Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

LET OP:

Vanwege een vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo-vulkaan op 22 Mei 2021 is deze gigantisch mooie reis op dit moment NIET beschikbaar.

Wil je deze reis tóch maken maar dan zónder de trip naar de Nyiragongo-vulkaan? Dan kijken wij samen met onze agency in Rwanda wat de mogelijkheden voor jou zijn!

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

Deze 12 Dagen Uganda, Rwanda & Congo Primate, Wildlife & Adventure Safari is een uitgebreid Safari pakket voor minimaal alle volgende activiteiten:
Chimpanzee Trekking in het Kibale National Park
Bigodi wetland walk
uitgebreide Game Drives in Murchison Falls National Park inclusief Rhino-trekking in het aangrenzende Ziwa Rhino Sanctuary
Queen Elizabeth National Park inclusief de boom klimmende leeuwen van Ishasha
Kazinga Channel boat safari
Mountain Gorilla Trekking in Bwindi National Park
Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park
avontuurlijke trek naar de actieve Nyiragongo-vulkaan in de Democratische Republiek Congo.
Deze zeer uitgebreide Safari begint vanaf Entebbe Oeganda en eindigt in Kigali Rwanda.

Deze Safari biedt uiteraard ook het spotten van ander (groot) wild, waaronder de Big Five, namelijk; leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Aankomst in Oeganda - Entebbe International Airport, ontmoet onze vertegenwoordiger waarna de transfer plaatsvindt naar het hotel voor ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting standard: Boma Hotel

safari-in-uganda-boma-hotel-entebbe_01

Overnachting Luxury: Protea Hotel - Deluxe rooms

safari-in-uganda-protea-hotel-entebbe_01

Transfer naar Murchison Falls National Park 311 km van Kampala, ongeveer 5 uur rijden exclusief stops onderweg, u rijdt eerder door indrukwekkende vlakke stukken van de wijk Nakasongora vertakkend bij Nakitooma gedurende 7 km naar Ziwa Sanctuary om de witte neushoorns te spotten, te vinden in heel Oeganda.

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa

Je trekt je terug van de activiteit en gaat genieten van de lunch in Kabalega.
Hierna gaan we verder naar Murchison Falls National Park waar we 's avonds aankomen voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Rijd naar het noordelijke deel van het park voor een ochtend gamedrive met indrukwekkend wild ontmoetingen.
De Game Drive activiteit neemt je mee langs de aangewezen park locaties inclusief Buligi, Queen, Albert en het hele deltagebied met mogelijkheid om dieverse dieren te spotten, zoals leeuwen, olifanten, Rothschild giraffen, luipaarden, Jackson's Hartebeest, waterbokken, Oribis en Kobs.
De open savanne grasland vlakte met dieverse verspreide borasus palmen presenteren ook een uniek landschap dat het bekijken waard is.

Murchison Falls, Uganda

Rond de middag keren we terug naar de lodge voor ontspanning en de lunch waarna we verzamelen bij Paraa-steiger voor een middagbootcruise naar het platform van de watervallen.
De 3 uur durende boot tocht brengt je naar de spannende Nijl wateren in hun ontspannen stroom waarna deze zich aansluiten bij de Albert delta. Het uitzicht op nijlpaarden, Nijlkrokodil en Shoebill Stork zal de nodige indruk maken en je mee op avontuur nemen.

Bij aankomst aan het einde van de watervallen, begint u aan de wandeling naar de top van de krachtigstee waterval ter wereld.
De rivier de Nijl, de langste rivier ter wereld, perst zichzelf door een ravijn van minder dan 8 meter voordat hij na een stortvloed via de inmense waterval van 43 meter uitkomt in de "duivelsketel" die een pluim van spray vormt, gekenmerkt door een daverend gebrul en een altijd aanwezige regenboog.
Tijdens de wandeling geniet je van de geluiden van de Nijl terwijl deze zijn hoofd op de ondoordringbare rotsen kapot spettert en welke al eeuwenlang in de weg hebben gestaan.

Na deze overweldigende activiteiten keren we terug naar de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Na het ontbijt begint u aan de transfer naar Kibale National Park en rijdt u door de indrukwekkend plattelandslandschappen van Hoima en Kagadi.
U geniet van een indrukwekkend uitzicht op de route.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda

Een lunchstop zal worden gemaakt in Hoima en u arriveert 's avonds in Fort Portal voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Chimpanzee Forest Guesthouse – Cottage

safari-in-oeganda-chimpanzee-forest-guesthouse-kibale-national-park_01

Overnachting Luxe: Crater Safari Lodge – Luxury Cottage

safari-in-oeganda-crater-safari-lodge_01

We verzamelen 's morgens bij het Kanyanchu Tourism Centre in Kibale National Park om de chimpansee "trekking permits" op te halen die om 8 uur begint. De ontmoeting begint met een briefing van de verantwoordelijke parkwachters die uw gids zullen zijn tijdens deze activiteit met details over het verloop van de oefening.
Hierna ga je in het bos op zoek naar het naaste familielid van de mens.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_02 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

De dichte bossen van Kibale bestaan uit weelderige flora met volwassen bomen gemarkeerd met enorme klimmers & indrukwekkende vogelsoorten. Naast chimpansees ondersteunt Kibale ook andere 12 primaatsoorten waaronder de bedreigde rode colobus met de hoogste populatie in Kibale, de zeldzame I’Hoest's aap, zwart-witte colobus, mangabey met grijze wangen, roodstaart en blauw apen, bushbaby, olijfbaviaan en potto die tijdens de trek kunnen worden bekeken.
Eindelijk benader je de chimpansees die volledig gewend zijn en je dus de gelegenheid verlenen om dichter bij hen te komen en foto's te maken.
Je kunt ze bekijken terwijl ze fruit eten, slingeren in bomen, gezellig bij elkaar zijn, patrouilleren, paren en soms noodkreten schreeuwen en waarmee ze je met dit alles een onvergetelijke dag zullen bezorgen.
Je hebt er uren aan besteed om deze dierbare apen tegen te kunnen komen in zijn vrije omgeving om zoveel foto's te maken als je kunt en wilt.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_05

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06

We trekken ons terug van deze geweldige activiteit die meestal 2 tot 5 duurt en gaan terug naar het startpunt waar je je weer bij de safari-gids aansluit voor je lunchpakket, waarna je een beroemde succesvolle overstap naar het Bigodi wetland Sanctuary maakt. Dit gebied is een gemeenschapstoerisme-initiatief en wij maken een magische wandeling met de mogelijkheid om de meer dan 135 vogelssoorten die hier leven te kunnen spotten, waaronder de grote blauwe turaco, de papyrus gonoleks en een reeks neushoornvogels.
De bezienswaardiging van de moeras sitatunga antilope die in het moeras woont behoort ook tot het spotten.
Deze wandeling biedt tevens de mogelijkheid om de gemeenschap van een dorpje inclusief het huis van de traditionele "healer" en de uitbreiding van de plaatselijke school te bezoeken.
Het scala aan kunst en ambachten in het centrum samengesteld door lokale vrouwen biedt je een indrukwekkend beeld van de lokale expertises.
Na deze geweldig mooie en indrukwekkende ervaringen beginnen we aan de transfer naar Queen Elizabeth National Park op ongeveer 157 km en 2 á 3 uur rijden waarna we aankomen bij de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Ga ook nog even heerlijk genieten van de bezienswaardigheden van het Ndali Kasenda kraterveld en het Rwenzori-gebergte.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_04

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_05

Rijd naar de glooiende vlaktes van het Queen Elizabeth National Park met zijn uitgebreide savanne met grasland voor een geweldige kijkervaring na het ontbijt.
Tijdens de rit door de Kasenyi tracks kunt u een scala aan Games (het spotten van dieren) verkennen, waaronder de olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden, waterbokken, gestripte jakhalzen en andere soorten. Deze activiteit duurt meestal 3 uur waarna we terugkeren naar de lodge voor ontspanning en de lunch.

Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa) safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

's Middags verzamelen we bij de Mweya-steiger voor een middagbootscruise die begint om 14.00 of om 15.00 uur.
Deze tocht biedt je de mogelijkheid om Nijlkrokodillen, nijlpaarden en watervogels langs het kanaal te ontmoeten.
Deze wilde dieren bewegen zich soms ook naar de kanaaloever om hun dorst te lessen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa)

Na dit spektakel gaan we middels een Gamedrive terug langs de kanaaloever, terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_01

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04

We beginnen na het ontbijt en check-out aan de rit naar het Bwindi Impenetrable National Park in het zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park.
We ondernemen een Gamedrive in de Ishasha-sector op zoek naar boom klimmende leeuwen die hier meestal op vijgenboomtakken liggen met uitzicht op hun prooi in de vlakten.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02

Vervolg uw rit naar Bwindi voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Gorilla Mist Camp

safari-in-oeganda-gorilla-mist-camp_01

Overnachting Luxe: Haven Lodge Buhoma

safari-in-oeganda-haven-lodge-buhoma_01

Start met een heerlijk ontbijt in de lodge waarna we naar het park-office gaan voor een briefing om 8:00 uur waarna je begint aan de Oeganda "Gorilla-Trek" langs de aangewezen paden in het ondoordringbare bos op zoek naar deze grote berggorilla's.
De gorilla-trekking kan 2 tot 8 uur duren omdat we echt op zoek gaan naar deze gigantische Gorilla's en is afhankelijk van hun bewegingspatroon.

Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

De trek of zoektocht naar de mensapen kan vermoeiend zijn, maar zal zeker worden beloond door de uiteindelijke ontmoeting met hen.
Je kan enige tijd met deze geweldige gorilla's doorbrengen en ze fotograferen terwijl je recht in hun uitnodigende bruine expressieve ogen kijkt.
Dit is een "life time thrill" van een avontuur in het échte wilde leven dat alleen Afrika jouw kan bieden.

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_02

Na je een uur samen met de gorilla's keer je terug naar het startpunt en vervolgen we onze route naar Lake Bunyonyi met onroute een fascinerend uitzicht over de Kigezi Highlands waar de lokale bevolking terrasvorming toepast om deze te cultiveren met een indrukwekkend landschap tot resultaat.

