ 4.345,00
€ 5.090,00
4-5 pers.€ 3.245,00
€ 4.045,00
€ 4.630,00
6+ personen€ 3.125,00
€ 3.875,00
€ 4.435,00

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Alle benodigde transfers tijdens deze reis
 • Accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Alle accommodaties worden geboekt op basis van volpension
 • Privé vervoer met 4x4 Safari voertuig met pop-up roof
 • Alle activiteiten, bezoeken en toegangsprijzen tot de parken
 • 2 liter drinkwater per persoon per dag tijdens de toer
 • 1 Gorilla Permit (habituation) per persoon
 • 1 Chimpansee Permit (habituation) per persoon
 • 1 Golden Monkey Permit (habituation) per persoon
 • Engels sprekende chauffeur / gids
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Overige maaltijden en (alcoholische) dranken
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Dragers
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Notitie m.b.t. de Gorilla-Gewenning

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla gewenning is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.