Kenia: 8 Dagen Kenia Bush & Beach Safari (M21)

safari-in-kenia_mara_02

Kenia: 8 Dagen Kenia Bush & Beach Safari (M21)


Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Deze ochtend halen we jullie bij de Luchthaven Jomo Kenyatta Internationaal op voor jullie Ultieme Safari en rijden we door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei, waarna we onze weg vervolgen richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” in de late middag om de Masai in ieder geval lavast wat te ontdekken!
Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Ol Moran Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Masai Mara: 350 Km - 5,5 uur

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_3 safari-in-kenia-masai-mara-huisje

Deze 3 dagen ga je volledige dagen safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia’s beroemde ‘grote katten’ en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.
Leuk en spannend detail: Tijdens volle Masai dagen nemen we de lunch meestal mee om die “tijdens” de Safari te nuttigen!

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)

Overnachting: Ol Moran Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-kenia_masai-mara_04 safari-in-kenia_masai-mara_03 safari-in-kenia_masai-mara_02 safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01 masai-mara-jactluipaarden-768x492

Na het ontbijt vertrek je naar Nairobi.
Onderweg stoppen we bij de Great Rift Valley voor een spectaculair uitzicht.
Aangekomen in Nairobi rijden we naar het Hotel waar we in de middag aankomen.

Overnachting: Ibis Styles Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Masai Mara naar Nairobi: 350 Km - 5,5 uur

safari-in-kenia-ibis-hotel-nairobi_05 safari-in-kenia-ibis-hotel-nairobi_01

Na het ontbijt gaan we richting het Tsavo West National Park wat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken.
Na een korte relaxte pauze krijg je meer gamedrives tot in de late namiddag. Je rijdt later terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Overnachting: Ngulia Safari Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Tsavo West: 200 Km – 3 uur

tsavo-east-en-west_02 tsavo-east-en-west_06 safari-in-kenia-tsavo-west-tsavo-east tsavo-east-tsavo-west-cheetah-safari

Na het ontbijt verlaten we de Lodge en rijden we naar Mzima Springs binnen het Tsavo West National Park. In dit gebied kan je nijlpaarden en krokodillen bekijken aan een mooi meer met daaromheen een mooi landschap.

Hierna verlaten we Tsavo West en rijden we naar Tsavo East National park.
Het grotere Tsavo East National Park is over het algemeen vlak, met droge vlaktes waar de rivier de Galana doorheen stroomt. Andere kenmerken zijn het Yatta-plateau en de Lugard-waterval. In Tsavo East vindt je géén neushoorns en ook geen nijlpaarden. Wel is Tsavo East beter geschikt om groot wild te spotten en de kans om grotere kattensoorten te zien is hier ook een stuk groter. Ook staat Tsavo East bekend om zijn uitgestrekte rode vlaktes vanwege de rode klei. Om deze reden zie je hier ook veel olifanten die, vanwege de klei, rood gekleurd zijn omdat zei het rode stof over zich heen gooien. We gaan dit park eens mooi bekijken en brengen tevens een bezoek aan de Lugards watervallen op de locatie waar de Tsavo rivier en de Athi rivier bij elkaar komen. In de late middag we arriveren bij onze lodge voor het diner en de overnachting.

Overnachting: Voi Safari Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Tsavo West: 200 Km – 3 uur

tsavo_east_06 tsavo_east_10 tsavo_east_11 tsavo-east-en-west_02

Jullie laatste Safari dag.
In de vroege ochtend heb je nog een mooie Game Drive in het prachtige Tsavo East National Park. Hierna vervolgen we onze route richting Mombasa en verlaten we het park via de “Sales Gate”. We stoppen bij het Hotel of Resort dat je optioneel via Safari in Africa kunt boeken of wellicht doe je dat zelf?

Eventueel kunnen we je natuurlijk ook naar het vliegveld in Mombassa brengen of naar het treinstation in Mombassa waarvandaan je dan terug zou kunnen gaan naar Nairobi.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Tsavo East naar Mombasa: 180 Km – 4 uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_giraffen_03
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_impala_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_kinderen_04
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_leeuwen_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_nijlpaarden_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-luipaard
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-gate
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01 safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_02
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_giraffen_01

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Economy accomodaties **

Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Voi Safari Lodge @Tsavo East – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
overige seizoenen
op navraag
realiseerbaar
Type accommodatie:LuxuryLuxury
1-2 pers.
met MiniVan
€ 2.120,00
1-2 pers.
met LandCruiser
€ 2.550,00

De getoonde prijzen zijn inclusief:
Gratis Hooded-Sweater en Cap voor 2 personen

Wil je op een andere datum deze fantastische Safari beleven, vraag dan gewoon geheel vrijblijvend naar de prijzen voor die data…………..Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag

Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 8 dagen Mama Mia Safari incl. binnenlandse vlucht (M20)

safari-in-africa_african-lions-panthera-leo-masai-mara-national-park

Kenia: 8 dagen Mama Mia Safari incl. binnenlandse vlucht (M20)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert 's middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km - 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km - 8 uur

tsavo-east-olofant-2-768x534 tsavo-east-tsavo-west-cheetah-safari tsavo-east-national-park_09 tsavo-east-national-park_04

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra's en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km - 3uur

tsavo-east-en-west_08 tsavo-east-en-west_11 tsavo-east-en-west_02 tsavo-east-tsavo-west-cheetah-safari

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km - 4uur

safari-in-kenia-amboseli-national-park-07 safari-in-kenia-amboseli-national-park-06 safari-in-kenia-amboseli-national-park-16 Amboseli_National_Park_6

lake-nakuru-neushoorn Lake-Nakuru_2 Nakuru_3 safari-in-afrika_nakuru-zebra_01 safari-in-afrika_nakuru-waterval safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge ckecken we uit in de lodge en rijden we richting Nairobi via de bekende Great Rift Valley naar Lake Nakuru waar we na de middag zullen aankomen. Je hebt een uitgebreide lunch in lodge bij Nakuru waarna je even lekker kan relaxen. Hierna gaan we nog een korte gamedrive doen rond het Nakuru meer waar je duizenden flamingo's kunt zien. Verder kan je in dit kleine maar bijzonder mooie park ook andere dieren spotten zoals nijlpaarden, leeuwen, neushoorns, hyena's en honderden verschillende vogelsoorten. In de late middag rijden we dan weer terug naar de lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 400 Km - 6uur

 

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt. Hierna rijden we via Nairobi naar het wereldberoemde Masai Mara National Park. Rond of net na de middag komen we dan in de Masai aan waar je al enige gamedrive's kunt bijwonen op weg naar de lodge voor de lunch.
Na de lucjh is er even tijd voor ontspanning waarna we uiteraard op gamedrive zullen gaan in de Masai Mara en de mogelijkheid hebt om de Big Five te spotten of in ieder geval de dieren die je daarvan wellicht nog niet hebt gezien! Later in de namiddag gaan we dan weer terug naar de Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 250 Km - 6uur

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_1 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_2

Vandaag en de dag erna ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-africa_african-lions-panthera-leo-masai-mara-national-park safar-in-africa_african-elephant-masai-mara-national-park-kenya safari-in-kenia_masai-mara_03 safari-in-kenia_masai-mara_02

In de ochtend begin je nog vóór de lunch met een korte gamedrive om zo mogelijk nog enkele katachtigen te kunnen spotten omdat de kans daarvoor dan veel groter is.
Na terugkeer in de lodge gaan we ontbijten en checken we uit om Masai te verlaten en richting Nairobi te rijden. De lunch zal in een stadshotel in Nairobi plaats vinden. In de late middag komen we dan aan bij een hotel (deze kan je tijdens deze Safari trip eventueel als "extra" bij boeken om toch nog even op adem te komen) of anders direct bij het Kenyetta Airport voor de binnenlandse vlucht naar Mombasa.
Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook nog ophalen om je terug te brengen naar je strand Hotel of resort.

Let wel: als je na het vetrek vanuit Masai Mara direct terugvliegt naar Mombasa en daarvandaan nog naar een Hotel of Reort gaat zal het echt een héle lange en zware dag zijn. Dat is zéker het geval als je nog naar Diani Beach moet (wij raden je af om dit in één dag te doen) Vandaar dat er een "optie" is om een overnachting in Nairobi mee te nemen.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Masai naar Nairobi: ongeveer 275 Km - 6uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-gate
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01 safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant-met-jong
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_tsavo-zebra
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-vliegende-gier
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-luipaard
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-houtsnijwerk
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-zebra_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_01

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Satao camp @Tsavo East – Kenia   Manyatta Camp @Tsavo East – Kenia   Galdessa Safari Camp @Tsavo East   Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   

Standard accomodaties ***

Shimba Hills Lodge @Tsavo East – Kenia  Severin safari camp @Tsavo West – Kenia  Manyatta Rock Camp @Tsavo West – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Sentrim @Amboseli – Kenia  Sopa Lodge @Amboseli – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Lodge (Lake Elementaita) @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Simba lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 1.910,00€ 2.115,00
3-4 pers.€ 1.610,00€ 1.795,00
5-6 pers.€ 1.490,00€ 1.695,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.040,00€ 1.040,00
1 pers. aparte kamer extra€ 70,00€ 90,00


Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.025,00€ 2.395,00
3-4 pers.€ 1.720,00€ 2.075,00
5-6 pers.€ 1.610,00€ 1.980,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.040,00€ 1.040,00
1 pers. aparte kamer extra€ 120,00€ 185,00


Jaar
2022
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.180,00€ 2.795,00
3-4 pers.€ 1.875,00€ 2.480,00
5-6 pers.€ 1.765,00€ 2.370,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.040,00€ 1.040,00
1 pers. aparte kamer extra€ 205,00€ 305,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 8 Dagen Kenia Delights (M19)

Kenia: 8 Dagen Kenia Delights (M19)


Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia? Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer. Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Je wordt opgehaald in je hotel in of nabij Nairobi of op het Jomo Kenyatta International Airport en rijdt naar het Samburu National Reserve waar je op tijd aankomt voor de Lunch in je Lodge.
Samburu biedt unieke vergezichten van afgeronde, ruige heuvels en glooiende vlaktes. De mix van hout en grasland met rivierbos en moeras, is het thuis voor een breed scala aan dieren en vogels, Buffalo Springs huisvest meer dan 365 soorten vogels. Het bekijken van het wild en de zichtbaarheid daarvan zijn uitstekend: Giraffe met een netvormig patroon, Grevy's Zebra, Olifant, Oryx, Somalische Struisvogel, Nijlpaard, Krokodil, Gerenuk, Buffel, Leeuw, Luipaard, Cheeta en Hyena. Je bent weer op tijd terug voor je Diner in jouw lodge. Geniet daarna van je “Game Drive” in de avond

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Samburu: 250 Km - 5 uur

Buffalo_springs_en_samburu_2 Buffalo_springs_en_samburu_1

Vandaag vertrekken we voor een hele dag naar het Buffalo Springs & Samburu National Reserve.

Buffalo Springs is verbonden met Samburu in het zuiden door een brug over de Ewaso Ng'iro, die werd gebouwd in 1964. Het deelt veel van dezelfde dieren in het wild als Samburu, maar intrigerend is ook de thuisbasis van de gewone zebra die net over de brug op de noordkant van de rivier gevonden kan worden.

Een krater in het park is ontstaan door een verkeerd beoordeeld bombardement door een Italiaanse piloot in de Tweede Wereldoorlog. Het is sindsdien een helder waterbad geworden en is kennelijk veilig om in te zwemmen.

Vegetatie is beperkt tot een smalle strook doum palms tamarind en een aantal bosgebieden grenzend aan de Ewaso Ng'iro-rivier. Hiervandaan is het heet, stoffig met kreupelhout en acacia bos. Termietenheuvels en weversvogelnesten zijn gewone Samburu-bezienswaardigheden. Sommige zoogdieren hebben zich goed aangepast aan dit verlaten landschap maar worden zelden gezien in dit gebied. De zeldzame Grevy's Zebra, Beisa Oryx en netvormige Giraffe behoren hiertoe. Krokodil en Nijlpaard wonen in de rivier. De Gerenuk of 'giraffe necked antilope' met lange nek, zoals hij ook wel benoemd wordt, is vaak te zien op zijn achterpoten, op zoek naar voedsel in uitgedroogde struiken. Luipaarden worden zelden gezien, maar het vogelleven neemt wel toe met grote koppels parelhoenders die 's middags uit de rivieroevers drinken.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-kenia_olifant_Samburu safari-in-kenia_saruni-samburu_18 safari-in-kenia_samburu_02 safari-in-kenia_samburu_01 Samburu Kenya Samburu Women, Kenya

Na het ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru langs het noordelijke puntje van de Aberdare-bergen met een korte tussenstop op de evenaar, waar je een warme temperatuur kunt ervaren die het gehele jaar hetzelfde is en de opwinding voelt die erbij hoort, wetende dat je in de bergen staat in het midden van de wereld.

Rijd verder over de vlakte van de grote kloofvallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

Dit biedt je de kans om je eerste glimp op te vangen van de legendarische 1,2 miljoen flamingo’s die zich ophouden bij het meer en misschien vind je neushoorns die grazen op de oever van het meer (dit park is het grootste neushoornreservaat van de natie). Picknicklunchboxen worden uitgereikt bij de bavianenklif.

In de avond ga je naar je Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Samburu naar Lake Nakuru: 340 Km - 5 uur

safari-in-kenia-lake-nakuru-18 Lake-Nakuru_2 safari-in-kenia-lake-nakuru-16 safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Na het ontbijt verlaat je Lake Nakuru en rijd je door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei. Je komt op tijd aan in je lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” in de avond. Masai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film '' Out of Africa ''. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ''Big Five'' (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra's, Giraffen, Impala's, Topi, Thomson's Gazelle, Hyena's, Cheeta's, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Maasai Mara: 350 Km – 5,5 uur

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-22 safari-in-kenia-masai-mara-people safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-20

Vandaag ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Maasai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde 'grote katten' en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safar-in-africa_african-elephant-masai-mara-national-park-kenya safari-in-africa_african-lions-panthera-leo-masai-mara-national-park safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01

Vandaag word je vroeg wakker voor een “Gamedrive” in de ochtend en een geweldige zonsopkomst in Afrika, voordat je terugkeert naar het kamp voor een uitgebreid ontbijt en het uitchecken. Daarna dalen we af naar de Great Rift Valley voor aankomst in jouw volgende Lodge alwaar je op tijd aankomt voor een heerlijke warme lunch. De rest van de middag is vrij te besteden, met de mogelijkheid voor een optionele natuurwandeling, boottocht voor vogelvoeding, of gewoon lekker ontspannen bij het zwembad.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Maasai Mara naar Lake Naivasha: 200 Km – 4 uur

Lake_Naivasha_3 Lake_Naivasha_6 safari-in-kenia_lake-naivasha_03 safari-in-kenia_lake-naivasha_05

Na het ontbijt vertrek je naar Amboseli over de vlakte van de grote spleetvallei en verder via de stad Nairobi. Rijd naar het zuiden door de vlaktes Kapiti en Kitengela, waarna je Amboseli bereikt en op tijd voor de lunch in je volgende Lodge aankomt. Je hebt een ontspannende middag, voordat je geniet van een geplande “Game Drive” in de avond.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Amboseli: 330 Km – 4,5 uur

safari-in-afrika_amboseli-olifant-met-jong safari-in-kenia-amboseli-national-park-14 safari-in-kenia-amboseli-national-park_11 safari-in-kenia-amboseli-national-park-01

Na het ontbijt is het tijd om Amboseli vaarwel te zeggen en rijden we terug naar Nairobi om op tijd aan te komen voor de lunch in het beroemde carnivoorrestaurant, het "beest van het feest" en zijn we aan het einde van je Safari. Hierna word je teruggebracht naar je Hotel, Resort of terug naar de luchthaven voor vertrek naar huis……..of anders in overleg………

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Sarova Shaba @Samburu National Reserve – Kenia   Ashnil @Samburu National Reserve – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Sopa Lodge @Lake Naivasha – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   

Standard accomodaties ***

Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Lake Naivasha – Kenia  Kibo Safari Camp @Amboseli – Kenia  Sopa Lodge @Amboseli – Kenia  

Economy accomodaties **

Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Hill Court Resort @Lake Nakuru – Kenia  Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  Fish eagle Inn @Lake Naivasha – Kenia  AA Lodge @Amboseli – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt per persoon voor de gehele Safari.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.840,00€ 1.970,00€ 2.100,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 440,00€ 440,00€ 440,00
3-4 pers.€ 1.525,00€ 1.665,00€ 1.785,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 230,00€ 230,00€ 230,00
5-6 pers.€ 1.430,00€ 1.560,00€ 1.675,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 120,00€ 120,00€ 120,00
1 pers. aparte kamer extra€ 40,00€ 95,00€ 165,00


Jaar
2022
High season
Jan - Mar
Nov - Dec
High season
Jan - Mar
Nov - Dec
High season
Jan - Mar
Nov - Dec
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.885,00€ 2.165,00€ 2.420,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 440,00€ 440,00€ 440,00
3-4 pers.€ 1.570,00€ 1.850,00€ 2.100,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 225,00€ 225,00€ 225,00
5-6 pers.€ 1.475,00€ 1.740,00€ 1.990,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 120,00€ 120,00€ 120,00
1 pers. aparte kamer extra€ 290,00€ 450,00€ 865,00


Jaar
2022
Peak season
Jul – Oct
Peak season
Jul – Oct
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.995,00€ 2.340,00€ 2.830,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 440,00€ 440,00€ 440,00
3-4 pers.€ 1.685,00€ 2.030,00€ 2.510,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 225,00€ 225,00€ 225,00
5-6 pers.€ 1.580,00€ 1.920,00€ 2.405,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 120,00€ 120,00€ 120,00
1 pers. aparte kamer extra€ 290,00€ 450,00€ 865,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: