Rwanda: 5 dagen Tembera Primate tour (Gorilla & Golden Monkey Trekking) (MS1)

safari-in-rwanda_kopya_01

Rwanda: 5 dagen Tembera Primate tour (Gorilla & Golden Monkey Trekking) (MS1)

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt bij het denken aan Rwanda is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda staat ver af van het land dat het was in het midden van de jaren 90: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het opsporen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van de vulkanische Virunga Mountains.
Andere belangrijke toeristische attracties zijn onder meer het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-woud met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van het Akagera National Park.Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………


Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Kigali wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner op de dag van aankomst en ontbijt op de volgende ochtend
Overnachting:
Economy: 5 Swiss Hotel
Standaard: Kigali Serena Hotel
Luxe: Kigali Marriott Hotel
Super DeLuxe: The Retreat by Heaven

kigali-swiss-hotel_05 kigali-swiss-hotel_01

safari-in-rwanda_kigali-serena-hotel_01

Na het ontbijt word je rond 08:00 uur opgehaald door onze  chauffeur / gids  en houden we een korte stadstoer naar het Kigali Genocide-monument en de Inema-kunstgalerie.

Kigali Genocide is misschien wel het bekendste monument van de stad, en terecht, het is zeer inzichtelijke en ontroerende te midden van prachtige rozentuinen en fonteinen. Het monument zet de geschiedenis uiteen die leidde tot de genocide in Rwanda en verklaart ook andere genociden over de hele wereld. Het bevat aangrijpende vertoningen van foto's en bezittingen van slachtoffers, waardoor de realiteit van de gruweldaden tot leven komt. Hoewel het een ongebruikelijke toeristische attractie lijkt en verontrustend kan zijn, helpt het om in de juiste context te plaatsen hoe en waarom de genocide plaatsvond en om beter te begrijpen hoe ver het land in de tussenliggende jaren verder is gegaan. Het speelt ook een cruciale rol bij het onderwijzen van de nieuwe en toekomstige generaties van Rwanda over de genocide.

Rond 11:30 uur maak je een ontspannen rit naar Musane en Volcanoes National Park.

Aankomst en inchecken in het hotel, gevolgd door lunch.

Vanmiddag om 15.00 uur bezoekt u de twee meren Burera en Ruhondo.

Keer 's avonds terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Five Volcanoes Boutique Hotel
Standaard: Bishops House
Luxe: Sabyinyo Silverback Lodge
Super Deluxe: One & Only Gorilla’s Nest

kigali_genocide-memorial kibuye_rwanda

Na een vroeg ontbijt in het hotel wordt je vervolgens op tijd overgebracht naar Volcanoes National Park voor de Golden Monkey Trek-briefing die om 07.00 uur zal plaatsvinden. Rond 08.00 uur gaan we dan verder naar het startpunt van de trektocht en begin het avontuur.
(deze kan je optioneel voor € 120,- p.p. bij boeken)

Na deze ervaring ga je op tijd terug naar het Hotel voor de lunch.

Vanmiddag om 15.30 uur heb je een exclusief bezoek aan het Gorilla Guardians Village.

Keer 's avonds terug naar het hotel voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Five Volcanoes Boutique Hotel
Standaard: Bishops House
Luxe: Sabyinyo Silverback Lodge
Super Deluxe: One & Only Gorilla’s Nest

singita-kwitonda-lodge-golden-monkey-trek_01 singita-kwitonda-lodge-golden-monkey-trek_02

Na wederom een vroeg ontbijt in het Hotel ga je vervolgens op tijd naar het hoofdkantoor van het Kinigi-park voor de Gorilla Trek-briefing om 07.00 uur. Transfer naar de trailhead vanwaar op tijd de begeleide wandeling begint vanaf 08.00 uur.
(deze kan je optioneel voor € 1.475,- p.p. bij boeken)

Na deze opwindende ervaring keer je op tijd terug naar het Hotel voor de lunch.

De middag is vrij om uit te rusten of een bezoek te brengen aan de Stichting Dianne Fossey.

Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Five Volcanoes Boutique Hotel
Standaard: Bishops House
Luxe: Sabyinyo Silverback Lodge
Super Deluxe: One & Only Gorilla’s Nest

sabyinyo_02 sabyinyo_01

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda_gorillas-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_07 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_14

Ontspannen Ontbijt in het Hotel.

De uiterlijke Check out tijd is 10:30 uur.

We gaan terug naar Kigali en komen op tijd aan voor de lunch in het Pili Pili Restaurant.

Als de tijd het toelaat, bezoeken we nog de Haute Baso-winkel, waar ze unieke kunstwerken en ambachten hebben die interessant kunnen zijn.

Daarna transfer naar de internationale luchthaven van Kigali. Neem afscheid van je chauffeur-gids en ga verder met inchecken voor uw terugvlucht naar huis.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-rwanda-kigali_01 safari-in-rwanda-kigali_02

safari-in-rwanda-kigali_03 safari-in-rwanda-kigali_04

safari-in-rwanda-kigali_06 safari-in-rwanda-kigali_09 safari-in-rwanda-kigali_08 safari-in-rwanda-kigali_07 safari-in-rwanda-kigali_10 safari-in-rwanda-kigali_05

safari-in-rwanda-kigali_13 safari-in-rwanda-kigali_12 safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11

De hoofdstad en grootste stad van Rwanda strekt zich uit over golvende weelderige heuvels, omringd door torenhoge bergen, waarvan de grootste de berg Kigali is, die 1850 meter boven zeeniveau stijgt.
Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land, wordt bediend door een internationale luchthaven en biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden, waaronder het Kigali Genocide Center, een sfeervolle markt en talloze ambachtelijke winkels.
Met zijn interessante architectuur, drukke straten, meanderende boulevards en groene heuvels, wordt Kigali een van de meest aantrekkelijke steden in Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_04 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_03 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_02 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01

Kigali Genocide Memorial & Museum ligt net buiten het stadscentrum van Kigali in het Gasabo-district en is tot stand gekomen door een gezamenlijk partnerschap van de gemeenteraad van Kigali en de Britse Aegis Trust.
Het centrum is een uiterst ontroerende, uitdagende, educatieve en uiteindelijk inspirerende en tevens een geweldige plek om de oorzaak, de tragedie en de succesvolle wederopbouw na de genocide te begrijpen.

Het monument organiseert een rondleiding die transparant en leerzaam is, maar erg somber en vernederend wanneer gasten beseffen dat er meer dan 250.000 doden zijn begraven op de plaats van het monument.

safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_03 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_02 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_01 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_04

Gelegen aan de voet van de vulkaan Muhabura in het noorden van Rwanda, zijn de Twin Lakes van Burera en Ruhondo pittoreske blauwe watermassa’s omgeven door de virunga hoge heuvels en gescheiden door een strook van een kilometer land.
Bezoekers kunnen kano- of boottochten maken langs de wateren om van het prachtige uitzicht te genieten.
Andere activiteiten zijn onder meer gorilla-trekking of het volgen van de gouden apen (Golden Monkey Trekking) in het naburige Volcanoes National Park, het maken van fascinerende culturele tours vanuit Iby’iwacu Cultural Village of het bezoeken van de intrigerende, tropische Musanze-grotten. Het moeras Rugezi van het meer is een van de belangrijkste vogelgebieden van Rwanda en biedt een fotogeniek, sereen gebied om een ​​aantal soorten te zien.
De meren bieden een geweldige kans om mensen langs de kustlijn te zien vissen met traditionele methoden, zoals het gebruik van zelfgemaakte kano’s (bestaande uit een enkel stuk hout), visnetten en haken.

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_01 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_04

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_06

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_07 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_08

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_09 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_10

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_11 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_12

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_13 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_14

Het Volcanoes National Park grenst aan de Democratische Republiek Congo in Rwanda en staat vooral bekend als een toevluchtsoord voor de zeldzame berggorilla’s in de regio.
Bezoekers komen hier massaal om een ​​persoonlijke ontmoeting met deze intrigerende wezens te ervaren. Het park ligt hoog op de met jungle bedekte hellingen van het vulkanische Virunga-gebergte. Sterk gereguleerde trektochten door het reservaat stellen bezoekers in staat om een ​​uur per keer met deze ongelooflijke primaten in hun natuurlijke habitat door te brengen.
Hoewel de gorilla’s ongetwijfeld de belangrijkste trekpleister zijn, kunnen bezoekers ook uitkijken naar het verkennen van een netwerk van schilderachtige wandelpaden, een bezoek aan het graf van de wereldberoemde Dian Fossey en het Karisoke Research Center, en genieten van een prachtige dagwandeling naar het krater-meer op de berg Bisoke.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_04 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_01

Gorilla Trekking in het Volcanoes National Park biedt bezoekers de unieke kans om de 10 families van gorilla’s die in het nationale park leven te ontdekken.
Bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie voordat de trektocht begint en worden verdeeld in groepen van 8, afhankelijk van hun fysieke mogelijkheden.
Elke groep wordt begeleid door een gids en twee scouts die goed zijn opgeleid in noodsituaties. De hoeveelheid tijd die per trektocht is gereserveerd, verschilt afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt.
Sommige reizen duren slechts een half uur en sommige nemen het grootste deel van de dag in beslag.

safari-in-oeganda-gorilla-guardians_01 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_04 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_03 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_02

Gorilla Guardians ligt in het landelijke Rwandese dorp Kiningi en is een non-profitorganisatie die accommodatie en een rondleiding door het traditionele dorp naast het Volcanoes National Park aanbiedt.
Gasten worden ondergebracht in lokale met gras bedekte modderhuizen. Bezoekers kunnen genieten van gorilla-trektochten in het nationale park en de gemeenschap verkennen met een begeleide gemeenschapswandeling.
Andere hoogtepunten zijn onder meer een dag koning worden, lokale scholen bezoeken, leren over bananenbrouwen en de technieken en methoden ontdekken waarmee ex-stropers op berggorilla’s zouden jagen.

De route:

5 dagen Tembera Rwanda Primate trip_map

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Super Deluxe accomodaties *****

The Retreat by Heaven @Kigali – Rwanda   

Luxe accomodaties ****

Kigali Marriott Hotel @Kigali – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Serena Hotel @Kigali  

Economy accomodaties **

5 Swiss Hotel @Kigali – Rwanda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Gorilla trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 1.650,- per persoon.
t.b.v. de Golden Monkey trekking zijn ook Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 120,- per persoon.
Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.Hotel:EconomyStandaard
Periode:Heel 2023Heel 2023
1 of 2 pers.€ 3.180,00
€ 3.735,00
3 of 4 pers.€ 2.745,00
€ 3.520,00
5 of 6 pers.€ 2.665,00
€ 3.335,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 550,00
€ 685,00


Hotel:LuxeLuxeLuxe
Jaar:202320232023
Seizoen:Low SaesonHigh SeasonPeak Season
Periode:1 April / 31 Mei1 Jan / 31 Mrt
1 Nov / 15 Dec
1 Jun / 31 Okt
16 / 31 Dec
1 of 2 pers.€ 4.435,00
€ 6.630,00
€ 7.270,00
3 of 4 pers.€ 4.105,00
€ 6.300,00
€ 6.940,00
5 of 6 pers.€ 3.920,00
€ 6.115,00
€ 6.755,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 225,00
€ 870,00
€ 1.445,00


Hotel:Super DeluxeSuper Deluxe
Jaar:202320223
Seizoen:Low SeasonHigh & Peak Season
Periode:16 Jan / 31 Mei
1 Nov / 14 Dec
1 t/m 15 Jan
1 Jun / 31 Okt
15 t/m 31 Dec
1 of 2 pers.€ 11.125,00
€ 10.795,00
3 of 4 pers.€ 9.645,00
€ 10.450,00
5 of 6 pers.€ 9.460,00
€ 10.270,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 1.925,00
€ 2.145,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
per persoon
€ 1.650,00
Golden Monkey permit
per persoon
€ 120,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 90 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 250,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% van de reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Rwanda: 5 dagen Nyungwe primate tour incl. Chimpansee Trekking & Canopy Walk & binnenlandse vlucht (MS2)

safari in rwanda nyungwe forest

Rwanda: 5 dagen Nyungwe Luxury primate tour incl. Chimpansee Trekking & Canopy Walk & binnenlandse vlucht (MS2)

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt bij het denken aan Rwanda is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda staat ver af van het land dat het was in het midden van de jaren 90: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het opsporen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van de vulkanische Virunga Mountains.
Andere belangrijke toeristische attracties zijn onder meer het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-woud met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van het Akagera National Park.Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………


safari in rwanda nyungwe forest
safari in rwanda nyungwe forest
safari in rwanda nyungwe forest

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Kigali wordt u overhandigd aan en hartelijk verwelkomd door een van onze vertegenwoordigers buiten de douane- en immigratie hal, die u naar het Hotel brengt.Wij hebben een pre-check-in voor julie gedaan om snelle, probleemloze toegang tot kamers mogelijk te maken. Hierna volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het welkomstdiner in het Fusion Restaurant en de overnachting.Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt Overnachting: Economy: 5 Swiss Hotel Standard: Kigali Marriott Hotel Luxury: The Retreat by Heaven

Vandaag begint de dag erg vroeg (!) en vertrekken we met snackboxen die door het hotel zijn klaargemaakt.
06.00 uur: Transfer van de internationale luchthaven van Kigali voor de Rwandair-vlucht (WB601) naar de luchthaven van Kamembe, vertrek om 07.50 uur.
Na aankomst om 08.30 uur wordt je opgewacht door onze chauffeursgids en ga je verder naar One & Only Nyungwe Resort, gelegen in Nyungwe Forest National Park. (45 minuten rijtijd)

10.00 uur: aankomst en een licht ontbijt in het hoofdrestaurant. U wordt geholpen bij het inchecken indien dat wenselijk is.
Toegang tot uw kamers rond 11.30 uur. De lunch volgt rond 12.30 uur.

13.45 uur: Transfer naar het hoofdkantoor van het park voor een tour briefing om 14.30 uur voordat u om 15.00 uur aan uw begeleide Canopy-wandeling begint. (deze kan je optioneel voor € 80,- p.p. bij boeken)

De Canopy loopbrug bestaat uit drie bruggen en drie torens en is in totaal 200 meter lang. De loopbrug is ingebed in een rondleiding langs de Igishigishigi Trail.
Tijdens deze tour zal een gespecialiseerde parkgids u niet alleen de bladerdak laten zien, maar ook uitleggen waarom het een integraal onderdeel is van het tropische regenwoud ecosysteem. Je leert wat de belangrijkste kenmerken van het regenwoud en de kap zijn en het belang dat Nyungwe Forest voor Rwanda heeft.

17.00 uur: We gaan terug naar het Resort.

Hierna volgt het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Gisakura Guesthouse<
Standard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxury: One & Only Nyungwe Resort

Je wordt om 07.30 uur na je ontbijt opgehaald bij het Resort en vertrekt naar het hoofdkantoor van het park.

Je Komt op tijd voor een briefing voordat je aan je watervalwandeling begint die om 09.00 uur begint.
(deze kan je optioneel voor € 80,- p.p. bij boeken)

The Waterfall Trail is een knaller van een wandeling en een van de hoogtepunten van Nyungwe. Het begint vanaf de Gisakura-kant van het park en duurt drie tot vijf uur. Het pad slingert over steile hellingen op en af ​​door oeroud ogend regenwoud in 'Hollywood'-stijl, waar de bomen in wijnstokken zijn versierd en de lucht zwaar en vochtig is.

We keren rond het middaguur terug. Voeg je weer bij je chauffeur-gids en ga terug naar het Resort.

Je komt op tijd aan voor de lunch.

Rond 15.00 uur maken we een begeleide wandeling door de theeplantage van Gisakura.
Deze mooie en rustige uitstap omvat het leren van het proces van gewas tot beker.

Wanneer je terugkeert naar het Hotel, neem je deel aan een theeceremonie.

Hierna volgt natuurlijk weer het fantastische Diner en uiteindelijk ook de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Gisakura Guesthouse
Standard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxury: One & Only Nyungwe Resort

Je staat om 05.00 uur op en gaat weer naar het hoofdkantoor van het park voor een begeleide chimpanseewandeling die om 06.00 uur begint. (deze kan je optioneel voor € 110,- p.p. bij boeken)

Nyungwe is de thuisbasis van een van de laatste intacte populaties van Oost-Afrika en heeft twee wilde chimpansee-gemeenschappen die gasten verwelkomen (één in Cyamdungo en een andere rond Uwinka). Het is dus niet verrassend dat chimpansee-tracking een populaire activiteit is in Nyungwe (vooral wanneer de bomen van het park in de zomer in volle bloei staan), aangezien goed opgeleide gidsen bezoekers vaak door de bossen van het park leiden.
En hoewel het niet gegarandeerd is om chimpansees te kunnen zien, zul je genieten van het leren over deze wezens en hun natuurlijke habitats van je gidsen.

Als je klaar bent, ga je op tijd naar het Resort voor een uitgebreide Brunch.

De middag is vrij om te ontspannen of deel te nemen aan een van de gratis activiteiten die worden aangeboden, b.v. Bootcamp speerwerpen, Conservation Walk, Umuganda Community Participation, Exploring by bicycle of Nyungwe Nocturnal walk.

Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Gisakura Guesthouse
Standard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxury: One & Only Nyungwe Resort

Je ontbijt in het Resort waarna je uitchecked.
Maak een ontspannen rit terug richting Kigali met een lunchstop onderweg bij het Ibis-restaurant.
De reistijd van Nyungwe naar Kigali bedraagt 6 uur

Bezoek het Etnografisch Museum voor meer informatie over de geschiedenis van Rwanda.
Hierna rijdt je door naar Kigali.
's avonds kom je in Kigali aan en neem je afscheid van uw chauffeurgids en check je in voor de uitgaande vlucht naar huis of naar elders.
Einde van onze diensten..............
Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-rwanda-kigali_01 safari-in-rwanda-kigali_02

safari-in-rwanda-kigali_03 safari-in-rwanda-kigali_04

safari-in-rwanda-kigali_06 safari-in-rwanda-kigali_09 safari-in-rwanda-kigali_08 safari-in-rwanda-kigali_07 safari-in-rwanda-kigali_10 safari-in-rwanda-kigali_05

safari-in-rwanda-kigali_13 safari-in-rwanda-kigali_12 safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11

De hoofdstad en grootste stad van Rwanda strekt zich uit over golvende weelderige heuvels, omringd door torenhoge bergen, waarvan de grootste de berg Kigali is, die 1850 meter boven zeeniveau stijgt.
Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land, wordt bediend door een internationale luchthaven en biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden, waaronder het Kigali Genocide Center, een sfeervolle markt en talloze ambachtelijke winkels.
Met zijn interessante architectuur, drukke straten, meanderende boulevards en groene heuvels, wordt Kigali een van de meest aantrekkelijke steden in Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

Nyungwe forest safari-in-rwanda_nyungwe-forest_02 safari-in-rwanda-nyungwe-forest_01

Het Nyungwe Forest National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda, staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit en het brede scala aan inheemse soorten. Het park bestaat uit weelderige stukken regenwoud hoog op vruchtbare berghellingen. Het is een van de oudste bossen van Afrika en de thuisbasis van de enige overgebleven chimpanseepopulatie in Rwanda, evenals 85 extra zoogdiersoorten, 43 reptielsoorten, bijna 300 vogelsoorten en meer dan 1000 plantensoorten.
Bezoekers kunnen genieten van het spotten van colobusapen en chimpansees die zich verstoppen in de bomen, wandelen op een goed onderhouden netwerk van paden die door weelderig equatoriaal regenwoud lopen en een glimp opvangen van een prachtige reeks kleurrijke vogels.
Mis de spannende Canopy Walk niet, deze is uniek in Afrika en biedt een indrukwekkend uitzicht op het bos.

safari-in-rwanda-canopy-walkway_01 safari-in-rwanda-canopy-walkway_03 safari-in-rwanda-canopy-walkway_02

De Canopy Walkway bevindt zich in Nyungwe National Park, Rwanda. Hangend op 60 meter boven de bosbodem tussen gigantische bomen en torens, kunnen bezoekers het regenwoud vanuit een nieuw perspectief ervaren.

De loopbrug biedt een prachtig uitzicht op de verbazingwekkende natuur en natuur van het park en is toegankelijk als onderdeel van een gespecialiseerde rondleiding langs het Igishigishigi-pad.

Bezoekers kunnen ook self-guided tours maken, wandelen langs de Imbaraga of Umuyove-paden.

Het Ethnographic Museum, gelegen in Huye, ten zuiden van Kigali, is een van de zes musea die deel uitmaken van het Institute of National Museums of Rwanda.
Dit museum is gebouwd in 1987 en herbergt nu een van de mooiste etnografische collecties van Afrika.
De zeven galerijen tonen historische, etnografische, artistieke en archeologische artefacten vergezeld van visuele hulpmiddelen, waardoor bezoekers een rijk inzicht krijgen in de cultuur van Rwandezen.

De route:

5-dagen-nyungwe-luxury-primate-tour_map

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

The Retreat by Heaven @Kigali – Rwanda   One & Only Nyungwe House @Nyungwe National Park – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Kigali Marriott Hotel @Kigali – Rwanda  Nyungwe Top View Hill Hotel @Nyungwe Forest – Rwanda  

Economy accomodaties **

5 Swiss Hotel @Kigali – Rwanda  Gisakura Guesthouse @Nyungwe Forest National Park  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Chimpansee-tracking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 125,- per persoon.
Deze kosten zijn niet inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

De kosten voor de Canopy Walk en de Waterfall Hike zijn wél in de vermelde prijzen inbegrepen.Hotel:EconomyStandaard
Periode:Heel 2023Heel 2023
1 of 2 pers.€ 3.260,00
€ 4.300,00
3 of 4 pers.€ 2.530,00
€ 3.570,00
5 of 6 pers.€ 2.290,00
€ 3.325,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 400,00
€ 600,00


Hotel:LuxeLuxe
Jaar:20232023
Seizoen:Low SaesonHigh & Peak Season
Periode:16 Jan / 31 Mei
1 Nov / 14 Dec
1 / 15 Jan
1 Jun / 31 Okt
15 / 31 Dec
1 of 2 pers.€ 7.115,00
€ 7.915,00
3 of 4 pers.€ 6.370,00
€ 7.170,00
5 of 6 pers.€ 6.120,00
€ 6.800,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 1.110,00
€ 1.495,00


Kortingen
en opties
 
Chimpansee
Permit
per persoon
€ 125,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 90 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 250,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% van de reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Tanzania: 5 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 008)

Elephant crossing, Serengeti National Park, Tanzania

Tanzania: 5 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 008)

Safari in Africa biedt u deze privé, aangepaste Tanzania Safari reisroute compleet met privé-safarivoertuigen.
Onze deskundige chauffeur-gids zal je vergezellen tijdens de safari.
Wij begrijpen dat het element dat zich onderscheidt van een goede tot een uitstekende safari de bestuurder/gids is.
Dit is de reden waarom onze gidsen (alle Tanzanianen) goed zijn opgeleid, elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van safari’s en het leiden van bergtochten. Ze hebben veel kennis van de flora en fauna, cultuur, EHBO-procedures en algemeen begrip van Tanzania en hebben een passie voor de bevolking van Tanzania.

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Na aankomst op de luchthaven zorgen wij er voor dat je wordt opgehaald en aansluitend naar het Hotel gebracht wordt voor de overnachting waar je verblijft op basis van half pension.

Overnachting: Naura Springs Hotel of het Tuvela Camp (afhankelijk van de accommodatie keuze)
Maaltijden: Diner & ontbijt

safari in africa naura springs hotel safari in africa naura springs hotel

We halen je op vanuit het Hotel in Arusha en rijden we richting Lake Manyara National Park met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.

Lake Manyara National Park is een wereldbiosfeerreservaat van 330 vierkante kilometer. Lake Manyara National Park ligt genesteld onder de Great Rift Valley-muur in het noordelijke gedeelte.

Lake Manyara staat bekend om de boomklimmende leeuw met andere wilde soorten zoals nijlpaarden, wrattenzwijnen, olifanten, giraffen, buffels, zebra's, wildebeesten, blauwe apen, bavianen en meer dan 350 vogelsoorten.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Arusha naar Lake Manyara National Park: ongeveer 125 Km - 2,5 uur

safari-in-tanzania-lake-manyara_01

Elephant crossing, Serengeti National Park, Tanzania

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park door het beschermde natuurgebied Ngorongoro, met optioneel bezoek aan Olduvai Gorge.

Onderweg kan je genieten van diverse Game Drives terwijl je verder gaat naar Serengeti.

Serengeti National Park is een uitgestrekte eindeloze vlakte in het noorden van Tanzania met een oppervlakte van 14.763 vierkante kilometer.
Het op een na grootste nationale park van het land zijn, is de bekendste bestemming ter wereld met een overvloed aan diersoorten.
Het westen strekt zich uit tot het Victoriameer en het noorden tot Masai Mara in Kenia is een grootste ecosysteem dat een grote concentratie van dieren in het wild ondersteunt, waaronder de jaarlijkse migratie van wildebeesten.

De beste tijd om Serengeti te bezoeken, vooral om wildebeesten te zien, is van december tot september en om roofdieren te zien is van juni tot oktober.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Lake Manyara National Park naar Serengeti National Park: ongeveer 225 Km - 4,5 uur

safari-in-tanzania-serengeti_03 safari-in-tanzania-serengeti_15

Vandaag gaan we eerst nog heerlijk genieten van de Serengeti.

In de namiddag gaan we verder en rijden we richting Ngorongoro Conservation Area.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)
Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

Afstand: Serengeti National Park naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 80 Km - 1,5 uur

safari-in-tanzania-serengeti_18

Na een vroeg ontbijt dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.
Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot.

In de late middag rijden we vervolgens weer terug naar Arusha alwaar deze Safari eindigt.

Maaltijden: Lunch

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-leeuw_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-olifanten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_tanzania-landschap_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kibo Palace Hotel @Arusha   Sopa Lodge @Ngorongoro – Tanzania   

Standard accomodaties ***

Wildlife Lodge @Ngorongoro – Tanzania  Thorn Tree Camp @Serengeti – Tanzania  Naura Springs Hotel @ Arusha Tanzania  

Basic accomodaties *

Tuvela Camp @ Arusha Tanzania  Simba Campsite @Ngorongoro- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari word je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig.
Als je voor “puur natuur” wil gaan is dit wellicht een hele mooie optie?Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.475,00€ 1.725,00€ 2.090,00
3 pers.€ 1.275,00€ 1.535,00€ 1.890,00
4 pers.€ 1.140,00€ 1.440,00€ 1.790,00
5 pers.€ 1.115,00€ 1.385,00€ 1.730,00
6 pers.€ 1.040,00€ 1.345,00€ 1.690,00
1 pers. aparte kamer extra€ 35,00€ 170,00€ 255,00


Jaar
2022
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.675,00€ 1.995,00€ 2.305,00
3 pers.€ 1.480,00€ 1.805,00€ 2.110,00
4 pers.€ 1.345,00€ 1.710,00€ 2.015,00
5 pers.€ 1.320,00€ 1.655,00€ 1.955,00
6 pers.€ 1.280,00€ 1.620,00€ 1.920,00
1 pers. aparte kamer extra€ 45,00€ 200,00€ 200,00


Kortingen en opties 
Luchtballon Safariinformeer
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 16 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Tanzania


Om jouw reis naar Tanzania en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 5 Dagen Across Kenia (M14)

Kenia: 5 Dagen Across Kenia (M14)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia? Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer. Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Je wordt opgehaald vanuit je hotel in of nabij Nairobi of direct op het Jomo Kenyatta International Airport. Hiervandaan rijden we direct naar Amboseli door de kapiti-vlaktes om op tijd voor de lunch aan te komen bij de eerste Lodge.
Je kunt tot in de late namiddag ontspannen totdat we het Amboseli National Park gaan verkennen met een mooie “Game Drive”
Het bekijken van games is een ontspannen activiteit waarbij dieren gemakkelijk te zien zijn en waarbij op deze locatie het grootste deel van de Kilimanjaro de achtergrond biedt voor fotografie.

Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Amboseli: 250 Km - 4 uur

safari-in-kenia-amboseli-national-park-14 safari-in-kenia-amboseli-national-park-09

Na het ontbijt ga je op “Gamedrive”. Daarna dalen we via Nairobi af naar de Great Rift Valley en stoppen we op de route bij het “Great Rift Valley view point” waarna je op tijd aankomt in jouw volgende Lodge voor een heerlijke lunch. De rest van de middag is vrij te besteden, met de mogelijkheid voor een optionele natuurwandeling, boottocht voor vogelvoeding, of gewoon lekker ontspannen bij het zwembad.

Optioneel: 2 uur boottocht (US$ 20,00 Per Person)

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Naivasha: 350 Km – 5 uur

Lake_Naivasha_3 Lake_Naivasha_5

Direct na het ontbijt verlaten we Lake Naivasha en rijden we richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film '' Out of Africa ''. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ''Big Five'' (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra's, Giraffen, Impala's, Topi, Thomson's Gazelle, Hyena's, Cheeta's, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Maasai Mara: 350 Km – 4 uur

safari-in-kenia_masai-mara_04 safari-in-kenia_masai-mara_01

Vandaag ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Maasai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde 'grote katten' en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-kenia_masai-mara_03 safari-in-kenia_masai-mara_02

Vandaag begint de dag al lekker vroeg voor een “Gamedrive” in de vroege morgen om een geweldige zonsopkomst in Afrika te ervaren, voordat je terugkeert naar de Lodge voor een uitgebreid ontbijt waarna je uitcheckt. Daarna vervolgen we de dag naar de Great Rift Valley waarna we rond de middag in Nairobi aankomen.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Maasai Mara naar Nairobi: 300 Km – 5 uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Serena @Amboseli – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Sawela @Lake Naivasha – Kenia   Simba @Lake Naivasha – Kenia   Country Club @Lake Naivasha – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   

Standard accomodaties ***

Kibo Safari Camp @Amboseli – Kenia  Sentrim @Amboseli – Kenia  Country Club @Lake Naivasha – Kenia  Sopa Lodge @Lake Naivasha – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  

Economy accomodaties **

AA Lodge @Amboseli – Kenia  Fish eagle Inn @Lake Naivasha – Kenia  Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt per persoon voor de gehele Safari.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.095,00€ 1.190,00€ 1.295,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 230,00€ 230,00€ 230,00
3-4 pers.€ 910,00€ 1.000,00€ 1.095,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 115,00€ 115,00€ 115,00
5-6 pers.€ 840,00€ 860,00€ 1.030,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 85,00€ 85,00€ 85,00
1 pers. aparte kamer extra€ 30,00€ 75,00€ 190,00


Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.035,00€ 1.365,00€ 1485,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 200,00€ 200,00€ 200,00
3-4 pers.€ 855,00€ 1.185,00€ 1305,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 110,00€ 110,00€ 110,00
5-6 pers.€ 800,00€ 1.130,00€ 1250,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 75,00€ 75,00€ 75,00
1 pers. aparte kamer extra€ 110,00€ 210,00€ 235,00


Jaar
2022
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1-2 pers.€ 1.075,00€ 1.470,00€ 1.720,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 200,00€ 200,00€ 200,00
3-4 pers.€ 895,00€ 1.295,00€ 1.535,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 110,00€ 110,00€ 110,00
5-6 pers.€ 830,00€ 1.230,00€ 1.475,00
4x4 LandCruiser
extra p.p.
€ 85,00€ 85,00€ 85,00
1 pers. aparte kamer extra€ 140,00€ 260,00€ 290,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: