Kenia: 14 dagen Kenia Bush & Beach (M26)

 • safari-in-kenia-diani-beach-01
 • safari-in-kenia-waaron-SinK
 • safari-in-kenia-thomson-gazelle
 • safari-in-kenia-lake-nakuru-18
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-30
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-20
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-04
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-03
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-11
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-16
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-24
 • safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-19
 • safari-in-kenia-amboseli-national-park-11
 • safari-in-kenia-amboseli-national-park-17
 • safari-in-kenia-amboseli-national-park-18

Kenia: 14 dagen Kenia Bush & Beach (M26)


Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Aan het eind van deze Safari kan je met de trein van Mombasa (waar deze Safari eindigt) terug naar Nairobi zodat je daarvandaan weer terug kan vliegen. Je zou dan aan het einde van deze Safari eventueel ook nog een extra aantal dagen in een Hotel of Resort in de buurt van Diani Beach kunnen boeken zodat je met een wat langere strandvakantie afsluit! Er zijn best wel wat goedkopere mogelijkheden om dit te doen. Als je hier vragen over hebt stuur mij dan gerust een e-mail…..

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

Je wordt in je hotel opgehaald in of nabij Nairobi of op het International Airport Jomo Kenyatta en rijdt naar het noorden van Samburu langs de weelderige ananasplantages en de koffie & thee plantages in het hooggebergte van Kenia. Hierna rijdt je door naar Samburu om op tijd aan te komen voor de lunch bij je Lodge. Waarna je een ontspannen middag hebt. Geniet daarna van je “Game Drive” in de avond waar Joy Adamson, auteur van Born Free haar laatste jaren doorbracht, en een luipaard in het wild retourneerde.

Dit was het onderwerp van haar laatste boek “Queen of Shaba”

Samburu geeft unieke vergezichten van afgeronde, ruige heuvels en glooiende vlaktes. Met een mix van hout en grasland en rivierbos en moeras, is het het thuis voor een breed scala aan dieren en vogels.

Het bekijken van het wild en de mogelijkheid deze ook écht te kunnen zien is uitstekend: Giraffe met een netvormig patroon, Grevy’s Zebra, Olifant, Oryx, Somalische Struisvogel, Nijlpaard, Krokodil, Gerenuk, Buffel, Leeuw, Luipaard, Cheeta en Hyena.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Samburu: 250 Km – 4 uur

Vandaag rijden we naar het Buffalo Springs & Samburu National Reserve waar we een hele dag verblijven.

Buffalo Springs is in het zuiden verbonden met Samburu door een brug over de Ewaso Ng’iro, die werd gebouwd in 1964. Buffalo Springs deelt in het wild veel van dezelfde dieren als in Samburu, maar intrigerend is ook dat het de thuisbasis is van de gewone zebra die net over de brug op de noordkant van de rivier gevonden kan worden.

In het park is een krater ontstaan door een verkeerd beoordeeld bombardement door een Italiaanse piloot in de Tweede Wereldoorlog. Het is sindsdien een mooi en helder waterbad geworden en het is kennelijk veilig om in te zwemmen.

Vegetatie is alleen beperkt tot een smalle strook doum palms tamarind en een aantal bosgebieden grenzend aan de Ewaso Ng’iro-rivier. Hiervandaan is het heet, stoffig met kreupelhout en acacia bos. Termietenheuvels en weversvogelnesten zijn gewone Samburu-bezienswaardigheden. Sommige zoogdieren hebben zich goed aangepast aan dit verlaten landschap maar worden zelden gezien in dit gebied. De zeldzame Grevy’s Zebra, Beisa Oryx en netvormige Giraffe behoren hiertoe. Krokodil en Nijlpaard wonen in de rivier. De Gerenuk of ‘giraffe necked antilope’ met lange nek, zoals hij ook wel benoemd wordt, is vaak te zien op zijn achterpoten, op zoek naar voedsel in uitgedroogde struiken. Luipaarden worden zelden gezien, maar het vogelleven neemt wel toe met grote koppels parelhoenders die ’s middags uit de rivieroevers drinken.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Vandaag staan we vroeg op voor een “Gamedrive” in de ochtend. Hierna keer je terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. Daarna vertrekken naar je basis hotel Aberdare Country Club waar we optijd aankomen voor de lunch. Na de lunch rijden we met “Lodge voertuigen” en met kleine weekendtassen naar “The Ark” gelegen in het Aberdare National Park, terwijl de rest van de bagage wordt achtergelaten in het basishotel. De decks en balkons van The Ark zijn gericht op het bieden van eenvoudige gameviewing en fotografie.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Samburu naar Aberdare’s: 150 Km – 1,5 uur