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_02

Je komt in de middag aan bij Lake Bunyonyi voor ontspanning, diner en uiteindelijk de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Lake Bunyonyi Rock-resort

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_01

Overnachting Luxe: Birdnest @Bunyonyi Resort

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Geniet van een ontspannen ontbijt, waarna je een boottocht maakt om het op één na diepste meer van Afrika te verkennen.
Lake Bunyony bevat 29 eilanden - waarvan sommige een grote geschiedenis hebben, zoals het Strafeiland waar de voorhuwelijkse meisjes zouden worden gedumpt en achtergelaten om te sterven.

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset

Na deze mooie boottocht vervolgen we onze route naar Rwanda's Volcanoes National Park op 120 km en ongeveer 3 a 4 uur rijden.
Geniet onderweg van het ongelooflijk uitzicht op Kigezi Highlands en de Virunga-vulkanen.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Da Vinci Gorilla Lodge

Overnachting Luxe: Mountain Gorilla View Lodge

Na het ontbijt begin je aan het trekken van de gouden apen.
Deze trekking begint om 7 uur vanuit Kinigi vanuit de startlocatie en vangt aan met een willekeurig aantal mensen dat op dat moment beschikbaar zal zijn.
Je gaat naar het pad en gaat op zoek naar de gouden apen die de neiging hebben in de Bamboo Zone te wonen. De Golden Monkey tracking-ervaring duurt meestal 4 uur en dit omvat een volledig uur in de directe nabijheid van de gouden apen.

Chimpanzee Ngyungwe forest 2 Nyungwe forest

Het is een opwindende ervaring terwijl je deze apen met gouden rug verkent en die in het Bamboo gewas van tak naar tak springen en het spel van verstoppertje spellen.

Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi. Boys enjoying water at the sunset Gisenyi

Na deze bijzondere activiteit, brengen we je naar Gisenyi Lake Kivu voor ontspanning, het diner en de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Hotel Paradis Malahide

Overnachting Luxe: Serena Resort Kivu

Vandaag verzamelen we al vroeg en wel om 6.30 uur bij de Goma grenspost, doorloop het immigratieproces, wisselen van voertuig en maken verbinding met de Kibati Patrol-post om de avontuurlijke wandeling naar de Nyiragongo-vulkaan om 09.00 uur te beginnen.

safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano

Vandaag zal een echte "once in a lifetime" avontuurlijke wandeling naar 's werelds grootste en meest gewelddadige lavameer zijn en dit duurt ongeveer 4 tot 6 uur.
Geniet van de ongelooflijke schilderachtige bezienswaardigheden van de omliggende vulkanische bergen en de jungle van Congo daaronder.

Nadat de schemer is gevallen en het donker wordt zal de aanblik van het rode lavameer tot het hoogtepunt van dit avontuur leiden en biedt het een bijzondere mogelijkheid om adembenemende fotosessies te maken.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_04

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting: Mountain Shelter

Deze laatste ochtend zal je getuigen zijn van een grandioze vroege zonsopkomst fotoshoot boven het lavameer, waarna we gaan ontbijten.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Hierna dalen we af naar Kibati.
We zullen waarschijnlijk terugkeren zo tussen 11.00 en 13.00 uur waarna je teruggaat naar Gisenyi en van voertuig wisselt om naar Kigali te gaan alwaar we op het einde van deze sprakeloze Safari aankomen.

Geniet onderweg nog lekker van geweldige bezienswaardigheden van de Rwandese heuvels.

Maaltijden: Ontbijt

De route:


Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Protea Hotel @Entebbe – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Crater Safari Lodge @Oeganda   Mazike Valley Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Haven Lodge Buhoma @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   Mountain Gorilla View Lodge @Musanze – Rwanda   Serena Resort Kivu @Gisenyi – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Boma Hotel @Entebbe – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Enganzi Game Lodge @Queen Elizabeth National park – Oeganda  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Da Vinci Gorilla Lodge @Kinigi – Rwanda  Hotel Paradis Malahide @Gisenyi – Rwanda  Mountain Shelter @Nyiragongo Volcano – DR Congo  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Gorilla & Chimpansee Permits zijn beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
Dit is een luxe reis met uitsluitend TOP accommodaties. (behalve op de top van de Vulkaan omdat dit daar niet mogelijk is)
t.b.v. de Gorilla en Chimpansee trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten voor de Gorilla Permit komen op € 680,- per persoon en die voor de Chimpansee Permit komt op € 200,- per persoon. Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee Permit.

De permit voor de Golden Monkey Trekking is wél in de vermelde prijzen inbegrepen.De prijzen gelden
het gehele jaar
StandardLuxury
2 pers.€ 4.570,00€ 5.365,00
3 pers.€ 3.835,00€ 4.645,00
4 pers.€ 3.470,00€ 4.285,00
5 pers.€ 3.250,00€ 4.070,00
6 pers.€ 3.105,00€ 3.925,00
1 pers. aparte kamer extra€ 430,00€ 390,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
Per Persoon
€ 700,00
Chimpansee Permit
Per Persoon
€ 205,00
Kinderen
jonger dan 3 jaar
Gratis
Kinderen
5 t/m 15 jaar
90% v.d. prijs
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Oeganda & Rwanda: 10 dagen Ultimate Uganda & Rwanda Wildlife Safari (Gorilla Trekking) (MS4)

safari-in-oeganda-kibale_01

Oeganda & Rwanda: 10 dagen Ultimate Uganda & Rwanda Wildlife Safari (Gorilla Trekking) (MS4)

Oeganda, of de ‘Parel van Afrika’, zoals het beroemd werd genoemd door Winston Churchill, wordt gekenmerkt door een relatief droge en vlakke savanne in het noorden, met groene bergen in het westen en uitgestrekte dichte en opmerkelijk weelderige bossen in de centrale regio.
De natie herbergt een verbazingwekkend divers scala aan Afrikaanse dieren in het wild, waaronder de zeer bedreigde berggorilla die te vinden is in het Bwindi Impenetrable Forest.
Een populaire plek om wilde dieren te spotten is het Queen Elizabeth National Park, waar vier van de Big Five worden gehuisvest, een zwerm flamboyante flamingo’s en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha.
Liefhebbers van het buitenleven kunnen hun adrenalinekick krijgen met tal van wildwatervaren, kajakken, wandelen, quadrijden en paardrijden.
Voeg daarbij een aantal vriendelijke inwoners, een ontluikende culturele scene en een hoofdstad vol levendige bars, clubs en restaurants, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom Oeganda een reputatie heeft verworven als ‘het vriendelijkste land van Afrika’.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Entebbe wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel in Kampala brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt
Overnachting: Hotel Africana 3* of  Cassia Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Entebbe International Airport naar Kampala: ongeveer 45 Km - 1,5 uur

Let op: Deze reis start in Oeganda en stopt in Rwanda

Je ontbijt in het hotel gevolgd door de check-out.
Hierna vertrek je met de chauffeur-gids naar Murchison Falls National Park.
Onderweg naar het park nemen we een kijkje bij de Ziwa Rhino and Wildlife Ranch waar je zuidelijke witte neushoorns kunt bewonderen, gevolgd door een warme lunch bij Kabalega-diners.

We vervolgen onze rit naar de noordelijke oever van de rivier de Nijl en arriveren op tijd voor het diner en de nacht in de lodge.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Murchison River Lodge 3* of Pakuba Safari Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Kampala naar Murchison Falls National Park: ongeveer 310 Km - 6 uur

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_08 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_07 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_06 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_05 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_04 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_03 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_02

Vandaag starten we, vóór het ontbijt, met een vroege game drive op de Northern Bank of the Murchison Falls National Park.
Mogelijk kunt u dieren bekijken die uniek zijn voor de Afrikaanse savanne, zoals giraffen, olifanten, antilopen, leeuwen en de Oeganda Kobo.

Hierna keren we terug naar de lodge voor een welverdient ontbijt.
Tot aan ons volgende uitstapje kan je ontspannen bij de lodge.
In de namiddag ga je voor een launch cruise op de Nijl varen.
's Avonds keer je terug naar de lodge voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Murchison River Lodge 3* of Pakuba Safari Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_09 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10

Na het ontbijt in de lodge vertrekken we om 07.30 uur naar Kibale Forest National Park.
De lunch is onderweg of indien mogelijk afhankelijk van de aankomsttijd op Fort Portal.
Er zullen een aantal tussenstops op het uitgestrekte platteland worden gegeven, wat ons kansen biedt om ons uit te strekken in dorpen en rond theeplantages langs de oprit terwijl we laat in de avond inchecken in ons volgende hotel of de Lodge.

Dineer en overnacht in een prachtige omgeving dicht bij een kratermeer dat grenst aan Kibale Forest.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Turaco Treetops 3* of Kibale Forest Camp 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Murchison Falls National Park naar Kibale Forest National Park: ongeveer 440 Km - 9 uur

safari-in-oeganda-kibale_01 safari-in-oeganda-kibale_05

safari-in-oeganda-kibale_02 safari-in-oeganda-kibale_03

safari-in-oeganda-kibale_04

Vandaag maak je met een relatief vroege ochtendstart, om je vervolgens om 08.00 uur te melden bij het boswachtersstation in Kibale National Park om chimpansees te volgen.
Deze heerlijke apen, nauwer verwant aan mensen dan aan enig ander levend wezen, zijn enorm interessant en leuk om te zien terwijl ze ruziën en spelen in vruchtvorming bomen.

Na de lunch vertrek je naar het Queen Elizabeth National Park met een game drive onderweg. (4 uur rijden)

Aankomst en inchecken bij de lodge gevolgd door het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Kasenyi Safari Camp 3* of Enganzi Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Kibale Forest National Park naar Queen Elizabeth National Park: ongeveer 160 Km - 4 uur

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_02

Begin je dag, vóór het ontbijt, met een vroege kop koffie.
Tijdens de ochtend gamedrive langs Kasenyi en Queens Mile kan je olifanten, buffels, waterbokken, wrattenzwijnen, leeuwen, Uganda Kobs-meren en een verscheidenheid aan vogels tegenkomen.

We keren terug naar de lodge voor het ontbijt.
Ontspan halverwege de ochtend in de lodge, gevolgd door een lunch.

Vanmiddag is een twee uur durende boottocht langs het beroemde Kazinga-kanaal de moeite waard om nijlpaarden en krokodillen te zien.
Het Kazinga-kanaal ondersteunt het grootste aantal nijlpaarden in heel Afrika.
Roofdieren en nachtdieren komen normaal gesproken laat in de middag aan de kust voor een slokje water.
Daarnaast komen ook een groot aantal antilopen zoals de Waterbuck en de Uganda Kob hier om hun dorst te lessen.

Deze reis biedt je ook de kans om spectaculaire vogels te zien. Keer 's avonds terug naar de lodge voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Kasenyi Safari Camp 3* of Enganzi Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_06

Na het ontbijt uitchecken waarna we naar het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park rijden.
Rijd naar Ishasha, gelegen in de zuidelijke sector en beroemd om boomklimmende leeuwen. Deze beklimmen vaak de acaciabomen.

We komen op tijd aan bij de Lodge voor de lunch. De middag wordt besteed aan het bekijken van wild.

Keer terug naar de Lodge voor zonsondergang, het Diner en vervolgens de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ishasha Wilderness Camp 3* of Enjojo Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Queen Elizabeth National Park naar zuid Queen Elizabeth National Park: ongeveer 100 Km - 3 uur

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_09 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_10

08.30 uur: Na het vroege ontbijt in de lodge, vertrek je naar het Bwindi ondoordringbare bos en Nationaal Park.

Naar schatting leeft de helft van de overgebleven populatie berggorilla's - 400 of meer -binnen de Bwindi-grenzen.
Na de aankomst en check-in bij de lodge heb je een heerlijke Lunch.
De middag is eventueel vrij te besteden.

Bezoek vanmiddag het Batwa-pygmeeëndorp.

De Batwa Pygmy-stam heeft een verhaal dat eigenlijk nauw verweven is met gorilla-trekking-safari's.

Het verhaal van het Batwa-volk is er een van wee en opoffering, en hun historische aanwezigheid is van groot belang.
Ze waren de oorspronkelijke bewoners van de Grote Meren van Oost-Afrika en de bewakers van de equatoriale bossen voordat ze naar de rand van het Bwindi-bos werden verdreven toen het in 1991 werd ingepikt.

Keer terug naar de lodge voor de zonsondergang, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Chameleon Hill Lodge 3* of Ichumbi Gorilla Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: zuid Queen Elizabeth National Park naar Bwindi Impenetrable Forest and National Park: ongeveer 130 Km - 5 uur

safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_03 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_01 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_03 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_02

Na een vroeg ontbijt en briefing van de gidsen, vertrek je naar de berggorilla-tracking in het Bwindi-bos.
Je moet drinkwater, regenjas en jungle-laarzen dragen, terwijl de rangers je een helpende hand zullen geven indien nodig.
Gorilla-tracking is een van de uniekste activiteiten die je in Oeganda kan doen en je zal het fantastisch vinden tijdens het fotograferen en observeren van de gorilla's.
(deze kan je optioneel voor € 690,- p.p. bij boeken)

Ga na de trekking verder naar de Lodge in regio Lake Bunyonyi.

Aankomst en check-in.
Vrije avond met uitzicht op het meer.
Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Arcadia Lodge 3* of  Lake Bunyonyi Overland Resort  4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Bwindi Impenetrable Forest and National Park naar Lake Bunyonyi: ongeveer 60 Km - 2 uur

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_02

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_05 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_07 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_06

Ook vandaag beginnen we met een vroeg ontbijt in het hotel.
We checken rond 07.30 uur uit en gaan weer terug naar Kigali.

Ga op weg naar de Cyanika-grens. Douane- en immigratieprocedures. Je wordt overgedragen aan je chauffeursgids.

De aankomst in Kigali is rond 10.00 uur waar we een bezoek brengen aan het Kigali Genocide Memorial Centre & aan Inema Arts Center. (Deze twee locaties zijn slechts 10 minuten van elkaar verwijderd)

Inema Arts Center stimuleert creativiteit voor persoonlijke, sociale en economische groei. Hier zal je getuige zijn van het gebruik van creatieve expressie om de gemeenschap en het land tot leven te brengen.

12.30 uur: Lunch in restaurant Sole luna of soortgelijk.

Hierna transfer naar de internationale luchthaven van Kigali. Neem afscheid van uw chauffeur-gids en ga verder met inchecken voor je retourvlucht.

Afstand: naar Cyanika ongeveer 60 Km - 2 uur en naar Kigali ongeveer 300Km - 3 uur.

Let op: Deze reis start in Oeganda en stopt in Rwanda

safari-in-rwanda_kigali_genocide-memorial

safari-in-rwanda-inema-arts-center_02 safari-in-rwanda-inema-arts-center_01

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-oeganda-kampala_01 safari-in-oeganda-kampala_05 safari-in-oeganda-kampala_04 safari-in-oeganda-kampala_03 safari-in-oeganda-kampala_02

De hoofdstad van Oeganda, Kampala, grenst aan het prachtige Lake Victoria en strekt zich uit over een reeks golvende heuvels. Ondanks de ontwikkeling staat deze ‘Garden City’ bekend om zijn met bomen omzoomde lanen. Deze bruisende stad is het commerciële centrum van het land en biedt een mix van Afrikaanse markten, moderne wolkenkrabbers, internationale hotels, bars en casino’s. Het biedt een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoekers kunnen zich verheugen op het leren over de rijke en kleurrijke geschiedenis van het land in het Uganda Museum; genieten van een aantal activiteiten op het Victoriameer, het grootste meer van Afrika; en een bezoek aan de Namugongo Martyrs Shrines, een UNESCO-werelderfgoed. Mis de kans niet om het nabijgelegen Mburo National Park te bezoeken om een ​​glimp op te vangen van de lokale fauna, waaronder: nijlpaarden, zebra’s, gazellen, krokodillen, wrattenzwijnen en een verscheidenheid aan vogels.

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 Giraffe in Murchison falls National Park, Uganda twee nijlpaarden in de wateren van Murchison Falls, Oeganda B&W Toerist bezoekt de Murchison Falls aan de White Nile-rivier, Oeganda B&W rustende Afrikaanse leeuw bij het Murchison Nationale Park in Oeganda, Afrika B&W Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_03 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_04 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_05 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10

Het Murchison Falls National Park, dat zich uitstrekt van de oevers van Lake Albert, is het grootste nationale park van Oeganda.
De rivier de Nijl stroomt door het midden van het park en creërt één van de indrukwekkenste attracties in Murchison Falls.
Het landschap heeft een dicht regenwoud, een golvende savanne en een diversiteit aan wilde dieren. Bezoekers kunnen genieten van eersteklas gameviewing langs het Buligi Circuit.
De bossen herbergen talloze primaten, waaronder chimpansees, en in de buurt van de rivier zijn buffels, olifanten en Rothschild-giraffen te zien. Andere veel voorkomende wilde dieren zijn: leeuwen, antilopen, waterbokken, nijlpaarden en krokodillen.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_03 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda Sunbird in het Kibale National Forest, Oeganda safari-in-oeganda-kibale-forest-camp_03 safari-in-oeganda-kibale-forest-camp_04

Gelegen in het zuiden van Oeganda, wordt gezegd dat het Kibale Forest National Park de thuisbasis is van de hoogste dichtheid van primaten in Afrika.
Hoewel het hoogtepunt van het park de gewende chimpansees zijn, leven in de boomtoppen allerlei soorten apen, waaronder: roodstaartaap, L’Hoest’s aap, mangabey met grijze wangen, rode colobus en zwart-witte colobusapen.
Als je niet op zoek bent naar apen, zijn er meer dan 300 vogelsoorten en maar liefst 250 soorten vlinders om je bezig te houden.
Bezoekers kunnen zich verheugen op het volgen van chimpansees, vogelreizen en begeleide natuurwandelingen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_03 African savanna, Queen Elizabeth National Park, Uganda Vogels in het Queen Elizabeth National Park in Oeganda B&W safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_06 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_06

Het Queen Elizabeth National Park, gelegen in het zuidwesten van Oeganda, is een van de populairste parken van de provincie.
Vulkanische kraters, grasvlaktes, tropisch woud en gigantische meren verbonden door een kanaal dat wordt bewoond door overvloedige nijlpaarden.
Het park heeft bijna 100 soorten zoogdieren en ongeveer 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de bijzondere schoenbek.
Alleen al het 40 kilometer lange Kasinga-kanaal zou de grootste concentratie nijlpaarden ter wereld bevatten, en een begeleide boottocht hier is een populaire manier om de natuur te zien.
Andere diersoorten om te spotten zijn buffels, de zeldzame water sitatunga antilopen, gigantische bosvarkens, Uganda kob, Defassa waterbuck en olifant.
Mis de kans niet om de dramatische Kyambura-kloof te verkennen, de thuisbasis van gewende chimpansees.

safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_06 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_02

Omringd door andere prachtige parken in de westelijke regio van Oeganda, staat het Queen Elizabeth National Park bekend om zijn rijke biodiversiteit, natuur en geschiedenis. In het zuidelijke deel van het park is de afgelegen Ishaha-sector de thuisbasis van boomklimmende leeuwen die lange luie dagen doorbrengen met dommelen in de mooie vijgenbomen. De Uganda Kob, die ze vanaf de takken bekijken, begraast de vlakten. Rond Lake Edward kunt u genieten van vissen en meer wild spotten – kijk uit voor chimpansees, olifanten, krokodillen en meerjarige en trekvogelsoorten

safari-in-uganda_bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_03 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_05 Sunrise clouds and morning mist in Bwindi Impenetrable National Park. Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05

Het Bwindi Impenetrable Forest, gelegen in het zuidwesten van Oeganda, zou het oudste regenwoud van Afrika zijn.
Het is wereldberoemd om zijn uitstekende mogelijkheden om gorilla’s te spotten.
Het ruige landschap heeft een dichte jungle, watervallen, sprankelende bergbeekjes, diepe valleien en steile bergkammen.
Dit ongerepte bos is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en unieke ecologische betekenis. Afgezien van de verbazingwekkende interacties met gorilla’s, zijn er tal van andere bezienswaardigheden, zoals een netwerk van boswandelingen, meer dan 340 vogelsoorten om te spotten en een verscheidenheid aan vlinders.
Mis de kans niet om de spectaculaire Virunga-vulkanen te verkennen.

African boy in canoe, Bunyonyi lake, Uganda safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_02 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_02 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01  safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03

Lake Bunyonyi, gelegen in het zuiden van Oeganda, zou het op één na diepste meer van Afrika zijn. De thuisbasis van een verscheidenheid aan watervogels, Lake Bunyonyi staat bekend als de ‘plaats van kleine vogels’.
Dit spectaculair schilderachtige meer is bezaaid met magische, mystieke, mistige eilanden en wordt omgeven door groene, golvende, terrasvormige heuvels.
Het is een populaire stop onderweg naar de beroemde gorilla’s en in tegenstelling tot veel meren in Oost-Afrika is het krokodillen-, nijlpaard- en bilharzia-vrij.
Hoogtepunten zijn onder meer kamperen op een van de eilanden, het epische landschap, zwemmen in het kristalheldere water van het meer, vogels kijken, kanoën en wandelen.

safari-in-oeganda-ziwa-rhino-and-wildlife-ranch_01 safari-in-oeganda-ziwa-rhino-and-wildlife-ranch_03 safari-in-oeganda-ziwa-rhino-and-wildlife-ranch_02

Gelegen in het Nakasongola-district in de centrale regio van Oeganda, slechts 170 km ten noordwesten van Kampala, bestaat de Ziwa Rhino and Wildlife Ranch uit een uitgestrekte ongerepte wildernis van 70 vierkante km. Dit uitzonderlijk mooie savanne- en moerasgebied is de thuisbasis van de enige wilde neushoorn van Oeganda, met maar liefst 19 zuidelijke witte neushoorns die door het reservaat dwalen. Hoewel het in de eerste plaats een neushoorngebied is, omvat de Ziwe Rhino and Wildlife Ranch ook een breed scala aan andere dieren en vogels, waaronder: luipaarden, bosbokken, nijlpaarden, apen, antilopen, krokodillen en de zeldzame schoenbek. Bezoekers kunnen zich verheugen op een scala aan buitenactiviteiten, zoals neushoorntrekking, vogels kijken en begeleide natuurwandelingen.

Wild Frontiers Murchison Falls Bottom of the Falls Cruise is een drie uur durende geplande privécruise van het hoofdkantoor van het park naar de kop van de Fajao-kloof aan de voet van de Murchison Falls. Passagiers kunnen getuige zijn van de machtige kracht van de rivier de Nijl die door een nauwe kloof van zeven meter stroomt en van een klif van veertig meter naar de uitgestrekte kloof beneden stroomt. De kracht van de watervallen en het mooie uitzicht vanaf hun basis zijn adembenemend. Grote bewoners van nijlpaarden drijven onderweg in het water, groepen krokodillen koesteren zich aan de kust en kuddes olifanten, buffels en antilopen bewegen langs de oevers van de rivier. De rivier biedt spectaculaire mogelijkheden voor vogelaars, met een breed scala aan watervogels en levendige bijeneters die nestelen in de kliffen langs de oever van de rivier.

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08

De meest favoriete wandeling van Kibale vertrekt om 08.00 en 15.00 uur vanuit het Kanyanchu Visitor Centre en duurt 2 tot 3 uur. Chimpansees zijn de meest gewilde primaten van bezoekers, maar je moet uitkijken naar de zwart-witte colobus, de roodstaartaap of de grijze wangmangabey. Je gidsen zullen je pitta’s en verschillende vogelsoorten kunnen laten zien en zullen details geven over de traditie van de plantensoorten in het bos. Deze wandeling is voor 6 personen in een groep.

Wild Frontiers Kazinga Channel Kingfisher Boat is een ontspannen boottocht langs het Kazinga-kanaal in het Queen Elizabeth National Park. Passagiers kunnen kuddes olifanten, buffels en antilopen, families van wrattenzwijnen, grote groepen nijlpaarden en krokodillen tegen de kust tegenkomen. De oevers van Kazinga zijn een toevluchtsoord voor talloze vogels, waaronder veel trekkende soorten terwijl ze naar het zuiden trekken naar warmere klimaten. De cruise biedt ook een spectaculair uitzicht op het prachtige schiereiland Mweya en het leven in lokale vissersdorpen langs de oevers.

safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_03 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_02 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_01

De Batwa Experience is gemaakt door de ontheemde Batwa-pygmeeën om hun kinderen te onderwijzen en hun verbazingwekkende erfgoed en tradities met de wereld te delen. Sinds 1992 kunnen de Batwa niet meer leven in het Bwindi Impenetrable Forest, het huis van hun voorouders. Toch zijn ze de oude manieren niet vergeten.

Ga terug in de tijd om te zien hoe de Batwa millennia leefden in de Bwindi, een van de mooiste oerwouden ter wereld en de thuisbasis van de beroemde berggorilla’s. Geniet van een ongelooflijke dagwandeling in het regenwoud met Batwa-gidsen, zie hoe de Batwa leefden en jaagden, leer over medicinale planten en kijk uit voor dieren en vogels.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_04 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_01

Word vroeg wakker voor een stevig ontbijt om u de energie te geven die nodig is voor gorilla-trekking. Meld u vóór 8.00 uur aan bij het rangerstation voor registratie en een gesprek door een van de parkwachters. De gidsen nemen je vervolgens door de bush en banen je een weg door het kreupelhout om de gorilla’s te volgen. (Houd er rekening mee dat deze trektocht 30 minuten tot 5-6 uur kan duren). Een redelijke mate van fitheid is vereist, evenals stevige wandelschoenen. Zit in het bos tussen de gorilla’s, luister naar ze ‘praten’ met elkaar en verwonder je over de enorme omvang van de dominante man, de Zilverrug. Het is een buitengewoon gevoel in het dichte regenwoud te weten dat je bij een paar van de laatst overgebleven berggorilla’s bent. Het is verbazingwekkend om te denken dat er nog maar ongeveer 650 van deze prachtige wezens over zijn.

safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_04 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_03 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_02 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01

Kigali Genocide Memorial & Museum ligt net buiten het stadscentrum van Kigali in het Gasabo-district en is tot stand gekomen door een gezamenlijk partnerschap van de gemeenteraad van Kigali en de Britse Aegis Trust.
Het centrum is een uiterst ontroerende, uitdagende, educatieve en uiteindelijk inspirerende en tevens een geweldige plek om de oorzaak, de tragedie en de succesvolle wederopbouw na de genocide te begrijpen.

Het monument organiseert een rondleiding die transparant en leerzaam is, maar erg somber en vernederend wanneer gasten beseffen dat er meer dan 250.000 doden zijn begraven op de plaats van het monument.

De route:

dagen Ultimate Uganda Wildlife Safari

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodaties worden altijd op basis van beschikbaarheid aangeboden in de periode dat je de Safari wenst te boeken.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de accommodatie van jouw keuze te reserveren (mits deze beschikbaar is). Wil je dat? dan kan dat heel eenvoudig door dit bij het boekingsproces te vermelden als extra opmerking.

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie. Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Cassia Lodge @Buziga Hill – Oeganda   Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Kibale Forest Camp @Evergreen Forest – Oeganda   Enganzi Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Enjojo Lodge @Ishasha – Queen Elisabeth Park – Oeganda   Ichumbi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Lake Bunyonyi Overland Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Africana Hotel @Kampala – Oeganda  Murchison River Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Turaco Treetops @Kibale Forest – Oeganda  Kasenyi Safari Camp @lake Bunyampaka – Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Ishasha Wilderness Camp @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Chameleon Hill Lodge @Lake Mutanda – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Gorilla trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 775,- per persoon.
Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla trekking.Hotel:StandardLuxury
Periode:2020/20212020/2021
1 of 2 pers.€ 4.840,00€ 5.550,00
3 of 4 pers.€ 4.225,00€ 4.825,00
5 of 6 pers.€ 4.030,00€ 4.490,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 525,00€ 745,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
per pers.
€ 690,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip:
In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk worden gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.
Annuleringen die 90 dagen of meer voor vertrek door ons zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 475,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of minder voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betaling voor Gorilla-vergunningen kan niet wordt gerestitueerd.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat u met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Rwanda: 7 Dagen Nyungwe & Volcanoes Primate Tour (Gorilla & Chimpansee Trekking) & binnenlandse vlucht (MS3)

Rwanda: 7 Dagen Nyungwe & Volcanoes Primate Tour (Gorilla & Chimpansee Trekking) & binnenlandse vlucht (MS3)

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt bij het denken aan Rwanda is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda staat ver af van het land dat het was in het midden van de jaren 90: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het opsporen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van de vulkanische Virunga Mountains.
Andere belangrijke toeristische attracties zijn onder meer het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-woud met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van het Akagera National Park.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Kigali wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt
Overnachting:
Standaard: Kigali Serena Hotel

safari-in-rwanda_kigali-serena-hotel_06 safari-in-rwanda_kigali-serena-hotel_03

Luxe: Kigali Marriott Hotel

safari-in-rwanda-kigali-marriott-hotel_02 safari-in-rwanda-kigali-marriott-hotel_04

Superdeluxe: The Retreat by Heaven

safari-in-nyungwe_pool_loungers_the_retreat_kigali_rwanda_07

05.30 uur: We checken vroeg uit en nemen snackboxen mee die door het hotel zijn klaargemaakt.
06.00 uur: Transfer naar de internationale luchthaven van Kigali. Assistentie bij het inchecken voor uw Rwandair-vlucht (WB601) naar Kamembe, met vertrek om 07.50 uur.
Je landt om 08.30 uur en wordt opgewacht door onze chauffeur en gaat vervolgens verder naar je hotel in de regio Nyungwe Forest National Park. (45 minuten rijden)

10.00 uur: Aankomst met eventueel nog een licht ontbijt in het restaurant mocht je daar behoefte aan hebben.
Je wordt geholpen bij het inchecken.
Je hebt om ongeveer 11.30 uur toegang tot de kamer.
Rond 12:00 uur volgt de lunch

13.45 uur: We vertrekken naar de regio van het Nyungwe National Park, waar het grootste bergbos van Oost- en Centraal-Afrika te vinden is.
Het hart van Nyungwe Forest is als een scène uit een sprookje. Hoge oude mahoniehouten, ebonies en gigantische boomvarens torenen boven je uit, terwijl orchideeën en andere epifyten zich aan elke tak vastklampen. Felgekleurde vogels fladderen rond; vlinders zijn overal, waaronder een verscheidenheid aan primaten waar Nyungwe National Park bekend om staat.
14.30 uur: Transfer naar het parkhoofdkwartier voor een rondleiding, voordat je om 15.00 uur aan de begeleide canopy walk begint. (deze kan je optioneel voor € 80,- p.p. bij boeken)

Keer 's avonds terug naar het resort.

Je hebt een uitgebreid à la carte diner, gevolgd door de overnachting.

safari-in-rwanda_nyungwe-forest_09 safari-in-rwanda_nyungwe-forest_06 Nyungwe waterval B&W

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Standaard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxe: Nyungwe Top View Hill Hotel (luxere kamers)

safari-in-rwanda-Nyungwe-top-view-hill-hotel_03 safari-in-rwanda-Nyungwe-top-view-hill-hotel_02

Superdeluxe: One & Only Nyungwe House

Vandaag om 05.00 uur krijg je je ingepakte ontbijt mee en rijd je naar het hoofdkantoor van Nyungwe Forest National Park voor briefing en formaliteiten voor de Chimpansee-trektocht. (deze kan je optioneel voor € 110,- p.p. bij boeken)
Je gaat dan verder met je gids naar het práchtige groenblijvende bos voor een geweldige ervaring die begint om 06.00 uur.

De speelse kenmerken en mensachtige eigenschappen van de Chimpansees maken de lange dag zéker de moeite waard.
Ook kun je diep in het bos worden verwelkomd door chimpansee-ochtendoproepen.

Wanneer je de chimpansees tegenkomt, je mag een uur in hun aanwezigheid blijven terwijl je geniet van hun acrobaten, het voeden van hun jongen en genieten van het kijken naar hun dagelijkse gedrag.
Je kunt tevens een grote verscheidenheid aan vogels spotten.

10.00 uur: ga na deze geweldige ervaring naar het hotel waar je warme koffie en snacks krijgt en ontspan terwijl je wacht op de lunch die plaats vindt tussen 12:30 en 14:30 uur

De namiddag is vrij te besteden.

safari-in-rwanda_nyungwe-forest_02 safari-in-rwanda_nyungwe-forest_04   Chimpansee Nyungwe bos B&W

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Standaard: Nyungwe Top View Hill Hotel
Luxe: Nyungwe Top View Hill Hotel (luxere kamers)

safari-in-rwanda-Nyungwe-top-view-hill-hotel_03 safari-in-rwanda-Nyungwe-top-view-hill-hotel_02

Superdeluxe: One & Only Nyungwe House

08.00 uur: Na het ontbijt in het resort check je uit en rekenen je eventuele extra's af.
Vandaag beginnen we deze ochtend met een ontspannende en mooie rit naar Gisenyi en het meer van Kivu.
We Kommen rond 12.30 uur aan bij het Hotel waar we je helpen bij het inchecken, gevolgd door de lunch.

14.00 uur: Transfer naar de Kingfisher Jetty voor briefing voordat je begint met kajakken in Lake Kivu om 15.00 uur.

Kajak op ontdekkingsreis door het Afrikaanse platteland. Reis rustig langs de spectaculaire kust van een van de Grote Meren van Afrika en wees getuige van het groene landschap, levendige lokale gemeenschappen, vogels en dieren in het wild die gedijen in het water, aan de oevers en eilanden van het Kivumeer.

Na deze rustgevende middag rijden we terug naar het hotel.

De namiddag en avond zijn vrij te besteden.

safari-in-africa-rwanda-Lake Kivu_02 safari-in-africa-rwanda-Lake Kivu_03 safari-in-africa-rwanda-Lake Kivu_06 safari-in-africa-rwanda-Lake Kivu_05 safari-in-africa-rwanda-Lake Kivu_04

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Standaard: Paradise Kivu

 

Luxe: Lake Kivu Serena Hotel
Superdeluxe: Lake Kivu Serena Hotel (Superdeluxe kamer)

safari-in-rwanda-serena-resort-kivu-gisenyi_06  safari-in-rwanda-serena-resort-kivu-gisenyi_02 safari-in-rwanda-serena-resort-kivu-gisenyi_03 safari-in-rwanda-serena-resort-kivu-gisenyi_04safari-in-rwanda-serena-resort-kivu-gisenyi_05 safari-in-rwanda-serena-resort-kivu-gisenyi_01

08.00 uur: ontbijt en hierna de check-out
10.00 uur: vertrek naar de regio Musanze & Volcanoes National Park.

Je maakt een ontspannen en mooie rit van ongeveer 1 uur waarna je bij het volgende Hotel aankomt voor de check-in. De lunch hebben we vervolgens bij het Five Volcanoes Hotel.

Na de lunch rijden we naar de Dianne Fossey foundation

Rond 16.00 uur gaan we weer terug naar het hotel voor het Diner en de overnachting.

safari-in-oeganda-gorilla-guardians_02 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_01 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_03 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_04

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Standaard: The Bishop’s House

safari-in-rwanda-the-bishops-house_04 safari-in-rwanda-the-bishops-house_06 safari-in-rwanda-the-bishops-house_02 safari-in-rwanda-the-bishops-house_03

Luxe: Virunga Lodge

safari-in-rwanda-virunga-lodge_01 safari-in-rwanda-virunga-lodge_09 safari-in-rwanda-virunga-lodge_11 safari-in-rwanda-virunga-lodge_14

Superdeluxe: One & Only Gorillas Nest Hotel

safari-in-rwanda-one-and-only-gorillas-nest-hotel_03 safari-in-rwanda-one-and-only-gorillas-nest-hotel_04 safari-in-rwandasafari-in-rwanda-one-and-only-gorillas-nest-hotel_05-one-and-only-gorillas-nest-hotel_05

Vandaag beginnen we de dag om 06:00 uur met een vroeg ontbijt in het hotel en gaan dan op tijd naar het hoofdkantoor van het park voor de Gorilla Trek-briefing om 07.00 uur.
Je wordt overgebracht naar de trail head voor je begeleide wandeling die om 08.00 uur begint.
(deze kan je optioneel voor € 1.475,- p.p. bij boeken)

safari-in-rwanda_gorillas-volcanoes-national-park_05  safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 Gouden aap in het nationale park van vulkanen  safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_09

Na deze opwindende ervaring keer je op tijd terug naar het Hotel voor de lunch.

Vanmiddag bezoeken we het tweelingmeer Burera en Ruhondo en drinken we op locatie een heerlijke kop koffie.

safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_03 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_02 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_01

rond 19.30 uur volgt het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Standaard: The Bishop’s House

safari-in-rwanda-the-bishops-house_04 safari-in-rwanda-the-bishops-house_06 safari-in-rwanda-the-bishops-house_02 safari-in-rwanda-the-bishops-house_03

Luxe: Virunga Lodge

safari-in-rwanda-virunga-lodge_01 safari-in-rwanda-virunga-lodge_09 safari-in-rwanda-virunga-lodge_11 safari-in-rwanda-virunga-lodge_14

Superdeluxe: One & Only Gorillas Nest Hotel

safari-in-rwanda-one-and-only-gorillas-nest-hotel_03 safari-in-rwanda-one-and-only-gorillas-nest-hotel_04 safari-in-rwandasafari-in-rwanda-one-and-only-gorillas-nest-hotel_05-one-and-only-gorillas-nest-hotel_05

Ook vandaag beginnen we met een vroeg ontbijt in het hotel.
We checken om 07.30 uur uit en gaan weer terug naar Kigali.
De aankomst in Kigali is rond 10.00 uur waar we een bezoek brengen aan het Kigali Genocide Memorial Centre & aan Inema Arts Center. (Deze twee locaties zijn slechts 10 minuten van elkaar verwijderd)

Inema Arts Center stimuleert creativiteit voor persoonlijke, sociale en economische groei. Hier zal je getuige zijn van het gebruik van creatieve expressie om de gemeenschap en het land tot leven te brengen.

12.30 uur: Lunch in het Heaven Restaurant.
13.00 uur: Transfer naar Kigali International Airport.

safari-in-rwanda_kigali_genocide-memorial

safari-in-rwanda-inema-arts-center_02 safari-in-rwanda-inema-arts-center_01

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-rwanda-kigali_01 safari-in-rwanda-kigali_02

safari-in-rwanda-kigali_03 safari-in-rwanda-kigali_04

safari-in-rwanda-kigali_06 safari-in-rwanda-kigali_09 safari-in-rwanda-kigali_08 safari-in-rwanda-kigali_07 safari-in-rwanda-kigali_10 safari-in-rwanda-kigali_05

safari-in-rwanda-kigali_13 safari-in-rwanda-kigali_12 safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11

De hoofdstad en grootste stad van Rwanda strekt zich uit over golvende weelderige heuvels, omringd door torenhoge bergen, waarvan de grootste de berg Kigali is, die 1850 meter boven zeeniveau stijgt.
Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land, wordt bediend door een internationale luchthaven en biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden, waaronder het Kigali Genocide Center, een sfeervolle markt en talloze ambachtelijke winkels.
Met zijn interessante architectuur, drukke straten, meanderende boulevards en groene heuvels, wordt Kigali een van de meest aantrekkelijke steden in Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

Het Ethnographic Museum, gelegen in Huye, ten zuiden van Kigali, is een van de zes musea die deel uitmaken van het Institute of National Museums of Rwanda.
Dit museum is gebouwd in 1987 en herbergt nu een van de mooiste etnografische collecties van Afrika.
De zeven galerijen tonen historische, etnografische, artistieke en archeologische artefacten vergezeld van visuele hulpmiddelen, waardoor bezoekers een rijk inzicht krijgen in de cultuur van Rwandezen.

De stad Rubavu ligt net ten noordoosten van het Kivumeer, dicht bij de grens van de Democratische Republiek Congo. Deze stad is een uitstekende uitvalsbasis om de ongelooflijk schilderachtige landschappen en lokale bezienswaardigheden te verkennen.
Enkele hoogtepunten zijn:
– De Congo-Nile Trail, een divers en mooi natuurpad dat te voet of met de fiets kan worden afgelegd
– Het Pfunda Tea Estate, perfect voor een kopje thee en een plantagetour
– Het prachtige Gishwati-Mukura National Park herbergt een scala aan fauna en flora, waaronder een scala aan soorten primaten zoals chimpansees, de zwart-witte colobus, berg-, blauwe en gouden apen.
– Mis de kans niet om te kajakken op de kalme, krokodil- en nijlpaardvrije wateren van het Kivumeer.

safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_03 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_02 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_01 safari-in-africa-rwanda-burera-en-ruhondo_04

Gelegen aan de voet van de vulkaan Muhabura in het noorden van Rwanda, zijn de Twin Lakes van Burera en Ruhondo pittoreske blauwe watermassa’s omgeven door de virunga hoge heuvels en gescheiden door een strook van een kilometer land.
Bezoekers kunnen kano- of boottochten maken langs de wateren om van het prachtige uitzicht te genieten.
Andere activiteiten zijn onder meer gorilla-trekking of het volgen van de gouden apen (Golden Monkey Trekking) in het naburige Volcanoes National Park, het maken van fascinerende culturele tours vanuit Iby’iwacu Cultural Village of het bezoeken van de intrigerende, tropische Musanze-grotten. Het moeras Rugezi van het meer is een van de belangrijkste vogelgebieden van Rwanda en biedt een fotogeniek, sereen gebied om een ​​aantal soorten te zien.
De meren bieden een geweldige kans om mensen langs de kustlijn te zien vissen met traditionele methoden, zoals het gebruik van zelfgemaakte kano’s (bestaande uit een enkel stuk hout), visnetten en haken.

Twin Lakes Burera & Ruhondo

safari-in-rwanda-nyungwe-forest_01 safari-in-rwanda_nyungwe-forest_06 Visit-Rwanda-Nyungwe house safari-in-rwanda-nyungwe-national-park_16 Nyungwe waterval B&W

Het Nyungwe Forest National Park, gelegen in het zuidwesten van Rwanda, staat bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit en het brede scala aan inheemse soorten.
Het park bestaat uit weelderige stukken regenwoud hoog op vruchtbare berghellingen. Het is een van de oudste bossen van Afrika en de thuisbasis van de enige overgebleven chimpanseepopulatie in Rwanda, evenals 85 extra zoogdiersoorten, 43 reptielsoorten, bijna 300 vogelsoorten en meer dan 1000 plantensoorten.
Bezoekers kunnen genieten van het spotten van colobusapen en chimpansees die zich verstoppen in de bomen, wandelen op een goed onderhouden netwerk van paden die door weelderig equatoriaal regenwoud lopen en een glimp opvangen van een prachtige reeks kleurrijke vogels.
Mis de spannende Canopy Walk niet, deze is uniek in Afrika en biedt een indrukwekkend uitzicht op het bos.

safari-in-rwanda-lake-kivu_01 safari-in-rwanda-lake-kivu_02

Een van de grote meren van Afrika, Kivu, is het zesde grootste en achttiende diepste meer ter wereld, met een oppervlakte van maar liefst 2.700 vierkante kilometer en reikt tot bijna 500 meter op zijn maximale diepte.
Drie levendige badplaatsen aan de oevers – Kibuye, Gisenyi en Cyangugu – bieden een scala aan overnachtingsmogelijkheden.
De steile heuvels eromheen zijn bedekt met wandelpaden die door weelderige bossen en langs watervallen leiden.
Watersporters zullen een velddag hebben bij Lake Kivu, en vogelaars zullen waarschijnlijk even enthousiast zijn over de diverse vogelsoorten van het meer.

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_01 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_04

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_06

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_07 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_08

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_09 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_10

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_11 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_12

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_13 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_14

Het Volcanoes National Park grenst aan de Democratische Republiek Congo in Rwanda en staat vooral bekend als een toevluchtsoord voor de zeldzame berggorilla’s in de regio.
Bezoekers komen hier massaal om een ​​persoonlijke ontmoeting met deze intrigerende wezens te ervaren. Het park ligt hoog op de met jungle bedekte hellingen van het vulkanische Virunga-gebergte. Sterk gereguleerde trektochten door het reservaat stellen bezoekers in staat om een ​​uur per keer met deze ongelooflijke primaten in hun natuurlijke habitat door te brengen.
Hoewel de gorilla’s ongetwijfeld de belangrijkste trekpleister zijn, kunnen bezoekers ook uitkijken naar het verkennen van een netwerk van schilderachtige wandelpaden, een bezoek aan het graf van de wereldberoemde Dian Fossey en het Karisoke Research Center, en genieten van een prachtige dagwandeling naar het krater-meer op de berg Bisoke.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_04 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_01

Gorilla Trekking in het Volcanoes National Park biedt bezoekers de unieke kans om de 10 families van gorilla’s die in het nationale park leven te ontdekken.
Bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie voordat de trektocht begint en worden verdeeld in groepen van 8, afhankelijk van hun fysieke mogelijkheden.
Elke groep wordt begeleid door een gids en twee scouts die goed zijn opgeleid in noodsituaties. De hoeveelheid tijd die per trektocht is gereserveerd, verschilt afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt.
Sommige reizen duren slechts een half uur en sommige nemen het grootste deel van de dag in beslag.

safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_01 safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_03safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_04  safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_02

Het biedt een avontuurlijk verblijf in een traditioneel landelijk, Rwandees dorp dat al eeuwen bestaat met en naast berggorilla’s in Parc National des Volcans.
Iby’Iwacu Cultural Village geeft je een zeldzame kans om lokale mensen in hun omgeving te ontmoeten met een voorproefje van onze cultuur en tradities. De gemeenschap die u bezoekt, zal u oprecht verwelkomen als een speciale gast terwijl ze u met trots aspecten van hun tradities en overtuigingen presenteren.
Dit zal echt een ervaring van je leven zijn als je thuis bij de gemeenschap blijft en deel gaat uitmaken van hun familie

safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_04 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_03 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_02 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01

Kigali Genocide Memorial & Museum ligt net buiten het stadscentrum van Kigali in het Gasabo-district en is tot stand gekomen door een gezamenlijk partnerschap van de gemeenteraad van Kigali en de Britse Aegis Trust.
Het centrum is een uiterst ontroerende, uitdagende, educatieve en uiteindelijk inspirerende en tevens een geweldige plek om de oorzaak, de tragedie en de succesvolle wederopbouw na de genocide te begrijpen.

Het monument organiseert een rondleiding die transparant en leerzaam is, maar erg somber en vernederend wanneer gasten beseffen dat er meer dan 250.000 doden zijn begraven op de plaats van het monument.

De route:

7 Dagen Nyungwe & Volcanoes Primate Tour_map2021

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Super Deluxe accomodaties *****

The Retreat by Heaven @Kigali – Rwanda   One & Only Nyungwe House @Nyungwe National Park – Rwanda   Serena Resort Kivu @Gisenyi – Rwanda   The Bishop’s House @Rwanda – Musanze   

Luxe accomodaties ****

Kigali Marriott Hotel @Kigali – Rwanda   Nyungwe Top View Hill Hotel @Nyungwe Forest – Rwanda   Serena Resort Kivu @Gisenyi – Rwanda   Mountain Gorilla View Lodge @Musanze – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Serena Hotel @Kigali  Nyungwe Top View Hill Hotel @Nyungwe Forest – Rwanda  Paradise Kivu @Lake Kivu – Rwanda  The Bishop’s House @Rwanda – Musanze  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Gorilla trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 1.650,- per persoon.
t.b.v. de Chimpansee trekking zijn ook Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 110,- per persoon.
Deze kosten zijn niet inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

De kosten voor de Canopy Walk way zijn wél in de vermelde prijzen inbegrepen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee trekking.Hotel:Standaard
Jaar:2023
Seizoen:Het hele jaar
1 of 2 pers.€ 5.515,00
3 of 4 pers.€ 4.605,00
5 of 6 pers.€ 1.100,00

1 pers.
aparte kamer
extra
€ 980,00


Hotel:LuxeLuxeLuxeLuxe
Jaar:2023202320232023
Seizoen:Low SeasonMid SeasonHigh SeasonPeak Season
Periode:1 Mrt t/m 31 Mei
1 Nov t/m 14 Dec
1 Jan t/m 28 Feb
15 t/m 31 Dec
1 t/m 31 Okt1 Jun t/m 30 Sept
1 of 2 pers.€ 8.400,00
€ 10.260,00
€ 9.510,00
€ 10.765,00
3 of 4 pers.€ 7.495,00
€ 9.575,00
€ 8.610,00
€ 10.080,00
5 of 6 pers.€ 7.190,00
€ 9.280,00
€ 8.310,00
€ 9.785,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 1.050,00
€ 1.680,00
€ 2.240,00
€ 2.240,00


Hotel:Super DeluxeSuper DeluxeSuper Deluxe
Jaar:202320232023
Seizoen:Low SeasonHigh SeasonPeak Season
Periode:1 Mrt t/m 31 Mei
1 Nov t/m 14 Dec
1 Jan t/m 28 Febr
15 t/m 31 Dec
1 Juni t/m 30 Okt
1 of 2 pers.€ 11.140,00
€ 12.690,00
€ 13.205,00
3 of 4 pers.€ 10.230,00
€ 11.780,00
€ 12.290,00
5 of 6 pers.€ 9.930,00
€ 10.405,00
€ 10.920,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 1.825,00
€ 1.970,00
€ 2.085,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
per persoon
€ 1.475,00
Chimpansee Permit
per persoon
€ 110,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 90 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 250,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% van de reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Rwanda: 6 dagen Wildlife & Primate Safari (MS6)

safari-in-rwanda_magashi_12

Rwanda: 6 dagen Wildlife & Primate Safari (MS6)

Het eerste dat bij de meeste mensen opkomt bij het denken aan Rwanda is de turbulente politieke geschiedenis.
Maar het huidige Rwanda staat ver af van het land dat het was in het midden van de jaren 90: het land is uit de schaduw gekomen en heeft bezoekers veel te bieden, met name het opsporen van bedreigde berggorilla’s in het weelderige Virunga National Park, dat zich uitstrekt over de toppen en met jungle bedekte hellingen van de vulkanische Virunga Mountains.
Andere belangrijke toeristische attracties zijn onder meer het uitgestrekte Kivu-meer, het oude Nyungwe-woud met zijn rijke populatie primaten en de wildrijke savannelandschappen van het Akagera National Park.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Bij aankomst in Kigali wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension - Diner en ontbijt
Overnachting:
Economy: 5 Swiss Hotel

safari-in-rwanda_kigali-swiss-hotel_05

Standaard:

Luxe: Kigali Serena Hotel

safari-in-rwanda_kigali-serena-hotel_03  safari-in-rwanda_kigali-serena-hotel_07

Luxe: Kigali Marriott Hotel

safari-in-rwanda-kigali-marriott-hotel_04 safari-in-rwanda-kigali-marriott-hotel_02

Super Deluxe: The Retreat by Heaven

safari-in-nyungwe_pool_loungers_the_retreat_kigali_rwanda_07

07.30 uur: na het ontbijt in het hotel, check je uit en ga je naar het Kigali Genocide Memorial voor een rondleiding.

Misschien wel het bekendste monument van de stad, en terecht, is het zeer inzichtelijke en ontroerende Kigali Genocide Memorial dat te midden van prachtige rozentuinen en fonteinen staat.
Het monument beschrijft de geschiedenis die leidde tot de genocide in Rwanda en verklaart ook andere genocides over de hele wereld.
Het bevat aangrijpende vertoningen van foto's en bezittingen van slachtoffers, waardoor de realiteit van de wreedheden tot leven komt.
Hoewel het misschien een ongebruikelijke toeristische attractie lijkt en verontrustend kan zijn, helpt het wel om in context te plaatsen hoe en waarom de genocide plaatsvond en om beter te begrijpen hoe ver het land in de tussenliggende jaren samen is opgeschoven.
Het speelt ook een cruciale rol bij het informeren van de nieuwe en toekomstige generaties in Rwanda over de genocide.

10.30 uur: vertrek naar Akagera Nationaal Park.

Bij aankomst op het hoofdkantoor van het park, krijg je een briefing van de parkgids.
Je wordt dan op tijd naar je lodge gebracht om in te checken en te lunchen.

15.00 uur: vertrek voor een Gamedrive in de middag in het park.
Hierna keer je voor zonsondergang terug naar de lodge.

safari-in-rwanda_kigali_genocide-memorial  safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01  Kigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&WKigali Genocide Memorial in Rwanda. Historical, site B&W

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Economy: Akagera Rhino Lodge

safari-in-rwanda_akagera-rhino-lodge_01 safari-in-rwanda_akagera-rhino-lodge_02

Standaard: Mantis Akagera Game Lodge

safari-in-rwanda_mantis-akagera-game-lodge_01 safari-in-rwanda_mantis-akagera-game-lodge_05

Luxe: Ruzizi Tented Lodge

safari-in-rwanda_ruzizi-tented-lodge_01 safari-in-rwanda_ruzizi-tented-lodge_01

Super Deluxe: Magashi

safari-in-rwanda_magashi_13 safari-in-rwanda_magashi_12

Vandaag ga je na je ontbijt van 10:00 tot 11:00 uur op een boottocht op het Ihema-meer.

Langs de meren bevinden zich enkele van de dichtste concentraties watervogels van het continent, terwijl de verbindingsmoerassen het trefpunt zijn van de bedreigde en voortreffelijke papyrus gonolek en de bizarre schoenbekooievaar - de laatste misschien wel de meest gewilde van alle Afrikaanse vogels.

Hierna ga je verder met een Gamedrive tot 13.30 uur.
De Lunch heb je dan vervolgens in de lodge.

Vertrek rond 16.00 uur voor nog een Gamedrive in het park.

De gamedrive in Akagera National Park biedt je de mogelijkheid om glooiende heuvels te zien die prachtig versmelten met laaggelegen moerassen en waterlichamen.
Je bezoekt het giraffengebied in het zuiden en de merenweg omhoog richting Birengero.
Akagera National Park is een thuis voor dieren zoals olifantenbuffels, giraffen, zebra's en meer dan een dozijn soorten antilopen bewonen het park, meestal de knappe met kastanje bedekte impala, maar ook de kleine oribi en geheimzinnige bosbok, evenals de lompe tsessebe en 's werelds grootste antilope, de statige Kaapse eland.

Keer voor zonsondergang terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

(het is mogelijk om te picknicken in plaats van een warme lunch in de lodge)

safari-in-rwanda_akagera-national-park_02 safari-in-rwanda_akagera-national-park_05 safari-in-rwanda_akagera-national-park_07 safari-in-rwanda_akagera-national-park_09 safari-in-rwanda_akagera-national-park_10 safari-in-rwanda_akagera-national-park_11

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt

Overnachting:

Economy: Akagera Rhino Lodge

safari-in-rwanda_akagera-rhino-lodge_01 safari-in-rwanda_akagera-rhino-lodge_02

Standaard: Mantis Akagera Game Lodge

safari-in-rwanda_mantis-akagera-game-lodge_01 safari-in-rwanda_mantis-akagera-game-lodge_05

Luxe: Ruzizi Tented Lodge

safari-in-rwanda_ruzizi-tented-lodge_01 safari-in-rwanda_ruzizi-tented-lodge_01

Super Deluxe: Magashi

safari-in-rwanda_magashi_13 safari-in-rwanda_magashi_12

Je ontbijt in de lodge, gevolgd door de check-out.

Deze morgen vertrek je via Kigali naar Musanze en vervolgens naar het Volcanoes National Park.

Stop voor een lunch in het Khana Khazana Restaurant of Chez Robert.

Vervolg een mooie rit naar het hotel.

De aankomst zal rond 17.00 uur zijn met assistentie bij het inchecken en een welkomstdrankjes (niet-alcoholisch).

Geniet van de avond Diner en overnachting.

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda_volcanoes_national_park_01 Boeren planten aardappelen in de hooglanden van Rwanda in de buurt van Volcanoes National Park

safari-in-rwanda_gorillas-volcanoes-national-park_05  safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Economy: Classic Lodge

safari-in-rwanda-classic-lodge_01

Standaard: The Bishop’s House

safari-in-rwanda-the-bishops-house_04 safari-in-rwanda-the-bishops-house_06 safari-in-rwanda-the-bishops-house_02 safari-in-rwanda-the-bishops-house_03

Luxe: Virunga Lodge

safari-in-rwanda-virunga-lodge_01 safari-in-rwanda-virunga-lodge_09 safari-in-rwanda-virunga-lodge_11 safari-in-rwanda-virunga-lodge_14

Superdeluxe: Bisate Lodge

safari-in-rwanda_bisate-lodge_01 safari-in-rwanda_bisate-lodge_11

We beginnen vandaag met een vroeg ontbijt om 6:00 uur in het hotel en rijden dan op tijd naar het hoofdkantoor van het park voor de Gorilla Trek-briefing die gepland staat om 07.00 uur.
Je begeleide wandeling begint om 08.00 uur.
(deze kan je optioneel voor € 1.475,- p.p. bij boeken)

De grootste gorillagroep of familie die ooit is bestudeerd, bevindt zich in Rwanda en werd geleid door Cantsbee (overleden in 2017).
Dit was de oudst bekende berggorilla ter wereld. Een gorillafamilie wordt geleid door een zilverrug (Silverback)
Deze troepen omvatten ook verschillende jongere mannen, volwassen en jonge vrouwen en baby's.
Silverbacks bieden niet alleen bescherming aan groepsleden, ze handhaven de orde en beslissen over alle activiteiten binnen hun troep. Ze plannen voederritten, rusttijd en reizen. Ze zijn ook de vader van de meerderheid van de jongeren in de groep.

A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park Gorilla close up, Rwanda Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A baby mountain gorilla on a tree. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park B&W lage landgorilla Kahuzi Biega safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_10

Als je klaar bent, keert je op tijd terug naar het hotel voor de lunch.

Vanmiddag om 15.30 uur heb je een exclusief bezoek aan het Gorilla Guardians Village (Iby'Iwacu Cultural Village)

Dit dorp biedt een avontuurlijk bezoek aan een traditioneel landelijk Rwandees dorp dat al eeuwenlang met en naast berggorilla's in het "Parc National des Volcans" leeft.
De bewoners zullen je oprecht verwelkomen en als een speciale gast, terwijl ze je met trots aspecten van hun tradities en overtuigingen presenteren.
Het dorp geeft de bezoekers ook de kans om te genieten van de acht verschillende lokale dansen, te luisteren naar Gorilla-liedjes, lokale voedselbereidingen, de lokale genezer te bezoeken, de plaats van de koning te bezoeken en alle oude verhalen te horen.

safari-in-oeganda-gorilla-guardians_02 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_01 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_03 safari-in-oeganda-gorilla-guardians_04

Keer 's avonds terug naar het hotel voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:

Economy: Classic Lodge

safari-in-rwanda-classic-lodge_01

Standaard: The Bishop’s House

safari-in-rwanda-the-bishops-house_04 safari-in-rwanda-the-bishops-house_06 safari-in-rwanda-the-bishops-house_02 safari-in-rwanda-the-bishops-house_03

Luxe: Virunga Lodge

safari-in-rwanda-virunga-lodge_01 safari-in-rwanda-virunga-lodge_09 safari-in-rwanda-virunga-lodge_11 safari-in-rwanda-virunga-lodge_14

Superdeluxe: Bisate Lodge

safari-in-rwanda_bisate-lodge_01 safari-in-rwanda_bisate-lodge_11

Ontbijt in de lodge. De uitchecktijd is rond 10.30 uur.

Na het uitchecken vertrekken we naar Kigali.
we komen op tijd aan voor een lunch in het Pili Pili Restaurant.

Als de tijd het toelaat, bezoek dan de Haute Baso-winkel, waar ze unieke kunstwerken en ambachten hebben die interessant kunnen zijn.

Later heb je de transfer naar de internationale luchthaven van Kigali.
Neem afscheid van uw chauffeur-gids en ga verder met het inchecken voor de terugvlucht.

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-rwanda-kigali_01 safari-in-rwanda-kigali_02

safari-in-rwanda-kigali_03 safari-in-rwanda-kigali_04

safari-in-rwanda-kigali_06 safari-in-rwanda-kigali_09 safari-in-rwanda-kigali_08 safari-in-rwanda-kigali_07 safari-in-rwanda-kigali_10 safari-in-rwanda-kigali_05

safari-in-rwanda-kigali_13 safari-in-rwanda-kigali_12 safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11safari-in-rwanda-kigali_11

De hoofdstad en grootste stad van Rwanda strekt zich uit over golvende weelderige heuvels, omringd door torenhoge bergen, waarvan de grootste de berg Kigali is, die 1850 meter boven zeeniveau stijgt.
Kigali is het financiële, commerciële en culturele centrum van het land, wordt bediend door een internationale luchthaven en biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, restaurants en bezienswaardigheden, waaronder het Kigali Genocide Center, een sfeervolle markt en talloze ambachtelijke winkels.
Met zijn interessante architectuur, drukke straten, meanderende boulevards en groene heuvels, wordt Kigali een van de meest aantrekkelijke steden in Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard.

safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_04 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_03 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_02 safari-in-africa-kigali-genocide-memorial-museum_01

Kigali Genocide Memorial & Museum ligt net buiten het stadscentrum van Kigali in het Gasabo-district en is tot stand gekomen door een gezamenlijk partnerschap van de gemeenteraad van Kigali en de Britse Aegis Trust.
Het centrum is een uiterst ontroerende, uitdagende, educatieve en uiteindelijk inspirerende en tevens een geweldige plek om de oorzaak, de tragedie en de succesvolle wederopbouw na de genocide te begrijpen.

Het monument organiseert een rondleiding die transparant en leerzaam is, maar erg somber en vernederend wanneer gasten beseffen dat er meer dan 250.000 doden zijn begraven op de plaats van het monument.

Het Akagera National Park, dat grenst aan Tanzania in het oosten van Rwanda, is het grootste beschermde moerasgebied van Centraal-Afrika en het laatste toevluchtsoord voor aan savanne aangepaste soorten in het land.
Het park strekt zich uit over een enorme uitgestrektheid van laaggelegen bergen en savannevlaktes en omvat onderweg de glooiende hooglanden, bossen, met moerassen omzoomde meren en wetlands van de Kagera-rivier.
Krokodillen en nijlpaarden wentelen zich in de waterbekkens van het park, roofdieren jagen door de acaciabossen en olifanten, zebra’s, giraffen, buffels en andere dieren zwerven over de grasvlaktes.
Het park barst van een rijke biodiversiteit en herbergt een verscheidenheid aan zeldzame soorten, evenals een overvloed aan zoogdieren en honderden vogelsoorten.

safari-in-rwanda_akagera-national-park_01 safari-in-rwanda_akagera-national-park_02 safari-in-rwanda_akagera-national-park_11 safari-in-rwanda_akagera-national-park_10 safari-in-rwanda_akagera-national-park_09 safari-in-rwanda_akagera-national-park_08 safari-in-rwanda_akagera-national-park_07 safari-in-rwanda_akagera-national-park_06  safari-in-rwanda_akagera-national-park_04 safari-in-rwanda_akagera-national-park_03safari-in-rwanda_akagera-national-park_05

Lake Ihema is een meer in het oosten van Rwanda, aan de grens met Tanzania.
Het meer ligt in het moerasgebied van de Kagera-rivier, waarin het via een zeer kort kanaal uitmondt. Met een oppervlakte van 100 km2 (40 vierkante mijl), is het het grootste meer in Rwanda.
Gezien alle andere meren in het land (inclusief meren die worden gedeeld met andere landen), zou het de op twee na grootste zijn na het Kivumeer, 2.700 km2 (1.040 vierkante mijl) tussen Rwanda en de Democratische Republiek Congo en het Rwerumeer tussen Rwanda en Burundi op 133 km2 (50 vierkante mijl) waarvan slechts 47 km2 (20 vierkante mijl) in Rwanda. Het meer ligt in het Kayonza-district in het zuidelijke deel van Akagera National Park, dat meer dan nog een dozijn meren bevat, waarvan Ihema de grootste is.

Het meer is rijk aan biodiversiteit, behalve vissen.
Het meer is de thuisbasis van nijlpaarden en krokodillen.
Wat vogels betreft, het heeft 550 soorten, waaronder opmerkelijke soorten zoals de schoenbek (Balaeniceps rex) en papyrus gonolek (Laniarius mufumbiri). Onder de endemische soorten bevinden zich ibissen, jacana’s, reigers, plevieren, strandlopers, malachietijsvogels, haviken en vele anderen.

safari-in-rwanda_lake ihema_01  safari-in-rwanda_lake ihema_04 safari-in-rwanda_lake ihema_03 safari-in-rwanda_lake ihema_02safari-in-rwanda_lake ihema_05

De bruisende stad Musanze, ook wel Ruhengeri genoemd, ligt in het noordwesten van Rwanda.
Musanze is het centrum van het gorilla-trektoerisme in Rwanda en biedt vele cafés, bars, restaurants en een scala aan accommodatiemogelijkheden. Het dient als de toegangspoort tot het spectaculaire Volcanoes National Park en zijn verbazingwekkende berggorilla-ervaringen.

Omgeven door een weelderig landschap, wordt de stad omringd door een aantal attracties, waaronder de torenhoge berg Karisimbi, een van de vijf indrukwekkende vulkanen in het park; de met vleermuizen gevulde Musanze-grotten; en de prachtige tweelingmeren Burera en Ruhondo tegen een spectaculaire groene achtergrond van glooiende heuvels.
Het staat bekend als een van de beste plekken in Oost-Afrika om berggorilla’s te volgen en bezoekers komen hier samen om deze majestueuze bergapen te bekijken.

safari-in-rwanda_muzane_01  safari-in-rwanda_muzane_04 safari-in-rwanda_muzane_05  safari-in-rwanda_muzane_06safari-in-rwanda_muzane_03  safari-in-rwanda_muzane_02

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_01 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_04

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_06

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_07 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_08

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_09 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_10

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_11 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_12

safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_13 safari-in-rwanda-volcanoes-national-park_14

Het Volcanoes National Park grenst aan de Democratische Republiek Congo in Rwanda en staat vooral bekend als een toevluchtsoord voor de zeldzame berggorilla’s in de regio.
Bezoekers komen hier massaal om een ​​persoonlijke ontmoeting met deze intrigerende wezens te ervaren. Het park ligt hoog op de met jungle bedekte hellingen van het vulkanische Virunga-gebergte. Sterk gereguleerde trektochten door het reservaat stellen bezoekers in staat om een ​​uur per keer met deze ongelooflijke primaten in hun natuurlijke habitat door te brengen.
Hoewel de gorilla’s ongetwijfeld de belangrijkste trekpleister zijn, kunnen bezoekers ook uitkijken naar het verkennen van een netwerk van schilderachtige wandelpaden, een bezoek aan het graf van de wereldberoemde Dian Fossey en het Karisoke Research Center, en genieten van een prachtige dagwandeling naar het krater-meer op de berg Bisoke.

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_05 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_04 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_03 safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_02

safari-in-rwanda-gorilla-trekking-volcanoes-national-park_01

Gorilla Trekking in het Volcanoes National Park biedt bezoekers de unieke kans om de 10 families van gorilla’s die in het nationale park leven te ontdekken.
Bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie voordat de trektocht begint en worden verdeeld in groepen van 8, afhankelijk van hun fysieke mogelijkheden.
Elke groep wordt begeleid door een gids en twee scouts die goed zijn opgeleid in noodsituaties. De hoeveelheid tijd die per trektocht is gereserveerd, verschilt afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt.
Sommige reizen duren slechts een half uur en sommige nemen het grootste deel van de dag in beslag.

safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_01 safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_03safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_04  safari-in-rwanda-iby'iwacu-cultural-village_02

Het biedt een avontuurlijk verblijf in een traditioneel landelijk, Rwandees dorp dat al eeuwen bestaat met en naast berggorilla’s in Parc National des Volcans.
Iby’Iwacu Cultural Village geeft je een zeldzame kans om lokale mensen in hun omgeving te ontmoeten met een voorproefje van onze cultuur en tradities. De gemeenschap die u bezoekt, zal u oprecht verwelkomen als een speciale gast terwijl ze u met trots aspecten van hun tradities en overtuigingen presenteren.
Dit zal echt een ervaring van je leven zijn als je thuis bij de gemeenschap blijft en deel gaat uitmaken van hun familie

De route:

dagenr wanda wildlife en primate-safari_map

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Super Deluxe accomodaties *****

The Retreat by Heaven @Kigali – Rwanda   Magashi @Akagera National Park – Rwanda   Bisate Lodge @Volcanoes National Park – Rwanda   

Luxe accomodaties ****

Kigali Marriott Hotel @Kigali – Rwanda   Mountain Gorilla View Lodge @Musanze – Rwanda   Ruzizi Tented Lodge @Akagera National Park – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Serena Hotel @Kigali  The Bishop’s House @Rwanda – Musanze  Mantis Akagera Game Lodge @Akagera National Park – Rwanda  

Economy accomodaties **

5 Swiss Hotel @Kigali – Rwanda  Akagera Rhino Lodge @Akagera National Park – Rwanda  Classic Lodge @Musanze – Rwanda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
t.b.v. de Gorilla trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten hiervoor komen op € 1.650,- per persoon.
Deze kosten zijn niet inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla trekking.Hotel:EconomyEconomyStandaardStandaard
Jaar:2023202320232023
Periode:1 Jan t/m 31 mei
1 Nov t/m 31 dec
1 Juni t/m 31 Okt
1 Jan t/m 31 mei
1 Nov t/m 31 dec
1 Juni t/m 31 Okt
1 of 2 pers.€ 2.885,00
€ 2.885,00
€ 3.945,00
€ 4.440,00
3 of 4 pers.€ 2.225,00
€ 2.225,00
€ 3.275,00
€ 3.770,00
5 of 6 pers.€ 2.005,00
€ 2.005,00
€ 3.055,00
€ 3.550,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 595,00
€ 595,00
€ 1.070,00
€ 1.425,00


Hotel:LuxeLuxeLuxe
Jaar:202320232023
Seizoen:Low SeasonHigh SeasonPeak Season
Periode:1 Mrt t/m 31 Mei
1 Okt t/m 14 Dec
1 Jan t/m 28 Febr
15 Dec t/m 31 Dec
1 Jun t/m 30 Sept
1 of 2 pers.€ 5.000,00
€ 6.910,00
€ 7.415,00
3 of 4 pers.€ 4.330,00
€ 6.255,00
€ 6.760,00
5 of 6 pers.€ 4.100,00
€ 6.035,00
€ 6.540,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 995,00
€ 1.670,00
€ 2.035,00


Hotel:Super DeluxeSuper DeluxeSuper Deluxe
Jaar:202320232023
Seizoen:Low SeasonHigh SeasonPeak Season
Periode:1 Mrt t/m 31 Mei
1 Nov t/m 15 Dec
1 Jan t/m 28 Febr
16 Dec t/m 31 Dec
1 Jun t/m 30 Okt
1 of 2 pers.€ 9.165,00
€ 10.760,00
€ 11.275,00
3 of 4 pers.€ 8.675,00
€ 10.320,00
€ 10.835,00
5 of 6 pers.€ 8.635,00

€ 10.280,00
€ 10.795,00
1 pers.
aparte kamer
extra
€ 2.300,00
€ 4.525,00
€ 4.640,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
per pers.
€ 1650,00
Kinderen
t/m 12 jaar
50% v.d. prijs
op verzoek
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Reserveer deze Safari


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Permits

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla gewenning is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 90 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van € 250,- per persoon.
Annuleringen die 89 tot 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 30 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% van de reissom.
Annuleringen die 29 dagen of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% van de reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.