Tanzania: 9 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst & propellervlucht vanuit de Serengeti (PSC 007)

Wild nature of Tanzania

Tanzania: 9 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst & propellervlucht vanuit de Serengeti (PSC 007)

Safari in Africa biedt u deze privé, aangepaste Tanzania Safari reisroute compleet met privé-safarivoertuigen.
Onze deskundige chauffeur-gids zal je vergezellen tijdens de safari.
Wij begrijpen dat het element dat zich onderscheidt van een goede tot een uitstekende safari de bestuurder/gids is.
Dit is de reden waarom onze gidsen (alle Tanzanianen) goed zijn opgeleid, elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van safari’s en het leiden van bergtochten. Ze hebben veel kennis van de flora en fauna, cultuur, EHBO-procedures en algemeen begrip van Tanzania en hebben een passie voor de bevolking van Tanzania.

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Na aankomst op de luchthaven zorgen wij er voor dat je wordt opgehaald en aansluitend naar het Hotel gebracht wordt voor de overnachting waar je verblijft op basis van half pension.

Overnachting: Kibo Palace Hotel of Naura Springs Hotel of het Tuvela Camp (afhankelijk van de accommodatie keuze)
Maaltijden: Diner & ontbijt

We halen je na het ontbijt op bij het hotel en rijden naar het Tarangire National Park.
In dit mooie en grote park gaan we de hele dag lekker genieten van wildebeesten, zebra’s en olifanten. Maar ook heel veel andere dieren kunnen hier worden gespot, zoals; buffel, waterbok, giraffe, impala, eland, gazelle, vervet aap, mongoose, olive baviaan, luipaard, cheeta en wilde hond. Ook kan je hier de wereldbekende grote Baobab bomen zien.

Tarangire National Park met een oppervlakte van 2.850 vierkante kilometer is een epische bestemming die bekend staat om baobab bos, de rivier Tarangire, landschappen en een grote populatie olifanten in het noordelijke Safari gebied.
Tarangire is ook bekend om meer dan 450 vogelsoorten, roofdieren als leeuw, cheetah, luipaard, jakhals etc.

Tarangire River is een ander kenmerk van het park dat het bestaan ​​van dieren in het park ondersteunt, vooral in het droge seizoen.
Andere soorten die in Tarangire worden gezien zijn mindere kudu, oryx, Afrikaanse wilde hond, hyrax, impala, giraffen, gnoes, bavianen en boomklimmende python.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Arusha naar Tarangire National Park: ongeveer 140 Km - 3,5 uur

safari-in-tanzania-tarangire-national-park_02 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_04 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_03 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_01

Vandaag ga je de hele dag lekker vertoeven en heb je de gehele dag Game Drives in het geweldig mooie Tarangire National Park.

Mocht je dat willen dan kan je aan de chauffeur aangeven op tijd te stoppen zodat je nog lekker kan relaxen in en rondom de Lodge.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt

Tarangire Baobab safari-in-tanzania-tarangire-national-park_08 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_01 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_09

Masai Man with Lion Mane, Ngorongoro, Tanzania safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01 Rhino, Ngorongoro, Tanzania

Na het ontbijt hebben we nog enkele mooie Game Drives in het Tarangire National Park waarna we verder rijden naar Ngorongoro Conservation Area met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.

In de late middag komen we aan bij de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Tarangire National Park naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 140 Km - 3,5 uur

 

In de late middag bereiken we de Ngorongoro  krater en dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.
Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot. Laat in de middag bereiken we onze Lodge in het Ndutu gebied voor het Diner en de nacht.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Ngorongoro Conservation Area naar Ndutu: ongeveer 100 Km - 3 uur

safari-in-tanzania-ndutu area_14 safari-in-tanzania-ndutu area_01

Leopard sleping

safari-in-tanzania-ndutu area_01

Hele dag game-view in Ndutu en uiteraard gaan we op zoek naar de Great Migration mits dit in de periode is dat jij de Safari hebt geboekt (?. Soorten die normaal worden gezien in Ndutu en de Serengeti zijn onder andere gnoes, cheeta's, zebra's, leeuwen, giraffen, impala's, topi en luipaarden. Ndutu is ook de thuisbasis van meer dan 540 soorten vogels. De migratie van de gnoes bevindt zich meestal van januari tot maart in de zuidelijke Serengeti

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

safari-in-kenia-kraanvogel safari-in-tanzania-safari-lodge-ndutu_07

Ochtend game viewing in Ndutu ga dan verder naar het Serengeti National park (game viewing onderweg). We verblijven in de Southern Serengeti, in mei en juni is er de mogelijkheid voor een overstap naar de Western Serengeti.

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt
Afstand: Ndutu naar Serengeti National Park: ongeveer 40 Km - 1 uur

safari-in-tanzania_Leopard in tree, Serengeti NP, Tanzania 2 safari-in-afrika-Oeganda-mara-river-crossing-serengeti-national-park cheetah-met-jongen-serengeti-nationaal-park safari-in-tanzania-serengeti_05

Na het ontbijt geniet je van Game Viewing onderweg naar het hart van de Serengeti. De uitgestrekte en sensationele Serengeti, die 14.763 vierkante kilometer aan eindeloos glooiende savanne vlaktes beslaat, is het eerste gevestigde, grootste en bekendste park van Tanzania, waarin tienduizenden hoefdieren rondzwerven in een constante en niet aflatende zoektocht naar de verse graslanden. De miljoenen wildebeesten zijn voornamelijk herbivoren en ook de belangrijkste prooi van een enorme prooi van grote carnivoren, voornamelijk leeuw en hyena. Terwijl de jaarlijkse migratie de bekendste attractie van de Serengeti is, staat het park ook bekend om de leeuw, waarvan er vele zijn uitgerust met zendkragen voor radiozenders, zodat hun bewegingen kunnen worden gevolgd, en bovendien vanwege de rijkdom aan cheeta’s, zebra’s, giraffen , Thomson’s en Grant’s gazelle, eland, impala, klipspringer, nijlpaard en het wrattenzwijn.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt

safari-in-tanzania-serengeti_18

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-leeuw_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-olifanten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_tanzania-landschap_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kibo Palace Hotel @Arusha   Sopa Lodge @Tarangire – Tanzania   Safari Lodge @Ndutu – Tanzania   Sopa Lodge @Serengeti – Tanzania   

Standard accomodaties ***

Naura Springs Hotel @ Arusha Tanzania  Safari Lodge @Tarangire – Tanzania  Wildlife Lodge @Ngorongoro – Tanzania  Kati kati Tented Camp @Serengeti – Tanzania  

Basic accomodaties *

Tuvela Camp @ Arusha Tanzania  Wild Palm Campsite @Tarangire- Tanzania  Wilderness Camp @Ngorongoro – Ndutu- Tanzania  Seronera Campsite @Serengeti- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari word je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig.
Als je voor “puur natuur” wil gaan is dit wellicht een hele mooie optie?Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:
Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 3.190,00€ 3.490,00€ 4.215,00
3 pers.€ 2.850,00€ 3.170,00€ 3.890,00
4 pers.€ 2.685,00€ 3.015,00€ 3.725,00
5 pers.€ 2.585,00€ 2.920,00€ 3.630,00
6 pers.€ 2.425,00€ 2.855,00€ 3.565,00
1 pers. aparte kamer extra€ 150,00€ 770,00€ 695,00


Jaar
2022
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 3.395,00€ 3.865,00€ 4.780,00
3 pers.€ 3.055,00€ 3.545,00€ 4.455,00
4 pers.€ 2.890,00€ 3.390,00€ 4.290,00
5 pers.€ 2.785,00€ 3.295,00€ 4.195,00
6 pers.€ 2.720,00€ 3.230,00€ 4.130,00
1 pers. aparte kamer extra€ 150,00€ 690,00€ 680,00


Kortingen en opties 
Luchtballon Safariinformeer
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 16 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Tanzania


Om jouw reis naar Tanzania en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Tanzania: 7 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 006)

cheetahs-in-de-afrikaanse-savanne-tegen-de-achtergrond-van-een-prachtige-zonsondergang-nationaal-park-serengeti-tanzania

Tanzania: 7 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 006)

Safari in Africa biedt u deze privé, aangepaste Tanzania Safari reisroute compleet met privé-safarivoertuigen.
Onze deskundige chauffeur-gids zal je vergezellen tijdens de safari.
Wij begrijpen dat het element dat zich onderscheidt van een goede tot een uitstekende safari de bestuurder/gids is.
Dit is de reden waarom onze gidsen (alle Tanzanianen) goed zijn opgeleid, elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van safari’s en het leiden van bergtochten. Ze hebben veel kennis van de flora en fauna, cultuur, EHBO-procedures en algemeen begrip van Tanzania en hebben een passie voor de bevolking van Tanzania.

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Na aankomst op de luchthaven zorgen wij er voor dat je wordt opgehaald en aansluitend naar het Hotel gebracht wordt voor de overnachting waar je verblijft op basis van half pension.

Overnachting: Kibo Palace Hotel of Naura Springs Hotel of het Tuvela Camp (afhankelijk van de accommodatie keuze)
Maaltijden: Diner & ontbijt

safari-in-tanzania_kibo-palace-hotel_06 safari-in-tanzania_kibo-palace-hotel_02

safari in africa naura springs hotel safari in africa naura springs hotel

safari-in-tanzania-tuvela-camp_arusha_tanzania_03 safari-in-tanzania-tuvela-camp_arusha_tanzania_04

We halen je op vanuit het Hotel in Arusha en rijden we richting Lake Manyara National Park met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.

Lake Manyara National Park is een wereldbiosfeerreservaat van 330 vierkante kilometer. Lake Manyara National Park ligt genesteld onder de Great Rift Valley-muur in het noordelijke gedeelte.

Lake Manyara staat bekend om de boomklimmende leeuw met andere wilde soorten zoals nijlpaarden, wrattenzwijnen, olifanten, giraffen, buffels, zebra's, wildebeesten, blauwe apen, bavianen en meer dan 350 vogelsoorten.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Arusha naar Lake Manyara National Park: ongeveer 125 Km - 2,5 uur

safari-in-tanzania-lake-manyara_06 safari-in-tanzania-lake-manyara_05

safari-in-afrika-Oeganda-mara-river-crossing-serengeti-national-park safari in tanzania northern serengeti safari-in-tanzania_Leopard, Serengeti NP, Tanzania B&W safari-in-tanzania-serengeti_05

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park door het beschermde natuurgebied Ngorongoro, met optioneel bezoek aan Olduvai Gorge.

