safari-in-kenia-uroa-beach-resort-01

Kenia: 13 dagen Kenia Bush & Beach + Zanzibar All Inclusive Resort (M24)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op bij het Jomo Kenyatta International Airport zodra je bent geland en brengen je naar het Sarova Panafric Hotel waar je bent geboekt op basis van bed & breakfast voor deze overnachting na de toch wel wat lange vlucht.

Overnachting: Sarova Panafric Hotel
Maaltijden: Bed & Breakfast

safari-in-kenia-sarova-panafric-hotel-nairobi-1

We halen je 's morgens op bij het hotel waarna aan boord gaat van je privé Safari voertuig waarvandaan je vanuit Nairobi in noordelijke richting rijdt langs de weelderige ananas-, koffie- en theeplantage in Kenia's rijke hooglanden.
Uiteindelijk komen we bij het basis hotel Aberdare Country Club waar we op tijd aankomen voor de lunch. Na de lunch rijden we met “Lodge voertuigen” en met kleine weekendtassen naar “The Ark” gelegen in het Aberdare National Park, terwijl de rest van de bagage wordt achtergelaten in het basishotel. De decks en balkons van The Ark zijn gericht op het bieden van eenvoudige gameviewing en fotografie.

Overnachting: Ark Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Aberdare : ongeveer 180 Km - 3 uur

the-ark_kenia

Na het ontbijt rijden we weer terug naar het basiskamp en rijdt je weer met je eigen chauffeur/gids via het noordelijke puntje van de Aberdare-bergen naar Lake Nakuru met een korte tussenstop op de evenaar, waar je een warme temperatuur kunt ervaren die het gehele jaar hetzelfde is en de opwinding voelt die erbij hoort, wetende dat je in de bergen staat in het midden van de wereld.
Rijdt verder over de vlakte van de grote Rift Vallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.
We hebben eerst een lekker lunch in de logde voordat we met de gamedrive in het Lake Nakuru National Park beginnen.
Lake Nakuru Park biedt je de kans om je eerste glimp op te vangen van de legendarische 1,2 miljoen flamingo’s die zich ophouden bij het meer en misschien vind je neushoorns die grazen op de oever van het meer. Dit park is het grootste neushoornreservaat van de natie.

Overnachting: Lake Nakuru Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: The Ark naar Lake Nakuru: 190 Km – 3 uur

safari-kenia-standaard_lake_nakuru_lodge_2

Direct na het ontbijt verlaten we Lake Naivasha en rijden we richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Masai Mara: 350 Km – 5,5 uur

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_2

Vandaag ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Verlenging: Optioneel kan je de locatie Masai Mara verlengen.
De kosten hiervoor bedragen € 325,00 per persoon per nacht (Masai is helaas héél erg duur)

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)
Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_4

Vandaag word je vroeg wakker voor de terugrit richting Nairobi waar we doorrijden tot aan Lake Naivasha en waar we rond de middag aankomen voor de lunch in de lodge..

Na de lunch gaan we naar een erg mooi maar klein park, namelijk Hells Gate. Dit park kan per fiets, te voet of deels met de auto bekeken worden. Wij raden je aan om met de auto door te rijden tot aan het einde waar je dan te voet kan afdalen in de spelonken van Hells gate voor een prachtige en erg aparte ervaring met een gids. Na dit spectaculaire bezoek ga je in de late middag terug in je Lodge voor het diner.

Overnachting: Sawela Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Masai Mara naar Lake Naivasha: 280 Km – 4 uur

safari-kenia-luxe_sawela lodge_1

Na het ontbijt vertrek je naar Amboseli over de vlakte van de grote spleetvallei en verder via de stad Nairobi.

De rit brengt ons naar de snelweg Nairobi-Mombasa De reis gaat daarna verder door de open uitgestrekte gebieden van Afrika met zijn savanne vlaktes die bezaaid zijn met lokale huizen en kleurrijke Masai-stammen en hun vee. ’s middags is er een “Game Viewing Drive” gepland wanneer de dieren het actiefst zijn. Als het weer het toelaat, zal de Kilimanjaro de wolken af laten dalen en is het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen geweldig om te aanschouwen

Overnachting: Kibo Safari Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Amboseli: 350 Km – 5 uur

safari-kenia-standaard_kibo_safari_camp_2

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta’s en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge gaan we weer opnieuw op gamedrive en komen we dichter bij de Kilimanjaro waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte hoogste berg van Afrika (5895 Mtr). Tijdens deze route heb optioneel je de mogelijkheid om een Masai dorp te bezichtigen bij de gemoedelijke Masai mensen. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)
Overnachting: Kibo Safari Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_kibo_safari_camp_3

Na het ontbijt vertrek je richting Nairobi waar we op tijd aankomen voor de lunch.
Aangekomen in Nairobi rijden we naar het beroemde “Carnivore” restaurant waar je kan genieten van tal van vleessoorten die met een spies op basis van “All-you-cat-eat” worden geserveerd. Je kan proberen hoe bijvoorbeeld krokodil, struisvogel of hert smaakt!

Tip: probeer ook de "medicine" drank die "The Doctor" rondbrengt, dit is een érg lekker drankje en moet je zeker geprobeerd hebben.

Na deze rijkelijk en heerlijke lunch brengen we je naar het Kenyetta Airport voor je vlucht naar Zanzibar.
Bij aankomt in Zanzibar brengen we je dan naar het Uroa Beach Resort waar je op basis van "All-Inclusive" nog even lekker een aantal dagen kan relaxen en kan nagenieten van je geweldige Droom Safari.

Overnachting: Uroa Beach Resort Zanzibar
Maaltijden: All Inclusive
Afstand: Amboseli naar Nairobi: 300 Km – 5 uur

safari-in-kenia-uroa-beach-resort-06

Geniet lekker na van de fantastische Safari ervaringen die je achter de rug hebt, lekker relaxed op een strand bed aan de prachtige blauwe Indische Oceaan of aan één van de vele mooie rustplekken langs het zwembad van dit heerlijke resort.

Overnachting: Uroa Beach Resort Zanzibar
Maaltijden: All Inclusive

Verlenging: Optioneel is er een mogelijkheid om dit prachtige 4 sterren Resort voor één of een aantal dagen te verlengen.
De kosten hiervoor zijn, op basis van all-inclusieve € 125,00 per persoon per extra nacht

kijk hier voor de mogelijkheden.

safari-in-kenia-uroa-beach-resort-03

Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht om op tijd aan te komen voor de door jezelf geboekte vlucht voor vertrek terug naar huis.

Verlenging: Optioneel is er een mogelijkheid om dit prachtige 4 sterren Resort voor één of een aantal dagen te verlengen.
De kosten hiervoor zijn, op basis van all inclusieve € 125,00 per persoon per extra nacht

Terugvlucht naar Nairobi: Optioneel is er een mogelijkheid om een vlucht naar Nairobi te regelen zodat je een retourticket heen en terug vanaf Nairobi kunt boeken, wellicht is dat wat goedkoper dan om heen naar Nairobi en terug vanaf Zanzibar te vliegen.
Wij kunnen je hiervoor een ticket aanbieden voor € 250,00 per persoon

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodatie(s) bij deze Safari zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Uroa Beach Resort @Zanzibar   

Standard accomodaties ***

Ark Lodge @Aberdares National Park – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Sawela @Lake Naivasha – Kenia  Kibo Safari Camp @Amboseli – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.

Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:StandardStandardStandard
1-2 pers.€ 2.810,00€ 3.070,00€ 3.415,00
3-4 pers.€ 2.375,00€ 2.640,00€ 2.980,00
5-6 pers.€ 2.235,00€ 2.495,00€ 2.830,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.690,00€ 1.690,00€ 1.690,00
1 pers. aparte kamer extra€ 65,00€ 165,00€ 275,00
Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?

 • Gratis transfers bij aanvang & stop naar jouw Hotel of Resort
 • 'Meet & greet & briefing' vóór aanvang van de Safari
 • Accommodatie volgens de routebeschrijving van jouw keuze
 • De verblijven in de “Game Reserves” worden geboekt op basis van volpension
 • Vervoer in op maat gemaakt safarivoertuigen
 • Onbeperkte Gamedrives volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen tot de parken
 • Onbeperkt drinkwater tijdens de Safari
 • Vlucht Nairobi naar Zanzibar incl. transfer naar de luchthaven
 • 2x Transfer in Zanzibar vanaf en naar de luchthaven
 • Back-up door aansluiting bij; Calamiteitenfonds, GGTO-Garantiefonds & Amref the Flying Doctors
 • De Amref Flying Doctors evacuatie verzekering is alleen mogelijk in combinatie met een geldige persoonlijke reisverzekering
 • GRATIS Hooded Sweater & Cap voor alle deelnemers

Wat is niet inbegrepen?

 • Alle internationale vluchten + belastingen
 • Trein- of buskaartje van Nairobi naar Mombasa of andersom
 • Visa-kosten, reis- en ongevallenverzekering
 • Excursies, diensten en activiteiten die niet in dit programma worden genoemd
 • Persoonlijke uitgaven zoals wasserette, telefoontjes, drankjes, tips en fooien

Tips & adviezen voor een Safari in Kenia

Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: