Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

LET OP:

Vanwege een vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo-vulkaan op 22 Mei 2021 is deze gigantisch mooie reis op dit moment NIET beschikbaar.

Wil je deze reis tóch maken maar dan zónder de trip naar de Nyiragongo-vulkaan? Dan kijken wij samen met onze agency in Rwanda wat de mogelijkheden voor jou zijn!

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

Deze 12 Dagen Uganda, Rwanda & Congo Primate, Wildlife & Adventure Safari is een uitgebreid Safari pakket voor minimaal alle volgende activiteiten:
Chimpanzee Trekking in het Kibale National Park
Bigodi wetland walk
uitgebreide Game Drives in Murchison Falls National Park inclusief Rhino-trekking in het aangrenzende Ziwa Rhino Sanctuary
Queen Elizabeth National Park inclusief de boom klimmende leeuwen van Ishasha
Kazinga Channel boat safari
Mountain Gorilla Trekking in Bwindi National Park
Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park
avontuurlijke trek naar de actieve Nyiragongo-vulkaan in de Democratische Republiek Congo.
Deze zeer uitgebreide Safari begint vanaf Entebbe Oeganda en eindigt in Kigali Rwanda.

Deze Safari biedt uiteraard ook het spotten van ander (groot) wild, waaronder de Big Five, namelijk; leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Aankomst in Oeganda - Entebbe International Airport, ontmoet onze vertegenwoordiger waarna de transfer plaatsvindt naar het hotel voor ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting standard: Boma Hotel

safari-in-uganda-boma-hotel-entebbe_01

Overnachting Luxury: Protea Hotel - Deluxe rooms

safari-in-uganda-protea-hotel-entebbe_01

Transfer naar Murchison Falls National Park 311 km van Kampala, ongeveer 5 uur rijden exclusief stops onderweg, u rijdt eerder door indrukwekkende vlakke stukken van de wijk Nakasongora vertakkend bij Nakitooma gedurende 7 km naar Ziwa Sanctuary om de witte neushoorns te spotten, te vinden in heel Oeganda.

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa

Je trekt je terug van de activiteit en gaat genieten van de lunch in Kabalega.
Hierna gaan we verder naar Murchison Falls National Park waar we 's avonds aankomen voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Rijd naar het noordelijke deel van het park voor een ochtend gamedrive met indrukwekkend wild ontmoetingen.
De Game Drive activiteit neemt je mee langs de aangewezen park locaties inclusief Buligi, Queen, Albert en het hele deltagebied met mogelijkheid om dieverse dieren te spotten, zoals leeuwen, olifanten, Rothschild giraffen, luipaarden, Jackson's Hartebeest, waterbokken, Oribis en Kobs.
De open savanne grasland vlakte met dieverse verspreide borasus palmen presenteren ook een uniek landschap dat het bekijken waard is.

Murchison Falls, Uganda

Rond de middag keren we terug naar de lodge voor ontspanning en de lunch waarna we verzamelen bij Paraa-steiger voor een middagbootcruise naar het platform van de watervallen.
De 3 uur durende boot tocht brengt je naar de spannende Nijl wateren in hun ontspannen stroom waarna deze zich aansluiten bij de Albert delta. Het uitzicht op nijlpaarden, Nijlkrokodil en Shoebill Stork zal de nodige indruk maken en je mee op avontuur nemen.

Bij aankomst aan het einde van de watervallen, begint u aan de wandeling naar de top van de krachtigstee waterval ter wereld.
De rivier de Nijl, de langste rivier ter wereld, perst zichzelf door een ravijn van minder dan 8 meter voordat hij na een stortvloed via de inmense waterval van 43 meter uitkomt in de "duivelsketel" die een pluim van spray vormt, gekenmerkt door een daverend gebrul en een altijd aanwezige regenboog.
Tijdens de wandeling geniet je van de geluiden van de Nijl terwijl deze zijn hoofd op de ondoordringbare rotsen kapot spettert en welke al eeuwenlang in de weg hebben gestaan.

Na deze overweldigende activiteiten keren we terug naar de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Na het ontbijt begint u aan de transfer naar Kibale National Park en rijdt u door de indrukwekkend plattelandslandschappen van Hoima en Kagadi.
U geniet van een indrukwekkend uitzicht op de route.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda

Een lunchstop zal worden gemaakt in Hoima en u arriveert 's avonds in Fort Portal voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Chimpanzee Forest Guesthouse – Cottage

safari-in-oeganda-chimpanzee-forest-guesthouse-kibale-national-park_01

Overnachting Luxe: Crater Safari Lodge – Luxury Cottage

safari-in-oeganda-crater-safari-lodge_01

We verzamelen 's morgens bij het Kanyanchu Tourism Centre in Kibale National Park om de chimpansee "trekking permits" op te halen die om 8 uur begint. De ontmoeting begint met een briefing van de verantwoordelijke parkwachters die uw gids zullen zijn tijdens deze activiteit met details over het verloop van de oefening.
Hierna ga je in het bos op zoek naar het naaste familielid van de mens.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_02 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

De dichte bossen van Kibale bestaan uit weelderige flora met volwassen bomen gemarkeerd met enorme klimmers & indrukwekkende vogelsoorten. Naast chimpansees ondersteunt Kibale ook andere 12 primaatsoorten waaronder de bedreigde rode colobus met de hoogste populatie in Kibale, de zeldzame I’Hoest's aap, zwart-witte colobus, mangabey met grijze wangen, roodstaart en blauw apen, bushbaby, olijfbaviaan en potto die tijdens de trek kunnen worden bekeken.
Eindelijk benader je de chimpansees die volledig gewend zijn en je dus de gelegenheid verlenen om dichter bij hen te komen en foto's te maken.
Je kunt ze bekijken terwijl ze fruit eten, slingeren in bomen, gezellig bij elkaar zijn, patrouilleren, paren en soms noodkreten schreeuwen en waarmee ze je met dit alles een onvergetelijke dag zullen bezorgen.
Je hebt er uren aan besteed om deze dierbare apen tegen te kunnen komen in zijn vrije omgeving om zoveel foto's te maken als je kunt en wilt.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_05

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06

We trekken ons terug van deze geweldige activiteit die meestal 2 tot 5 duurt en gaan terug naar het startpunt waar je je weer bij de safari-gids aansluit voor je lunchpakket, waarna je een beroemde succesvolle overstap naar het Bigodi wetland Sanctuary maakt. Dit gebied is een gemeenschapstoerisme-initiatief en wij maken een magische wandeling met de mogelijkheid om de meer dan 135 vogelssoorten die hier leven te kunnen spotten, waaronder de grote blauwe turaco, de papyrus gonoleks en een reeks neushoornvogels.
De bezienswaardiging van de moeras sitatunga antilope die in het moeras woont behoort ook tot het spotten.
Deze wandeling biedt tevens de mogelijkheid om de gemeenschap van een dorpje inclusief het huis van de traditionele "healer" en de uitbreiding van de plaatselijke school te bezoeken.
Het scala aan kunst en ambachten in het centrum samengesteld door lokale vrouwen biedt je een indrukwekkend beeld van de lokale expertises.
Na deze geweldig mooie en indrukwekkende ervaringen beginnen we aan de transfer naar Queen Elizabeth National Park op ongeveer 157 km en 2 á 3 uur rijden waarna we aankomen bij de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Ga ook nog even heerlijk genieten van de bezienswaardigheden van het Ndali Kasenda kraterveld en het Rwenzori-gebergte.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_04

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_05

Rijd naar de glooiende vlaktes van het Queen Elizabeth National Park met zijn uitgebreide savanne met grasland voor een geweldige kijkervaring na het ontbijt.
Tijdens de rit door de Kasenyi tracks kunt u een scala aan Games (het spotten van dieren) verkennen, waaronder de olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden, waterbokken, gestripte jakhalzen en andere soorten. Deze activiteit duurt meestal 3 uur waarna we terugkeren naar de lodge voor ontspanning en de lunch.

Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa) safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

's Middags verzamelen we bij de Mweya-steiger voor een middagbootscruise die begint om 14.00 of om 15.00 uur.
Deze tocht biedt je de mogelijkheid om Nijlkrokodillen, nijlpaarden en watervogels langs het kanaal te ontmoeten.
Deze wilde dieren bewegen zich soms ook naar de kanaaloever om hun dorst te lessen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa)

Na dit spektakel gaan we middels een Gamedrive terug langs de kanaaloever, terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_01

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04

We beginnen na het ontbijt en check-out aan de rit naar het Bwindi Impenetrable National Park in het zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park.
We ondernemen een Gamedrive in de Ishasha-sector op zoek naar boom klimmende leeuwen die hier meestal op vijgenboomtakken liggen met uitzicht op hun prooi in de vlakten.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02

Vervolg uw rit naar Bwindi voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Gorilla Mist Camp

safari-in-oeganda-gorilla-mist-camp_01

Overnachting Luxe: Haven Lodge Buhoma

safari-in-oeganda-haven-lodge-buhoma_01

Start met een heerlijk ontbijt in de lodge waarna we naar het park-office gaan voor een briefing om 8:00 uur waarna je begint aan de Oeganda "Gorilla-Trek" langs de aangewezen paden in het ondoordringbare bos op zoek naar deze grote berggorilla's.
De gorilla-trekking kan 2 tot 8 uur duren omdat we echt op zoek gaan naar deze gigantische Gorilla's en is afhankelijk van hun bewegingspatroon.

Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

De trek of zoektocht naar de mensapen kan vermoeiend zijn, maar zal zeker worden beloond door de uiteindelijke ontmoeting met hen.
Je kan enige tijd met deze geweldige gorilla's doorbrengen en ze fotograferen terwijl je recht in hun uitnodigende bruine expressieve ogen kijkt.
Dit is een "life time thrill" van een avontuur in het échte wilde leven dat alleen Afrika jouw kan bieden.

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_02

Na je een uur samen met de gorilla's keer je terug naar het startpunt en vervolgen we onze route naar Lake Bunyonyi met onroute een fascinerend uitzicht over de Kigezi Highlands waar de lokale bevolking terrasvorming toepast om deze te cultiveren met een indrukwekkend landschap tot resultaat.

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_02

Je komt in de middag aan bij Lake Bunyonyi voor ontspanning, diner en uiteindelijk de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Lake Bunyonyi Rock-resort

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_01

Overnachting Luxe: Birdnest @Bunyonyi Resort

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Geniet van een ontspannen ontbijt, waarna je een boottocht maakt om het op één na diepste meer van Afrika te verkennen.
Lake Bunyony bevat 29 eilanden - waarvan sommige een grote geschiedenis hebben, zoals het Strafeiland waar de voorhuwelijkse meisjes zouden worden gedumpt en achtergelaten om te sterven.

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset

Na deze mooie boottocht vervolgen we onze route naar Rwanda's Volcanoes National Park op 120 km en ongeveer 3 a 4 uur rijden.
Geniet onderweg van het ongelooflijk uitzicht op Kigezi Highlands en de Virunga-vulkanen.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Da Vinci Gorilla Lodge

Overnachting Luxe: Mountain Gorilla View Lodge

Na het ontbijt begin je aan het trekken van de gouden apen.
Deze trekking begint om 7 uur vanuit Kinigi vanuit de startlocatie en vangt aan met een willekeurig aantal mensen dat op dat moment beschikbaar zal zijn.
Je gaat naar het pad en gaat op zoek naar de gouden apen die de neiging hebben in de Bamboo Zone te wonen. De Golden Monkey tracking-ervaring duurt meestal 4 uur en dit omvat een volledig uur in de directe nabijheid van de gouden apen.

Chimpanzee Ngyungwe forest 2 Nyungwe forest

Het is een opwindende ervaring terwijl je deze apen met gouden rug verkent en die in het Bamboo gewas van tak naar tak springen en het spel van verstoppertje spellen.

Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi. Boys enjoying water at the sunset Gisenyi

Na deze bijzondere activiteit, brengen we je naar Gisenyi Lake Kivu voor ontspanning, het diner en de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Hotel Paradis Malahide

Overnachting Luxe: Serena Resort Kivu

Vandaag verzamelen we al vroeg en wel om 6.30 uur bij de Goma grenspost, doorloop het immigratieproces, wisselen van voertuig en maken verbinding met de Kibati Patrol-post om de avontuurlijke wandeling naar de Nyiragongo-vulkaan om 09.00 uur te beginnen.

safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano

Vandaag zal een echte "once in a lifetime" avontuurlijke wandeling naar 's werelds grootste en meest gewelddadige lavameer zijn en dit duurt ongeveer 4 tot 6 uur.
Geniet van de ongelooflijke schilderachtige bezienswaardigheden van de omliggende vulkanische bergen en de jungle van Congo daaronder.

Nadat de schemer is gevallen en het donker wordt zal de aanblik van het rode lavameer tot het hoogtepunt van dit avontuur leiden en biedt het een bijzondere mogelijkheid om adembenemende fotosessies te maken.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_04

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting: Mountain Shelter

Deze laatste ochtend zal je getuigen zijn van een grandioze vroege zonsopkomst fotoshoot boven het lavameer, waarna we gaan ontbijten.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Hierna dalen we af naar Kibati.
We zullen waarschijnlijk terugkeren zo tussen 11.00 en 13.00 uur waarna je teruggaat naar Gisenyi en van voertuig wisselt om naar Kigali te gaan alwaar we op het einde van deze sprakeloze Safari aankomen.

Geniet onderweg nog lekker van geweldige bezienswaardigheden van de Rwandese heuvels.

Maaltijden: Ontbijt

De route:


Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Protea Hotel @Entebbe – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Crater Safari Lodge @Oeganda   Mazike Valley Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Haven Lodge Buhoma @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   Mountain Gorilla View Lodge @Musanze – Rwanda   Serena Resort Kivu @Gisenyi – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Boma Hotel @Entebbe – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Enganzi Game Lodge @Queen Elizabeth National park – Oeganda  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Da Vinci Gorilla Lodge @Kinigi – Rwanda  Hotel Paradis Malahide @Gisenyi – Rwanda  Mountain Shelter @Nyiragongo Volcano – DR Congo  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Gorilla & Chimpansee Permits zijn beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
Dit is een luxe reis met uitsluitend TOP accommodaties. (behalve op de top van de Vulkaan omdat dit daar niet mogelijk is)
t.b.v. de Gorilla en Chimpansee trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten voor de Gorilla Permit komen op € 680,- per persoon en die voor de Chimpansee Permit komt op € 200,- per persoon. Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee Permit.

De permit voor de Golden Monkey Trekking is wél in de vermelde prijzen inbegrepen.De prijzen gelden
het gehele jaar
StandardLuxury
2 pers.€ 4.570,00€ 5.365,00
3 pers.€ 3.835,00€ 4.645,00
4 pers.€ 3.470,00€ 4.285,00
5 pers.€ 3.250,00€ 4.070,00
6 pers.€ 3.105,00€ 3.925,00
1 pers. aparte kamer extra€ 430,00€ 390,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
Per Persoon
€ 700,00
Chimpansee Permit
Per Persoon
€ 205,00
Kinderen
jonger dan 3 jaar
Gratis
Kinderen
5 t/m 15 jaar
90% v.d. prijs
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Oeganda: 12 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG5)

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01

Oeganda: 12 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG5)

Ontdek het beste van Oeganda in 12 dagen.
Deze safari neemt je mee om de vele dierensoorten die Oeganda heeft in het wild te verkennen.

Deze safari neemt je ook mee naar het maagdelijke land Kidepo voor indrukwekkende natuur & Karimojong-ontdekking.

De spanning tijdens deze reis valt niet te ontkennen. Van de geweldige gorilla-ontmoeting en prachtige natuurervaring tot aan de Afrikaanse Big Five ontmoeting – je hebt alle reden om Oeganda te missen na het maken van deze complete reis.


Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je naar huis terugreist:

  1. Wij brengen je direct naar Entebbee Airport in Oeganda voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
  2. Wij boeken een City Hotel in Kampala of Entebbee voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar een andere locatie doorreizen voor een eventuele strandverlenging. Op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer naar je Hotel of Resort.
  3. Eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………


Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

"Tusanyuse okukulaba", Welcome to Uganda, wat betekent dat we blij zijn je te zien.

Afhankelijk van je aankomsttijd haalt onze chauffeur / gids je op bij de luchthaven van het Entebbe Airport in Oeganda. Hij zal je informeren over deze geweldige Safari en vervolgens wordt je naar je Lodge/Hotel in Kampala gebracht waar je kunt ontspannen en je je kunt voorbereiden op het starten van de Safari met een frisse geest.

Als je dat wil kan je in de avond de stad nog verkennen en dit aan de chauffeur laten weten zodat hij hier rekening mee houd en je op de afgesproken tijd ophaalt.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting: 
Economy: Forest cottages of Cassia lodge
Standaard: Forest cottages of Mestil hotel
Luxe: Kampala Serena Hotel of Sheraton hotel of Pearl of Africa Hotel

safari-in-uganda-entebbe-city

Vandaag begint je avontuur naar de ruige plekken van Oeganda.
In de vroege ochtend wordt je opgehaald bij je favoriete lodge en begint je reis naar
het maagdelijke land.
Onderweg via de plaatselijke wegen zal je merken dat de afstanden vrij lang zijn de wegen zijn niet zo heel goed.
Om deze reden begint de chauffeur-gids de rit van vandaag al heel vroeg in de ochtend.
Je maakt maak een tussenstop in de stad Lira om een ​​ontmoeting met de lokale gemeenschap te hebben voordat we verder gaan naar Kitgum-stad voor ontspanning, diner en overnachting

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Pacific Hotel
Standaard: Paulines Hotel
Luxe: Lilian Towers Hotel

Wide Kidepo national park in Uganda B&W patas-aap-kidepo-valley-NP kudde-olifanten-kidepo-valley-national-park Waterbuck herd, Kidepo Valley NP safari-in-afrika-Oeganda-cheetah-kidepo-national-park safari-in-afrika-Oeganda-kidepo-valley-safaris

Je hebt een vroege rit (vóór zonsopgang) naar de warmwaterbron van Kanangorok om de Oost-Afrikaanse Big Five te ontmoeten die hier kan ronddwalen, evenals vogels zoals de struisvogels.

Na deze vroege maar heerlijk relaxte GameDrive ga je terug naar de lodge voor verfrissing, en kan je ontbijten waarna je heerlijk kunt relaxen in en rond de Lodge.

In de middag en na de luch gaan we op weg voor een culturele ervaring die je in contact brengt met de Karmojong-mensen bij Karenna en Kidepo.
Je kan de benodigde tijd doorbrengen met deze lokale bevolking en je zal ontdekken dat dit een opmerkelijk gedenkwaardig toevoeging zal zijn aan de Safari.
Mix en maak een praatje met de lokale oudsten en zij zullen u hun dierenkralen, de slijpstenen en
veel betere artikelen met alle plezier laten zien.

Daarna keer je terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Budget: Kidepo savannah lodge
Mid range: Kidepo savannah lodge/Adere safari lodge
Luxury: Apoka Safari lodge

patas-aap-kidepo-valley-NP buffels-kidepo-NP-B&W  safari-in-uganda-kidepo-valley-national-park_05 safari-in-uganda-kidepo-valley-national-park_02

Na een vroeg ontbijt maak je weer een fascinerende gamedrive en ontdek je meer van het park terwijl je meer dieren en vogels ziet.
Geniet van het Afrikaans landschap in Kidepo Valley National Park waar je zoveel te zien krijgt.
Een Game Viewing Drive is een van de belangrijkste activiteiten in het park, het aanbieden van
mogelijkheden om de leeuwen te zien rusten op rotsachtige gewassen, olifanten, buffels,
giraffen, hyena's, cheeta's, kleine koedoes, Afrikaanse wilde honden, de mooie struisvogel
en nog veel meer interessante vogels.

Keer terug naar de lodge voor de lunch en een heerlijke ontspanning.
Vanmiddag ontmoet je nog een keer de Karmojong-mensen voor verdere betrokkenheid.
Daarna keer je terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Apoka Rest Camp
Standaard: Apoka Rest Camp
Luxe: Apoka Rest Camp (luxe kamer)

safari-in-uganda_07 safari-in-uganda_06 safari-in-kenia_samburu_03

De rit van Kidepo naar Murchison Falls National park duurt ongeveer 7-8 uur, dit betekent dat je vroeg ontbijt om voldoende tijd hebben voor de rit.

De rit brengt je door een deel van de Karamoja-regio en Gulu stad.
Wij Zorgen voor een paar fantastische foto-stops zodat je nog enkele gedenkwaardige foto's kunt maken te maken en vergeet ook niet om je benen te strekken.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Red Chili Safari Lodge of Heritage Safari Lodge
Standaard: Nile River Lodge of Pakuba Safari Lodge
Luxe: Paraa Safari Lodge

Giraffe in Murchison falls National Park, Uganda African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa twee nijlpaarden in de wateren van Murchison Falls, Oeganda B&W Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl safari-in-afrika-Oeganda-murchison-park-hippos

Deze ochtend in Murchison Falls National Park begint anders dan de afgelopen Kidepo-dagen.
Vandaag maak je een ochtendboottocht langs de Nijl.
De boottocht duurt ongeveer 2 uur, gewoon drijvend op het water, kijkent naar verschillende
dieren op de wateroevers waaronder de olifanten, buffels, wrattenzwijnen, nijlpaarden,
krokodillen, vogels zoals de zonnevogels, Afrikaanse zeearend en het meest interessante natuurlijk de Murchison Falls watervallen (!)
Als je fit genoeg bent, kun je kiezen voor een wandeling naar de top van de watervallen, zo niet dan vaar je terug naar de oever van de rivier.

Hierna keren we terug naar de Lodge voor de lunch, waarna je een duik in het zwembad kunt nemen in afwachting van de gids voor een avond GameDrive.

Veel van de dieren kronkelen door de dag en sommige nachtjagers maken zich klaar om uit hun holen te komen.
Van een glimp op van de giraffen, olifanten, kobs, bosbokken, wrattenzwijnen, buffels, leeuwen, waterbokken en nog veel meer dieren.

Dit was werkelijk een geweldige dag met bijzonder mooie ervaringen.
Keer terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Heritage Safari Lodge
Standaard: Nile River Lodge of Pakuba Safari Lodge
Luxe: Paraa Safari Lodge

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 Murchison Falls, Uganda Toerist bezoekt de Murchison Falls aan de White Nile-rivier, Oeganda B&W safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10 safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions-Murchison safari-in-uganda-_murchison_falls_04 safari-in-uganda-_murchison_falls_03 safari-in-uganda-_murchison_falls_02

Vandaag is ook weer een dag voor een langere rit.
We rijden van Murchison Falls naar Kibale National Park en deze rit duurt ongeveer 9 uur.
Het belangrijkste van alles, je gids zal je helpen van deze bijzondere reis te genieten en zoveel als mogelijk te vertellen waar je bent en wat je te zien krijgt, maar ook om te stoppen om foto's te kunnen maken.
Ook maken we stops voor vers fruit en snacks.
Dit is echt een erg interessante rit.

Neem ook even de tijd om de Mahoma-watervallen te zien, de kratermeren en nog veel meer.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Chimpanzee Guest house
Standaard: Isunga Lodge of Chimpanzee Forest Guest house
Luxe: Kyaninga Lodge

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda Sunbird in het Kibale National Forest, Oeganda safari-in-afrika-Oeganda-crater-lakei-kibale

Kibale Forest wordt de primatenhoofdstad van de wereld genoemd met meer dan 13 soorten van primaten die in dit bos leven.
Het mooiste hoogtepunt van vandaag is de chimpansee tracking die ongeveer 3 tot 4 uur duurt met behulp van de gids.
Zorg ervoor dat je water bij je hebt en zet je camera klaar om deze apen vast te leggen.
Dicht bij de chimpansees kan je ook de colobus-apen, roodstaartapen, boszwijnen en duizenden vogels zien.

Na deze fijne ontmoeting keer je terug naar de lodge voor de lunch of een lunchpakket in het bos.
Geniet op je gemak van de rest van de middag of maak een bezoek aan het Bigodi-wetland om een ​​fascinerende momenten vast te leggen met de vogels van het Kibale Forest en vooral de onaantastbare schoenbekooievaar.

Hierna hebben we de tranfer naar Queen Elizabeth National Park.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Pumba Safari cottages
Standaard: lephant Hab Lodge of Buffalo Safari Lodge
Luxe: Enganzi Game Lodge of Mweya Safari Lodge

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01 safari-in-oeganda-kibale_01 safari-in-oeganda-kibale_02 safari-in-oeganda-kibale_04 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

Je wordt wakker voor een kopje koffie in de vroege ochtend met uitzicht op de vochtige
savanne voordat we om 7 uur naar het park gaan voor een ochtend GameDrive.

Onderneem een GameDrive over de Kasenyi-tracks en de Queen's Mile op zoek naar het geweldige
wild inclusief; Kaapse Buffels, Luipaarden, Topi, Olifanten, Kobs, Waterbokken, wrattenzwijnen, hyena's, leeuwen, gestreepte jakhalzen en andere dieren in het wild.

Na deze bijzondere ervaing gaan we terug voor ontspanning en lunch waarna je samenkomt bij de Mweya-steiger voor een Kazinga Channel-bootcruise in de middag met vertrek om 14.00 uur.

Deze cruise biedt je de mogelijkheid om van dichtbij de grootste concentratie van ondergedompelde nijlpaardenvan te zien, omringd door meer dan 60 soorten migrerende en inwonende vogels en krokodillen die drinken en rusten aan de waterranden.

Hierna ga je terug naar de Lodge voor het diner.
Hierna maken we een avond GameDrive langs de kanaal route om meer wild te ontdekken in hun avondmomenten waarna we terug gaan naar de lodge voor de overnachting

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Pumba Safari cottages
Standaard: lephant Hab Lodge of Buffalo Safari Lodge
Luxe: Enganzi Game Lodge of Mweya Safari Lodge

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_12 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_13 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_14

Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi.

Na het ontbijt begin je aan de transfer naar Bwindi Impenetrable National Park al rijdent door de zuidelijke sector van Queen Elizabeth National Park genaamd Ishasha dat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen.

De Ishasha-sector presenteert een opmerkelijke ontmoeting met de unieke boomklimmende leeuwen die maar op twee plekken in de hele wereld bestaan met de Ishasha-sector als de beste kijkcijfers kansen.
Je rijdt verder naar Bwindi Impenetrable National Park met onderweg geweldige vergezichten en ontmoetingen met diverse dieren en vogelsoorten.

De aankomst in de Lodge zal in de avond zijn voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Broad bill Safari Lodge
Standaard: Rushaga Gorilla Lodge of Gorilla Valley Lodge/Rushaga Gorilla Havens
Luxe: Clouds Mountain Gorilla Lodge of Volcanoes Bwindi Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Bwindi safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 Sunrise clouds and morning mist in Bwindi Impenetrable National Park. safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions-Murchison safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions safari-in-afrika-Oeganda-Tree-Climbing-Lions_02 safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth

Het ondernemen van de gorillatrekking-ervaring in de heuvelachtige beboste landschappen van Bwindi is zo'n levensgrote gebeurtenis dat het blijvende herinneringen zal creëren.

We verzamelen in de ochtend om 8 uur bij de respectievelijke parkhoofdkwartier voor briefing, waarbij je de do's and dont's worden uitgelegd voor het trekken (volgen) van de gorillafamilies.

De trekking duurt tussen de 2 tot 8 uur, afhankelijk van de gorillabewegingen.
Als de familie eenmaal is gevonden is er en één uur ter beschikbaar om direct contact te hebben met de gorilla's.

Bij naderende gorilla's is hun reactie niet voorspelbaar, ze kunnen je een hoffelijk welkom geven, maar kunnen je ook negeren waardoor de ontmoeting iets saaier kan zijn.

Na deze geweldige ervaring heb je de transfer naar Lake Bunyonyi, rijdend door de fascinerende Kigezi Highlands waar lokale bewoners terrasmethoden toepassen om hun hellingen te cultiveren waardoor indrukwekkende en schilderachtige landschappen ontstaan.
Je komt in de middag bij Lake Bunyonyi aan waarna je een spannende boot rit maakt om het meer van de duizend eilanden te verkennen.

Het uitzicht op de eilanden, de omliggende Kigezi-hooglanden, het vogelleven op het meer en de bezienswaardigheden van de lokale bevolking met hun kano's terwijl ze verbinding maken met
en van de eilanden is heel magisch en indrukwekkend om te verkennen voordat je naar de lodge gaat
voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Lake Bunyonyi Eco Resort
Standaard: Lake Bunyonyi Eco Resort
Luxe: BirdNest Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-baby-gorilla safari-in-afrika-Oeganda_gorilla_04 safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-silverback-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking_05 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-Trekking_03 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla_02 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla

Je begint deze laatste dag van deze complete safari met een vroege ochtendtour over het meer met een boottocht om de indrukwekkende wateren van Lake Bunyonyi te kunnen bewonderen, genoteerd als het op twee-na diepste meer in Afrika.

Je maakt ook een wandeling op een van de belangrijkste eilanden om de schoonheid van het meer van duizend eilanden in detail te kunnen verkennen.

Na deze 2 uur durende activiteit beginnen we aan de transfer naar Kampala op 437Km en ongeveer 7 uur rijden door indrukwekkende landschappen van Zuidwest-Oeganda en waar we een traditionele lunchstop maken bij Igongo Cultureel centrum voor een typisch Afrikaans buffet.

Ook maken we nog een stop bij Uganda Equator waar we Kayabwe oversteken voor geweldige fotoshoots waarbij je één been op het zuidelijk halfrond en de andere op het noordelijk halfrond kunt plaatsen.

In de middag komen we aan in Kampala om het einde van de tour te markeren.

safari-in-afrika-Oeganda_lake-bunyonyi-boottrip safari-in-oeganda_Lake Bunyonyi Eco Resort_01 safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-Lake-bunyonyi

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kampala Serena Hotel @Oeganda   Pearl of Africa Hotel @Kampala – Oeganda   Lillian Towers Hotel @Lira – Oeganda   Apoka Safari lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Kyaninga Lodge @Lake Kyaninga – Oeganda   Enganzi Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Mweya Safari Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Clouds Mountain Gorilla Lodge @Bwindi Forest National Park   Bwindi Volcanoes safari Lodge @Bwindi National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Forest Cottages @Kampala – Oeganda  Melili Hotel @Nairobi – kenia  Pauline Hotel @Lira – Oeganda  Kidepo savannah lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda  Nile River Lodge @Murchison Falls – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Isunga Lodge @Kibale National Park – Oeganda  Chimpanzee Forest Guesthouse @Kibale National Park – Oeganda  Elephant Plains Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Buffalo Safari Lodge @Queen Elizabeth Park – Oeganda  Rushaga Gorilla Camp @Bwindi Impenetrable Forest  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Eco Resort @Oeganda  

Economy accomodaties **

Forest Cottages @Kampala – Oeganda  Cassia Lodge @Buziga Hill – Oeganda  Pacific Hotel @Lira – uganda  Kidepo savannah lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda  Red Chilli Rest Camp @Murchison Falls – Oeganda  Heritage Safari Lodge @Murchison Falls – Oeganda  Chimpanzee Forest Guesthouse @Kibale National Park – Oeganda  Pumba Safari Cottages @Queen Elizabeth national park – Oeganda  Broadbill Forest Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Eco Resort @Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.Jaar
2023
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1 persoon€ 4.070,00
€ 4.690,00
€ 6.120,00
2-3 pers.€ 3.770,00
€ 4.305,00
€ 5.790,00
4-5 pers.€ 3.545,00
€ 4.075,00
€ 5.525,00
6+ personen€ 3.305,00
€ 3.770,00
€ 4.340,00


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Madagaskar: 12 dagen – Baobab – wandel + motorboot + Safari Tour – incl. binnenlandse vlucht (MT6)

safari-in-madagaskar_baobab-tour_01

Madagaskar: 12 dagen – Baobab – wandel + motorboot + Safari Tour – incl. binnenlandse vlucht (MT6)

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Je wordt opgehaald door een Engelssprekende gids en naar het hotel begeleid.
Na een lange vlucht, kan je ontspannen in het Hotel Restaurant La Ribaudière Antananarivo, een 4-sterrenhotel.

Maaltijden:  geen
Overnachting: Hotel Restaurant La Ribaudière in Antananariv

Safari-in-Madagaskar_La Ribaudière Antananariv @Antananarivo - Madagaskar_01 Safari-in-Madagaskar_La Ribaudière Antananariv @Antananarivo - Madagaskar_02 Safari-in-Madagaskar_La Ribaudière Antananariv @Antananarivo - Madagaskar_02 Safari-in-Madagaskar_La Ribaudière Antananariv @Antananarivo - Madagaskar_05

Na het ontbijt bezoek je de Royal Place Rova en ga je verder naar Ampefy om de regio en de watervallen van de rivier de Lily te bezoeken.
Je bezoekt ook de Geysire of Analavory. Dit is in een prachtig vulkanische omgeving, je bezoekt de Royal Place Rova en gaat vervolgens naar Ampefy om de regio en de watervallen van de rivier de Lily te bezoeken.
Onderweg kan je het culturele leven van de inwoners van Antananarivo observeren.
Ze leven het grootste deel van het leven op straat en verkopen mooie artikelen, misschien mooi om een aandenken uit te zoeken?

De duur van alle excursies is ca. 5 uur

Afstand: 125Km - ongeveer 2:30 uur
Overnachting:Hotel Restaurant La Ribaudière in Antananariv
Maaltijden: Ontbijt

safari-in-madagaskar_baobab-tour_01 safari-in-madagaskar_baobab-tour_02

Antananarivo
Je bezoekt het voormalige Koninklijk Paleis Rova van Madagaskar. Dit is een van de beroemde historische culturen van
Madagaskar tijdens de koloniale periode, uitgevoerd door de vorsten van het koninkrijk Imerina in de 17e en 18e jaar en de vorsten van het koninkrijk Madagaskar in de 19e.
Het ligt op een hoogte van 1462 m op de hoogste verdieping van de hoofdstad, de Analamanga, en is dus bijna 200 m boven de wijken van de benedenstad.

Ampefy
De stad is gelegen in het district Soavinandriana in de regio Itasy. Afgezien van een plek die volledig geïsoleerd is van de drukte van de grote steden, biedt het dorp Ampefy u een uniek en contrastrijk landschap.
Gelegen ten westen van Antananarivo, leidt de weg naar deze regio naar de vulkanische hooglanden, die zeer aanwezig zijn in de regio. De regio met zijn charmante vulkanische landschap lijkt op het landschap in het zuidoosten van het eiland.
Tijdens uw bezoek ontdekt u het leven en de cultuur van de dag van de mensen. De boeren die van de landbouw leven, zijn erg ijverig. Ze hebben groenten, maïs en rijst geplant in deze vruchtbare bodem.
Wat de Madagascannen in het dagelijks leven ook graag eten, het groeit hier op het land.

safari-in-madagaskar_lily-watervallen

Watervallen van Lily
Een van de belangrijkste aracons in de Ampefy-regio is een bezoek aan de Lily-waterval.
Gelegen in Antafofo, kan je langs de weg naar deze beroemde watervallen de schoonheid van het vulkanische gebied bewonderen

Na het ontbijt gaan we vroeg in de ochtend naar Antsirabe.
Onderweg ontdekken we bijzondere uitzichten met prachtige groene natuur in de regio Vakinankaratra.
Daarnaast kunnen we het leven van de lokale bevolking observeren. Het grootste deel van de bevolking in Madagaskar zijn landbouwers en bouwen rijst en andere maaltijden.
Wij zullen stoppen bij een restaurant voor de lunch.

Afstand: 170Km - ongeveer 3:30 uur (incl. foto stops)
Overnachting: Plumeria Hotel, 3 sterren Hotel
Maaltijden: Ontbijt

safari-in-madagaskar_plumeria-hotel_02 safari-in-madagaskar_plumeria-hotel_03

Na het ontbijt vervolgt onze reis naar Miandrivazo.
Een van de bekendste plaatsen voor meerdere koeien.
Vandaag zullen we andere ervaringen hebben omdat we een buitengewoon mooi landschap kunnen ontdekken met veel bergen.
We zullen tijdens onze reis een pauze nemen, zodat je mooie foto's kunt maken voor alle panorama uitzichten.

Afstand: 230Km - ongeveer 5:00 uur (incl. foto stops)
Overnachting: Princesse Tsiribihina, 3 sterren Hotel
Maaltijden: Ontbijt

safai-in-madagaskar_princesse-tsiribihina_01 safai-in-madagaskar_princesse-tsiribihina_02 safai-in-madagaskar_princesse-tsiribihina_03

Miandrivazo landschap
Ontdekking van hoogtepunten van centraal Madagaskar met droge gebieden aan de westkust.
Het westen is een droog gebied, maar met vaak overvloedige regenval van december tot maart.
Onderweg zijn er prachtige natuurlijke en berglandschappen te ontdekken.

safari-in-madagaskar_baobab-tour_04 safari-in-madagaskar_baobab-tour_03

Na het ontbijt rijden we naar Masiakapy waar we overstappen op een motorboot.
Vanaf hier begint de cruise op de majestueuze Tsiribihina-rivier.
je kunt de prachtige landschappen ontdekken, vele soorten dieren zoals reigers, wilde eenden, papegaaien en sommige roofvogels.
Voor de middag steken we het massief van Bemaraha over. Het beslaat een fantastisch landschap, gemengd bos met zijn lemuren en de prachtige geluiden van de vogels.
's Middags nemen we een douche onder de beste waterval van Madagascar "Nosinapela" en zijn natuurlijk zwembad.
Na deze prachtige waterval rijden we weer langs de rivier naar de plaats waar we onze tenten zullen opzetten.
Hier zetten we ons kamp op een zandbank op, maken 's avonds een vuurtje en koken je avondeten.
Geniet van je maaltijd, luister naar de geluiden van de rivier en kijk naar de zonsondergang

Overnachting: Tentenkamp
Maaltijden: Ontbijt

tsiribihina-river_03 tsiribihina-river_04 tsiribihina-river_05

Na het ontbijt gaan we per motorboot verder op de langste rivier van Madagaskar.
Maar voordat we het kamp verlaten en verder op ontdekkingstocht op de rievier gaan, maken we een kort bezoek aan het dorp Begidro, waar we de mogelijkheid hebben om contact te maken met de lokale bevolking ofwel de Malagassische dorpelingen.
Ook vandaag hebben we een overnachting in een tentenkamp

Overnachting: Tentenkamp
Maaltijden: Ontbijt

tsiribihina-river_01 tsiribihina-river_02

Dit is het laatste gedeelte van de motorboottocht die ons meeneemt naar prachtige landschappen met rijstvelden langs de rivieroevers en baobabbomen.
Dit zijn precies die bijzondere momenten waarop je hebt gewacht!
Onderweg zullen we geweldige safari-uitzichten ontdekken met de rode stoffige wegen.
We nemen een boot om de weg over te steken en in Bekopaka aan te komen.
Tegen de middag bereiken we het einde van de motorboottocht.
We rijden met een 4x4 LandCruiser naar Bekopaka waar we rond 18.00 uur aankomen en inchecken in het hotel.

Overnachting: Soleil des Tsingy , 4-sterren hotel
Maaltijden: Ontbijt

Safari-in-madagaskar_soleil-des-tsingy_01 Safari-in-madagaskar_soleil-des-tsingy_08

safari-in-madagaskar_baobab-tour_05 safari-in-madagaskar_baobab-tour_06

Belo Sur Tsiribihina
De Tsiribihina is een rivier die vanaf het centrale plateau van Madagaskar naar de westkust stroomt.
Een riviertocht op de Tsiribihina en een bezoek aan de zogenaamde Tsingy van Bemaraha zijn echte aanraders.

Er wacht ons een uitzonderlijke dag.
Vroeg in de ochtend na het ontbijt wandelen we naar de Tsingy Bemaraha.
We rijden naar de parkeerplaats van Big Tsingy (17 km: 1 uur rijden)
We wandelen 4 tot 5 uur in de oneindige Grand Tsingy (circuit van Andadoany) met 30 meter hoge scheuren, prachtige bossen, canyons met lemuren en vogels.
Dit is een interessante berg met een mineraal landschap dat eigenlijk lijkt op een bijna ondoordringbaar labyrint van scherpe en dreigend torenhoge kalksteennaalden.
Zorg wel voor goede wandelschoenen. Om jezelf te beschermen tegen de invloeden van de zon kan je het beste een Cap of hoed en water meenemen.
Deze wandelingen duurt ongeveer 6 uur.
Je kunt een tussendoortje meenemen en tijdens de pauze opeten.
Om 14.00 uur hebben we een aankomst op een camping en lunchen we in het Malagassische restaurant.
In de middag keren we terug naar het hotel

Overnachting: Soleil des Tsingy , 4-sterren hotel
Maaltijden: Ontbijt

Safari-in-madagaskar_soleil-des-tsingy_07 Safari-in-madagaskar_soleil-des-tsingy_09

Safari-in-Madagaskar_Tree Tsingy Bemaraha safari-in-madagaskar-exotic-tour_03 safari-in-madagaskar-exotic-tour_04

Tsingy de Bemaraha
Ongeveer 200 miljoen jaar geleden begon dit unieke landschap zich te vormen. De kalkstenen zeebodem werd omhoog geduwd, creëerde een plateau dat werd uitgehold door de zware regenval en in de loop der jaren zijn huidige vorm aannam van hoge kalkstenen pilaren.
Het integrale reservaat bestaat voornamelijk uit canyons, kloven, ongerepte bossen, meren en mangrovemoerassen, die allemaal een verbazingwekkende verscheidenheid aan fauna en flora laten zien. Het aantal endemische soorten is ongeveer 85%, 47% zijn zelfs lokaal endemische dieren!
De westelijke hellingen van het massief stijgen zachter en zijn voornamelijk bedekt met droge loofbossen, die optimaal zijn aangepast aan de extreme klimatologische omstandigheden.
Ook in het noorden beschrijven de kalksteenprofielen vrij glooiende heuvels, terwijl in het zuiden uitgestrekte elevae formaons beperken de toegang extreem.
Te midden van deze moeilijk toegankelijke vegetatie ligt de prachtige Manambolo-kloof, waar je watervallen, lemuren en prachtige, ongerepte bossen kunt bewonderen.
Het landschap hier boven de plateaus lijkt op een met gras begroeide savanne. Binnen de diepe kloven is de vegetatie echter erg vochtig met kleine tropische bossen en veel liaanplanten

De reis is nu bijna voorbij, maar we gaan zeker nog de Baobab Avenue - de beroemdste plaats in Madagaskar- bewonderen.
Na het ontbijt rijden we naar Morondava.
De Alle Baobab ligt direct aan de weg naar Morondava. Daar pauzeren we om de grootste boom van het eiland met de zonsopkomst te aanschouwen.
Dit is een van de beste uitzichten waar je van kunt genieten tijdens deze safaritocht.
's avonds we komen aan in Morondava en mag je heerlijk ontspannen in het hotel.

Overnachting: Chez Maggie Hotel Morondava, 3 sterren hotel
Maaltijden: Ontbijt

safari-in-madagaskar_chez-maggie hotel_04 safari-in-madagaskar_chez-maggie hotel_03

safari-in-madagaskar_baobab-tour_08 safari-in-madagaskar_baobab-tour_09

Alle Baobab
De stad Morondava wordt gekenmerkt door zijn beroemde Baobab Avenue.
De Baobab Avenue is een echte boulevard van baobabs en werd pas in juli 2007 beschermd als "natuurmonument".

Na het ontbijt heb je de gelegenheid om het centrum van Morondava te bezoeken.
Hierna wordt je begeleid naar de luchthaven van Morondava voor de vlucht naar Antananarivo om 13:50 uur.

Overnachting: Hotel Restaurant La Ribaudière in Antananariv
Maaltijden: Ontbijt

Na het ontbijt rijden we naar Andasibe National Park.
Het is tijd om eindelijk de Flora & Fauna van het eiland te ontmoeten.
Het park van Andasibe is ook de thuisbasis van 11 soorten lemuren, de grootste is de Indri-Indri.
Het park is ook de thuisbasis van verschillende vogels, reptielen, insecten en diadeem Sifaka soorten.

De duur een van alle excursies zal ongeveer 5 uur bedragen.

Afstand: 140Km - ongeveer 3 uur
Overnachting: Mantadia Lodge Andasibe, 3 sterren Hotel.
Maaltijden: Ontbijt & Diner

Safari-in-Madagaskar_Andasibe

Andasibe
Het Andasibe Mantadia National Park werd opgericht in 1989 en beslaat twee gebieden met zijn 154 km2.
Beide delen behoorden tot hetzelfde natte bos en werden door menselijke activiteiten in twee delen gesplitst.
In dit park kun je verschillende flora en fauna ontdekken, vooral wat Madagaskar zo uniek maakt.
In het Andasibe Mantadia National Park groeien orchideeën, (schroef)palmen, het zware edele palissanderhout en de "schilboom" Vakoana evenals allerlei endemische kleurrijke bloemen.
Driekwart van de 1200 plantensoorten komen alleen hier in Andasibe Mantadia National Park voor.
De meeste bomen bloeien het hele jaar door.
Bovendien zijn de kleine rivieren de thuisbasis van enkele endemische vissen en honderden insecten, waaronder enkele uitzonderlijk grote en kleurrijke vlinders.
De Indri-Indri is de ster van het nationale park.
Verder zijn er zowel dagactieve (Diadem-Sifaka, Black and White Vari en de Grijze Bamboe-maki) als nachtactieve maki (de kleine muismaki en de Aye Aye (vingerdier) evenals de Fossa, de Bruine Maki en de Oosterse wolmaki.
je zal ook een verscheidenheid aan vogels, reptielen en amfibieën tegenkomen.

De onvergetelijke reis is helaas voorbij.
Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven van Antananarivo waar je kan inchecken voor de reis teruig naar huis..............

Maaltijden: Ontbijt

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

La Ribaudière Antananariv @Antananarivo – Madagaskar   Princesse Tsiribihina @Miandrivazo – Madagaskar   Soleil des Tsingy @Bekopaka – Madagaskar   

Standard accomodaties ***

Plumeria Hotel @Antisarabe – Madagaskar  Chez Maggie Hotel @Morondava – Madagaskar  Mantadia Lodge @Andasibe – Madagaskar  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon. Jaar: 2023
De prijzen gelden
het gehele jaar
Luxe & Standaard accommodaties
2 pers.€ 3.200,00
3 pers.€ 3.170,00
4 pers.€ 3.065,00
5 pers.€ 2.905,00
6 pers.€ 2.835,00
2 volwassenen + 1 kind (t/m11 = gratis)€ 2.375,00
2 volwassenen + 2 kinderen (t/m11 = gratis)€ 2.210,00
Meer personen op aanvraag met nóg meer korting


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 20 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% van de reissom.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.