Na het ontbijt vertrek je langs het noordelijke puntje van de Aberdare-bergen naar Lake Nakuru met een korte tussenstop op de evenaar, waar je een warme temperatuur kunt ervaren die het gehele jaar hetzelfde is en de opwinding voelt die erbij hoort, wetende dat je in de bergen staat in het midden van de wereld.

Rijdt verder over de vlakte van de grote kloofvallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

Dit biedt je de kans om je eerste glimp op te vangen van de legendarische 1,2 miljoen flamingo’s die zich ophouden bij het meer en misschien vind je neushoorns die grazen op de oever van het meer (dit park is het grootste neushoornreservaat van de natie). Picknicklunchboxen worden uitgereikt bij de bavianenklif.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: The Ark naar Lake Nakuru: 190 Km – 3 uur

Na het ontbijt verlaat je Lake Nakuru en rijd je door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei. Je komt op tijd aan in je lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Maasai Mara: 350 Km – 5,5 uur

Vandaag ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Maasai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia’s beroemde ‘grote katten’ en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Optioneel Ballonvlucht – US$ 450.00 per persoon

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

Vandaag word je vroeg wakker voor een “Gamedrive” in de ochtend en een geweldige zonsopkomst in Afrika, voordat je terugkeert naar het kamp voor een uitgebreid ontbijt en het uitchecken.

Daarna dalen we af naar de Great Rift Valley voor aankomst in jouw volgende Lodge alwaar je op tijd aankomt voor een heerlijke lunch. In de namiddag kan je genieten van een 2 uur durende boottocht en breng je een bezoek aan het halve maan-eiland voor een wandeling. Je komt heel dicht bij de Nijlpaarden en kan vogels voeden. Je bent in de avond terug in je Lodge voor het diner.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Maasai Mara naar Lake Naivasha: 280 Km – 4 uur

Na het ontbijt vertrek je naar Amboseli over de vlakte van de grote spleetvallei en verder via de stad Nairobi.

De rit brengt ons naar de snelweg Nairobi-Mombasa De reis gaat daarna verder door de open uitgestrekte gebieden van Afrika met zijn savanne vlaktes die bezaaid zijn met lokale huizen en kleurrijke Masai-stammen en hun vee. ’s middags is er een “Game Viewing Drive” gepland wanneer de dieren het actiefst zijn. Als het weer het toelaat, zal de Kilimanjaro de wolken af laten dalen en is het uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen geweldig om te aanschouwen

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Amboseli: 350 Km – 5 uur

In de vroege ochtend beginnen we met een “Game viewing Drive” en maken we grote kans om de pieken van de Mount Kilimanjaro te kunnen bewonderen. Later ga je verder naar het Tsavo West National Park met onderweg uiteraard nog enkele “Game viewing Drives”. Tsavo is met name beroemd om de rode olifanten. Het terrein is heuvelachtig en het landschap geeft een uitgesproken gevoel voor avontuur

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Tsavo West: 200 Km – 3 uur

Na een “Game Viewing Drives” met een bezoek aan de Mzima Springs gaan we verder naar Tsavo East National Park met game spotting en bekijken we onderweg de vele uitgestrekte landschappen.

Tsavo-oost is een van de grootste nationale parken. Hier zijn veel bezienswaardigheden. inclusief een bezoek aan de Daphne-stal

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Tsavo East: 200 Km – 3 uur

Na een “Game Viewing Drives” in de vroege ochtend in het Tsavo East National Park rijden we daarna door naar Mombasa om op tijd aan te komen voor de lunch.

De middag is vrij voor optionele activiteiten of gewoon lekker relaxen.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Mombasa: 250 Km – 4 uur

Breng de 2 dagen op je eigen tempo door. Er zijn veel optionele activiteiten om van te genieten.

Keniaanse kustplaatsen Mombasa, Diani Beach met de parelwitte stranden en palmbomen, Watamu, Kilifi en Malindi en waaronder enkele wereldberoemde strand- en safari- vakantiebestemmingen.

