Kenia: 13 dagen Super Deluxe Kenia Bush & Beach + Zanzibar top Resort (M25)

safari-in-kenia-emerald-dreamof-zanzibar-01

Kenia: 13 dagen Super Luxe Kenia Bush & Beach + Zanzibar top Resort (M25)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert 's middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km - 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km - 8 uur

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_1

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt, alle ingrediënten voor een geweldige dag liggen op zijn plek.
Het is geweldig om de Afrikaanse zon op te zien komen, vergeet niet om hier enkele foto’s van te schieten terwijl we op zoek gaan naar de vroege grazers en prachtige roofdieren.
Na het ontbijt ga je weer heerlijk genieten van enkele mooie Game Drives en maken we een bezoek aan de Lugards watervallen op de locatie waar de Tsavo rivier en de Athi rivier bij elkaar komen.
Na de lunch geniet je nogmaals van enkele mooie game drives en gaan we op zoek naar de beroemde rode olifanten op de mooie uitgestrekte rode klei vlaktes. Later in de middag/avond ga je weer terug naar de lodge.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_3

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra's en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Kilaguni Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_kilaguni_serena_2

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km - 3 uur

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_1

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge gaan we weer opnieuw op gamedrive en komen we dichter bij de Kilimanjaro. Aan het einde van de middag keren we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_3

Na het ontbijt ga je op “Gamedrive”. Daarna dalen we via Nairobi af naar de Great Rift Valley en stoppen we op de route bij het “Great Rift Valley view point” waarna je op tijd aankomt in jouw volgende Lodge voor een heerlijke lunch.

Na de lunch gaan we naar een erg mooi maar klein park, namelijk Hells Gate. Dit park kan per fiets, te voet of deels met de auto bekeken worden. Wij raden je aan om met de auto door te rijden tot aan het einde waar je dan te voet kan afdalen in de spelonken van Hells gate voor een prachtige en erg aparte ervaring met een gids. Na dit spectaculaire bezoek keren we dan weer terug naar de lodge.

Overnachting: Sawela Lodge
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Afstand: Amboseli naar Naivasha: 350 Km – 5 uur

safari-kenia-luxe_sawela lodge_1

Na het ontbijt vertrek je via Lake Naivasha naar Lake Nakuru waar je rond de middag aan zal komen.
Je rijdt over de vlakte van de grote Rift fvallei en daalt af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.
Lake Nakuru National Park, beroemd om zijn overvloedige vogels biedt een grote kans om verschillende vogelsoorten te spotten afhankelijk van het waterpeil. Je zult getuige zijn van duizenden grotere en kleinere flamingo’s en pelikanen rond de oevers van het meer, naast overvloedige zoogdieren, de met uitsterven bedreigde rothchild giraffe, zwart-witte neushoorn, buffels, waterbok, elands , zebra’s en vele andere soorten. Geniet van een lunch in Sarova Lion Hill Lodge. Later op de dag gaan we naar de Lodge voor het dinner en de overnachting.

Overnachting: Sawela Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Naivasha naar Lake Nakuru: 100 Km – 1,5 uur

safari-kenia-luxe_sawela_lodge_2

Direct na het ontbijt verlaten we Lake Naivasha (waar je de afgelopen dagen je overnachting hebt gehad) en rijden we richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” in de avond. Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Lake Nakuru naar Masai Mara: 350 Km – 5,5 uur

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_1

Vandaag ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)
Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_4

Na het ontbijt vertrek je richting Nairobi waar we op tijd aankomen voor de lunch.
Aangekomen in Nairobi rijden we naar het beroemde “Carnivore” restaurant waar je kan genieten van tal van vleessoorten die met een spies op basis van “All-you-cat-eat” worden geserveerd. Je kan proberen hoe bijvoorbeeld krokodil, struisvogel of hert smaakt!

Tip: probeer ook de “medicine” drank die “The Doctor” rondbrengt, dit is een érg lekker drankje en moet je zeker geprobeerd hebben.

Na deze rijkelijk en heerlijke lunch brengen we je naar het Kenyetta Airport voor je vlucht naar Zanzibar.
Bij aankomt in Zanzibar brengen we je dan naar het Resort "Emerald Dream of Zanzibar" waar je op basis van “Half-Pension” nog even lekker een aantal dagen kan relaxen en kan nagenieten van je geweldige Droom Safari.

Overnachting: Emerald Dream of Zanzibar
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Masai Mara naar Nairobi: 300 Km – 5,5 uur

safari-in-kenia-emerald-dreamof-zanzibar-01

Geniet lekker na van de fantastische Safari ervaringen die je achter de rug hebt, lekker relaxed op een strand bed aan de prachtige blauwe Indische Oceaan of aan één van de vele mooie rustplekken langs het zwembad van dit heerlijke resort.

Optioneel: verlenging in het Resort mogelijk, kijk hier voor de mogelijkheden.

Overnachting: Emerald Dream of Zanzibar
Maaltijden: Ontbijt & Diner

Verlenging: Optioneel is er een mogelijkheid om dit prachtige 5 sterren Resort, wat behoort tot één van de beste op Zanzibar, voor één of een aantal dagen bij te boeken.
De kosten hiervoor zijn, op basis van Half Pension, € 185,00 per persoon per extra nacht

safari-in-kenia-emerald-dream-of-zanzibar-4

Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Zanzibar gebracht om op tijd aan te komen voor de door jezelf geboekte vlucht voor vertrek terug naar huis.

Verlenging: Optioneel is er een mogelijkheid om dit prachtige 5 sterren Resort, wat behoort tot één van de beste op Zanzibar, voor één of een aantal nachten bij te boeken.
De kosten hiervoor zijn, op basis van Half Pension € 180,00 per persoon per extra nacht

Terugvlucht naar Nairobi: Optioneel is er een mogelijkheid om een vlucht naar Nairobi te regelen zodat je een retourticket heen en terug vanaf Nairobi kunt boeken, wellicht is dat wat goedkoper dan om heen naar Nairobi en terug vanaf Zanzibar te vliegen.
Wij kunnen je hiervoor een ticket aanbieden voor € 250,00 per persoon

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodatie(s) bij deze Safari zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Sawela @Lake Naivasha – Kenia   Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia   Emerald Dream of Zanzibar   

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
Peak season
Jul – Oct
Type accommodatie:LuxuryLuxuryLuxury
1-2 pers.€ 3.395,00€ 4.140,00€ 4.500,00
3-4 pers.€ 2.955,00€ 3.690,00€ 4.055,00
5-6 pers.€ 2.810,00€ 3.540,00€ 3.905,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.755,00€ 1.755,00€ 1.755,00
1 pers. aparte kamer extra€ 355,00€ 350,00€ 355,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 11 dagen Tambo Safari Tour (evt. incl. binnenlandse vlucht) (M23)

safari-in-kenia-shimba-hills_9

Kenia: 11 dagen Tambo Safari Tour (evt. incl. binnenlandse vlucht) (M23)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert 's middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Overnachting: Ashnil Aruba Lodge
Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km - 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km - 8 uur

safari-kenia-luxe_ashnil_aruba_lodge_1

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra's en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Kilaguni Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km - 3uur

safari-kenia-luxe_kilaguni_serena_2

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km - 4uur

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_3

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge gaan we weer opnieuw op gamedrive en komen we dichter bij de Kilimanjaro. Aan het einde van de middag keren we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Amboseli Serena Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-luxe_amboseli_serena_lodge_1

Na het ontbijt vertrek je richting Nairobi waar we op tijd aankomen voor de lunch.
Na de Lunch ga je lekker Nairobi verkennen met een City-Tour en breng je een bezoek aan een groot shopping centre. Later in de middag wordt je naar een City Hotel gebracht waar je op basis van Bed & Breeakfast bent ingeschreven. Je kan deze avond vrij besteden en zelf ergens lekker gaan eten.
Als wij een tip mogen geven: Ga naar het beroemde “Carnivore” restaurant waar je kan genieten van tal van vleessoorten die met een spies op basis van “All-you-cat-eat” worden geserveerd. Je kan proberen hoe bijvoorbeeld krokodil, struisvogel of hert smaakt!

kenia-carnivore

Overnachting: Sarova Panafric Hotel
Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Afstand: Amboseli naar Nairobi: ongeveer 250 Km - 5uur

safari-in-kenia-sarova-panafric-hotel-nairobi-1

Vroege in de ochtend verlaat je na een stevig ontbijt het hotel om de route te vervolgen naar het Samburu National Park helemaal in het noorden van Kenia. Deze rit zal minimaal 6 uur in beslag nemen, dus houd je goed vast 😉
Op je route passer je steile hellingen zoals de beroemde Great Rift Valley en rijdt je langs vele koffie en thee plantages. Eigenlijk wordt het gewoon de hele dag weer lekker volop genieten van de vele game drives op de route waarna je na de middag aankomt in de lodge in het Samburu park. Na de Lunch en ontspannen middag ga je genieten van de geplande rit in het Samburu National Park, waar Joy Adamson, auteur van Born Free haar laatste jaren doorbracht en een luipaard in het wild heeft teruggeplaatst. Dit was het onderwerp van haar laatste boek: "Queen of Siba"

Overnachting: Samburu Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Samburu: ongeveer 350 Km - 6 uur

safari-kenia-standard_samburusopa_lodge_2

Vandaag verblijf je de hele dag in het Buffalo Springs & Samburu National Reserve.
Buffalo Springs is verbonden met Samburu in het zuiden door een brug over de Ewaso Ng'iro, die werd gebouwd in 1964. Het deelt veel van dezelfde dieren in het wild als Samburu, maar intrigerend is ook de thuisbasis van de gewone zebra die net over de brug op de noordkant van de rivier juist niet gevonden wordt.
Een krater in het park is ontstaan ​​door een verkeerd beoordeeld bombardement door een Italiaanse piloot in de Tweede Wereldoorlog. Het is sindsdien een helder waterbad geworden en is kennelijk veilig om in te zwemmen.
Vegetatie is beperkt tot een smalle strook douam tamarinde palmen en een aantal bosgronden grenzend aan de Ewaso Ng'iro-rivier. Hiervandaan is er alleen een heet en stoffig aangrenzend gebied met kreupelhout en acacia bos. Termietenheuvels en weversvogelnesten zijn gewone Samburu-bezienswaardigheden. Sommige zoogdieren zijn goed aangepast aan dit verlaten landschap en worden zelden gezien in minder harde klimaten als deze. De zeldzame Grevy's zebra, Beisa Oryx en netvormige giraffe behoren hiertoe. Krokodil en nijlpaard wonen in de rivier. De gerenuk of 'giraffe necked antilope' met lange nek, zoals ze ook wel bekend zijn, zijn vaak te zien op de achterpoten, op zoek naar voedsel uit gedroogde struiken. Luipaarden worden zelden gezien, maar het vogelleven neemt wel toe met grote koppels parelhoenders die 's middags uit de rivieroevers drinken. Tevens heeft het park daarnaast nog een erg grote verscheidenheid aan vele andere mooie en opvallende vogelsoorten. Ook is het park onder meer het heiligdom van chimpansee en het heeft ook vele neushoorns. Ook kan je er olifanten, wrattenzwijnen, gazelle, hyena's en andere dieren spotten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Overnachting: Samburu Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standard_samburu_sopa_lodge_1

Na het ontbijt in de Lodge ckecken we uit in en rijden we naar Lake Nakuru door het prachtige Nyahururu Thomson Falls waar we na de middag zullen aankomen. Je hebt een uitgebreide lunch in lodge bij Nakuru waarna je even lekker kan relaxen. Hierna gaan we nog een korte gamedrive doen rond het Nakuru meer waar je duizenden flamingo's kunt zien. Verder kan je in dit kleine maar bijzonder mooie park ook andere dieren spotten zoals nijlpaarden, leeuwen, neushoorns, hyena's en honderden verschillende vogelsoorten. In de late middag rijden we dan weer terug naar de lodge.

Overnachting: Lake Nakuru Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 325 Km - 6uur

safari-kenia-standaard_lake_nakuru_lodge_1

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt. Hierna rijden we via Nairobi naar het wereldberoemde Masai Mara National Park. Rond of net na de middag komen we dan in de Masai aan waar je al enige gamedrive's kunt bijwonen op weg naar de lodge voor de lunch.
Na de lucjh is er even tijd voor ontspanning waarna we uiteraard op gamedrive zullen gaan in de Masai Mara en de mogelijkheid hebt om de Big Five te spotten of in ieder geval de dieren die je daarvan wellicht nog niet hebt gezien! Later in de namiddag gaan we dan weer terug naar de Lodge.

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 250 Km - 6uur

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_2

Vandaag en de dag erna ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Overnachting: Mara Sopa Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-kenia-standaard_mara_sopa_lodge_4

In de ochtend begin je nog vóór de lunch met een korte gamedrive om zo mogelijk nog enkele katachtigen te kunnen spotten omdat de kans daarvoor dan veel groter is.
Na terugkeer in de lodge gaan we ontbijten en checken we uit om Masai te verlaten en richting Nairobi te rijden. De lunch zal in een stadshotel in Nairobi plaats vinden.

In de late middag komen we dan aan in Nairobi
Je hebt hiervandaan verschillende mogelijkheden, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook nog ophalen om je terug te laten brengen naar je strand Hotel of Resort.
 4. Wij brengen je naar het treinstation voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Ter indicatie:

Vliegticket Nairobi – Mombassa € 185,00 p.p.
Trein Ticket Nairobi – Mombassa € 30,00 p.p. (economy)
Transfer van Mombasa Airport of treinstation naar Beach Hotel € 60,- per rit

Let wel: als je na het vertrek vanuit Masai Mara direct terugvliegt naar Mombasa en daarvandaan nog naar een Hotel of Resort gaat zal het echt een héle lange en zware dag zijn. Dat is zéker het geval als je nog naar Diani Beach moet (wij raden je af om dit in één dag te doen) Vandaar dat er een "optie" is om een overnachting in Nairobi mee te nemen.

Maaltijden: Ontbijt & Lunch
Afstand: Masai naar Nairobi: ongeveer 300 Km - 6 uur

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Galdessa Safari Camp @Tsavo East   Satao camp @Tsavo East – Kenia   Manyatta Camp @Tsavo East – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia   Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Simba @Samburu National Reserve – Kenia   Sarova Shaba @Samburu National Reserve – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Simba lodge @Masai Mara – Kenia   

Standard accomodaties ***

Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia  Voi Safari Lodge @Tsavo East – Kenia  Shimba Hills Lodge @Tsavo East – Kenia  Manyatta Rock Camp @Tsavo West – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Severin safari camp @Tsavo West – Kenia  Sopa Lodge @Samburu National Reserve – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Lodge (Lake Elementaita) @Lake Nakuru National Park – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Simba lodge @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Sarova Panafric Hotel @Nairobi – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.730,00€ 3.065,00
3-4 pers.€ 2.255,00€ 2.590,00
5-6 pers.€ 2.095,00€ 2.425,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.430,00€ 1.430,00
1 pers. aparte kamer extra€ 70,00€ 90,00


Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.715,00€ 3190,00
3-4 pers.€ 2.280,00€ 2755,00
5-6 pers.€ 2.130,00€ 2605,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.320,00€ 1.320,00
1 pers. aparte kamer extra€ 145,00€ 215,00


Jaar
2022
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.925,00
€ 3.660,00
3-4 pers.€ 2.480,00€ 3.215,00
5-6 pers.€ 2.340,00€ 3.070,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.320,00€ 1.320,00
1 pers. aparte kamer extra€ 210,00€ 325,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 8 Dagen Kenia Bush & Beach Safari (M21)

safari-in-kenia_mara_02

Kenia: 8 Dagen Kenia Bush & Beach Safari (M21)


Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Deze ochtend halen we jullie bij de Luchthaven Jomo Kenyatta Internationaal op voor jullie Ultieme Safari en rijden we door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei, waarna we onze weg vervolgen richting Marsa mara waar je op tijd aankomt voor de Lunch. Na de lunch kan je genieten van een ontspannen middag, voordat je verder gaat met een geplande “Game Drive” in de late middag om de Masai in ieder geval lavast wat te ontdekken!
Maasai Mara Reserve is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Ol Moran Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Masai Mara: 350 Km - 5,5 uur

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_3 safari-in-kenia-masai-mara-huisje

Deze 3 dagen ga je volledige dagen safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia’s beroemde ‘grote katten’ en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.
Leuk en spannend detail: Tijdens volle Masai dagen nemen we de lunch meestal mee om die “tijdens” de Safari te nuttigen!

Optioneel: bezoek aan Masai dorp (USD 20,-/ USD 25,-)

Overnachting: Ol Moran Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-kenia_masai-mara_04 safari-in-kenia_masai-mara_03 safari-in-kenia_masai-mara_02 safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01 masai-mara-jactluipaarden-768x492

Na het ontbijt vertrek je naar Nairobi.
Onderweg stoppen we bij de Great Rift Valley voor een spectaculair uitzicht.
Aangekomen in Nairobi rijden we naar het Hotel waar we in de middag aankomen.

Overnachting: Ibis Styles Hotel
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Masai Mara naar Nairobi: 350 Km - 5,5 uur

safari-in-kenia-ibis-hotel-nairobi_05 safari-in-kenia-ibis-hotel-nairobi_01

Na het ontbijt gaan we richting het Tsavo West National Park wat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken.
Na een korte relaxte pauze krijg je meer gamedrives tot in de late namiddag. Je rijdt later terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Overnachting: Ngulia Safari Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Tsavo West: 200 Km – 3 uur

tsavo-east-en-west_02 tsavo-east-en-west_06 safari-in-kenia-tsavo-west-tsavo-east tsavo-east-tsavo-west-cheetah-safari

Na het ontbijt verlaten we de Lodge en rijden we naar Mzima Springs binnen het Tsavo West National Park. In dit gebied kan je nijlpaarden en krokodillen bekijken aan een mooi meer met daaromheen een mooi landschap.

Hierna verlaten we Tsavo West en rijden we naar Tsavo East National park.
Het grotere Tsavo East National Park is over het algemeen vlak, met droge vlaktes waar de rivier de Galana doorheen stroomt. Andere kenmerken zijn het Yatta-plateau en de Lugard-waterval. In Tsavo East vindt je géén neushoorns en ook geen nijlpaarden. Wel is Tsavo East beter geschikt om groot wild te spotten en de kans om grotere kattensoorten te zien is hier ook een stuk groter. Ook staat Tsavo East bekend om zijn uitgestrekte rode vlaktes vanwege de rode klei. Om deze reden zie je hier ook veel olifanten die, vanwege de klei, rood gekleurd zijn omdat zei het rode stof over zich heen gooien. We gaan dit park eens mooi bekijken en brengen tevens een bezoek aan de Lugards watervallen op de locatie waar de Tsavo rivier en de Athi rivier bij elkaar komen. In de late middag we arriveren bij onze lodge voor het diner en de overnachting.

Overnachting: Voi Safari Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Tsavo West: 200 Km – 3 uur

tsavo_east_06 tsavo_east_10 tsavo_east_11 tsavo-east-en-west_02

Jullie laatste Safari dag.
In de vroege ochtend heb je nog een mooie Game Drive in het prachtige Tsavo East National Park. Hierna vervolgen we onze route richting Mombasa en verlaten we het park via de “Sales Gate”. We stoppen bij het Hotel of Resort dat je optioneel via Safari in Africa kunt boeken of wellicht doe je dat zelf?

Eventueel kunnen we je natuurlijk ook naar het vliegveld in Mombassa brengen of naar het treinstation in Mombassa waarvandaan je dan terug zou kunnen gaan naar Nairobi.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Tsavo East naar Mombasa: 180 Km – 4 uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_giraffen_03
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_impala_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_kinderen_04
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_neushoorn_04
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_leeuwen_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_nijlpaarden_01
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-luipaard
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-gate
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01 safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_02
 • Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_giraffen_01

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Economy accomodaties **

Ol Moran Camp @Masai Mara – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Voi Safari Lodge @Tsavo East – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
overige seizoenen
op navraag
realiseerbaar
Type accommodatie:LuxuryLuxury
1-2 pers.
met MiniVan
€ 2.120,00
1-2 pers.
met LandCruiser
€ 2.550,00

De getoonde prijzen zijn inclusief:
Gratis Hooded-Sweater en Cap voor 2 personen

Wil je op een andere datum deze fantastische Safari beleven, vraag dan gewoon geheel vrijblijvend naar de prijzen voor die data…………..Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraagVraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 8 dagen Mama Mia Safari incl. binnenlandse vlucht (M20)

safari-in-africa_african-lions-panthera-leo-masai-mara-national-park

Kenia: 8 dagen Mama Mia Safari incl. binnenlandse vlucht (M20)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia?
Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer.

Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

We halen je op van je strandhotel in Mombasa, Diani of Watamu en rijden naar het beroemde Tsavo East National Park. Tsavo National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, leeuwen en andere enorme dieren zoals giraffen en Zebras om er maar een paar te noemen. Je hebt een kans om verschillende soorten vogels te bekijken. Je betreedt het park terwijl je geniet van gamedrives terwijl je naar een kamp of lodge gaat waar je je avondeten en overnachting zult hebben. Je arriveert 's middags in het park waar je zult lunchen en na het relaxen krijg je meer gamedrives in de late namiddag. Je rijdt later terug naar een lodge of Camp voor diner en overnachting.

Maaltijden: Lunch & Diner
Afstand: Diani / Mombassa naar Tsavo: ongeveer 480 Km - 7 uur
Afstand: Watamu naar Tsavo: ongeveer 510 Km - 8 uur

tsavo-east-olofant-2-768x534 tsavo-east-tsavo-west-cheetah-safari tsavo-east-national-park_09 tsavo-east-national-park_04

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt.
Na het ontbijt rijden we van het Tsavo East naar het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de gehele route.
Er zijn mogelijkheden om Olifanten, Jachtluipaarden, Giraffen, Zebra's en apen te bekijken en tevens vele vogelsoorten. Na de lunch rijden kan je even relaxen waarna we weer op gamedrive gaan en een bezoek brengen aan de Rhino Sanctuary waar je niet alleen neushoorns kunt spotten maar ook tal van andere wilde dieren en natuurlijk diverse vogelsoorten. Later in de namiddag rijden we weer terug naar de Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo East naar Tsavo West: ongeveer 150 Km - 3uur

tsavo-east-en-west_08 tsavo-east-en-west_11 tsavo-east-en-west_02 tsavo-east-tsavo-west-cheetah-safari

Na het ontbijt check je uit in de Lodge en verlaten we uiteindelijk het Tsavo West National park met mooie GameDrive op de route om onze weg te vervolgen naar het schitterende Amboseli National Park waar we rond de middag zullen aankomen.
Hier geniet je eerst van een lunch in de lodge waarna je nog even tijd hebt om te relaxen voordat we starten met een gamedrive in het Amboseli park waar je zal gaan genieten van de vele mooie vergezichten rondom de majestueuze, grandioze en met sneeuw bedekte Kilimanjaro. je zal in de late namiddag weer terugkomen bij je Lodge voor het diner en overnachting.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Amboseli: ongeveer 250 Km - 4uur

safari-in-kenia-amboseli-national-park-07 safari-in-kenia-amboseli-national-park-06 safari-in-kenia-amboseli-national-park-16 Amboseli_National_Park_6

lake-nakuru-neushoorn Lake-Nakuru_2 Nakuru_3 safari-in-afrika_nakuru-zebra_01 safari-in-afrika_nakuru-waterval safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Vandaag begin je vóór het ontbijt met een mooie gamedrive om de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en luipaarden te vergroten. Na het ontbijt in de Lodge ckecken we uit in de lodge en rijden we richting Nairobi via de bekende Great Rift Valley naar Lake Nakuru waar we na de middag zullen aankomen. Je hebt een uitgebreide lunch in lodge bij Nakuru waarna je even lekker kan relaxen. Hierna gaan we nog een korte gamedrive doen rond het Nakuru meer waar je duizenden flamingo's kunt zien. Verder kan je in dit kleine maar bijzonder mooie park ook andere dieren spotten zoals nijlpaarden, leeuwen, neushoorns, hyena's en honderden verschillende vogelsoorten. In de late middag rijden we dan weer terug naar de lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 400 Km - 6uur

 

Je begint al vroeg met een GameDrive voordat je terugkeert naar de Lodge voor het ontbijt. Hierna rijden we via Nairobi naar het wereldberoemde Masai Mara National Park. Rond of net na de middag komen we dan in de Masai aan waar je al enige gamedrive's kunt bijwonen op weg naar de lodge voor de lunch.
Na de lucjh is er even tijd voor ontspanning waarna we uiteraard op gamedrive zullen gaan in de Masai Mara en de mogelijkheid hebt om de Big Five te spotten of in ieder geval de dieren die je daarvan wellicht nog niet hebt gezien! Later in de namiddag gaan we dan weer terug naar de Lodge.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Amboseli naar Lake Nakuru: ongeveer 250 Km - 6uur

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_1 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_2

Vandaag en de dag erna ga je de héle dag besteden in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je tevens een bezoek aan de beroemde Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een rijke overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia's beroemde "grote katten" en hier herbergt Kenia dan ook haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het hier dag in dag uit van de wilde dieren. De Mara is ook beroemd om de grote kuddes olifanten en de enorme kuddes buffels die door de vlakten dwalen in het bijzijn van de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.

Leuk en spannend detail: op beide dagen nemen we de lunch mee om de "tijdens" de Safari te nuttigen!

Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-africa_african-lions-panthera-leo-masai-mara-national-park safar-in-africa_african-elephant-masai-mara-national-park-kenya safari-in-kenia_masai-mara_03 safari-in-kenia_masai-mara_02

In de ochtend begin je nog vóór de lunch met een korte gamedrive om zo mogelijk nog enkele katachtigen te kunnen spotten omdat de kans daarvoor dan veel groter is.
Na terugkeer in de lodge gaan we ontbijten en checken we uit om Masai te verlaten en richting Nairobi te rijden. De lunch zal in een stadshotel in Nairobi plaats vinden. In de late middag komen we dan aan bij een hotel (deze kan je tijdens deze Safari trip eventueel als "extra" bij boeken om toch nog even op adem te komen) of anders direct bij het Kenyetta Airport voor de binnenlandse vlucht naar Mombasa.
Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook nog ophalen om je terug te brengen naar je strand Hotel of resort.

Let wel: als je na het vetrek vanuit Masai Mara direct terugvliegt naar Mombasa en daarvandaan nog naar een Hotel of Reort gaat zal het echt een héle lange en zware dag zijn. Dat is zéker het geval als je nog naar Diani Beach moet (wij raden je af om dit in één dag te doen) Vandaar dat er een "optie" is om een overnachting in Nairobi mee te nemen.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand: Masai naar Nairobi: ongeveer 275 Km - 6uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-gate
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01 safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant-met-jong
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_tsavo-zebra
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-vliegende-gier
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-luipaard
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-houtsnijwerk
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-zebra_01
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02
 • Mama Mia Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_01

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Satao camp @Tsavo East – Kenia   Manyatta Camp @Tsavo East – Kenia   Galdessa Safari Camp @Tsavo East   Ashnil Aruba Lodge @Tsavo East – Kenia   Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Kilaguni Serena @Tsavo west – Kenia   Ol Tukai Lodge @Amboseli – Kenia   Serena @Amboseli – Kenia   Sarova Lion Hill @Lake Nakuru National Park – Kenia   Sopa Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia   Serena Lodge @Masai Mara – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   Keekorok Lodge @Masai Mara – Kenia   Ashnil @Masai Mara – Kenia   

Standard accomodaties ***

Shimba Hills Lodge @Tsavo East – Kenia  Severin safari camp @Tsavo West – Kenia  Manyatta Rock Camp @Tsavo West – Kenia  Ngulia Safari Lodge @Tsavo west – Kenia  Sentrim @Amboseli – Kenia  Sopa Lodge @Amboseli – Kenia  Lake Nakuru Lodge @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Lodge (Lake Elementaita) @Lake Nakuru National Park – Kenia  Sentrim Mara Camp @Masai Mara – Kenia  Sopa Lodge @Masai Mara – Kenia  Simba lodge @Masai Mara – Kenia  Leisure Camp @Masai Mara – Kenia  AA Lodge @Masai Mara – Kenia  

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Hieronder vind je een overzicht van alle prijzen gebaseerd op het aantal personen. De prijs is per persoon.
De standaard prijzen zijn die van een Safari met Minivan met Pop-Up Roof.
De extra  prijs voor de Safari met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up Roof is ook vermeld en geldt ongeacht het aantal personen.Jaar
2022
Low season
Apr-May-Jun
Low season
Apr-May-Jun
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 1.910,00€ 2.115,00
3-4 pers.€ 1.610,00€ 1.795,00
5-6 pers.€ 1.490,00€ 1.695,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.040,00€ 1.040,00
1 pers. aparte kamer extra€ 70,00€ 90,00


Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
High season
Jan-Mar
Nov -Dec
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.025,00€ 2.395,00
3-4 pers.€ 1.720,00€ 2.075,00
5-6 pers.€ 1.610,00€ 1.980,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.040,00€ 1.040,00
1 pers. aparte kamer extra€ 120,00€ 185,00


Jaar
2022
Peak season
Jul–Oct
Peak season
Jul–Oct
Type accommodatie:StandardLuxury
1-2 pers.€ 2.180,00€ 2.795,00
3-4 pers.€ 1.875,00€ 2.480,00
5-6 pers.€ 1.765,00€ 2.370,00
4x4 LandCruiser extra voor deze Safari€ 1.040,00€ 1.040,00
1 pers. aparte kamer extra€ 205,00€ 305,00


Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld:

Kenia: 7 Dagen Super DeLuxe Bush & Beach Safari (evt. met propellervliegtuig) (M18)

safari-in-africa_lion-in-national-park-of-kenya

Kenia: 7 Dagen Super DeLuxe Bush & Beach Safari (evt. met propellervliegtuig) (M18)

Deze Safari is ideaal voor een héérlijk weekje op Safari en er even lekker tussenuit als je een goedkoop ticket kan kopen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nairobi op bijv. de website SkyScanner waar je (als je dat een beetje op tijd doet) goedkope tickets kan kopen. Je hebt al tickets vanaf ongeveer 600,- á 700,- retour per persoon! (Brussel is sowieso het goedkoopste)

Wil je eerst meer weten over de Nationale Parken in Kenia? Geen probleem, op onze website is veel uitleg te vinden over alle safari locaties in Kenia met een stukje geschiedenis, alle park info, welke dieren je kan verwachten en nog heel veel meer. Ben je nieuwsgierig, ga dan naar deze pagina waarvandaan je alle locaties kunt bezoeken.

Deze Safari ziet er als volgt uit:

loader-image

Jullie Safari gaat beginnen, je droomreis gaat starten.
We hallen je op bij het Hotel Of strand Resort of op het vliegveld in Mombassa.
We rijden richting de Sarova Saltlick Lodge waarbij er onderweg al diverse Game Drives zijn gepland om alvast een kijkje te nemen naar de dieren die hier leven en rondlopen.
We komen op tijd aan bij de Lodge waar je de Lunch zal hebben.
In de namiddag gaan we dan lekker op Game Drive in het Lumo Community Wildlife Sanctuary dat grenst aan Tsavo West.

Dag 2 zullen we de gehele dag besteden in de Lumo Community Wildlife Sanctuary en misschien kunnen we nog wel een uitstapje maken richting Tsavo East National Park 😉

Overnachting: Sarova Saltlick Lodge
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Mombassa naar Tsavo West: 250 Km – 4 uur

safari-kenia-luxe_sarovasaltlick_lodge_1

kenia-carnivore

Na het ontbijt ga je “on-route” op “Gamedrive” richting het station op Mtito Andei.
Hiervandaan gaan jullie met de trein naar het station in Nairobi.
Aangekomen in Nairobi hallen we je op bij het treinstation en gaan we naar het beroemde “Carnivore” restaurant waar je kan genieten van tal van vleessoorten die met een spies op basis van “All-you-cat-eat” worden geserveerd. Je kan proberen hoe bijvoorbeeld krokodil, struisvogel of hert smaakt!
Tip: probeer ook de “medicine” drank die “The Doctor” rondbrengt, dit is een érg lekker drankje en moet je zeker geprobeerd hebben.
Na deze rijkelijk en heerlijke lunch brengen we je naar het David Sheldrick Wildlife om schattige baby olifantjes te bewonderen. Er is een mogelijkheid om zelf ook een olifantje te adopteren!
Als je helemaal uit geknuffeld bent brengen we jullie naar het Sarova Panafric Hotel waar je de overnachting en het diner zal hebben.

Overnachting: Sarova Panafric
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Tsavo West naar Nairobi: 380 Km – 5 uur

safari-in-kenia-sarova-panafric-hotel-nairobi-1

Direct na het ontbijt verlaten we Nairobi en rijden we richting Marsa Mara door het gebied van de Great Rift Valley, terwijl je stopt bij het grote uitkijkpunt van de vallei.
Je komt, via onder andere Norok Town en door de graslanden van de Masai, op tijd aan in je Lodge voor de lunch. na de lunch heb je een ontspannen middag, voordat je gaat genieten van een geplande “Game Drive” in de avond. Masai Mara National Park is het meest populaire reservaat dat bekend staat om de grote vergezichten en open savannes zoals beschreven in de film ” Out of Africa ”. Ook kreeg het de status van het zevende wereldwonder vanwege de jaarlijkse migratie van wildebeesten, waar meer dan 2 miljoen gnoes van Serengeti naar de Mara trekken. Hiernaast beschikt het reservaat over de ”Big Five” (Olifant, Neushoorn, Buffel, Leeuw & Luipaard) plus veel gewone wilde dieren waaronder Zebra’s, Giraffen, Impala’s, Topi, Thomson’s Gazelle, Hyena’s, Cheeta’s, Jakhals, Vleermuis-eared Vossen en Vogels. Geen wonder dat het ieder jaar weer de filmlocatie is voor BBC Big Cat Diary.

Overnachting: Mara Sarova Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner
Afstand: Nairobi naar Masai Mara: 300 Km – 6 uur

safari-kenia-luxe_mara_sarova_camp_2 safari-kenia-luxe_mara_sarova_camp_3 safari-kenia-luxe_mara_sarova_camp_4 safari-kenia-luxe_mara_sarova_camp_1

Tijdens deze 2 dagen ga je een volledige dag safari doen in een van de beroemdste reservaten ter wereld en breng je een bezoek aan de Mara River, waar de jaarlijkse migratie plaatsvindt. Masai Mara biedt een overvloed aan herbivoren, dit is het ideale jachtgebied voor Kenia’s beroemde ‘grote katten’ en herbergt haar grootste leeuwenpopulatie. Van oudsher wemelt het van de wilde dieren De Mara is beroemd om de grote kuddes olifanten en buffels die door de vlakten dwalen en om de jaarlijkse migratie van de wildebeesten.
Leuk en spannend detail: Tijdens volle Masai dagen nemen we de lunch meestal mee om die “tijdens” de Safari te nuttigen!

Overnachting: Mara Sarova Camp
Maaltijden: Ontbijt, Lunch & Diner

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-22 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-20 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-19

Na het ontbijt vertrek je weer terug naar Mombassa.
Je hebt de volgende 2 opties om terug naar Nairobi of Mombassa te gaan:

Optie 1: Via de Serena Airstrip met een klein propellervliegtuig naar Bamburi Airstrip Mombasa via de Nairobi Airstip waarna we je in Mombassa ophalen voor de transfer terug naar het Hotel of naar de luchthaven in Mombassa.

Optie 2: Met de 4x4 LandCruiser naar Nairobi om evt. daarvandaan met de trein naar Mombassa te gaan waarna we je daar ophalen voor de transfer terug naar het het Hotel of naar de luchthaven in Mombassa.

Maaltijden: Ontbijt
Afstand 1: Masai Mara naar Nairobi en met de trein naar Mombassa – 10 uur
Afstand 2: Masai Mara naar Mombassa per propellervliegtuig – 3,5 tot 4,5 uur

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je terugreist naar Nederland:

 1. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
 2. Wij boeken een City Hotel in Nairobi voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar Mombasa doorreizen voor een strandverlenging. (op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer in Mombasa naar je Hotel of resort)
 3. Wij brengen je direct naar het Kenyetta Airport van Nairobi voor een binnenlandse vlucht naar Mombasa welke je optioneel kunt bijboeken. Zodra je geland bent in Mombasa zullen wij je daar ook weer ophalen om je naar een strand Hotel of Resort te brengen.
 4. Wij brengen je naar het treinstation van Nairobi voor vertrek naar Mombasa per trein op basis van Economy Class waarna je nog een strandverlenging kunt doen in een Beach Hotel of Resort.
 5. eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

De Safari route:


Welke dieren kán je tijdens deze Safari zien?

Wij stellen ze hieronder graag aan je voor:

 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_luipaard_01
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_acacia
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_02
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_nijlpaarden_01
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_amboseli-olifant-met-jong
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_amboseli-mensen-masai-people_01
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_tsavo-zebra
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-gate
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01 safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_02
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-olifanten_01
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-vliegende-gier
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-luipaard
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-masai-mensen-masai-people_01
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_masai-mara-houtsnijwerk
 • SuperdeLuxe Bush & Beach Safari

  safari-in-afrika_nakuru-giraffe_01

Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Sarova Saltlick Lodge @Tsavo west – Kenia   Sarova Panafric Hotel @Nairobi – Kenia   Sarova Camp @Masai Mara – Kenia   

Dit zijn de prijzen van deze safari, per persoon


Gebaseerd op Luxe verblijf met 1x 2-persoons kamer
Met 4×4 Land Cruiser met Pop-Up roof
Periode: High Season: Jan – Mar / Nov – Dec

Jaar
2022
High season
Jan-Mar
Nov-Dec
overige seizoenen
op navraag
realiseerbaar
Type accommodatie:LuxuryLuxury
1-2 pers.€ 2.910,00

(+ één van de hieronder vermelde opties)

Optie 1: met een propellervliegtuig via Nairobi naar Mombassa
Per persoon € 475,00

Optie 2: met de 4×4 LandCruiser naar Nairobi & daarna met de trein naar Mombassa
Per persoon € 75,00

De getoonde prijzen zijn inclusief:
Gratis Hooded-Sweater en Cap voor 2 personen

Wil je op een andere datum deze fantastische Safari beleven, vraag dan gewoon geheel vrijblijvend naar de prijzen voor die data……………Kortingen en opties 
Kinderen jonger dan 3 jaarGratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar75% v.d. prijs
Kinderen van 12 t/m 18 jaar90% v.d. prijs
Kerst Supplement
per persoon
24-12 t/m 31-12 en 01-01
€ 25,- per dag
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?Tips & adviezen voor een Safari in Kenia


Om jouw reis naar Kenia en de Safari goed voor te bereiden hebben wij een Blog met tal van tips en adviezen die je eens rustig kunt doorlezen.

Deze adviezen bevatten bijvoorbeeld: