Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

LET OP:

Vanwege een vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo-vulkaan op 22 Mei 2021 is deze gigantisch mooie reis op dit moment NIET beschikbaar.

Wil je deze reis tóch maken maar dan zónder de trip naar de Nyiragongo-vulkaan? Dan kijken wij samen met onze agency in Rwanda wat de mogelijkheden voor jou zijn!

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

Deze 12 Dagen Uganda, Rwanda & Congo Primate, Wildlife & Adventure Safari is een uitgebreid Safari pakket voor minimaal alle volgende activiteiten:
Chimpanzee Trekking in het Kibale National Park
Bigodi wetland walk
uitgebreide Game Drives in Murchison Falls National Park inclusief Rhino-trekking in het aangrenzende Ziwa Rhino Sanctuary
Queen Elizabeth National Park inclusief de boom klimmende leeuwen van Ishasha
Kazinga Channel boat safari
Mountain Gorilla Trekking in Bwindi National Park
Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park
avontuurlijke trek naar de actieve Nyiragongo-vulkaan in de Democratische Republiek Congo.
Deze zeer uitgebreide Safari begint vanaf Entebbe Oeganda en eindigt in Kigali Rwanda.

Deze Safari biedt uiteraard ook het spotten van ander (groot) wild, waaronder de Big Five, namelijk; leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Aankomst in Oeganda - Entebbe International Airport, ontmoet onze vertegenwoordiger waarna de transfer plaatsvindt naar het hotel voor ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting standard: Boma Hotel

safari-in-uganda-boma-hotel-entebbe_01

Overnachting Luxury: Protea Hotel - Deluxe rooms

safari-in-uganda-protea-hotel-entebbe_01

Transfer naar Murchison Falls National Park 311 km van Kampala, ongeveer 5 uur rijden exclusief stops onderweg, u rijdt eerder door indrukwekkende vlakke stukken van de wijk Nakasongora vertakkend bij Nakitooma gedurende 7 km naar Ziwa Sanctuary om de witte neushoorns te spotten, te vinden in heel Oeganda.

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa

Je trekt je terug van de activiteit en gaat genieten van de lunch in Kabalega.
Hierna gaan we verder naar Murchison Falls National Park waar we 's avonds aankomen voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Rijd naar het noordelijke deel van het park voor een ochtend gamedrive met indrukwekkend wild ontmoetingen.
De Game Drive activiteit neemt je mee langs de aangewezen park locaties inclusief Buligi, Queen, Albert en het hele deltagebied met mogelijkheid om dieverse dieren te spotten, zoals leeuwen, olifanten, Rothschild giraffen, luipaarden, Jackson's Hartebeest, waterbokken, Oribis en Kobs.
De open savanne grasland vlakte met dieverse verspreide borasus palmen presenteren ook een uniek landschap dat het bekijken waard is.

Murchison Falls, Uganda

Rond de middag keren we terug naar de lodge voor ontspanning en de lunch waarna we verzamelen bij Paraa-steiger voor een middagbootcruise naar het platform van de watervallen.
De 3 uur durende boot tocht brengt je naar de spannende Nijl wateren in hun ontspannen stroom waarna deze zich aansluiten bij de Albert delta. Het uitzicht op nijlpaarden, Nijlkrokodil en Shoebill Stork zal de nodige indruk maken en je mee op avontuur nemen.

Bij aankomst aan het einde van de watervallen, begint u aan de wandeling naar de top van de krachtigstee waterval ter wereld.
De rivier de Nijl, de langste rivier ter wereld, perst zichzelf door een ravijn van minder dan 8 meter voordat hij na een stortvloed via de inmense waterval van 43 meter uitkomt in de "duivelsketel" die een pluim van spray vormt, gekenmerkt door een daverend gebrul en een altijd aanwezige regenboog.
Tijdens de wandeling geniet je van de geluiden van de Nijl terwijl deze zijn hoofd op de ondoordringbare rotsen kapot spettert en welke al eeuwenlang in de weg hebben gestaan.

Na deze overweldigende activiteiten keren we terug naar de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Na het ontbijt begint u aan de transfer naar Kibale National Park en rijdt u door de indrukwekkend plattelandslandschappen van Hoima en Kagadi.
U geniet van een indrukwekkend uitzicht op de route.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda

Een lunchstop zal worden gemaakt in Hoima en u arriveert 's avonds in Fort Portal voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Chimpanzee Forest Guesthouse – Cottage

safari-in-oeganda-chimpanzee-forest-guesthouse-kibale-national-park_01

Overnachting Luxe: Crater Safari Lodge – Luxury Cottage

safari-in-oeganda-crater-safari-lodge_01

We verzamelen 's morgens bij het Kanyanchu Tourism Centre in Kibale National Park om de chimpansee "trekking permits" op te halen die om 8 uur begint. De ontmoeting begint met een briefing van de verantwoordelijke parkwachters die uw gids zullen zijn tijdens deze activiteit met details over het verloop van de oefening.
Hierna ga je in het bos op zoek naar het naaste familielid van de mens.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_02 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

De dichte bossen van Kibale bestaan uit weelderige flora met volwassen bomen gemarkeerd met enorme klimmers & indrukwekkende vogelsoorten. Naast chimpansees ondersteunt Kibale ook andere 12 primaatsoorten waaronder de bedreigde rode colobus met de hoogste populatie in Kibale, de zeldzame I’Hoest's aap, zwart-witte colobus, mangabey met grijze wangen, roodstaart en blauw apen, bushbaby, olijfbaviaan en potto die tijdens de trek kunnen worden bekeken.
Eindelijk benader je de chimpansees die volledig gewend zijn en je dus de gelegenheid verlenen om dichter bij hen te komen en foto's te maken.
Je kunt ze bekijken terwijl ze fruit eten, slingeren in bomen, gezellig bij elkaar zijn, patrouilleren, paren en soms noodkreten schreeuwen en waarmee ze je met dit alles een onvergetelijke dag zullen bezorgen.
Je hebt er uren aan besteed om deze dierbare apen tegen te kunnen komen in zijn vrije omgeving om zoveel foto's te maken als je kunt en wilt.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_05

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06

We trekken ons terug van deze geweldige activiteit die meestal 2 tot 5 duurt en gaan terug naar het startpunt waar je je weer bij de safari-gids aansluit voor je lunchpakket, waarna je een beroemde succesvolle overstap naar het Bigodi wetland Sanctuary maakt. Dit gebied is een gemeenschapstoerisme-initiatief en wij maken een magische wandeling met de mogelijkheid om de meer dan 135 vogelssoorten die hier leven te kunnen spotten, waaronder de grote blauwe turaco, de papyrus gonoleks en een reeks neushoornvogels.
De bezienswaardiging van de moeras sitatunga antilope die in het moeras woont behoort ook tot het spotten.
Deze wandeling biedt tevens de mogelijkheid om de gemeenschap van een dorpje inclusief het huis van de traditionele "healer" en de uitbreiding van de plaatselijke school te bezoeken.
Het scala aan kunst en ambachten in het centrum samengesteld door lokale vrouwen biedt je een indrukwekkend beeld van de lokale expertises.
Na deze geweldig mooie en indrukwekkende ervaringen beginnen we aan de transfer naar Queen Elizabeth National Park op ongeveer 157 km en 2 á 3 uur rijden waarna we aankomen bij de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Ga ook nog even heerlijk genieten van de bezienswaardigheden van het Ndali Kasenda kraterveld en het Rwenzori-gebergte.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_04

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_05

Rijd naar de glooiende vlaktes van het Queen Elizabeth National Park met zijn uitgebreide savanne met grasland voor een geweldige kijkervaring na het ontbijt.
Tijdens de rit door de Kasenyi tracks kunt u een scala aan Games (het spotten van dieren) verkennen, waaronder de olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden, waterbokken, gestripte jakhalzen en andere soorten. Deze activiteit duurt meestal 3 uur waarna we terugkeren naar de lodge voor ontspanning en de lunch.

Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa) safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

's Middags verzamelen we bij de Mweya-steiger voor een middagbootscruise die begint om 14.00 of om 15.00 uur.
Deze tocht biedt je de mogelijkheid om Nijlkrokodillen, nijlpaarden en watervogels langs het kanaal te ontmoeten.
Deze wilde dieren bewegen zich soms ook naar de kanaaloever om hun dorst te lessen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa)

Na dit spektakel gaan we middels een Gamedrive terug langs de kanaaloever, terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_01

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04

We beginnen na het ontbijt en check-out aan de rit naar het Bwindi Impenetrable National Park in het zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park.
We ondernemen een Gamedrive in de Ishasha-sector op zoek naar boom klimmende leeuwen die hier meestal op vijgenboomtakken liggen met uitzicht op hun prooi in de vlakten.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02

Vervolg uw rit naar Bwindi voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Gorilla Mist Camp

safari-in-oeganda-gorilla-mist-camp_01

Overnachting Luxe: Haven Lodge Buhoma

safari-in-oeganda-haven-lodge-buhoma_01

Start met een heerlijk ontbijt in de lodge waarna we naar het park-office gaan voor een briefing om 8:00 uur waarna je begint aan de Oeganda "Gorilla-Trek" langs de aangewezen paden in het ondoordringbare bos op zoek naar deze grote berggorilla's.
De gorilla-trekking kan 2 tot 8 uur duren omdat we echt op zoek gaan naar deze gigantische Gorilla's en is afhankelijk van hun bewegingspatroon.

Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

De trek of zoektocht naar de mensapen kan vermoeiend zijn, maar zal zeker worden beloond door de uiteindelijke ontmoeting met hen.
Je kan enige tijd met deze geweldige gorilla's doorbrengen en ze fotograferen terwijl je recht in hun uitnodigende bruine expressieve ogen kijkt.
Dit is een "life time thrill" van een avontuur in het échte wilde leven dat alleen Afrika jouw kan bieden.

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_02

Na je een uur samen met de gorilla's keer je terug naar het startpunt en vervolgen we onze route naar Lake Bunyonyi met onroute een fascinerend uitzicht over de Kigezi Highlands waar de lokale bevolking terrasvorming toepast om deze te cultiveren met een indrukwekkend landschap tot resultaat.

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_02

Je komt in de middag aan bij Lake Bunyonyi voor ontspanning, diner en uiteindelijk de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Lake Bunyonyi Rock-resort

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_01

Overnachting Luxe: Birdnest @Bunyonyi Resort

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Geniet van een ontspannen ontbijt, waarna je een boottocht maakt om het op één na diepste meer van Afrika te verkennen.
Lake Bunyony bevat 29 eilanden - waarvan sommige een grote geschiedenis hebben, zoals het Strafeiland waar de voorhuwelijkse meisjes zouden worden gedumpt en achtergelaten om te sterven.

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset

Na deze mooie boottocht vervolgen we onze route naar Rwanda's Volcanoes National Park op 120 km en ongeveer 3 a 4 uur rijden.
Geniet onderweg van het ongelooflijk uitzicht op Kigezi Highlands en de Virunga-vulkanen.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Da Vinci Gorilla Lodge

Overnachting Luxe: Mountain Gorilla View Lodge

Na het ontbijt begin je aan het trekken van de gouden apen.
Deze trekking begint om 7 uur vanuit Kinigi vanuit de startlocatie en vangt aan met een willekeurig aantal mensen dat op dat moment beschikbaar zal zijn.
Je gaat naar het pad en gaat op zoek naar de gouden apen die de neiging hebben in de Bamboo Zone te wonen. De Golden Monkey tracking-ervaring duurt meestal 4 uur en dit omvat een volledig uur in de directe nabijheid van de gouden apen.

Chimpanzee Ngyungwe forest 2 Nyungwe forest

Het is een opwindende ervaring terwijl je deze apen met gouden rug verkent en die in het Bamboo gewas van tak naar tak springen en het spel van verstoppertje spellen.

Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi. Boys enjoying water at the sunset Gisenyi

Na deze bijzondere activiteit, brengen we je naar Gisenyi Lake Kivu voor ontspanning, het diner en de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Hotel Paradis Malahide

Overnachting Luxe: Serena Resort Kivu

Vandaag verzamelen we al vroeg en wel om 6.30 uur bij de Goma grenspost, doorloop het immigratieproces, wisselen van voertuig en maken verbinding met de Kibati Patrol-post om de avontuurlijke wandeling naar de Nyiragongo-vulkaan om 09.00 uur te beginnen.

safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano

Vandaag zal een echte "once in a lifetime" avontuurlijke wandeling naar 's werelds grootste en meest gewelddadige lavameer zijn en dit duurt ongeveer 4 tot 6 uur.
Geniet van de ongelooflijke schilderachtige bezienswaardigheden van de omliggende vulkanische bergen en de jungle van Congo daaronder.

Nadat de schemer is gevallen en het donker wordt zal de aanblik van het rode lavameer tot het hoogtepunt van dit avontuur leiden en biedt het een bijzondere mogelijkheid om adembenemende fotosessies te maken.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_04

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting: Mountain Shelter

Deze laatste ochtend zal je getuigen zijn van een grandioze vroege zonsopkomst fotoshoot boven het lavameer, waarna we gaan ontbijten.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Hierna dalen we af naar Kibati.
We zullen waarschijnlijk terugkeren zo tussen 11.00 en 13.00 uur waarna je teruggaat naar Gisenyi en van voertuig wisselt om naar Kigali te gaan alwaar we op het einde van deze sprakeloze Safari aankomen.

Geniet onderweg nog lekker van geweldige bezienswaardigheden van de Rwandese heuvels.

Maaltijden: Ontbijt

De route:


Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Protea Hotel @Entebbe – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Crater Safari Lodge @Oeganda   Mazike Valley Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Haven Lodge Buhoma @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   Mountain Gorilla View Lodge @Musanze – Rwanda   Serena Resort Kivu @Gisenyi – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Boma Hotel @Entebbe – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Enganzi Game Lodge @Queen Elizabeth National park – Oeganda  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Da Vinci Gorilla Lodge @Kinigi – Rwanda  Hotel Paradis Malahide @Gisenyi – Rwanda  Mountain Shelter @Nyiragongo Volcano – DR Congo  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Gorilla & Chimpansee Permits zijn beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
Dit is een luxe reis met uitsluitend TOP accommodaties. (behalve op de top van de Vulkaan omdat dit daar niet mogelijk is)
t.b.v. de Gorilla en Chimpansee trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten voor de Gorilla Permit komen op € 680,- per persoon en die voor de Chimpansee Permit komt op € 200,- per persoon. Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee Permit.

De permit voor de Golden Monkey Trekking is wél in de vermelde prijzen inbegrepen.De prijzen gelden
het gehele jaar
StandardLuxury
2 pers.€ 4.570,00€ 5.365,00
3 pers.€ 3.835,00€ 4.645,00
4 pers.€ 3.470,00€ 4.285,00
5 pers.€ 3.250,00€ 4.070,00
6 pers.€ 3.105,00€ 3.925,00
1 pers. aparte kamer extra€ 430,00€ 390,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
Per Persoon
€ 700,00
Chimpansee Permit
Per Persoon
€ 205,00
Kinderen
jonger dan 3 jaar
Gratis
Kinderen
5 t/m 15 jaar
90% v.d. prijs
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Oeganda: 12 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG5)

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01

Oeganda: 12 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG5)

Ontdek het beste van Oeganda in 12 dagen.
Deze safari neemt je mee om de vele dierensoorten die Oeganda heeft in het wild te verkennen.

Deze safari neemt je ook mee naar het maagdelijke land Kidepo voor indrukwekkende natuur & Karimojong-ontdekking.

De spanning tijdens deze reis valt niet te ontkennen. Van de geweldige gorilla-ontmoeting en prachtige natuurervaring tot aan de Afrikaanse Big Five ontmoeting – je hebt alle reden om Oeganda te missen na het maken van deze complete reis.


Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je naar huis terugreist:

  1. Wij brengen je direct naar Entebbee Airport in Oeganda voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
  2. Wij boeken een City Hotel in Kampala of Entebbee voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar een andere locatie doorreizen voor een eventuele strandverlenging. Op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer naar je Hotel of Resort.
  3. Eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………


Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

"Tusanyuse okukulaba", Welcome to Uganda, wat betekent dat we blij zijn je te zien.

Afhankelijk van je aankomsttijd haalt onze chauffeur / gids je op bij de luchthaven van het Entebbe Airport in Oeganda. Hij zal je informeren over deze geweldige Safari en vervolgens wordt je naar je Lodge/Hotel in Kampala gebracht waar je kunt ontspannen en je je kunt voorbereiden op het starten van de Safari met een frisse geest.

Als je dat wil kan je in de avond de stad nog verkennen en dit aan de chauffeur laten weten zodat hij hier rekening mee houd en je op de afgesproken tijd ophaalt.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting: 
Economy: Forest cottages of Cassia lodge
Standaard: Forest cottages of Mestil hotel
Luxe: Kampala Serena Hotel of Sheraton hotel of Pearl of Africa Hotel

safari-in-uganda-entebbe-city

Vandaag begint je avontuur naar de ruige plekken van Oeganda.
In de vroege ochtend wordt je opgehaald bij je favoriete lodge en begint je reis naar
het maagdelijke land.
Onderweg via de plaatselijke wegen zal je merken dat de afstanden vrij lang zijn de wegen zijn niet zo heel goed.
Om deze reden begint de chauffeur-gids de rit van vandaag al heel vroeg in de ochtend.
Je maakt maak een tussenstop in de stad Lira om een ​​ontmoeting met de lokale gemeenschap te hebben voordat we verder gaan naar Kitgum-stad voor ontspanning, diner en overnachting

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Pacific Hotel
Standaard: Paulines Hotel
Luxe: Lilian Towers Hotel

Wide Kidepo national park in Uganda B&W patas-aap-kidepo-valley-NP kudde-olifanten-kidepo-valley-national-park Waterbuck herd, Kidepo Valley NP safari-in-afrika-Oeganda-cheetah-kidepo-national-park safari-in-afrika-Oeganda-kidepo-valley-safaris

Je hebt een vroege rit (vóór zonsopgang) naar de warmwaterbron van Kanangorok om de Oost-Afrikaanse Big Five te ontmoeten die hier kan ronddwalen, evenals vogels zoals de struisvogels.

Na deze vroege maar heerlijk relaxte GameDrive ga je terug naar de lodge voor verfrissing, en kan je ontbijten waarna je heerlijk kunt relaxen in en rond de Lodge.

In de middag en na de luch gaan we op weg voor een culturele ervaring die je in contact brengt met de Karmojong-mensen bij Karenna en Kidepo.
Je kan de benodigde tijd doorbrengen met deze lokale bevolking en je zal ontdekken dat dit een opmerkelijk gedenkwaardig toevoeging zal zijn aan de Safari.
Mix en maak een praatje met de lokale oudsten en zij zullen u hun dierenkralen, de slijpstenen en
veel betere artikelen met alle plezier laten zien.

Daarna keer je terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Budget: Kidepo savannah lodge
Mid range: Kidepo savannah lodge/Adere safari lodge
Luxury: Apoka Safari lodge

patas-aap-kidepo-valley-NP buffels-kidepo-NP-B&W  safari-in-uganda-kidepo-valley-national-park_05 safari-in-uganda-kidepo-valley-national-park_02

Na een vroeg ontbijt maak je weer een fascinerende gamedrive en ontdek je meer van het park terwijl je meer dieren en vogels ziet.
Geniet van het Afrikaans landschap in Kidepo Valley National Park waar je zoveel te zien krijgt.
Een Game Viewing Drive is een van de belangrijkste activiteiten in het park, het aanbieden van
mogelijkheden om de leeuwen te zien rusten op rotsachtige gewassen, olifanten, buffels,
giraffen, hyena's, cheeta's, kleine koedoes, Afrikaanse wilde honden, de mooie struisvogel
en nog veel meer interessante vogels.

Keer terug naar de lodge voor de lunch en een heerlijke ontspanning.
Vanmiddag ontmoet je nog een keer de Karmojong-mensen voor verdere betrokkenheid.
Daarna keer je terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Apoka Rest Camp
Standaard: Apoka Rest Camp
Luxe: Apoka Rest Camp (luxe kamer)

safari-in-uganda_07 safari-in-uganda_06 safari-in-kenia_samburu_03

De rit van Kidepo naar Murchison Falls National park duurt ongeveer 7-8 uur, dit betekent dat je vroeg ontbijt om voldoende tijd hebben voor de rit.

De rit brengt je door een deel van de Karamoja-regio en Gulu stad.
Wij Zorgen voor een paar fantastische foto-stops zodat je nog enkele gedenkwaardige foto's kunt maken te maken en vergeet ook niet om je benen te strekken.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Red Chili Safari Lodge of Heritage Safari Lodge
Standaard: Nile River Lodge of Pakuba Safari Lodge
Luxe: Paraa Safari Lodge

Giraffe in Murchison falls National Park, Uganda African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa twee nijlpaarden in de wateren van Murchison Falls, Oeganda B&W Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl safari-in-afrika-Oeganda-murchison-park-hippos

Deze ochtend in Murchison Falls National Park begint anders dan de afgelopen Kidepo-dagen.
Vandaag maak je een ochtendboottocht langs de Nijl.
De boottocht duurt ongeveer 2 uur, gewoon drijvend op het water, kijkent naar verschillende
dieren op de wateroevers waaronder de olifanten, buffels, wrattenzwijnen, nijlpaarden,
krokodillen, vogels zoals de zonnevogels, Afrikaanse zeearend en het meest interessante natuurlijk de Murchison Falls watervallen (!)
Als je fit genoeg bent, kun je kiezen voor een wandeling naar de top van de watervallen, zo niet dan vaar je terug naar de oever van de rivier.

Hierna keren we terug naar de Lodge voor de lunch, waarna je een duik in het zwembad kunt nemen in afwachting van de gids voor een avond GameDrive.

Veel van de dieren kronkelen door de dag en sommige nachtjagers maken zich klaar om uit hun holen te komen.
Van een glimp op van de giraffen, olifanten, kobs, bosbokken, wrattenzwijnen, buffels, leeuwen, waterbokken en nog veel meer dieren.

Dit was werkelijk een geweldige dag met bijzonder mooie ervaringen.
Keer terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Heritage Safari Lodge
Standaard: Nile River Lodge of Pakuba Safari Lodge
Luxe: Paraa Safari Lodge

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 Murchison Falls, Uganda Toerist bezoekt de Murchison Falls aan de White Nile-rivier, Oeganda B&W safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10 safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions-Murchison safari-in-uganda-_murchison_falls_04 safari-in-uganda-_murchison_falls_03 safari-in-uganda-_murchison_falls_02

Vandaag is ook weer een dag voor een langere rit.
We rijden van Murchison Falls naar Kibale National Park en deze rit duurt ongeveer 9 uur.
Het belangrijkste van alles, je gids zal je helpen van deze bijzondere reis te genieten en zoveel als mogelijk te vertellen waar je bent en wat je te zien krijgt, maar ook om te stoppen om foto's te kunnen maken.
Ook maken we stops voor vers fruit en snacks.
Dit is echt een erg interessante rit.

Neem ook even de tijd om de Mahoma-watervallen te zien, de kratermeren en nog veel meer.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Chimpanzee Guest house
Standaard: Isunga Lodge of Chimpanzee Forest Guest house
Luxe: Kyaninga Lodge

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda Sunbird in het Kibale National Forest, Oeganda safari-in-afrika-Oeganda-crater-lakei-kibale

Kibale Forest wordt de primatenhoofdstad van de wereld genoemd met meer dan 13 soorten van primaten die in dit bos leven.
Het mooiste hoogtepunt van vandaag is de chimpansee tracking die ongeveer 3 tot 4 uur duurt met behulp van de gids.
Zorg ervoor dat je water bij je hebt en zet je camera klaar om deze apen vast te leggen.
Dicht bij de chimpansees kan je ook de colobus-apen, roodstaartapen, boszwijnen en duizenden vogels zien.

Na deze fijne ontmoeting keer je terug naar de lodge voor de lunch of een lunchpakket in het bos.
Geniet op je gemak van de rest van de middag of maak een bezoek aan het Bigodi-wetland om een ​​fascinerende momenten vast te leggen met de vogels van het Kibale Forest en vooral de onaantastbare schoenbekooievaar.

Hierna hebben we de tranfer naar Queen Elizabeth National Park.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Pumba Safari cottages
Standaard: lephant Hab Lodge of Buffalo Safari Lodge
Luxe: Enganzi Game Lodge of Mweya Safari Lodge

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01 safari-in-oeganda-kibale_01 safari-in-oeganda-kibale_02 safari-in-oeganda-kibale_04 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

Je wordt wakker voor een kopje koffie in de vroege ochtend met uitzicht op de vochtige
savanne voordat we om 7 uur naar het park gaan voor een ochtend GameDrive.

Onderneem een GameDrive over de Kasenyi-tracks en de Queen's Mile op zoek naar het geweldige
wild inclusief; Kaapse Buffels, Luipaarden, Topi, Olifanten, Kobs, Waterbokken, wrattenzwijnen, hyena's, leeuwen, gestreepte jakhalzen en andere dieren in het wild.

Na deze bijzondere ervaing gaan we terug voor ontspanning en lunch waarna je samenkomt bij de Mweya-steiger voor een Kazinga Channel-bootcruise in de middag met vertrek om 14.00 uur.

Deze cruise biedt je de mogelijkheid om van dichtbij de grootste concentratie van ondergedompelde nijlpaardenvan te zien, omringd door meer dan 60 soorten migrerende en inwonende vogels en krokodillen die drinken en rusten aan de waterranden.

Hierna ga je terug naar de Lodge voor het diner.
Hierna maken we een avond GameDrive langs de kanaal route om meer wild te ontdekken in hun avondmomenten waarna we terug gaan naar de lodge voor de overnachting

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Pumba Safari cottages
Standaard: lephant Hab Lodge of Buffalo Safari Lodge
Luxe: Enganzi Game Lodge of Mweya Safari Lodge

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_12 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_13 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_14

Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi.

Na het ontbijt begin je aan de transfer naar Bwindi Impenetrable National Park al rijdent door de zuidelijke sector van Queen Elizabeth National Park genaamd Ishasha dat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen.

De Ishasha-sector presenteert een opmerkelijke ontmoeting met de unieke boomklimmende leeuwen die maar op twee plekken in de hele wereld bestaan met de Ishasha-sector als de beste kijkcijfers kansen.
Je rijdt verder naar Bwindi Impenetrable National Park met onderweg geweldige vergezichten en ontmoetingen met diverse dieren en vogelsoorten.

De aankomst in de Lodge zal in de avond zijn voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Broad bill Safari Lodge
Standaard: Rushaga Gorilla Lodge of Gorilla Valley Lodge/Rushaga Gorilla Havens
Luxe: Clouds Mountain Gorilla Lodge of Volcanoes Bwindi Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Bwindi safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 Sunrise clouds and morning mist in Bwindi Impenetrable National Park. safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions-Murchison safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions safari-in-afrika-Oeganda-Tree-Climbing-Lions_02 safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth

Het ondernemen van de gorillatrekking-ervaring in de heuvelachtige beboste landschappen van Bwindi is zo'n levensgrote gebeurtenis dat het blijvende herinneringen zal creëren.

We verzamelen in de ochtend om 8 uur bij de respectievelijke parkhoofdkwartier voor briefing, waarbij je de do's and dont's worden uitgelegd voor het trekken (volgen) van de gorillafamilies.

De trekking duurt tussen de 2 tot 8 uur, afhankelijk van de gorillabewegingen.
Als de familie eenmaal is gevonden is er en één uur ter beschikbaar om direct contact te hebben met de gorilla's.

Bij naderende gorilla's is hun reactie niet voorspelbaar, ze kunnen je een hoffelijk welkom geven, maar kunnen je ook negeren waardoor de ontmoeting iets saaier kan zijn.

Na deze geweldige ervaring heb je de transfer naar Lake Bunyonyi, rijdend door de fascinerende Kigezi Highlands waar lokale bewoners terrasmethoden toepassen om hun hellingen te cultiveren waardoor indrukwekkende en schilderachtige landschappen ontstaan.
Je komt in de middag bij Lake Bunyonyi aan waarna je een spannende boot rit maakt om het meer van de duizend eilanden te verkennen.

Het uitzicht op de eilanden, de omliggende Kigezi-hooglanden, het vogelleven op het meer en de bezienswaardigheden van de lokale bevolking met hun kano's terwijl ze verbinding maken met
en van de eilanden is heel magisch en indrukwekkend om te verkennen voordat je naar de lodge gaat
voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Lake Bunyonyi Eco Resort
Standaard: Lake Bunyonyi Eco Resort
Luxe: BirdNest Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-baby-gorilla safari-in-afrika-Oeganda_gorilla_04 safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-silverback-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking_05 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-Trekking_03 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla_02 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla

Je begint deze laatste dag van deze complete safari met een vroege ochtendtour over het meer met een boottocht om de indrukwekkende wateren van Lake Bunyonyi te kunnen bewonderen, genoteerd als het op twee-na diepste meer in Afrika.

Je maakt ook een wandeling op een van de belangrijkste eilanden om de schoonheid van het meer van duizend eilanden in detail te kunnen verkennen.

Na deze 2 uur durende activiteit beginnen we aan de transfer naar Kampala op 437Km en ongeveer 7 uur rijden door indrukwekkende landschappen van Zuidwest-Oeganda en waar we een traditionele lunchstop maken bij Igongo Cultureel centrum voor een typisch Afrikaans buffet.

Ook maken we nog een stop bij Uganda Equator waar we Kayabwe oversteken voor geweldige fotoshoots waarbij je één been op het zuidelijk halfrond en de andere op het noordelijk halfrond kunt plaatsen.

In de middag komen we aan in Kampala om het einde van de tour te markeren.

safari-in-afrika-Oeganda_lake-bunyonyi-boottrip safari-in-oeganda_Lake Bunyonyi Eco Resort_01 safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-Lake-bunyonyi

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Kampala Serena Hotel @Oeganda   Pearl of Africa Hotel @Kampala – Oeganda   Lillian Towers Hotel @Lira – Oeganda   Apoka Safari lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Kyaninga Lodge @Lake Kyaninga – Oeganda   Enganzi Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Mweya Safari Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Clouds Mountain Gorilla Lodge @Bwindi Forest National Park   Bwindi Volcanoes safari Lodge @Bwindi National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Forest Cottages @Kampala – Oeganda  Melili Hotel @Nairobi – kenia  Pauline Hotel @Lira – Oeganda  Kidepo savannah lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda  Nile River Lodge @Murchison Falls – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Isunga Lodge @Kibale National Park – Oeganda  Chimpanzee Forest Guesthouse @Kibale National Park – Oeganda  Elephant Plains Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Buffalo Safari Lodge @Queen Elizabeth Park – Oeganda  Rushaga Gorilla Camp @Bwindi Impenetrable Forest  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Eco Resort @Oeganda  

Economy accomodaties **

Forest Cottages @Kampala – Oeganda  Cassia Lodge @Buziga Hill – Oeganda  Pacific Hotel @Lira – uganda  Kidepo savannah lodge @Kidepo Valley National Park – Oeganda  Red Chilli Rest Camp @Murchison Falls – Oeganda  Heritage Safari Lodge @Murchison Falls – Oeganda  Chimpanzee Forest Guesthouse @Kibale National Park – Oeganda  Pumba Safari Cottages @Queen Elizabeth national park – Oeganda  Broadbill Forest Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Eco Resort @Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.Jaar
2023
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1 persoon€ 4.070,00
€ 4.690,00
€ 6.120,00
2-3 pers.€ 3.770,00
€ 4.305,00
€ 5.790,00
4-5 pers.€ 3.545,00
€ 4.075,00
€ 5.525,00
6+ personen€ 3.305,00
€ 3.770,00
€ 4.340,00


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Oeganda & Rwanda: 10 dagen Ultimate Uganda & Rwanda Wildlife Safari (Gorilla Trekking) (MS4)

safari-in-oeganda-kibale_01

Oeganda & Rwanda: 10 dagen Ultimate Uganda & Rwanda Wildlife Safari (Gorilla Trekking) (MS4)

Oeganda, of de ‘Parel van Afrika’, zoals het beroemd werd genoemd door Winston Churchill, wordt gekenmerkt door een relatief droge en vlakke savanne in het noorden, met groene bergen in het westen en uitgestrekte dichte en opmerkelijk weelderige bossen in de centrale regio.
De natie herbergt een verbazingwekkend divers scala aan Afrikaanse dieren in het wild, waaronder de zeer bedreigde berggorilla die te vinden is in het Bwindi Impenetrable Forest.
Een populaire plek om wilde dieren te spotten is het Queen Elizabeth National Park, waar vier van de Big Five worden gehuisvest, een zwerm flamboyante flamingo’s en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha.
Liefhebbers van het buitenleven kunnen hun adrenalinekick krijgen met tal van wildwatervaren, kajakken, wandelen, quadrijden en paardrijden.
Voeg daarbij een aantal vriendelijke inwoners, een ontluikende culturele scene en een hoofdstad vol levendige bars, clubs en restaurants, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom Oeganda een reputatie heeft verworven als ‘het vriendelijkste land van Afrika’.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Entebbe wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel in Kampala brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt
Overnachting: Hotel Africana 3* of  Cassia Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Entebbe International Airport naar Kampala: ongeveer 45 Km - 1,5 uur

Let op: Deze reis start in Oeganda en stopt in Rwanda

Je ontbijt in het hotel gevolgd door de check-out.
Hierna vertrek je met de chauffeur-gids naar Murchison Falls National Park.
Onderweg naar het park nemen we een kijkje bij de Ziwa Rhino and Wildlife Ranch waar je zuidelijke witte neushoorns kunt bewonderen, gevolgd door een warme lunch bij Kabalega-diners.

We vervolgen onze rit naar de noordelijke oever van de rivier de Nijl en arriveren op tijd voor het diner en de nacht in de lodge.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Murchison River Lodge 3* of Pakuba Safari Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Kampala naar Murchison Falls National Park: ongeveer 310 Km - 6 uur

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_08 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_07 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_06 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_05 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_04 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_03 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_02

Vandaag starten we, vóór het ontbijt, met een vroege game drive op de Northern Bank of the Murchison Falls National Park.
Mogelijk kunt u dieren bekijken die uniek zijn voor de Afrikaanse savanne, zoals giraffen, olifanten, antilopen, leeuwen en de Oeganda Kobo.

Hierna keren we terug naar de lodge voor een welverdient ontbijt.
Tot aan ons volgende uitstapje kan je ontspannen bij de lodge.
In de namiddag ga je voor een launch cruise op de Nijl varen.
's Avonds keer je terug naar de lodge voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Murchison River Lodge 3* of Pakuba Safari Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_09 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10

Na het ontbijt in de lodge vertrekken we om 07.30 uur naar Kibale Forest National Park.
De lunch is onderweg of indien mogelijk afhankelijk van de aankomsttijd op Fort Portal.
Er zullen een aantal tussenstops op het uitgestrekte platteland worden gegeven, wat ons kansen biedt om ons uit te strekken in dorpen en rond theeplantages langs de oprit terwijl we laat in de avond inchecken in ons volgende hotel of de Lodge.

Dineer en overnacht in een prachtige omgeving dicht bij een kratermeer dat grenst aan Kibale Forest.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Turaco Treetops 3* of Kibale Forest Camp 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Murchison Falls National Park naar Kibale Forest National Park: ongeveer 440 Km - 9 uur

safari-in-oeganda-kibale_01 safari-in-oeganda-kibale_05

safari-in-oeganda-kibale_02 safari-in-oeganda-kibale_03

safari-in-oeganda-kibale_04

Vandaag maak je met een relatief vroege ochtendstart, om je vervolgens om 08.00 uur te melden bij het boswachtersstation in Kibale National Park om chimpansees te volgen.
Deze heerlijke apen, nauwer verwant aan mensen dan aan enig ander levend wezen, zijn enorm interessant en leuk om te zien terwijl ze ruziën en spelen in vruchtvorming bomen.

Na de lunch vertrek je naar het Queen Elizabeth National Park met een game drive onderweg. (4 uur rijden)

Aankomst en inchecken bij de lodge gevolgd door het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Kasenyi Safari Camp 3* of Enganzi Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Kibale Forest National Park naar Queen Elizabeth National Park: ongeveer 160 Km - 4 uur

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_02

Begin je dag, vóór het ontbijt, met een vroege kop koffie.
Tijdens de ochtend gamedrive langs Kasenyi en Queens Mile kan je olifanten, buffels, waterbokken, wrattenzwijnen, leeuwen, Uganda Kobs-meren en een verscheidenheid aan vogels tegenkomen.

We keren terug naar de lodge voor het ontbijt.
Ontspan halverwege de ochtend in de lodge, gevolgd door een lunch.

Vanmiddag is een twee uur durende boottocht langs het beroemde Kazinga-kanaal de moeite waard om nijlpaarden en krokodillen te zien.
Het Kazinga-kanaal ondersteunt het grootste aantal nijlpaarden in heel Afrika.
Roofdieren en nachtdieren komen normaal gesproken laat in de middag aan de kust voor een slokje water.
Daarnaast komen ook een groot aantal antilopen zoals de Waterbuck en de Uganda Kob hier om hun dorst te lessen.

Deze reis biedt je ook de kans om spectaculaire vogels te zien. Keer 's avonds terug naar de lodge voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Kasenyi Safari Camp 3* of Enganzi Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_06

Na het ontbijt uitchecken waarna we naar het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park rijden.
Rijd naar Ishasha, gelegen in de zuidelijke sector en beroemd om boomklimmende leeuwen. Deze beklimmen vaak de acaciabomen.

We komen op tijd aan bij de Lodge voor de lunch. De middag wordt besteed aan het bekijken van wild.

Keer terug naar de Lodge voor zonsondergang, het Diner en vervolgens de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ishasha Wilderness Camp 3* of Enjojo Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Queen Elizabeth National Park naar zuid Queen Elizabeth National Park: ongeveer 100 Km - 3 uur

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_09 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_10

08.30 uur: Na het vroege ontbijt in de lodge, vertrek je naar het Bwindi ondoordringbare bos en Nationaal Park.

Naar schatting leeft de helft van de overgebleven populatie berggorilla's - 400 of meer -binnen de Bwindi-grenzen.
Na de aankomst en check-in bij de lodge heb je een heerlijke Lunch.
De middag is eventueel vrij te besteden.

Bezoek vanmiddag het Batwa-pygmeeëndorp.

De Batwa Pygmy-stam heeft een verhaal dat eigenlijk nauw verweven is met gorilla-trekking-safari's.

Het verhaal van het Batwa-volk is er een van wee en opoffering, en hun historische aanwezigheid is van groot belang.
Ze waren de oorspronkelijke bewoners van de Grote Meren van Oost-Afrika en de bewakers van de equatoriale bossen voordat ze naar de rand van het Bwindi-bos werden verdreven toen het in 1991 werd ingepikt.

Keer terug naar de lodge voor de zonsondergang, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Chameleon Hill Lodge 3* of Ichumbi Gorilla Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: zuid Queen Elizabeth National Park naar Bwindi Impenetrable Forest and National Park: ongeveer 130 Km - 5 uur

safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_03 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_01 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_03 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_02

Na een vroeg ontbijt en briefing van de gidsen, vertrek je naar de berggorilla-tracking in het Bwindi-bos.
Je moet drinkwater, regenjas en jungle-laarzen dragen, terwijl de rangers je een helpende hand zullen geven indien nodig.
Gorilla-tracking is een van de uniekste activiteiten die je in Oeganda kan doen en je zal het fantastisch vinden tijdens het fotograferen en observeren van de gorilla's.
(deze kan je optioneel voor € 690,- p.p. bij boeken)

Ga na de trekking verder naar de Lodge in regio Lake Bunyonyi.

Aankomst en check-in.
Vrije avond met uitzicht op het meer.
Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Arcadia Lodge 3* of  Lake Bunyonyi Overland Resort  4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Bwindi Impenetrable Forest and National Park naar Lake Bunyonyi: ongeveer 60 Km - 2 uur

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_02

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_05 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_07 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_06

Ook vandaag beginnen we met een vroeg ontbijt in het hotel.
We checken rond 07.30 uur uit en gaan weer terug naar Kigali.

Ga op weg naar de Cyanika-grens. Douane- en immigratieprocedures. Je wordt overgedragen aan je chauffeursgids.

De aankomst in Kigali is rond 10.00 uur waar we een bezoek brengen aan het Kigali Genocide Memorial Centre & aan Inema Arts Center. (Deze twee locaties zijn slechts 10 minuten van elkaar verwijderd)

Inema Arts Center stimuleert creativiteit voor persoonlijke, sociale en economische groei. Hier zal je getuige zijn van het gebruik van creatieve expressie om de gemeenschap en het land tot leven te brengen.

12.30 uur: Lunch in restaurant Sole luna of soortgelijk.

Hierna transfer naar de internationale luchthaven van Kigali. Neem afscheid van uw chauffeur-gids en ga verder met inchecken voor je retourvlucht.

Afstand: naar Cyanika ongeveer 60 Km - 2 uur en naar Kigali ongeveer 300Km - 3 uur.

Let op: Deze reis start in Oeganda en stopt in Rwanda

safari-in-rwanda_kigali_genocide-memorial

safari-in-rwanda-inema-arts-center_02 safari-in-rwanda-inema-arts-center_01

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-oeganda-kampala_01 safari-in-oeganda-kampala_05 safari-in-oeganda-kampala_04 safari-in-oeganda-kampala_03 safari-in-oeganda-kampala_02

De hoofdstad van Oeganda, Kampala, grenst aan het prachtige Lake Victoria en strekt zich uit over een reeks golvende heuvels. Ondanks de ontwikkeling staat deze ‘Garden City’ bekend om zijn met bomen omzoomde lanen. Deze bruisende stad is het commerciële centrum van het land en biedt een mix van Afrikaanse markten, moderne wolkenkrabbers, internationale hotels, bars en casino’s. Het biedt een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoekers kunnen zich verheugen op het leren over de rijke en kleurrijke geschiedenis van het land in het Uganda Museum; genieten van een aantal activiteiten op het Victoriameer, het grootste meer van Afrika; en een bezoek aan de Namugongo Martyrs Shrines, een UNESCO-werelderfgoed. Mis de kans niet om het nabijgelegen Mburo National Park te bezoeken om een ​​glimp op te vangen van de lokale fauna, waaronder: nijlpaarden, zebra’s, gazellen, krokodillen, wrattenzwijnen en een verscheidenheid aan vogels.

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 Giraffe in Murchison falls National Park, Uganda twee nijlpaarden in de wateren van Murchison Falls, Oeganda B&W Toerist bezoekt de Murchison Falls aan de White Nile-rivier, Oeganda B&W rustende Afrikaanse leeuw bij het Murchison Nationale Park in Oeganda, Afrika B&W Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_03 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_04 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_05 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10

Het Murchison Falls National Park, dat zich uitstrekt van de oevers van Lake Albert, is het grootste nationale park van Oeganda.
De rivier de Nijl stroomt door het midden van het park en creërt één van de indrukwekkenste attracties in Murchison Falls.
Het landschap heeft een dicht regenwoud, een golvende savanne en een diversiteit aan wilde dieren. Bezoekers kunnen genieten van eersteklas gameviewing langs het Buligi Circuit.
De bossen herbergen talloze primaten, waaronder chimpansees, en in de buurt van de rivier zijn buffels, olifanten en Rothschild-giraffen te zien. Andere veel voorkomende wilde dieren zijn: leeuwen, antilopen, waterbokken, nijlpaarden en krokodillen.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_03 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda Sunbird in het Kibale National Forest, Oeganda safari-in-oeganda-kibale-forest-camp_03 safari-in-oeganda-kibale-forest-camp_04

Gelegen in het zuiden van Oeganda, wordt gezegd dat het Kibale Forest National Park de thuisbasis is van de hoogste dichtheid van primaten in Afrika.
Hoewel het hoogtepunt van het park de gewende chimpansees zijn, leven in de boomtoppen allerlei soorten apen, waaronder: roodstaartaap, L’Hoest’s aap, mangabey met grijze wangen, rode colobus en zwart-witte colobusapen.
Als je niet op zoek bent naar apen, zijn er meer dan 300 vogelsoorten en maar liefst 250 soorten vlinders om je bezig te houden.
Bezoekers kunnen zich verheugen op het volgen van chimpansees, vogelreizen en begeleide natuurwandelingen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_03 African savanna, Queen Elizabeth National Park, Uganda Vogels in het Queen Elizabeth National Park in Oeganda B&W safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_06 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_06

Het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het zuidwesten van Oeganda, is een van de populairste parken van de provincie.
Vulkanische kraters, grasvlaktes, tropisch woud en gigantische meren verbonden door een kanaal dat wordt bewoond door overvloedige nijlpaarden.
Het park heeft bijna 100 soorten zoogdieren en ongeveer 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de bijzondere schoenbek.
Alleen al het 40 kilometer lange Kasinga-kanaal zou de grootste concentratie nijlpaarden ter wereld bevatten, en een begeleide boottocht hier is een populaire manier om de natuur te zien.
Andere diersoorten om te spotten zijn buffels, de zeldzame water sitatunga antilopen, gigantische bosvarkens, Uganda kob, Defassa waterbuck en olifant.
Mis de kans niet om de dramatische Kyambura-kloof te verkennen, de thuisbasis van gewende chimpansees.

safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_06 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_02

Omringd door andere prachtige parken in de westelijke regio van Oeganda, staat het Queen Elizabeth National Park bekend om zijn rijke biodiversiteit, natuur en geschiedenis. In het zuidelijke deel van het park is de afgelegen Ishaha-sector de thuisbasis van boomklimmende leeuwen die lange luie dagen doorbrengen met dommelen in de mooie vijgenbomen. De Uganda Kob, die ze vanaf de takken bekijken, begraast de vlakten. Rond Lake Edward kunt u genieten van vissen en meer wild spotten – kijk uit voor chimpansees, olifanten, krokodillen en meerjarige en trekvogelsoorten

safari-in-uganda_bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_03 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_05 Sunrise clouds and morning mist in Bwindi Impenetrable National Park. Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05

Het Bwindi Impenetrable Forest, gelegen in het zuidwesten van Oeganda, zou het oudste regenwoud van Afrika zijn.
Het is wereldberoemd om zijn uitstekende mogelijkheden om gorilla’s te spotten.
Het ruige landschap heeft een dichte jungle, watervallen, sprankelende bergbeekjes, diepe valleien en steile bergkammen.
Dit ongerepte bos is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en unieke ecologische betekenis. Afgezien van de verbazingwekkende interacties met gorilla’s, zijn er tal van andere bezienswaardigheden, zoals een netwerk van boswandelingen, meer dan 340 vogelsoorten om te spotten en een verscheidenheid aan vlinders.
Mis de kans niet om de spectaculaire Virunga-vulkanen te verkennen.

African boy in canoe, Bunyonyi lake, Uganda safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_02 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_02 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01  safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03

Lake Bunyonyi, gelegen in het zuiden van Oeganda, zou het op één na diepste meer van Afrika zijn. De thuisbasis van een verscheidenheid aan watervogels, Lake Bunyonyi staat bekend als de ‘plaats van kleine vogels’.
Dit spectaculair schilderachtige meer is bezaaid met magische, mystieke, mistige eilanden en wordt omgeven door groene, golvende, terrasvormige heuvels.
Het is een populaire stop onderweg naar de beroemde gorilla’s en in tegenstelling tot veel meren in Oost-Afrika is het krokodillen-, nijlpaard- en bilharzia-vrij.
Hoogtepunten zijn onder meer kamperen op een van de eilanden, het epische landschap, zwemmen in het kristalheldere water van het meer, vogels kijken, kanoën en wandelen.

safari-in-oeganda-ziwa-rhino-and-wildlife-ranch_01 safari-in-oeganda-ziwa-rhino-and-wildlife-ranch_03 safari-in-oeganda-ziwa-rhino-and-wildlife-ranch_02

Gelegen in het Nakasongola-district in de centrale regio van Oeganda, slechts 170 km ten noordwesten van Kampala, bestaat de Ziwa Rhino and Wildlife Ranch uit een uitgestrekte ongerepte wildernis van 70 vierkante km. Dit uitzonderlijk mooie savanne- en moerasgebied is de thuisbasis van de enige wilde neushoorn van Oeganda, met maar liefst 19 zuidelijke witte neushoorns die door het reservaat dwalen. Hoewel het in de eerste plaats een neushoorngebied is, omvat de Ziwe Rhino and Wildlife Ranch ook een breed scala aan andere dieren en vogels, waaronder: luipaarden, bosbokken, nijlpaarden, apen, antilopen, krokodillen en de zeldzame schoenbek. Bezoekers kunnen zich verheugen op een scala aan buitenactiviteiten, zoals neushoorntrekking, vogels kijken en begeleide natuurwandelingen.

Wild Frontiers Murchison Falls Bottom of the Falls Cruise is een drie uur durende geplande privécruise van het hoofdkantoor van het park naar de kop van de Fajao-kloof aan de voet van de Murchison Falls. Passagiers kunnen getuige zijn van de machtige kracht van de rivier de Nijl die door een nauwe kloof van zeven meter stroomt en van een klif van veertig meter naar de uitgestrekte kloof beneden stroomt. De kracht van de watervallen en het mooie uitzicht vanaf hun basis zijn adembenemend. Grote bewoners van nijlpaarden drijven onderweg in het water, groepen krokodillen koesteren zich aan de kust en kuddes olifanten, buffels en antilopen bewegen langs de oevers van de rivier. De rivier biedt spectaculaire mogelijkheden voor vogelaars, met een breed scala aan watervogels en levendige bijeneters die nestelen in de kliffen langs de oever van de rivier.

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08

De meest favoriete wandeling van Kibale vertrekt om 08.00 en 15.00 uur vanuit het Kanyanchu Visitor Centre en duurt 2 tot 3 uur. Chimpansees zijn de meest gewilde primaten van bezoekers, maar je moet uitkijken naar de zwart-witte colobus, de roodstaartaap of de grijze wangmangabey. Je gidsen zullen je pitta’s en verschillende vogelsoorten kunnen laten zien en zullen details geven over de traditie van de plantensoorten in het bos. Deze wandeling is voor 6 personen in een groep.

Wild Frontiers Kazinga Channel Kingfisher Boat is een ontspannen boottocht langs het Kazinga-kanaal in het Queen Elizabeth National Park. Passagiers kunnen kuddes olifanten, buffels en antilopen, families van wrattenzwijnen, grote groepen nijlpaarden en krokodillen tegen de kust tegenkomen. De oevers van Kazinga zijn een toevluchtsoord voor talloze vogels, waaronder veel trekkende soorten terwijl ze naar het zuiden trekken naar warmere klimaten. De cruise biedt ook een spectaculair uitzicht op het prachtige schiereiland Mweya en het leven in lokale vissersdorpen langs de oevers.

safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_03 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_02 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_01

De Batwa Experience is gemaakt door de ontheemde Batwa-pygmeeën om hun kinderen te onderwijzen en hun verbazingwekkende erfgoed en tradities met de wereld te delen. Sinds 1992 kunnen de Batwa niet meer leven in het Bwindi Impenetrable Forest, het huis van hun voorouders. Toch zijn ze de oude manieren niet vergeten.

Ga terug in de tijd om te zien hoe de Batwa millennia leefden in de Bwindi, een van de mooiste oerwouden ter wereld en de thuisbasis van de beroemde berggorilla’s. Geniet van een ongelooflijke dagwandeling in het regenwoud met Batwa-gidsen, zie hoe de Batwa leefden en jaagden, leer over medicinale planten en kijk uit voor dieren en vogels.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_04 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_01

Word vroeg wakker voor een stevig ontbijt om u de energie te geven die nodig is voor gorilla-trekking. Meld u vóór 8.00 uur aan bij het rangerstation voor registratie en een gesprek door een van de parkwachters. De gidsen nemen je vervolgens door de bush en banen je een weg door het kreupelhout om de gorilla’s te volgen. (Houd er rekening mee dat deze trektocht 30 minuten tot 5-6 uur kan duren). Een redelijke mate van fitheid is vereist, evenals stevige wandelschoenen. Zit in het bos tussen de gorilla’s, luister naar ze ‘praten’ met elkaar en verwonder je over de enorme omvang van de dominante man, de Zilverrug. Het is een buitengewoon gevoel in het dichte regenwoud te weten dat je bij een paar van de laatst overgebleven berggorilla’s bent. Het is verbazingwekkend om te denken dat er nog maar ongeveer 650 van deze prachtige wezens over zijn.

safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_04 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_03 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_02 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01

Kigali Genocide Memorial & Museum ligt net buiten het stadscentrum van Kigali in het Gasabo-district en is tot stand gekomen door een gezamenlijk partnerschap van de gemeenteraad van Kigali en de Britse Aegis Trust.
Het centrum is een uiterst ontroerende, uitdagende, educatieve en uiteindelijk inspirerende en tevens een geweldige plek om de oorzaak, de tragedie en de succesvolle wederopbouw na de genocide te begrijpen.

Het monument organiseert een rondleiding die transparant en leerzaam is, maar erg somber en vernederend wanneer gasten beseffen dat er meer dan 250.000 doden zijn begraven op de plaats van het monument.

De route:

dagen Ultimate Uganda Wildlife Safari

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Cassia Lodge @Buziga Hill – Oeganda   Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Kibale Forest Camp @Evergreen Forest – Oeganda   Enganzi Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Enjojo Lodge @Ishasha – Queen Elisabeth Park – Oeganda   Ichumbi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Lake Bunyonyi Overland Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Africana Hotel @Kampala – Oeganda  Murchison River Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Turaco Treetops @Kibale Forest – Oeganda  Kasenyi Safari Camp @lake Bunyampaka – Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Ishasha Wilderness Camp @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Chameleon Hill Lodge @Lake Mutanda – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Gorilla trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 775,- per persoon.
Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla trekking.Hotel:StandardLuxury
Periode:2020/20212020/2021
1 of 2 pers.€ 4.840,00€ 5.550,00
3 of 4 pers.€ 4.225,00€ 4.825,00
5 of 6 pers.€ 4.030,00€ 4.490,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 525,00€ 745,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
per pers.
€ 690,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip:
In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk worden gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.
Annuleringen die 90 dagen of meer voor vertrek door ons zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 475,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of minder voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betaling voor Gorilla-vergunningen kan niet wordt gerestitueerd.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat u met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Kenia & Oeganda: 10 Dagen Masai Mara & Oeganda Gorilla Trekking (FSG4)

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_13

Kenia & Oeganda: 10 Dagen Masai Mara & Oeganda Gorilla Trekking (FSG4)

Verken de beste Wildlife safari bestemming in Oost-Afrika (de Massai Mara) en maak een fascinerende trekking met Berggorilla’s & Chimpansees in Oeganda terwijl je tussendoor de grootste en bekendste nationale parken in Oost-Afrika verkent!

Je zal de wonderen van de moderne wereld zien, inclusief de grote migratie van gnoes in Masai Mara.
Deze tour biedt ook andere intuïtieve safaribestemmingen in Oeganda & Kenia.

Beleef: natuurverkenning in Masai Mara, ontdek de bron van de Nijl, spectaculaire boottrip op het Kazinga Channel, nauwe ontmoeting met de chimpansees en gorilla’s uit de eerste hand in hun natuurlijke omgeving en leefgebied.


Houd er rekening mee dat deze spectaculaire Safari start in Nairobi – Kenia en stopt in Entebbee – Oeganda

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je naar huis terugreist:

  1. Wij brengen je direct naar Entebbee Airport in Oeganda voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
  2. Wij boeken een City Hotel in Kampala of Entebbee voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar een andere locatie doorreizen voor een eventuele strandverlenging. Op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer naar je Hotel of Resort.
  3. Eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Afhankelijk van je aankomsttijd haalt onze chauffeur / gids je op bij de luchthaven van het Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Hij zal je informeren over deze geweldige Safari en vervolgens wordt je naar je Lodge/Hotel gebracht waar je kunt ontspannen en je kunt voorbereiden op het starten van je Safari met een frisse geest.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting: Melili Hotel

Een verkoper verkoopt groenten en fruit op een markt in Nairobi, Kenia bean selling street Nairobi Souvenir market in Nairobi Capital, Kenya

Check uit bij je hotel en rijd via de stad Narok naar Masai Mara National Reserve, het land van de Maasai-stam.
De trotse, jonge Maasai krijger-nomaden met hun gevlochten haar, rode mantels en speren zullen je nieuwsgierigheid uitdagen.
Dit reservaat van 700 vierkante mijl is het Afrika dat je kent uit je dromen, compleet met grazende wilde dieren te midden van het prachtige landschap van glooiende heuvels en acaciabossen.

Bij aankomst in de Lodge check je in en geniet je van de lunch.

Geniet hierna van een gamedrive in de middag in het reservaat en keer terug naar het kampvuurdiner, ontspanning en de nacht.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Azure Mara Havel of gelijkwaardig

Group portrait of five Masai Warriors in traditional red toga at Lewa Wildlife Conservancy in North Kenya, Africa safari-in-kenia_masai-mara_01 safari-in-kenia_masai-mara_04 safari-in-afrika_masai-mensen_01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-11 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_2

Na een vroeg ochtendontbijt vertrek je met je picknicklunch voor een volledige dag GameDrive in het reservaat op zoek naar de big five en andere talrijke dieren.
Je krijgt de kans om de leeuw, Cheetah en luipaard door de uitgestrekte vlaktes en graslanden te zien zwerven op zoek naar hun volgende maaltijd. Het kan een nietsvermoedende impala zijn of zelfs iets kleins zoals het wrattenzwijn.
Wat de maaltijd ook zal zijn, het schouwspel van de natuur dat zich hier ontvouwt is altijd ontzagwekkend!

Je hebt een lunchpauze in het reservaat waarna je verder gaat met de GameDrive rijden tot de avond wanneer je terugkeert naar de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Azure Mara Havel of gelijkwaardig

great migration serengeti B&W

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02

africaanse-brullende-leeuw-masai-mara-nationaal-park safari-in-afrika_masai-mara-luipaard safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01 masai-mara-leeuw-768x512 Masai_Mara_Game_Reserve_10 masai_mara_game_reserve_5

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru National park in het westen.
Rijdt via waar weelderige koffie- en theeplantages over de vlakte van de grote Rift Vallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

Je chauffeur-gids geeft je onderweg een kort overzicht over koffie en thee landbouw in Kenia en je hebt een korte tussenstop bij het Great Rift Vallei uitzichtpunt voor foto's.

Na de lunch arriveer je op tijd in Lake Nakuru waar je op GameDrive gaat in het park op zoek naar de big five: leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten.
Lake Nakuru is ook beroemd om zijn miljoenen flamingo's en trekvogels die langs de kusten tippelen.
In feite heeft Nakuru meer dan 425 verschillende vogelsoorten.

Je keert voor het donker terug naar de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Chester Hotel Nakuru

safari-in-kenia-lake-nakuru-18 safari-in-kenia-lake-nakuru-02 Nakuru_3 safari-in-kenia-lake-nakuru-04 safari-in-kenia-lake-nakuru-16 safari-in-afrika_nakuru_04 safari-in-afrika_nakuru-03 safari-in-afrika_nakuru_02 safari-in-afrika_nakuru-zebra_01 safari-in-afrika_nakuru-buffels-zebra-flamingo safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Na je heerlijke ontbijt vertrek je uit Nakuru naar Jinja, over de grens met Malaba.
Je maakt een tour langs de bron van de rivier de Nijl, 's werelds langst rivier.
Het begint zijn reis hier voordat het door tien Afrikaanse landen gaat en verdwijnt in de Middellandse Zee.

De stad Jinja wordt beschouwd als de avonturenhoofdstad van Oost Afrika.
Het is een plek boordevol avontuurlijke sporten en activiteiten, waaronder de populaire wildwatervaren, bungeejumpen en kajakken.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Paradise Hotel

safari-in-afrika_nijlpaarden_01 Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl egypte-rondreis_safari-in-africa_nijl_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_nijl_03

Na je ontbijt rijd je naar Kabale, de hoogste stad van Oeganda (2000m) en ben je getuige van mooi, weelderig landschap langs de weg.
We overnachten bij Lake Bunyonyi, het diepste kratermeer van Afrika (900mtr)
Bunyonyi betekent "plaats van de vogeltjes”, dus dat kan onverwacht interessant zijn om unieke vogels te zien terwijl we hier verblijven.

Je komt in de middag bij Lake Bunyonyi aan waarna je een spannende boot rit maakt om het meer van de duizend eilanden te verkennen.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Bunyonyi Rock Resort

safari-in-afrika-Oeganda_lake-bunyonyi-boottrip safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi

Het ondernemen van de gorillatrekking-ervaring in de heuvelachtige beboste landschappen van Bwindi is zo'n levensgrote gebeurtenis dat het blijvende herinneringen zal creëren.

We verzamelen in de ochtend om 8 uur bij de respectievelijke parkhoofdkwartier voor briefing, waarbij je de do's and dont's worden uitgelegd voor het trekken (volgen) van de gorillafamilies.

De trekking duurt tussen de 2 tot 8 uur, afhankelijk van de gorillabewegingen.
Als de familie eenmaal is gevonden is er en één uur ter beschikbaar om direct contact te hebben met de gorilla's.

Bij naderende gorilla's is hun reactie niet voorspelbaar, ze kunnen je een hoffelijk welkom geven, maar kunnen je ook negeren waardoor de ontmoeting iets saaier kan zijn.

Na deze geweldige ervaring gaan we terug om in de ​​middag een ontmoeting te hebben met Batwa-pygmeeën.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ichumbi Gorilla Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-baby-gorilla safari-in-afrika-Oeganda_gorilla_04 safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-silverback-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking_05 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-Trekking_03 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla_02 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla

Na een vroeg ontbijt checkt je uit bij de accommodatie met de herinneringen aan de betrokkenheid van de gorilla-trekking en ga je onderweg voor je Oeganda wildlife Safari in het Queen Elizabeth National Park.

De reis naar Queen Elizabeth zal verbazingwekkend zijn terwijl je onderweg de boomklimmende leeuwensector van Ishasha ervaart en je door rijdt naar de accommodatie van je keuze in Ishasha of rond de Mweya, onderdeel van Queen Elizabeth National Park

Na een heerlijke lunch en een beetje ontspanning, begin je aan een opmerkelijke gamedrive in de middag op zoek naar de zoogdieren van het park, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's, bosvarkens, apen, wrattenzwijnen, antilopen.

Met wederom geweldige herinneringen op het netvlies en op je digitale datadrager keer je terug naar je favoriete lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ishasha Jungle Lodge

safari-in-afrika-Oeganda_Queen-Elizabeth-National-Park

Na je vroege ontbijt, check je uit bij je lodge en vertrek je voor een vroege ochtend GameDrive om meer wilde dieren van het beroemde Queen Elizabeth National Park tegen te komen voordat je doorgaat naar Lake Mburo, waar je in de middag aankomt.

Bij aankomst check je in bij de lodge, lunch je en ga je nog heerlijk een GameDrive maken bij zonsondergang later op de avond, spectaculair!
Je krijgt de kans om van verschillende dieren te genieten terwijl ze terug lopen, wandelen of slenteren van hun "werkdag".
Je zult ook verschillende nachtdieren zien en met dit alles wordt je GameDrive bij zonsondergang gewoon geweldig en zal je van veel bijzondere fotomomenten genieten.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Arcadia Safari Lodge

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Waterkantlandschap bij het Nationale Park van Mburo van het Meer in Oeganda (Afrika) in avondtijd Wrattenzwijn het weiden in het Nationale Park Oeganda van het Meer Mburo Bonte Ijsvogel Ceryle rudis op een tak. Lake Mburo, Uganda B&W safari-in-afrika-Oeganda-mburo_giraffe safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild

Na een geweldig ontbijt zal je worden opgehaald en naar de luchthaven van Entebbe worden gebracht voor de terugreis naar huis, tenzei je andere afspraken met ons hebt gemaakt voor een verlenging?

Je maakt een tussenstop bij de evenaar om nog enkele geweldige foto's te maken en later ga verder naar Kampala of Entebbee waar je wordt afgezet bij je respectievelijke eindpunt.

oeganda-evenaar

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodatie(s) bij deze rondreis zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ichumbi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Melili Hotel @Nairobi – kenia  Azure Mara Haven @Masai Mara  Chester Hotel @Nakuru – Kenia  Paradise Hotel @Jinja – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Ishasha Jungle Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.Jaar
2023
Type accommodatie:Luxury
1 persoon€ 5.235,00
2-3 pers.€ 4.970,00
4-5 pers.€ 4.525,00
6+ personen€ 4.075,00


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Oeganda: 10 Dagen Gorilla, Chimpansee & Wildlife Safari (C1)

A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

Oeganda: 10 Dagen Gorilla, Chimpansee & Wildlife Safari (C1)

Deze 10-daagse Oeganda Gorilla, Chimpanzee & Wildlife Safari biedt Gorilla-trekking, Chimpansees-tracking en wild-gamedrives in combinatie met verbazingwekkende game-landschappen.
De hoogtepunt van een Afrikaanse Safari in Oeganda.

Gorilla trekking Safari’s in Oeganda Afrika worden uitgevoerd in de nationale parken Bwindi Impenetrable en Mgahinga Gorilla.
In Oeganda is het aantal Gorilla’s toegenomen tot een aantal van 400 Berggorilla’s in Bwindi en meer dan tien (10) in Mgahinga
Oeganda bezit bijna de helft van de wereldbevolking van deze soorten.
Bijna alle toeristen die een Afrikaanse Gorilla trekking Safari in Oeganda hebben gedaan, zouden het zo weer willen doen!
Het volgen van Gorilla’s kan 2 tot 8 uur duren, afhankelijk van hoe ver de gorilla’s zich bevinden.
Als we ze eenmaal gevonden hebben, mag je maximaal 1 uur bij deze prachtige apen verblijven.
Elke toerist die uiteindelijk Gorilla’s heeft gespot, heeft aangegeven dat het een waardevolle trektocht is!

Trouwens, naast de Gorilla trekking, bied de Safari ook het spotten van ander (groot) wild, waaronder de Big Five, namelijk; leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Aankomst in Oeganda - Entebbe International Airport, ontmoet onze vertegenwoordiger waarna de transfer plaatsvindt naar het hotel voor ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting standard: Boma Hotel

safari-in-uganda-boma-hotel-entebbe_01

Overnachting Luxury: Protea Hotel - Deluxe rooms

safari-in-uganda-protea-hotel-entebbe_01

Transfer naar Murchison Falls National Park 311 km van Kampala, ongeveer 5 uur rijden exclusief stops onderweg, u rijdt eerder door indrukwekkende vlakke stukken van de wijk Nakasongora vertakkend bij Nakitooma gedurende 7 km naar Ziwa Sanctuary om de witte neushoorns te spotten, te vinden in heel Oeganda.

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa

Je trekt je terug van de activiteit en gaat genieten van de lunch in Kabalega.
Hierna gaan we verder naar Murchison Falls National Park waar we 's avonds aankomen voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Rijd naar het noordelijke deel van het park voor een ochtend gamedrive met indrukwekkend wild ontmoetingen.
De Game Drive activiteit neemt je mee langs de aangewezen park locaties inclusief Buligi, Queen, Albert en het hele deltagebied met mogelijkheid om dieverse dieren te spotten, zoals leeuwen, olifanten, Rothschild giraffen, luipaarden, Jackson's Hartebeest, waterbokken, Oribis en Kobs.
De open savanne grasland vlakte met dieverse verspreide borasus palmen presenteren ook een uniek landschap dat het bekijken waard is.

Murchison Falls, Uganda

Rond de middag keren we terug naar de lodge voor ontspanning en de lunch waarna we verzamelen bij Paraa-steiger voor een middagbootcruise naar het platform van de watervallen.
De 3 uur durende boot tocht brengt je naar de spannende Nijl wateren in hun ontspannen stroom waarna deze zich aansluiten bij de Albert delta. Het uitzicht op nijlpaarden, Nijlkrokodil en Shoebill Stork zal de nodige indruk maken en je mee op avontuur nemen.

Bij aankomst aan het einde van de watervallen, begint u aan de wandeling naar de top van de krachtigstee waterval ter wereld.
De rivier de Nijl, de langste rivier ter wereld, perst zichzelf door een ravijn van minder dan 8 meter voordat hij na een stortvloed via de inmense waterval van 43 meter uitkomt in de "duivelsketel" die een pluim van spray vormt, gekenmerkt door een daverend gebrul en een altijd aanwezige regenboog.
Tijdens de wandeling geniet je van de geluiden van de Nijl terwijl deze zijn hoofd op de ondoordringbare rotsen kapot spettert en welke al eeuwenlang in de weg hebben gestaan.

Na deze overweldigende activiteiten keren we terug naar de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Na het ontbijt begint u aan de transfer naar Kibale National Park en rijdt u door de indrukwekkend plattelandslandschappen van Hoima en Kagadi.
U geniet van een indrukwekkend uitzicht op de route.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda

Een lunchstop zal worden gemaakt in Hoima en u arriveert 's avonds in Fort Portal voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Chimpanzee Forest Guesthouse – Cottage

safari-in-oeganda-chimpanzee-forest-guesthouse-kibale-national-park_01

Overnachting Luxe: Crater Safari Lodge – Luxury Cottage

safari-in-oeganda-crater-safari-lodge_01

We verzamelen 's morgens bij het Kanyanchu Tourism Centre in Kibale National Park om de chimpansee "trekking permits" op te halen die om 8 uur begint. De ontmoeting begint met een briefing van de verantwoordelijke parkwachters die uw gids zullen zijn tijdens deze activiteit met details over het verloop van de oefening.
Hierna ga je in het bos op zoek naar het naaste familielid van de mens.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_02 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

De dichte bossen van Kibale bestaan uit weelderige flora met volwassen bomen gemarkeerd met enorme klimmers & indrukwekkende vogelsoorten. Naast chimpansees ondersteunt Kibale ook andere 12 primaatsoorten waaronder de bedreigde rode colobus met de hoogste populatie in Kibale, de zeldzame I’Hoest's aap, zwart-witte colobus, mangabey met grijze wangen, roodstaart en blauw apen, bushbaby, olijfbaviaan en potto die tijdens de trek kunnen worden bekeken.
Eindelijk benader je de chimpansees die volledig gewend zijn en je dus de gelegenheid verlenen om dichter bij hen te komen en foto's te maken.
Je kunt ze bekijken terwijl ze fruit eten, slingeren in bomen, gezellig bij elkaar zijn, patrouilleren, paren en soms noodkreten schreeuwen en waarmee ze je met dit alles een onvergetelijke dag zullen bezorgen.
Je hebt er uren aan besteed om deze dierbare apen tegen te kunnen komen in zijn vrije omgeving om zoveel foto's te maken als je kunt en wilt.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_05

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06

We trekken ons terug van deze geweldige activiteit die meestal 2 tot 5 duurt en gaan terug naar het startpunt waar je je weer bij de safari-gids aansluit voor je lunchpakket, waarna je een beroemde succesvolle overstap naar het Bigodi wetland Sanctuary maakt. Dit gebied is een gemeenschapstoerisme-initiatief en wij maken een magische wandeling met de mogelijkheid om de meer dan 135 vogelssoorten die hier leven te kunnen spotten, waaronder de grote blauwe turaco, de papyrus gonoleks en een reeks neushoornvogels.
De bezienswaardiging van de moeras sitatunga antilope die in het moeras woont behoort ook tot het spotten.
Deze wandeling biedt tevens de mogelijkheid om de gemeenschap van een dorpje inclusief het huis van de traditionele "healer" en de uitbreiding van de plaatselijke school te bezoeken.
Het scala aan kunst en ambachten in het centrum samengesteld door lokale vrouwen biedt je een indrukwekkend beeld van de lokale expertises.
Na deze geweldig mooie en indrukwekkende ervaringen beginnen we aan de transfer naar Queen Elizabeth National Park op ongeveer 157 km en 2 á 3 uur rijden waarna we aankomen bij de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Ga ook nog even heerlijk genieten van de bezienswaardigheden van het Ndali Kasenda kraterveld en het Rwenzori-gebergte.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_04

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_05

Rijd naar de glooiende vlaktes van het Queen Elizabeth National Park met zijn uitgebreide savanne met grasland voor een geweldige kijkervaring na het ontbijt.
Tijdens de rit door de Kasenyi tracks kunt u een scala aan Games (het spotten van dieren) verkennen, waaronder de olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden, waterbokken, gestripte jakhalzen en andere soorten. Deze activiteit duurt meestal 3 uur waarna we terugkeren naar de lodge voor ontspanning en de lunch.

Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa) safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

's Middags verzamelen we bij de Mweya-steiger voor een middagbootscruise die begint om 14.00 of om 15.00 uur.
Deze tocht biedt je de mogelijkheid om Nijlkrokodillen, nijlpaarden en watervogels langs het kanaal te ontmoeten.
Deze wilde dieren bewegen zich soms ook naar de kanaaloever om hun dorst te lessen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa)

Na dit spektakel gaan we middels een Gamedrive terug langs de kanaaloever, terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_01

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04

We beginnen na het ontbijt en check-out aan de rit naar het Bwindi Impenetrable National Park in het zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park.
We ondernemen een Gamedrive in de Ishasha-sector op zoek naar boom klimmende leeuwen die hier meestal op vijgenboomtakken liggen met uitzicht op hun prooi in de vlakten.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02

Vervolg uw rit naar Bwindi voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Gorilla Mist Camp

safari-in-oeganda-gorilla-mist-camp_01

Overnachting Luxe: Haven Lodge Buhoma

safari-in-oeganda-haven-lodge-buhoma_01

Start met een heerlijk ontbijt in de lodge waarna we naar het park-office gaan voor een briefing om 8:00 uur waarna je begint aan de Oeganda "Gorilla-Trek" langs de aangewezen paden in het ondoordringbare bos op zoek naar deze grote berggorilla's.
De gorilla-trekking kan 2 tot 8 uur duren omdat we echt op zoek gaan naar deze gigantische Gorilla's en is afhankelijk van hun bewegingspatroon.

Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

De trek of zoektocht naar de mensapen kan vermoeiend zijn, maar zal zeker worden beloond door de uiteindelijke ontmoeting met hen.
Je kan enige tijd met deze geweldige gorilla's doorbrengen en ze fotograferen terwijl je recht in hun uitnodigende bruine expressieve ogen kijkt.
Dit is een "life time thrill" van een avontuur in het échte wilde leven dat alleen Afrika jouw kan bieden.

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_02

Na je een uur samen met de gorilla's keer je terug naar het startpunt en vervolgen we onze route naar Lake Bunyonyi met onroute een fascinerend uitzicht over de Kigezi Highlands waar de lokale bevolking terrasvorming toepast om deze te cultiveren met een indrukwekkend landschap tot resultaat.

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_02

Je komt in de middag aan bij Lake Bunyonyi voor ontspanning, diner en uiteindelijk de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Lake Bunyonyi Rock-resort

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_01

Overnachting Luxe: Birdnest @Bunyonyi Resort

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Na een ontspannen ontbijt begint u aan de transfer naar Lake Mburo National Park 199 km en ongeveer 4 uur rijden.

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Topi Family in the Savannah of Lake Mburo National Park in Uganda

Een lunchstop wordt gemaakt in het Igongo Cultureel Centrum voordat we verder gaan naar het park via de Sanga Gate.
Maak een avond game drive terwijl je naar je lodge gaat voor ontspanning, diner en de overnachting

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Rwakobo Rock

safari-in-oeganda-rwakobo-rock-lake-mburo-national-park_01

Overnachting Luxe: Mihingo Lodge

safari-in-oeganda-mihingo-lodge-lake-mburo-national-park_01

Na een vroeg ochtendontbijt maak je een natuurwandeling - de meest interessante wandeling die je in Oeganda kan maken en die je zal blootstellen aan verschillende soorten primaten, vogels, antilopen zoals elands, waterbokken, Impala, Topis, Bush buck, Klipspringer, en verder ook buffels, Rothschild giraf, Burchell's Zebra, wratvarkens en niet te vergeten het prachtige savanne landschap bezaaid met grote acacia bomen.

Zebra in the Akagera National Park in Rwanda B&W Lilac breasted Roller, Tarangire, Tanzania

Aansluitend beginnen we aan de transfer naar Entebbe dat ongeveer 280 km en 4 tot 5 uur rijden verder ligt en maken we bij Kayabwe een stop bij de evenaar van Oeganda waar je magische fotoshoots kan maken en waarbij je één been op het noordelijke deel kan geplaatsen en het andere in het zuidelijke deel kan blijven staan.
Het is ook een indrukwekkende site voor het kopen van memorabilia (souveniers) om mee naar huis te nemen als herinnering voor deze fantastische safari in Oeganda!

Maaltijden: Ontbijt

De route:


Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Protea Hotel @Entebbe – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Crater Safari Lodge @Oeganda   Mazike Valley Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Haven Lodge Buhoma @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Boma Hotel @Entebbe – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Enganzi Game Lodge @Queen Elizabeth National park – Oeganda  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Gorilla & Chimpansee Permits zijn beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
Dit is een luxe reis met uitsluitend TOP accommodaties.
t.b.v. de Gorilla en Chimpansee trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten voor de Gorilla Permit komen op € 700,- per persoon en die voor de Chimpansee Permit komt op € 205,- per persoon. Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee Permit. Jaar: 2022Jaar: 2022
De prijzen gelden
het gehele jaar
StandardLuxury
2 pers.€ 3.475,00€ 4.295,00
3 pers.€ 2.875,00€ 3.705,00
4 pers.€ 2.575,00€ 3.435,00
5 pers.€ 2.395,00€ 3.255,00
6 pers.€ 2.275,00€ 3.150,00
1 pers. aparte kamer extra€ 345,00€ 500,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
Per Persoon
€ 700,00
Chimpansee Permit
Per Persoon
€ 205,00
Kinderen
jonger dan 3 jaar
Gratis
Kinderen
5 t/m 15 jaar
90% v.d. prijs
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.