Optioneel: Er zijn diverse strandmogelijkheden, welke wij eventueel ook voor jou kunnen boeken

kijk hier voor de mogelijkheden.

Na het ontbijt is het tijd om het kustgebied vaarwel te zeggen en terug te gaan naar het Moi International Airport vanaf Mombasa Airport of om met de trein terug vanaf Mombasa terug te reizen naar Nairobi voor vertrek naar huis……..of anders in overleg………

Let wel: tickets voor de trein of voor het vliegtuig zijn niet inclusief.

Maaltijden: Ontbijt

Khaheri na Karibu Tena Kenya

“Good bye and welcome back Kenya”

De Safari route:

Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ashnil @Samburu National Reserve – Kenia   Simba @Samburu National Reserve – Kenia   Treetops Lodge @Aberdares National Park – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Sawela @Lake Naivasha – Kenia   Simba @Lake Naivasha – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Sarova Whiteland’s @Mombasa – Kenia   

Standard accomodaties ***

Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Ark Lodge @Aberdares National Park – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Lodge (Lake Elementaita) @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  Country Club @Lake Naivasha – Kenia  Kibo Safari Camp @Amboseli – Kenia  Sentrim @Amboseli – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Voi Safari Lodge @Tsavo East – Kenia  Baobab Resort @Mombasa – Kenia  

Economy accomodaties **

Sentrim Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Ark Lodge @Aberdares National Park – Kenia  Punda Millias Camp @Lake Nakuru National Park – Kenia  Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  Carnelleys Camp @Lake Naivasha – Kenia  AA Lodge @Amboseli – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Voi Safari Lodge @Tsavo East – Kenia  Bamburi Beach Resort @Mombasa – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt per persoon voor de gehele Safari.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 2.720,00€ 3.090,00€ 3.290,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 615,00€ 615,00€ 615,00
3-4 pers.€ 2.260,00€ 2.615,00€ 2.810,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 315,00€ 315,00€ 315,00
5-6 pers.€ 2.115,00€ 2.460,00€ 2.650,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ € 215,00€ 215,00€ € 215,00
1 pers. aparte kamer extra€ 80,00€ 220,00€ 435,00


Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 2.815,00€ 3.275,00€ 3.815,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 615,00€ 615,00€ 615,00
3-4 pers.€ 2.355,00€ 2.795,00€ 3.335,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 315,00€ 315,00€ 315,00
5-6 pers.€ 2.190,00€ 2.650,00€ 3.175,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 215,00€ 215,00€ 215,00
1 pers. aparte kamer extra€ 265,00€ 385,00€ 790,00


Jaar
2022
Peak season
Jul – Oct
Peak season
Jul – Oct
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 2.945,00€ 3.405,00€ 4.355,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 615,00€ 615,00€ 615,00
3-4 pers.€ 2.475,00€ 2.935,00€ 3.870,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 315,00€ 315,00€ 315,00
5-6 pers.€ 2.330,00€ 2.775,00€ 3.715,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 215,00€ 215,00€ 215,00
1 pers. aparte kamer extra€ 355,00€ 555,00€ 1.055,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Egypte Rondreis: 14 dagen – Cairo – Aswan – Luxor – Hurghada All-Inclusieve (E1)

egypte-rondreis_safari-in-africa_gizeh-pyramide_01

Egypte Rondreis: 14 dagen – Cairo – Aswan – Luxor – Hurghada All-Inclusieve (E1)

Deze complete rondreis, met start en stop in Caïro, bied je de mogelijkheid om alle belangrijke Egyptische bezienswaardigheden te bezoeken.

Met name omdat het een privé rondreis betreft, met Nederlandstalige reisleiding,  geeft het je de kans om alles op je eigen tempo te bekijken.

Geniet van locaties zoals onder andere de piramides op het Gizeh plateau, het Egyptisch museum, de enorme tempel Abu Simbel met daarnaast de tempel van Nefertari, de vallei van de koningen, Karnak & Luxor en ter afsluiting nog 5 dagen in een prachtig 5-sterren Resort aan de rode zee in Hurghada op basis van All-Inclusieve

Deze complete Egypte rondreis is als volgt opgebouwd:

2 nachten Caïro (bed & breakfast)
2 nachten Aswan (bed & breakfast)
4 nachten Luxor (bed & breakfast)
5 nachten Hurghada (All-inclusieve)

Deze complete rondreis Egypte is inclusief 2 binnenlandse vluchten:

 1. Caïro naar Aswan
 2. Hurghada naar Caïro

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na deze rondreis bij te boeken in een Hotel.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

Bij aankomst in Caïro wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die je helpt met de paspoort en immigratie controle en je vervolgens naar het Hotel in Caïro brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Steigenberger Pyramids Hotel – Caïro
Afstand: Caïro International Airport naar Hotel: ongeveer 45 Km – 1 uur

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-1_aankomst-cairo

egypte-rondreis_safari-in-africa_steigenberger-pyramids-park-resort_01

Je wordt door onze gids opgehaald bij je hotel in Caïro om te genieten van een geweldige excursie naar de piramides van Gizeh (Cheops, Chephren en Mykerinus) Uiteraard bezoek je ook de Grote Sfinx en de Valley Tempel van Chephren.

Aansluitend bezoek je het Egyptisch Museum

Het Egyptisch Museum vertoont een zeldzame collectie van meer dan 250.000 echte artefacten die teruggaan tot 5000 jaar, waaronder een exclusieve tentoonstelling gewijd aan Toetanchamon – een verzameling schatten, goud en sieraden die meer dan 3500 jaar in zijn tombe werden begraven voordat ze werden ontdekt in 1920 toen zijn graf werd opgegraven.
De toegangsprijs voor de mummiekamer is niet inbegrepen.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Steigenberger Pyramids Hotel – Caïro

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-2-pyramids-Giza_cairo-museum

egypte-rondreis_safari-in-africa_gizeh-pyramide_03

egypte-rondreis_safari-in-africa_oud-egyptisch-museum_01

Vandaag word je om 08:00 uur opgehaald door de Egyptoloog-gids, geniet van een fantastische oriëntatietour door Caïro tijdens een 8-uur durende excursie die de belangrijkste monumenten van het oude Caïro en de historische Khan El Khalili-bazaar naar boven brengt, je rijdt naar boven naar de Saladin Citadel, gebouwd door Salah al-Din op de Moqattam Hills in 1183 na Christus als verdediging tegen legers van de kruisvaarders.

Bekend om zijn frisse lucht en adembenemende uitzichten over Caïro, is het nu een bewaard gebleven historische plek met moskeeën en musea, waaronder de moskee van Muhammad Ali Pasha.
Ontworpen door de Turkse architect Yousif Boushnaq, die speciaal vanuit Istanbul naar Caïro kwam om het grote gebouw te bouwen, staat de albasten structuur van de moskee in mooi contrast met de zandstenen stad.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in het oude Caïro

Bezoek vervolgens het oude Caïro om belangrijke bezienswaardigheden te zien, zoals de hangende kerk, de Ben Ezra-synagoge, de kerk van St. Barbara en de kerk van Abu Serga, een van de oudste Koptische kerken in Caïro

Ga verder naar de Khan el-Khalili Bazaar, een van de oudste bazaars in het Midden-Oosten. Ontdek een doolhof van steegjes die sinds de 14e eeuw het centrum van de handelsactiviteiten van Caïro vormen.

Na deze indrukwekkende dag vlieg je vervolgens van Caïro naar Aswan
In Aswan wordt je op de luchthaven opgehaald voor de transfer naar het Aswan hotel.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Basma Hotel – Aswan

egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_mohammed-ali-moskee_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_mohammed-ali-moskee_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_04 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_02

 • Na het ontbijt wordt je begeleid door de privégids om de tour te beginnen langs de toeristische attracties van Aswan, waaronder de tempel van Philae en een tour per felucca rond Elephantine, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk.

Philae-tempel:
Gebouwd ter ere van de godin Isis, was dit de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl.
De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden

De hoge dam:
Aswans hoge dam is een dam met rotsvulling aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan.
De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer.
De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.

De onvoltooide obelisk:
Aswan was de bron van het beste graniet uit het oude Egypte, dat werd gebruikt om standbeelden en tempels te maken of om piramides en obelisken te verfraaien.
De grote onafgemaakte obelisk in de noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is.
Drie zijden van de schacht, bijna 42 meter lang, werden voltooid, behalve de inscripties.
Met 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Basma Hotel – Aswan

egypte-rondreis_safari-in-africa_philae-tempel_01

In de vroege ochtend wordt je begeleid door je privégids om de reis in Opper-Egypte voort te zetten naar de Abu Simbel Tempels

De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari zijn tussen 1274 en 1244 v.Chr. uit de berg op de westelijke oever van de Nijl uitgehouwen.
De grote Tempel was gewijd aan Ramses de tweede, Ra-Harakhty, Amon Ra en Ptah, met 4 kolossale standbeelden.
De tweede tempel was gewijd aan de koningin Nefertari en godin Hathor.

De twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en op hoger gelegen grond herbouwd, het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet worden beschouwd als de grootste prestatie van de Unesco

Keer terug naar Aswan waar je je lunch krijgt in een lokaal Egyptisch restaurant, waarna je wordt overgebracht naar Luxor.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_abu-simbel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_abu-simbel_02

Na het ontbijt in het hotel halen we je op om je reis voort te zetten naar de oostelijke oever van de Nijl, inclusief:

Karnak-tempel:
Karnak is meer dan een tempel, het is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de grotere glorie van de farao’s van Egypte.
Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse triade (Amon, Mut en Khonso)

Luxor-tempel:
Grotendeels gebouwd door het nieuwe koninkrijk door farao Amenhotep de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses de tweede, werd de eerste pyloon opgeheven door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag om Kadesh

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_14 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_13 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_12 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_09 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_07 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_06 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_11 egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_02

Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids.

De vallei der koningen:
Deze vallei, ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, wordt nu de vallei der koningen genoemd.
Het is een majestueus domein van de farao’s die ooit in grote stenen sarcofagen lagen, in afwachting van onsterfelijkheid.
De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramide-vormige bergtop.

De kolossen van Memnon:
Massieve paarsgewijze standbeelden die we kennen als de Kolossen van Memnon.
Oprijzend ongeveer 18mtr van de grond, zijn ze de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep de Derde.

De tempel van koningin Hatsjepsoet:
Oprijzend uit de woestijnvlakte, in een reeks terrassen.
De tempel van Hatshepsut met steile kalkstenen kliffen van de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument had gebouwd.

De vallei van de koninginnen:
De Vallei der Koninginnen, ook bekend als Biban el-Harim, Biban el-Sultanaat en Wadi el-Melikat, is een plaats in Egypte waar in de oudheid vrouwen van farao’s werden begraven.
In de oudheid stond het bekend als Ta-Set-Neferu, wat de plaats van de kinderen van de farao’ betekent, omdat naast de koninginnen van de 18e, 19e en 20e dynastie (1550-1070 v.Chr.) veel prinsen en prinsessen werden begraven bij verschillende leden van de adel.
De graven van deze personen werden onderhouden door dodelijke priesters die dagelijkse rituelen uitvoerden en offeranden en gebeden leverden voor de overleden adel.
De lunch wordt geserveerd in een oriëntaals restaurant

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-03 egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-02 egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-01 egypte-rondreis_safari-in-africa_kolossen-van-memnon egypte-rondreis_safari-in-africa_hatjsjepsut-tempel_al-deir al-bahari-temple_02

Vandaag heb je een vrije dag te besteden of je kan een optionele tour boeken naar:

Madinat Habu-tempel:
In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens het oude geloof was dit de plaats waar Amon voor het eerst verscheen.
Zowel Hatshepsut als Tuthmosis III bouwden hier een tempel gewijd aan Amon en later bouwde Ramses III zijn grotere herdenkingstempel op deze plek.

Eerste pyloon – de tempel van Rameses III gedurende zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van West-Thebe.
Het hele tempelcomplex was omgeven door een enorme versterkte ommuring, met een ongebruikelijke poort aan de oostelijke ingang, bekend als de paviljoenpoort. Deze structuur, een kopie van de Syrische migdol-forten, is iets dat je niet zou verwachten in Egypte.
Rameses III, een militair, zag waarschijnlijk de deugd in zo’n structuur. Het is waarschijnlijk dat Ramses hier van tijd tot tijd woonde, omdat er een koninklijk paleis was gevestigd ten zuiden van het open voorplein van deze tempel, terwijl de priesterwoningen en administratieve gebouwen aan weerszijden van de tempel lagen.
Oorspronkelijk verbond een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel met de Nijl. Maar dit werd lang geleden uitgewist door de woestijn.

Ramsseum:
Ramesseum, funeraire tempel van Ramses II (1279–13 v.Chr.), gebouwd op de westelijke oever van de rivier de Nijl in Thebe in Opper-Egypte.
De tempel, beroemd om zijn 17 meter hoge zittende standbeeld van Ramses II (waarvan alleen fragmenten zijn overgebleven), was opgedragen aan de god Amon en de overleden koning. De muren van het Ramesseum, dat slechts voor de helft bewaard is gebleven, zijn versierd met reliëfs, waaronder scènes die de Slag om Kadesj, de Syrische oorlogen en het Festival van Min.

Deir El Madina
De belangrijkste begraafplaats van de koninklijke werklieden in Deir el-Medina ligt ten westen van het dorp, op de helling van de Thebaanse heuvels. De meeste graven zijn gebouwd tijdens de 19e dynastie. Sommigen van hen zijn indrukwekkend qua decoratie en grootte.
Tegen de tijd van de 20e dynastie waren de graven veranderd in familiegraven waarin de afstammelingen van de oorspronkelijke eigenaren werden begraven. Er werden weinig wijzigingen aangebracht, afgezien van de toevoeging van een andere ondergrondse grafkamer.
In de lagere banen van de oostelijke heuvel van Qurnet Murai werden baby’s en kinderen begraven. Meer dan honderd kinderen werden daar begraven in gewone potten of amforen, in manden, zelfs vismanden, in kisten, dozen of in behoorlijke doodskisten.
De armste begrafenissen waren die van doodgeboren baby’s. Ze bevatten geen sieraden of amuletten, alleen kleine vaatjes gevuld met voedsel voor het hiernamaals.
De graven van de volwassenen lagen hoger. Veel van deze graven dateren uit de 18e dynastie

De Lunch vindt plaats tijdens de tour.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_12 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_10 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_08 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_02

egypte-rondreis_safari-in-africa_ramsseum egypte-rondreis_safari-in-africa_deir-el madina

Na het ontbijt begin je aan de transfer naar Hurghada vanuit Luxor, de afstand is 280 km.
Geniet van de warme zon op de prachtige zandstranden, geniet van frisdrank en vers voedsel en nog veel meer opties.

In Hurghada, check in in je Resort.
Je verblijft van 5 volle dagen is op basis van All-Inclusieve

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada
Afstand: Luxor naar Hurghada ongeveer 280 Km – 4 uur

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-9_luxor-hurghada

De aankomende dagen kan je héérlijk relaxen en genieten bij de Rode Zee in het All- Inclusieve resort, waar je van alle gemakken wordt voorzien.

Maar natuurlijk kan je hiervandaan ook allerlei leuke trips boeken naar bijvoorbeeld het eiland Giftun of Mahmya, of naar Dolphin House waar je de kans hebt om met een groep dolfijnen te zwemmen in de open zee bij een enorm groot hoefvormig rif. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een dag te genieten van wat deze omgeving heeft te bieden.

Bezoek zeker ook de vele winkeltjes op de boulevards en breng eens een bezoek je aan het overdekte en airconditioned winkelcentrum Senzo Mall.

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_rode-zee-01 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_11 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_10 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_09 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_08 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_7 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_06 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_04 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_sharm-el-sheikh-resort_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_Rrode-zee_snorkelen_01

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-11_hurghada-vrije-dag

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-12_hurghada-vrije-dag

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-13_hurghada-vrije-dag

Vandaag ga je Hurghada helaas weer verlaten, tenzij je er enkele relaxte dagen hebt bijgeboekt?

Je wordt op tijd opgehaald bij het Resort en de chauffeur brengt je naar de luchthaven van Hurghada.
Van Hurghada vlieg je nog met een binnenlandse vlucht naar Caïro.

De geboekte Egypte rondreis komt hier ten einde, je hebt zelf de vlucht terug naar huis geboekt.

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-14_hurghada_cairo_vertrek

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodatie(s) bij deze rondreis zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Steigenberger Pyramids Hotel @Caïro Egypte   Nile Palace Hotel @Luxor – Egypte   Marriott Beach Resort @Hurghada – Egypte   

Standard accomodaties ***

Basma Hotel @Aswan – Egypte  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon (op basis van 2 persoons kamers)
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag op aanvraag
Méér dan 6 personen graag op aanvraag.Prijzen gelden het gehele jaar
 
1-6 pers.€ 1380,00
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Vergeet niet om mee te nemen