Onderweg kan je genieten van diverse Game Drives terwijl je verder gaat naar Serengeti.

Serengeti National Park is een uitgestrekte eindeloze vlakte in het noorden van Tanzania met een oppervlakte van 14.763 vierkante kilometer.
Het op een na grootste nationale park van het land zijn, is de bekendste bestemming ter wereld met een overvloed aan diersoorten.
Het westen strekt zich uit tot het Victoriameer en het noorden tot Masai Mara in Kenia is een grootste ecosysteem dat een grote concentratie van dieren in het wild ondersteunt, waaronder de jaarlijkse migratie van wildebeesten.

De beste tijd om Serengeti te bezoeken, vooral om wildebeesten te zien, is van december tot september en om roofdieren te zien is van juni tot oktober.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Lake Manyara National Park naar Serengeti National Park: ongeveer 225 Km - 4,5 uur

 

Vandaag gaan we de hele dag lekker op Game Drive in het uitgestrekte Serengeti gebied op zoek naar prachtige natuur, dieren, vogels en rust.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt

safari-in-tanzania-serengeti_18

Vandaag gaan we eerst nog heerlijk genieten van de Serengeti.

In de namiddag gaan we verder en rijden we richting Ngorongoro Conservation Area.

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

Afstand: Serengeti National Park naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 80 Km - 1,5 uur

Serval (Leptailurus serval), Ndutu, Ngorongoro Conservation Area, Serengeti, Tanzania.

Rhino, Ngorongoro, Tanzania safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01

Tarangire Baobab safari-in-tanzania-tarangire-national-park_04 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_01 safari-in-tanzania-tarangire-national-park_03

Na een vroeg ontbijt dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.
Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot.

In de late middag rijden we vervolgens naar het Tarangire National Park voor het diner en de overnachting

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

Afstand: Ngorongoro Conservation Area naar Tarangire National Park: ongeveer 175 Km - 4,5 uur

 

Op deze laatste dag van deze geweldige Safari belevenis gaan we nog even lekker op Game Drive in het prachtige Tarangire National Park

In de late middag rijden we vervolgens weer terug naar Arusha alwaar de Safari eindigt.

Maaltijden: Lunch
Afstand: Tarangire National Park naar Arusha: ongeveer 150 Km - 3,5 uur

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-leeuw_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-olifanten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_tanzania-landschap_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kibo Palace Hotel @Arusha   Marera Valley Lodge @Karatu – Tanzania   Sopa Lodge @Serengeti – Tanzania   Sopa Lodge @Ngorongoro – Tanzania   Sopa Lodge @Tarangire – Tanzania   

Standard accomodaties ***

Naura Springs Hotel @ Arusha Tanzania  Bougainvillea Safari Lodge @Ngorongoro Region – Tanzania  Kati kati Tented Camp @Serengeti – Tanzania  Wildlife Lodge @Ngorongoro – Tanzania  Safari Lodge @Tarangire – Tanzania  

Basic accomodaties *

Tuvela Camp @ Arusha Tanzania  Jambo Campsite @Lake Manyara National Park – Tanzania  Seronera Campsite @Serengeti- Tanzania  Simba Campsite @Ngorongoro- Tanzania  Wild Palm Campsite @Tarangire- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari word je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig.
Als je voor “puur natuur” wil gaan is dit wellicht een hele mooie optie?Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.945,00€ 2.390,00€ 3.030,00
3 pers.€ 1.690,00€ 2.140,00€ 2.770,00
4 pers.€ 1.560,00€ 2.010,00€ 2.640,00
5 pers.€ 1.485,00€ 1.935,00€ 2.560,00
6 pers.€ 1.430,00€ 1.885,00€ 2.510,00
1 pers. aparte kamer extra€ 80,00€ 340,00€ 375,00


Jaar
2022
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 2.145,00€ 3.260,00€ 3.495,00
3 pers.€ 1.890,00€ 2.450,00€ 3.240,00
4 pers.€ 1.760,00€ 2.620,00€ 3.110,00
5 pers.€ 1.685,00€ 2.490,00€ 3.030,00
6 pers.€ 1.630,00€ 2.405,00€ 2.980,00
1 pers. aparte kamer extra€ 90,00€ 410,00€ 365,00


Kortingen en opties 
Luchtballon Safariinformeer
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 16 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Tanzania


Om jouw reis naar Tanzania en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Tanzania: 6 dagen Twende Tanzania Safari (MS5)

safari-in-tanzania-lake-manyara_01

Tanzania: 6 dagen Economy Twende Tanzania Safari (MS5)

De naam Tanzania roept beelden op van wildebeesten die door de uitgestrekte savanne stormen, regenwouden vol apen en vogels en grote vlaktes vol legioenen wild.
Al deze natuurlijke wonderen en meer worden aangeboden in deze uitzonderlijk diverse Afrikaanse natie.
Bezoekers bezoeken Tanzania meestal om deel te nemen aan ten minste een van de vier bekende toeristische ervaringen van Tanzania: een ontspannen vakantie aan zee op het pittoreske eilandparadijs Zanzibar, een onderwatertour langs enkele van ’s werelds meest bekende duikplekken rond de prachtige Spice-eilanden, een safari-avontuur in enkele van de meest indrukwekkende wildreservaten van Afrika, of een wandelexcursie rond het Kilimanjaro National Park.
Welke van deze ongelooflijke vakanties u ook kiest, u wordt ongetwijfeld verwelkomd door een aantal fantastisch vriendelijke en vredige inwoners die, ondanks dat ze zijn onderverdeeld in 120 verschillende etnische groepen en culturen, in harmonie met elkaar leven en een aantal van de heerlijkste exotische lokale gerechten bieden die u zou kunnen bedenken.
Met al deze diversiteit in de aanbieding, zal het moeilijkste deel van uw Tanzaniaanse vakantie-ervaring waarschijnlijk zijn het beslissen waar u heen gaat!

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Arusha wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel brengt. Na aankomst kan je jezelf opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt
Overnachting: Outpost Lodge

safari-in-tanzania-outpost-lodge_01 safari-in-tanzania-outpost-lodge_05

Ontbijt in het hotel en uitchecken.
Safari-briefing en kennismaking met de chauffeur-gids door de reisleider.
Vertrek in een 4x4 landcruiser naar Lake Manyara National Park Region.

Aankomst en inchecken bij de lodge.
Lunch.
De middag is vrij te besteden bij de Lodge

15.00 uur: vertrek voor een game drive in Lake Manyara National Park.

Lake Manyara, dat zich uitstrekt over 50 km langs de basis van de roestige gouden 600 meter hoge helling van de Rift Valley, is een schilderachtig juweel, met een decor dat door Ernest Hemingway wordt geprezen als "de mooiste die ik in Afrika had gezien".
Het compacte game-kijkcircuit door Manyara biedt een virtuele microkosmos van de Tanzaniaanse safari-ervaring.

In het binnenland van de uiterwaarden is een smalle strook acaciabos het favoriete trefpunt van Manyara's legendarische, in bomen klimmende leeuwen en indrukwekkend slagtandige olifanten. Squadrons van gestreepte mangoest darten tussen de acacia's, terwijl de kleine Kirk's dik-dik in hun schaduw foerageert.
Paren klipspringer worden vaak afgetekend op de rotsen boven een veld van brandende hete bronnen die stomen en borrelen naast de oever in het uiterste zuiden van het park

Keer terug naar de lodge voor zonsondergang, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Marera Valley Lodge

safari-in-tanzania-lake-manyara_01 safari-in-tanzania-lake-manyara_06 safari-in-tanzania-lake-manyara_05 safari-in-tanzania-lake-manyara_04 safari-in-tanzania-lake-manyara_03 safari-in-tanzania-lake-manyara_02

Vroeg ontbijt in de lodge en uitchecken.
Ga verder naar Serengeti National Park via Karatu en Ngorongoro Conservation Area.
Geniet van de prachtige sightseeing onderweg.

Aankomst en inchecken bij de lodge, gevolgd door een warme lunch.

Vertrek om 15.30 uur voor een gamedrive in het park tot zonsondergang.
Keer terug naar de lodge voor zonsondergang het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: ThornTree Camp by Bougainvillea

safari-in-tanzania-northern-serengeti_01 safari-in-tanzania-northern-serengeti_02

Een lekkere dag van diverse uitgebreide Game drive's in het Serengeti National Park.

De Grote Migratie van dieren bestaat uit 1,4 miljoen gnoes, 250.000 zebra's en 450.000 gazellen die jaarlijks door verschillende regio's van de parken en beschermde natuurgebieden van Tanzania reizen, in een eindeloze zoektocht naar voedsel en water.
De wateren daar zijn verraderlijk en besmet met gigantische Nijlkrokodillen die wachten op hun prooi.
De dieren moeten instinctief de gevaarlijke rivier oversteken voor groenere weiden en het is een van de meest spectaculaire evenementen van de natuur!

Ontdek in het noorden ook kuddes olifanten, trots leeuwen, jakhalzen, gevlekte hyena's, giraffen en grote scholen nijlpaarden en krokodillen in de Mara-rivier.
Deze regio is zonder twijfel het best bewaarde geheim van de Serengeti!
Het is twee keer zo groot als het Masai Mara-wildreservaat in Kenia, maar heeft minder drukte. De vergezichten en landschappen zijn onovertroffen, wat zorgt voor geweldige back-drops tijdens het bekijken van games.
Het aantal ingezeten dieren is ook extreem hoog, met leeuwen tot dertig man sterk.
Migratie- en roofdieracties zijn hier non-stop, wat de reputatie van dit gebied als een van de beste wildbestemmingen in Afrika verzekert.

Maaltijden en overnachting in de lodge.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: ThornTree Camp by Bougainvillea

safari-in-tanzania-northern-serengeti_03 safari-in-tanzania-northern-serengeti_06 safari-in-tanzania-northern-serengeti_05 safari-in-tanzania-northern-serengeti_04

Vroeg ontbijt in de lodge en uitchecken.
Vertrek naar Ngorongoro Conservation Area met een gamedrive onderweg terwijl je Serengeti verlaat.

Kom aan en daal af voor een gamedrive in de kraterbedding.

Picnic lunch.
Later op de avond (voor 17.30 uur) verlaten we de crater en rijden het park uit richting Karatu.

Aankomst in de Lodge voor de check-in, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Bougainvillea Safari Lodge

safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_06 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_04 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_03 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02

Geniet van een ontspannen ontbijt in de lodge.
Regel alle extra's en check uit.
08.00 uur: Vertrek naar Arusha.
We komen op tijd aan voor een lunch in de Arusha coffee lodge.
Als de tijd het toelaat, kunt u een rondleiding krijgen door het shanga-kralenproject en hierna eventueel nog het Tanzanite-museum.
Je wordt later overgebracht naar het Kilimanjaro International Airport voor je terug vlucht.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-tanzania-arusha_12 safari-in-tanzania-arusha_11

safari-in-tanzania-arusha_02 safari-in-tanzania-arusha_03

safari-in-tanzania-arusha_06

safari-in-tanzania-arusha_10 safari-in-tanzania-arusha_09 safari-in-tanzania-arusha_08  safari-in-tanzania-arusha_07

safari-in-tanzania-arusha_05 safari-in-tanzania-arusha_04

De uitgestrekte stad Arusha ligt aan de voet van de berg Meru en staat bekend als de safarihoofdstad van Noord-Tanzania.
Het is een uitstekende uitvalsbasis om de opmerkelijk schilderachtige omgeving te verkennen, waaronder de majestueuze Mount Kilimanjaro en de nationale parken Manyara, Tarangire en Ngorongoro.
Arusha is een goede plek om een ​​dag of twee vrij te nemen van het safaricircuit, omdat het een gematigd klimaat en een weelderige omgeving heeft. Bezoekers kunnen zich verheugen op het verkennen van het natuurrijke Serengeti National Park; het prachtige Arusha National Park; en de uitdaging aangaan om de berg Meru te beklimmen, de op vier na hoogste berg van Afrika.

safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_01 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_06 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_05 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_04 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_03 safari-in-tanzania-arusha-coffee-lodge_02

Elewana Arusha Coffee Lodge, midden in een groene koffieplantage, is een heiligdom van aromatische rust en een welkom toevluchtsoord na een lange internationale vlucht, of het stof en de opwinding van een spannende bush-safari.

Verblijf in een van de 30 luxe houten chalets – 12 Plantation Suites en 18 Plantation Rooms – genesteld tussen de omliggende tuinen en de zee van koffiebomen.

Als u de weg afslaat, leidt een met bomen omzoomde oprit u naar het warme en uitnodigende hoofdgebied met zijn rustige, ingetogen uitstraling van luxe. Levendige tuinen, een spa en een zwembad wachten op u, en een restaurant, Bacchus en café-bistro, 3 ° zuid, bieden menu’s om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen, waarbij internationale culinaire bekwaamheid met succes wordt gecombineerd met lokaal geproduceerde ingrediënten.

Bezoekers zijn ook welkom om te genieten van handige cadeauwinkels in de Traders Walk Boutiques, die zich op het terrein bevinden.
Wandel door een verzameling van vijf boetieks met kunst en kunstnijverheid, sieraden, kleding, gastronomische koffie en gebak en traditionele Swahili-gerechten.

safari-in-tanzania-lake-manyara_01 safari-in-tanzania-lake-manyara_06 safari-in-tanzania-lake-manyara_05 safari-in-tanzania-lake-manyara_04 safari-in-tanzania-lake-manyara_03 safari-in-tanzania-lake-manyara_02

Gelegen in de centraal-noordelijke regio van Tanzania met het Lake Manyara in het oosten en de Manyara Escarpment in het westen, biedt het Lake Manyara National Park adembenemende uitzichten en een grote verscheidenheid aan habitats die een scala aan dieren in het wild ondersteunen.
Dit kleine park herbergt een verrassende biodiversiteit en heeft een prachtig landschap van acaciabossen, waterbossen, met baobab bezaaide kliffen, door algen gestreepte warmwaterbronnen, moerassen en het meer zelf.
Het park ondersteunt 400 vogelsoorten en de grootste concentratie bavianen ter wereld.
Andere soorten zijn giraffen, zebra’s, gnoes, impala’s, waterbokken, wrattenzwijnen, de Kaapse klauwloze otter en Egyptische mangoest.
Mis de kans niet om duizenden flamingo’s op het meer te zien, de beroemde boomklimmende leeuwen en grote families olifanten die door het bos slenteren.

safari-in-tanzania-northern-serengeti_01 safari-in-tanzania-northern-serengeti_05 safari-in-tanzania-northern-serengeti_04 safari-in-tanzania-northern-serengeti_03 safari-in-tanzania-northern-serengeti_02

De uitgestrekte, glooiende savanne van de Northern Serengeti staat bekend als het centrum van de grote migratie. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte savannes, afgewisseld met acaciabomen en rivierbossen.
Langs de oevers van de Mara-rivier zijn wilde dieren te zien en bezoekers kunnen het jaarlijkse spektakel van de half miljoen trekkende gnoes bekijken.
Veelvoorkomende dieren in het wild zijn onder meer: ​​een veelvoud aan vlaktes zoals buffels, zebra’s, gazellen, impala’s, giraffen en leeuwen en luipaarden. Bezoekers kunnen zich verheugen op vogels kijken, ballonvaren, wildsafari’s en begeleide bushwandelingen.

safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_04 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_03 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01

De regio Ngorongoro grenst aan Kenia in het noorden en staat bekend om zijn overvloed aan prachtige natuurlijke kenmerken. Het omvat het Ngorongoro Conservation Area, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat; de spectaculaire Ngorongoro-krater en de actieve Ol Doinyo Lengai-vulkaan. Bezoekers kunnen zich verheugen op een verscheidenheid aan activiteiten, zoals het bekijken van de epische migratie van de Serengeti-gnoes, een bezoek aan een lokaal Maasai-dorp, genieten van het opmerkelijk diverse landschap en een glimp opvangen van de prachtige vogels en dieren in het wild, waaronder meer dan 500 vogelsoorten, allemaal van de Big Vijf, evenals krokodil, nijlpaard, zebra, antilope, leeuw, luipaard en cheetah.
Mis deze kans niet om deel te nemen aan een wandelsafari, geniet van spannende mountainbikeavonturen en schilderachtige trektochten.

De route:

6 dagen Basic Twende Tanzania Safari_map-2021

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodatie(s) bij deze Safari zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Standard accomodaties ***

Outpost Lodge @Arusha – Tanzania  Marera Valley Lodge @Karatu – Tanzania  Thorn Tree Camp @Serengeti – Tanzania  Bougainvillea Safari Lodge @Ngorongoro Region – Tanzania  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon op basis van steeds 2 personen. (overige aantallen alleen op aanvraag)
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.Hotel:Standaard
Periode:2023
1 of 2 pers.€ 3.139,00
3 of 4 pers.€ 2.920,00
5 of 6 pers.€ 2.695,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 415,00


Kortingen
en opties
 
Kinderen
t/m 12 jaar
90% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Tanzania: 6 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 009)

Tarangire Sunset, Tanzania

Tanzania: 6 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 009)

Safari in Africa biedt u deze privé, aangepaste Tanzania Safari reisroute compleet met privé-safarivoertuigen.
Onze deskundige chauffeur-gids zal je vergezellen tijdens de safari.
Wij begrijpen dat het element dat zich onderscheidt van een goede tot een uitstekende safari de bestuurder/gids is.
Dit is de reden waarom onze gidsen (alle Tanzanianen) goed zijn opgeleid, elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van safari’s en het leiden van bergtochten. Ze hebben veel kennis van de flora en fauna, cultuur, EHBO-procedures en algemeen begrip van Tanzania en hebben een passie voor de bevolking van Tanzania.

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Na aankomst op de luchthaven zorgen wij er voor dat je wordt opgehaald en aansluitend naar het Hotel gebracht wordt voor de overnachting waar je verblijft op basis van half pension.

Overnachting: Naura Springs Hotel of het Tuvela Camp (afhankelijk van de accommodatie keuze)
Maaltijden: Diner & ontbijt

safari in africa naura springs hotel safari in africa naura springs hotel

safari-in-tanzania-tuvela-camp_arusha_tanzania_01 safari-in-tanzania-tuvela-camp_arusha_tanzania_04

safari-in-tanzania-lake-manyara_01 safari-in-tanzania-lake-manyara_09

We halen je op vanuit het Hotel in Arusha en rijden we richting Lake Manyara National Park met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.

Lake Manyara National Park is een wereldbiosfeerreservaat van 330 vierkante kilometer. Lake Manyara National Park ligt genesteld onder de Great Rift Valley-muur in het noordelijke gedeelte.

Lake Manyara staat bekend om de boomklimmende leeuw met andere wilde soorten zoals nijlpaarden, wrattenzwijnen, olifanten, giraffen, buffels, zebra's, wildebeesten, blauwe apen, bavianen en meer dan 350 vogelsoorten.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Arusha naar Lake Manyara National Park: ongeveer 125 Km - 2,5 uur

 

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park door het beschermde natuurgebied Ngorongoro, met optioneel bezoek aan Olduvai Gorge.

Onderweg kan je genieten van diverse Game Drives terwijl je verder gaat naar Serengeti.

Serengeti National Park is een uitgestrekte eindeloze vlakte in het noorden van Tanzania met een oppervlakte van 14.763 vierkante kilometer.
Het op een na grootste nationale park van het land zijn, is de bekendste bestemming ter wereld met een overvloed aan diersoorten.
Het westen strekt zich uit tot het Victoriameer en het noorden tot Masai Mara in Kenia is een grootste ecosysteem dat een grote concentratie van dieren in het wild ondersteunt, waaronder de jaarlijkse migratie van wildebeesten.

De beste tijd om Serengeti te bezoeken, vooral om wildebeesten te zien, is van december tot september en om roofdieren te zien is van juni tot oktober.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Lake Manyara National Park naar Serengeti National Park: ongeveer 225 Km - 4,5 uur

safari-in-tanzania_Leopard in tree, Serengeti NP, Tanzania safari in tanzania northern serengeti safari-in-tanzania-northern-serengeti_02 cheetah-met-jongen-serengeti-nationaal-park

Vandaag gaan we de hele dag lekker op Game Drive in het uitgestrekte Serengeti gebied op zoek naar prachtige natuur, dieren, vogels en rust.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt

safari-in-tanzania-serengeti_18

Vandaag gaan we eerst nog heerlijk genieten van de Serengeti.

In de namiddag gaan we verder en rijden we richting Ngorongoro Conservation Area.

Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

Afstand: Serengeti National Park naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 80 Km - 1,5 uur

Masai Man with Lion Mane, Ngorongoro, Tanzania safari-in-tanzania-ngorongoro-region_02 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_01 safari-in-tanzania-ngorongoro-region_05

Na een vroeg ontbijt dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.
Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot.

In de late middag rijden we vervolgens weer terug naar Arusha alwaar deze Safari eindigt.

Maaltijden: Lunch
Afstand: Ngorongoro Crater naar Arusha: ongeveer 150 Km - 2,5 uur

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-leeuw_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-olifanten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_tanzania-landschap_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Naura Springs Hotel @ Arusha Tanzania   Sopa Lodge @Ngorongoro – Tanzania   

Standard accomodaties ***

Marera Valley Lodge @Karatu – Tanzania  Kati kati Tented Camp @Serengeti – Tanzania  

Basic accomodaties *

Tuvela Camp @ Arusha Tanzania  Simba Campsite @Ngorongoro- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari word je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig.
Als je voor “puur natuur” wil gaan is dit wellicht een hele mooie optie?Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:
Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.705,00€ 2.055,00€ 2.520,00
3 pers.€ 1.470,00€ 1.830,00€ 2.295,00
4 pers.€ 1.355,00€ 1.720,00€ 2.180,00
5 pers.€ 1.285,00€ 1.655,00€ 2.115,00
6 pers.€ 1.240,00€ 1.610,00€ 2.070,00
1 pers. aparte kamer extra€ 35,00€ 270,00€ 280,00


Jaar
2022
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.910,00€ 2.385,00€ 3.015,00
3 pers.€ 1.675,00€ 2.160,00€ 2.785,00
4 pers.€ 1.560,00€ 2.050,00€ 2.675,00
5 pers.€ 1.490,00€ 1.985,00€ 2.605,00
6 pers.€ 1.445,00€ 1.940,00€ 2.605,00
1 pers. aparte kamer extra€ 50,00€ 300,00€ 255,00


Kortingen en opties 
Luchtballon Safariinformeer
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 16 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Tanzania


Om jouw reis naar Tanzania en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Tanzania: 5 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 008)

Elephant crossing, Serengeti National Park, Tanzania

Tanzania: 5 dagen Adventure Safari incl. Hotel bij aankomst (PSC 008)

Safari in Africa biedt u deze privé, aangepaste Tanzania Safari reisroute compleet met privé-safarivoertuigen.
Onze deskundige chauffeur-gids zal je vergezellen tijdens de safari.
Wij begrijpen dat het element dat zich onderscheidt van een goede tot een uitstekende safari de bestuurder/gids is.
Dit is de reden waarom onze gidsen (alle Tanzanianen) goed zijn opgeleid, elk met meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van safari’s en het leiden van bergtochten. Ze hebben veel kennis van de flora en fauna, cultuur, EHBO-procedures en algemeen begrip van Tanzania en hebben een passie voor de bevolking van Tanzania.

Bij deze Safari zijn de tranfers van en naar het Kilimanjaro International Airport of een Airport Hotel én een overnachting inclusief diner & ontbijt na aankomst inbegrepen in de prijs.

Het is mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in Arusha of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kilimanjaro International Airport
Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Na aankomst op de luchthaven zorgen wij er voor dat je wordt opgehaald en aansluitend naar het Hotel gebracht wordt voor de overnachting waar je verblijft op basis van half pension.

Overnachting: Naura Springs Hotel of het Tuvela Camp (afhankelijk van de accommodatie keuze)
Maaltijden: Diner & ontbijt

safari in africa naura springs hotel safari in africa naura springs hotel

We halen je op vanuit het Hotel in Arusha en rijden we richting Lake Manyara National Park met mooie Game Drives op onze route waar je veel verschillende dieren kunt spotten.

Lake Manyara National Park is een wereldbiosfeerreservaat van 330 vierkante kilometer. Lake Manyara National Park ligt genesteld onder de Great Rift Valley-muur in het noordelijke gedeelte.

Lake Manyara staat bekend om de boomklimmende leeuw met andere wilde soorten zoals nijlpaarden, wrattenzwijnen, olifanten, giraffen, buffels, zebra's, wildebeesten, blauwe apen, bavianen en meer dan 350 vogelsoorten.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Arusha naar Lake Manyara National Park: ongeveer 125 Km - 2,5 uur

safari-in-tanzania-lake-manyara_01

Elephant crossing, Serengeti National Park, Tanzania

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park door het beschermde natuurgebied Ngorongoro, met optioneel bezoek aan Olduvai Gorge.

Onderweg kan je genieten van diverse Game Drives terwijl je verder gaat naar Serengeti.

Serengeti National Park is een uitgestrekte eindeloze vlakte in het noorden van Tanzania met een oppervlakte van 14.763 vierkante kilometer.
Het op een na grootste nationale park van het land zijn, is de bekendste bestemming ter wereld met een overvloed aan diersoorten.
Het westen strekt zich uit tot het Victoriameer en het noorden tot Masai Mara in Kenia is een grootste ecosysteem dat een grote concentratie van dieren in het wild ondersteunt, waaronder de jaarlijkse migratie van wildebeesten.

De beste tijd om Serengeti te bezoeken, vooral om wildebeesten te zien, is van december tot september en om roofdieren te zien is van juni tot oktober.

Maaltijden: Lunch, Diner & ontbijt
Afstand: Lake Manyara National Park naar Serengeti National Park: ongeveer 225 Km - 4,5 uur

safari-in-tanzania-serengeti_03 safari-in-tanzania-serengeti_15

Vandaag gaan we eerst nog heerlijk genieten van de Serengeti.

In de namiddag gaan we verder en rijden we richting Ngorongoro Conservation Area.

Optie: Luchtballon safari met champagne ontbijt (vraag naar de mogelijkheden en kosten)
Maaltijden: Lunch, Diner & Ontbijt

Afstand: Serengeti National Park naar Ngorongoro Conservation Area: ongeveer 80 Km - 1,5 uur

safari-in-tanzania-serengeti_18

Na een vroeg ontbijt dalen we af en bekijken we het kratergebied wat een geweldige belevenis zal zijn. Ngorongoro Crater is ’s werelds grootste inactieve en intacte vulkaan met droge bodem. De vulkaan zelf is ruim 600 mtr diep en heeft een oppervlakte van 260 km2. Bang hoef je er niet te zijn, de laatste uitbarsting was ruim 2 miljoen jaar geleden.
Het klinkt misschien wat vreemd voor een krater, maar er is héél veel wild te spotten op de kratervloer zélf. Hier leven meer dan 25.000 grote dieren waaronder; zwarte neushoorn, buffel, nijlpaard, wildebeest, zebra’s, elanden en gazelles en andere rendieren. Maar ook de cheeta, wilde hond, hyena’s,  leeuwen en luipaard worden hier regelmatig gespot.

In de late middag rijden we vervolgens weer terug naar Arusha alwaar deze Safari eindigt.

Maaltijden: Lunch

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-leeuw_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_serengeti-olifanten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_tanzania-landschap_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_wilde-hond_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_cheetah_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_eten_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_giraf_02
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_kinderen_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_leeuw_03
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_mensen_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_nijlpaard_01
 • Tanzania Adventure Safari

  safari-in-afrika_olifant-met-jong

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kibo Palace Hotel @Arusha   Sopa Lodge @Ngorongoro – Tanzania   

Standard accomodaties ***

Wildlife Lodge @Ngorongoro – Tanzania  Thorn Tree Camp @Serengeti – Tanzania  Naura Springs Hotel @ Arusha Tanzania  

Basic accomodaties *

Tuvela Camp @ Arusha Tanzania  Simba Campsite @Ngorongoro- Tanzania  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Alle prijzen zijn op basis van een Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof.

De Safari met de bedragen onder de kolommen “Basic Camping” worden uitgevoerd met overnachtingen in uitsluitend “echte” tentenkampen met Dome Tentjes maar wel met een 4×4 Land Cruiser.
t.b.v. de Camping Safari word je voorzien van het tentmateriaal, matras/matje, hoofdkussen en alle benodigde kookapparatuur, groentes, vlees, ingrediënten, enz. Je dient wel zélf een slaapzak mee te nemen. Ook is er een kok aanwezig.
Als je voor “puur natuur” wil gaan is dit wellicht een hele mooie optie?Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.475,00€ 1.725,00€ 2.090,00
3 pers.€ 1.275,00€ 1.535,00€ 1.890,00
4 pers.€ 1.140,00€ 1.440,00€ 1.790,00
5 pers.€ 1.115,00€ 1.385,00€ 1.730,00
6 pers.€ 1.040,00€ 1.345,00€ 1.690,00
1 pers. aparte kamer extra€ 35,00€ 170,00€ 255,00


Jaar
2022
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
High & Peak:
Jan-Mar
Jul-Dec
Type accommodatie:Basic CampingStandardLuxury
2 pers.€ 1.675,00€ 1.995,00€ 2.305,00
3 pers.€ 1.480,00€ 1.805,00€ 2.110,00
4 pers.€ 1.345,00€ 1.710,00€ 2.015,00
5 pers.€ 1.320,00€ 1.655,00€ 1.955,00
6 pers.€ 1.280,00€ 1.620,00€ 1.920,00
1 pers. aparte kamer extra€ 45,00€ 200,00€ 200,00


Kortingen en opties 
Luchtballon Safariinformeer
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 16 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Tanzania


Om jouw reis naar Tanzania en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: