Egypte Rondreis: 14 dagen – Cairo – Aswan – Luxor – Hurghada All-Inclusieve (E1)

egypte-rondreis_safari-in-africa_gizeh-pyramide_01

Egypte Rondreis: 14 dagen – Cairo – Aswan – Luxor – Hurghada All-Inclusieve (E1)

Deze complete rondreis, met start en stop in Caïro, bied je de mogelijkheid om alle belangrijke Egyptische bezienswaardigheden te bezoeken.

Met name omdat het een privé rondreis betreft, met Nederlandstalige reisleiding,  geeft het je de kans om alles op je eigen tempo te bekijken.

Geniet van locaties zoals onder andere de piramides op het Gizeh plateau, het Egyptisch museum, de enorme tempel Abu Simbel met daarnaast de tempel van Nefertari, de vallei van de koningen, Karnak & Luxor en ter afsluiting nog 5 dagen in een prachtig 5-sterren Resort aan de rode zee in Hurghada op basis van All-Inclusieve

Deze complete Egypte rondreis is als volgt opgebouwd:

2 nachten Caïro (bed & breakfast)
2 nachten Aswan (bed & breakfast)
4 nachten Luxor (bed & breakfast)
5 nachten Hurghada (All-inclusieve)

Deze complete rondreis Egypte is inclusief 2 binnenlandse vluchten:

  1. Caïro naar Aswan
  2. Hurghada naar Caïro

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na deze rondreis bij te boeken in een Hotel.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

Bij aankomst in Caïro wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die je helpt met de paspoort en immigratie controle en je vervolgens naar het Hotel in Caïro brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Steigenberger Pyramids Hotel – Caïro
Afstand: Caïro International Airport naar Hotel: ongeveer 45 Km – 1 uur

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-1_aankomst-cairo

egypte-rondreis_safari-in-africa_steigenberger-pyramids-park-resort_01

Je wordt door onze gids opgehaald bij je hotel in Caïro om te genieten van een geweldige excursie naar de piramides van Gizeh (Cheops, Chephren en Mykerinus) Uiteraard bezoek je ook de Grote Sfinx en de Valley Tempel van Chephren.

Aansluitend bezoek je het Egyptisch Museum

Het Egyptisch Museum vertoont een zeldzame collectie van meer dan 250.000 echte artefacten die teruggaan tot 5000 jaar, waaronder een exclusieve tentoonstelling gewijd aan Toetanchamon – een verzameling schatten, goud en sieraden die meer dan 3500 jaar in zijn tombe werden begraven voordat ze werden ontdekt in 1920 toen zijn graf werd opgegraven.
De toegangsprijs voor de mummiekamer is niet inbegrepen.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Steigenberger Pyramids Hotel – Caïro

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-2-pyramids-Giza_cairo-museum

egypte-rondreis_safari-in-africa_gizeh-pyramide_03

egypte-rondreis_safari-in-africa_oud-egyptisch-museum_01

Vandaag word je om 08:00 uur opgehaald door de Egyptoloog-gids, geniet van een fantastische oriëntatietour door Caïro tijdens een 8-uur durende excursie die de belangrijkste monumenten van het oude Caïro en de historische Khan El Khalili-bazaar naar boven brengt, je rijdt naar boven naar de Saladin Citadel, gebouwd door Salah al-Din op de Moqattam Hills in 1183 na Christus als verdediging tegen legers van de kruisvaarders.

Bekend om zijn frisse lucht en adembenemende uitzichten over Caïro, is het nu een bewaard gebleven historische plek met moskeeën en musea, waaronder de moskee van Muhammad Ali Pasha.
Ontworpen door de Turkse architect Yousif Boushnaq, die speciaal vanuit Istanbul naar Caïro kwam om het grote gebouw te bouwen, staat de albasten structuur van de moskee in mooi contrast met de zandstenen stad.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in het oude Caïro

Bezoek vervolgens het oude Caïro om belangrijke bezienswaardigheden te zien, zoals de hangende kerk, de Ben Ezra-synagoge, de kerk van St. Barbara en de kerk van Abu Serga, een van de oudste Koptische kerken in Caïro

Ga verder naar de Khan el-Khalili Bazaar, een van de oudste bazaars in het Midden-Oosten. Ontdek een doolhof van steegjes die sinds de 14e eeuw het centrum van de handelsactiviteiten van Caïro vormen.

Na deze indrukwekkende dag vlieg je vervolgens van Caïro naar Aswan
In Aswan wordt je op de luchthaven opgehaald voor de transfer naar het Aswan hotel.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Basma Hotel – Aswan

egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_mohammed-ali-moskee_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_mohammed-ali-moskee_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_04 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_02

  • Na het ontbijt wordt je begeleid door de privégids om de tour te beginnen langs de toeristische attracties van Aswan, waaronder de tempel van Philae en een tour per felucca rond Elephantine, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk.

Philae-tempel:
Gebouwd ter ere van de godin Isis, was dit de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl.
De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden

De hoge dam:
Aswans hoge dam is een dam met rotsvulling aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan.
De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer.
De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.

De onvoltooide obelisk:
Aswan was de bron van het beste graniet uit het oude Egypte, dat werd gebruikt om standbeelden en tempels te maken of om piramides en obelisken te verfraaien.
De grote onafgemaakte obelisk in de noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is.
Drie zijden van de schacht, bijna 42 meter lang, werden voltooid, behalve de inscripties.
Met 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Basma Hotel – Aswan

egypte-rondreis_safari-in-africa_philae-tempel_01

In de vroege ochtend wordt je begeleid door je privégids om de reis in Opper-Egypte voort te zetten naar de Abu Simbel Tempels

De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari zijn tussen 1274 en 1244 v.Chr. uit de berg op de westelijke oever van de Nijl uitgehouwen.
De grote Tempel was gewijd aan Ramses de tweede, Ra-Harakhty, Amon Ra en Ptah, met 4 kolossale standbeelden.
De tweede tempel was gewijd aan de koningin Nefertari en godin Hathor.

De twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en op hoger gelegen grond herbouwd, het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet worden beschouwd als de grootste prestatie van de Unesco

Keer terug naar Aswan waar je je lunch krijgt in een lokaal Egyptisch restaurant, waarna je wordt overgebracht naar Luxor.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_abu-simbel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_abu-simbel_02

Na het ontbijt in het hotel halen we je op om je reis voort te zetten naar de oostelijke oever van de Nijl, inclusief:

Karnak-tempel:
Karnak is meer dan een tempel, het is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de grotere glorie van de farao’s van Egypte.
Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse triade (Amon, Mut en Khonso)

Luxor-tempel:
Grotendeels gebouwd door het nieuwe koninkrijk door farao Amenhotep de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses de tweede, werd de eerste pyloon opgeheven door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag om Kadesh

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_14 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_13 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_12 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_09 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_07 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_06 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_11 egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_02

Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids.

De vallei der koningen:
Deze vallei, ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, wordt nu de vallei der koningen genoemd.
Het is een majestueus domein van de farao’s die ooit in grote stenen sarcofagen lagen, in afwachting van onsterfelijkheid.
De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramide-vormige bergtop.

De kolossen van Memnon:
Massieve paarsgewijze standbeelden die we kennen als de Kolossen van Memnon.
Oprijzend ongeveer 18mtr van de grond, zijn ze de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep de Derde.

De tempel van koningin Hatsjepsoet:
Oprijzend uit de woestijnvlakte, in een reeks terrassen.
De tempel van Hatshepsut met steile kalkstenen kliffen van de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument had gebouwd.

De vallei van de koninginnen:
De Vallei der Koninginnen, ook bekend als Biban el-Harim, Biban el-Sultanaat en Wadi el-Melikat, is een plaats in Egypte waar in de oudheid vrouwen van farao’s werden begraven.
In de oudheid stond het bekend als Ta-Set-Neferu, wat de plaats van de kinderen van de farao’ betekent, omdat naast de koninginnen van de 18e, 19e en 20e dynastie (1550-1070 v.Chr.) veel prinsen en prinsessen werden begraven bij verschillende leden van de adel.
De graven van deze personen werden onderhouden door dodelijke priesters die dagelijkse rituelen uitvoerden en offeranden en gebeden leverden voor de overleden adel.
De lunch wordt geserveerd in een oriëntaals restaurant

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-03 egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-02 egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-01 egypte-rondreis_safari-in-africa_kolossen-van-memnon egypte-rondreis_safari-in-africa_hatjsjepsut-tempel_al-deir al-bahari-temple_02

Vandaag heb je een vrije dag te besteden of je kan een optionele tour boeken naar:

Madinat Habu-tempel:
In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens het oude geloof was dit de plaats waar Amon voor het eerst verscheen.
Zowel Hatshepsut als Tuthmosis III bouwden hier een tempel gewijd aan Amon en later bouwde Ramses III zijn grotere herdenkingstempel op deze plek.

Eerste pyloon – de tempel van Rameses III gedurende zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van West-Thebe.
Het hele tempelcomplex was omgeven door een enorme versterkte ommuring, met een ongebruikelijke poort aan de oostelijke ingang, bekend als de paviljoenpoort. Deze structuur, een kopie van de Syrische migdol-forten, is iets dat je niet zou verwachten in Egypte.
Rameses III, een militair, zag waarschijnlijk de deugd in zo’n structuur. Het is waarschijnlijk dat Ramses hier van tijd tot tijd woonde, omdat er een koninklijk paleis was gevestigd ten zuiden van het open voorplein van deze tempel, terwijl de priesterwoningen en administratieve gebouwen aan weerszijden van de tempel lagen.
Oorspronkelijk verbond een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel met de Nijl. Maar dit werd lang geleden uitgewist door de woestijn.

Ramsseum:
Ramesseum, funeraire tempel van Ramses II (1279–13 v.Chr.), gebouwd op de westelijke oever van de rivier de Nijl in Thebe in Opper-Egypte.
De tempel, beroemd om zijn 17 meter hoge zittende standbeeld van Ramses II (waarvan alleen fragmenten zijn overgebleven), was opgedragen aan de god Amon en de overleden koning. De muren van het Ramesseum, dat slechts voor de helft bewaard is gebleven, zijn versierd met reliëfs, waaronder scènes die de Slag om Kadesj, de Syrische oorlogen en het Festival van Min.

Deir El Madina
De belangrijkste begraafplaats van de koninklijke werklieden in Deir el-Medina ligt ten westen van het dorp, op de helling van de Thebaanse heuvels. De meeste graven zijn gebouwd tijdens de 19e dynastie. Sommigen van hen zijn indrukwekkend qua decoratie en grootte.
Tegen de tijd van de 20e dynastie waren de graven veranderd in familiegraven waarin de afstammelingen van de oorspronkelijke eigenaren werden begraven. Er werden weinig wijzigingen aangebracht, afgezien van de toevoeging van een andere ondergrondse grafkamer.
In de lagere banen van de oostelijke heuvel van Qurnet Murai werden baby’s en kinderen begraven. Meer dan honderd kinderen werden daar begraven in gewone potten of amforen, in manden, zelfs vismanden, in kisten, dozen of in behoorlijke doodskisten.
De armste begrafenissen waren die van doodgeboren baby’s. Ze bevatten geen sieraden of amuletten, alleen kleine vaatjes gevuld met voedsel voor het hiernamaals.
De graven van de volwassenen lagen hoger. Veel van deze graven dateren uit de 18e dynastie

De Lunch vindt plaats tijdens de tour.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_12 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_10 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_08 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_02

egypte-rondreis_safari-in-africa_ramsseum egypte-rondreis_safari-in-africa_deir-el madina

Na het ontbijt begin je aan de transfer naar Hurghada vanuit Luxor, de afstand is 280 km.
Geniet van de warme zon op de prachtige zandstranden, geniet van frisdrank en vers voedsel en nog veel meer opties.

In Hurghada, check in in je Resort.
Je verblijft van 5 volle dagen is op basis van All-Inclusieve

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada
Afstand: Luxor naar Hurghada ongeveer 280 Km – 4 uur

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-9_luxor-hurghada

De aankomende dagen kan je héérlijk relaxen en genieten bij de Rode Zee in het All- Inclusieve resort, waar je van alle gemakken wordt voorzien.

Maar natuurlijk kan je hiervandaan ook allerlei leuke trips boeken naar bijvoorbeeld het eiland Giftun of Mahmya, of naar Dolphin House waar je de kans hebt om met een groep dolfijnen te zwemmen in de open zee bij een enorm groot hoefvormig rif. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een dag te genieten van wat deze omgeving heeft te bieden.

Bezoek zeker ook de vele winkeltjes op de boulevards en breng eens een bezoek je aan het overdekte en airconditioned winkelcentrum Senzo Mall.

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_rode-zee-01 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_11 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_10 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_09 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_08 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_7 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_06 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_04 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_sharm-el-sheikh-resort_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_Rrode-zee_snorkelen_01

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-11_hurghada-vrije-dag

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-12_hurghada-vrije-dag

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-13_hurghada-vrije-dag

Vandaag ga je Hurghada helaas weer verlaten, tenzij je er enkele relaxte dagen hebt bijgeboekt?

Je wordt op tijd opgehaald bij het Resort en de chauffeur brengt je naar de luchthaven van Hurghada.
Van Hurghada vlieg je nog met een binnenlandse vlucht naar Caïro.

De geboekte Egypte rondreis komt hier ten einde, je hebt zelf de vlucht terug naar huis geboekt.

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-14_hurghada_cairo_vertrek

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodatie(s) bij deze rondreis zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Steigenberger Pyramids Hotel @Caïro Egypte   Nile Palace Hotel @Luxor – Egypte   Marriott Beach Resort @Hurghada – Egypte   

Standard accomodaties ***

Basma Hotel @Aswan – Egypte  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon (op basis van 2 persoons kamers)
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag op aanvraag
Méér dan 6 personen graag op aanvraag.Prijzen gelden het gehele jaar
 
1-6 pers.€ 1380,00
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Vergeet niet om mee te nemenOeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

LET OP:

Vanwege een vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo-vulkaan op 22 Mei 2021 is deze gigantisch mooie reis op dit moment NIET beschikbaar.

Wil je deze reis tóch maken maar dan zónder de trip naar de Nyiragongo-vulkaan? Dan kijken wij samen met onze agency in Rwanda wat de mogelijkheden voor jou zijn!

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Oeganda & Rwanda & DR Congo: 12 Dagen Gorilla, Chimpansee, Wildlife & Adventure Safari (C2)

Deze 12 Dagen Uganda, Rwanda & Congo Primate, Wildlife & Adventure Safari is een uitgebreid Safari pakket voor minimaal alle volgende activiteiten:
Chimpanzee Trekking in het Kibale National Park
Bigodi wetland walk
uitgebreide Game Drives in Murchison Falls National Park inclusief Rhino-trekking in het aangrenzende Ziwa Rhino Sanctuary
Queen Elizabeth National Park inclusief de boom klimmende leeuwen van Ishasha
Kazinga Channel boat safari
Mountain Gorilla Trekking in Bwindi National Park
Golden Monkey trekking in Volcanoes National Park
avontuurlijke trek naar de actieve Nyiragongo-vulkaan in de Democratische Republiek Congo.
Deze zeer uitgebreide Safari begint vanaf Entebbe Oeganda en eindigt in Kigali Rwanda.

Deze Safari biedt uiteraard ook het spotten van ander (groot) wild, waaronder de Big Five, namelijk; leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

Aankomst in Oeganda – Entebbe International Airport, ontmoet onze vertegenwoordiger waarna de transfer plaatsvindt naar het hotel voor ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting standard: Boma Hotel

safari-in-uganda-boma-hotel-entebbe_01

Overnachting Luxury: Protea Hotel – Deluxe rooms

safari-in-uganda-protea-hotel-entebbe_01

Transfer naar Murchison Falls National Park 311 km van Kampala, ongeveer 5 uur rijden exclusief stops onderweg, u rijdt eerder door indrukwekkende vlakke stukken van de wijk Nakasongora vertakkend bij Nakitooma gedurende 7 km naar Ziwa Sanctuary om de witte neushoorns te spotten, te vinden in heel Oeganda.

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa

Je trekt je terug van de activiteit en gaat genieten van de lunch in Kabalega.
Hierna gaan we verder naar Murchison Falls National Park waar we ’s avonds aankomen voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension – Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge – Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Rijd naar het noordelijke deel van het park voor een ochtend gamedrive met indrukwekkend wild ontmoetingen.
De Game Drive activiteit neemt je mee langs de aangewezen park locaties inclusief Buligi, Queen, Albert en het hele deltagebied met mogelijkheid om dieverse dieren te spotten, zoals leeuwen, olifanten, Rothschild giraffen, luipaarden, Jackson’s Hartebeest, waterbokken, Oribis en Kobs.
De open savanne grasland vlakte met dieverse verspreide borasus palmen presenteren ook een uniek landschap dat het bekijken waard is.

Murchison Falls, Uganda Giraffe in Murchison falls National Park, Uganda

Rond de middag keren we terug naar de lodge voor ontspanning en de lunch waarna we verzamelen bij Paraa-steiger voor een middagbootcruise naar het platform van de watervallen.
De 3 uur durende boot tocht brengt je naar de spannende Nijl wateren in hun ontspannen stroom waarna deze zich aansluiten bij de Albert delta. Het uitzicht op nijlpaarden, Nijlkrokodil en Shoebill Stork zal de nodige indruk maken en je mee op avontuur nemen.

Bij aankomst aan het einde van de watervallen, begint u aan de wandeling naar de top van de krachtigstee waterval ter wereld.
De rivier de Nijl, de langste rivier ter wereld, perst zichzelf door een ravijn van minder dan 8 meter voordat hij na een stortvloed via de inmense waterval van 43 meter uitkomt in de “duivelsketel” die een pluim van spray vormt, gekenmerkt door een daverend gebrul en een altijd aanwezige regenboog.
Tijdens de wandeling geniet je van de geluiden van de Nijl terwijl deze zijn hoofd op de ondoordringbare rotsen kapot spettert en welke al eeuwenlang in de weg hebben gestaan.

Na deze overweldigende activiteiten keren we terug naar de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension – Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge – Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Na het ontbijt begint u aan de transfer naar Kibale National Park en rijdt u door de indrukwekkend plattelandslandschappen van Hoima en Kagadi.
U geniet van een indrukwekkend uitzicht op de route.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda

Een lunchstop zal worden gemaakt in Hoima en u arriveert ’s avonds in Fort Portal voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Chimpanzee Forest Guesthouse – Cottage

safari-in-oeganda-chimpanzee-forest-guesthouse-kibale-national-park_01

Overnachting Luxe: Crater Safari Lodge – Luxury Cottage

safari-in-oeganda-crater-safari-lodge_01

We verzamelen ’s morgens bij het Kanyanchu Tourism Centre in Kibale National Park om de chimpansee “trekking permits” op te halen die om 8 uur begint. De ontmoeting begint met een briefing van de verantwoordelijke parkwachters die uw gids zullen zijn tijdens deze activiteit met details over het verloop van de oefening.
Hierna ga je in het bos op zoek naar het naaste familielid van de mens.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_02 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

De dichte bossen van Kibale bestaan uit weelderige flora met volwassen bomen gemarkeerd met enorme klimmers & indrukwekkende vogelsoorten. Naast chimpansees ondersteunt Kibale ook andere 12 primaatsoorten waaronder de bedreigde rode colobus met de hoogste populatie in Kibale, de zeldzame I’Hoest’s aap, zwart-witte colobus, mangabey met grijze wangen, roodstaart en blauw apen, bushbaby, olijfbaviaan en potto die tijdens de trek kunnen worden bekeken.
Eindelijk benader je de chimpansees die volledig gewend zijn en je dus de gelegenheid verlenen om dichter bij hen te komen en foto’s te maken.
Je kunt ze bekijken terwijl ze fruit eten, slingeren in bomen, gezellig bij elkaar zijn, patrouilleren, paren en soms noodkreten schreeuwen en waarmee ze je met dit alles een onvergetelijke dag zullen bezorgen.
Je hebt er uren aan besteed om deze dierbare apen tegen te kunnen komen in zijn vrije omgeving om zoveel foto’s te maken als je kunt en wilt.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_05

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06

We trekken ons terug van deze geweldige activiteit die meestal 2 tot 5 duurt en gaan terug naar het startpunt waar je je weer bij de safari-gids aansluit voor je lunchpakket, waarna je een beroemde succesvolle overstap naar het Bigodi wetland Sanctuary maakt. Dit gebied is een gemeenschapstoerisme-initiatief en wij maken een magische wandeling met de mogelijkheid om de meer dan 135 vogelssoorten die hier leven te kunnen spotten, waaronder de grote blauwe turaco, de papyrus gonoleks en een reeks neushoornvogels.
De bezienswaardiging van de moeras sitatunga antilope die in het moeras woont behoort ook tot het spotten.
Deze wandeling biedt tevens de mogelijkheid om de gemeenschap van een dorpje inclusief het huis van de traditionele “healer” en de uitbreiding van de plaatselijke school te bezoeken.
Het scala aan kunst en ambachten in het centrum samengesteld door lokale vrouwen biedt je een indrukwekkend beeld van de lokale expertises.
Na deze geweldig mooie en indrukwekkende ervaringen beginnen we aan de transfer naar Queen Elizabeth National Park op ongeveer 157 km en 2 á 3 uur rijden waarna we aankomen bij de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Ga ook nog even heerlijk genieten van de bezienswaardigheden van het Ndali Kasenda kraterveld en het Rwenzori-gebergte.

Maaltijden: Volpension – Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_04

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_05

Rijd naar de glooiende vlaktes van het Queen Elizabeth National Park met zijn uitgebreide savanne met grasland voor een geweldige kijkervaring na het ontbijt.
Tijdens de rit door de Kasenyi tracks kunt u een scala aan Games (het spotten van dieren) verkennen, waaronder de olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden, waterbokken, gestripte jakhalzen en andere soorten. Deze activiteit duurt meestal 3 uur waarna we terugkeren naar de lodge voor ontspanning en de lunch.

Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa) safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

’s Middags verzamelen we bij de Mweya-steiger voor een middagbootscruise die begint om 14.00 of om 15.00 uur.
Deze tocht biedt je de mogelijkheid om Nijlkrokodillen, nijlpaarden en watervogels langs het kanaal te ontmoeten.
Deze wilde dieren bewegen zich soms ook naar de kanaaloever om hun dorst te lessen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa)

Na dit spektakel gaan we middels een Gamedrive terug langs de kanaaloever, terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_01

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04

We beginnen na het ontbijt en check-out aan de rit naar het Bwindi Impenetrable National Park in het zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park.
We ondernemen een Gamedrive in de Ishasha-sector op zoek naar boom klimmende leeuwen die hier meestal op vijgenboomtakken liggen met uitzicht op hun prooi in de vlakten.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02

Vervolg uw rit naar Bwindi voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Gorilla Mist Camp

safari-in-oeganda-gorilla-mist-camp_01

Overnachting Luxe: Haven Lodge Buhoma

safari-in-oeganda-haven-lodge-buhoma_01

Start met een heerlijk ontbijt in de lodge waarna we naar het park-office gaan voor een briefing om 8:00 uur waarna je begint aan de Oeganda “Gorilla-Trek” langs de aangewezen paden in het ondoordringbare bos op zoek naar deze grote berggorilla’s.
De gorilla-trekking kan 2 tot 8 uur duren omdat we echt op zoek gaan naar deze gigantische Gorilla’s en is afhankelijk van hun bewegingspatroon.

Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

De trek of zoektocht naar de mensapen kan vermoeiend zijn, maar zal zeker worden beloond door de uiteindelijke ontmoeting met hen.
Je kan enige tijd met deze geweldige gorilla’s doorbrengen en ze fotograferen terwijl je recht in hun uitnodigende bruine expressieve ogen kijkt.
Dit is een “life time thrill” van een avontuur in het échte wilde leven dat alleen Afrika jouw kan bieden.

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_02

Na je een uur samen met de gorilla’s keer je terug naar het startpunt en vervolgen we onze route naar Lake Bunyonyi met onroute een fascinerend uitzicht over de Kigezi Highlands waar de lokale bevolking terrasvorming toepast om deze te cultiveren met een indrukwekkend landschap tot resultaat.

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_02

Je komt in de middag aan bij Lake Bunyonyi voor ontspanning, diner en uiteindelijk de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Lake Bunyonyi Rock-resort

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_01

Overnachting Luxe: Birdnest @Bunyonyi Resort

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Geniet van een ontspannen ontbijt, waarna je een boottocht maakt om het op één na diepste meer van Afrika te verkennen.
Lake Bunyony bevat 29 eilanden – waarvan sommige een grote geschiedenis hebben, zoals het Strafeiland waar de voorhuwelijkse meisjes zouden worden gedumpt en achtergelaten om te sterven.

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset

Na deze mooie boottocht vervolgen we onze route naar Rwanda’s Volcanoes National Park op 120 km en ongeveer 3 a 4 uur rijden.
Geniet onderweg van het ongelooflijk uitzicht op Kigezi Highlands en de Virunga-vulkanen.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Da Vinci Gorilla Lodge

Overnachting Luxe: Mountain Gorilla View Lodge

Na het ontbijt begin je aan het trekken van de gouden apen.
Deze trekking begint om 7 uur vanuit Kinigi vanuit de startlocatie en vangt aan met een willekeurig aantal mensen dat op dat moment beschikbaar zal zijn.
Je gaat naar het pad en gaat op zoek naar de gouden apen die de neiging hebben in de Bamboo Zone te wonen. De Golden Monkey tracking-ervaring duurt meestal 4 uur en dit omvat een volledig uur in de directe nabijheid van de gouden apen.

Chimpanzee Ngyungwe forest 2 Nyungwe forest

Het is een opwindende ervaring terwijl je deze apen met gouden rug verkent en die in het Bamboo gewas van tak naar tak springen en het spel van verstoppertje spellen.

Traditional fisherman lake Kivu boat at Gisenyi. Boys enjoying water at the sunset Gisenyi

Na deze bijzondere activiteit, brengen we je naar Gisenyi Lake Kivu voor ontspanning, het diner en de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Hotel Paradis Malahide

Overnachting Luxe: Serena Resort Kivu

Vandaag verzamelen we al vroeg en wel om 6.30 uur bij de Goma grenspost, doorloop het immigratieproces, wisselen van voertuig en maken verbinding met de Kibati Patrol-post om de avontuurlijke wandeling naar de Nyiragongo-vulkaan om 09.00 uur te beginnen.

safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano safari-in-rwanda-nyiragongo-volcano

Vandaag zal een echte “once in a lifetime” avontuurlijke wandeling naar ’s werelds grootste en meest gewelddadige lavameer zijn en dit duurt ongeveer 4 tot 6 uur.
Geniet van de ongelooflijke schilderachtige bezienswaardigheden van de omliggende vulkanische bergen en de jungle van Congo daaronder.

Nadat de schemer is gevallen en het donker wordt zal de aanblik van het rode lavameer tot het hoogtepunt van dit avontuur leiden en biedt het een bijzondere mogelijkheid om adembenemende fotosessies te maken.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_04

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting: Mountain Shelter

Deze laatste ochtend zal je getuigen zijn van een grandioze vroege zonsopkomst fotoshoot boven het lavameer, waarna we gaan ontbijten.

safari-in-rwanda-nyiragongo-vulkaan_02

Hierna dalen we af naar Kibati.
We zullen waarschijnlijk terugkeren zo tussen 11.00 en 13.00 uur waarna je teruggaat naar Gisenyi en van voertuig wisselt om naar Kigali te gaan alwaar we op het einde van deze sprakeloze Safari aankomen.

Geniet onderweg nog lekker van geweldige bezienswaardigheden van de Rwandese heuvels.

Maaltijden: Ontbijt

De route:


Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Protea Hotel @Entebbe – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Crater Safari Lodge @Oeganda   Mazike Valley Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Haven Lodge Buhoma @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   Mountain Gorilla View Lodge @Musanze – Rwanda   Serena Resort Kivu @Gisenyi – Rwanda   

Standard accomodaties ***

Boma Hotel @Entebbe – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Enganzi Game Lodge @Queen Elizabeth National park – Oeganda  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Da Vinci Gorilla Lodge @Kinigi – Rwanda  Hotel Paradis Malahide @Gisenyi – Rwanda  Mountain Shelter @Nyiragongo Volcano – DR Congo  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Gorilla & Chimpansee Permits zijn beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
Dit is een luxe reis met uitsluitend TOP accommodaties. (behalve op de top van de Vulkaan omdat dit daar niet mogelijk is)
t.b.v. de Gorilla en Chimpansee trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten voor de Gorilla Permit komen op € 680,- per persoon en die voor de Chimpansee Permit komt op € 200,- per persoon. Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee Permit.

De permit voor de Golden Monkey Trekking is wél in de vermelde prijzen inbegrepen.De prijzen gelden
het gehele jaar
StandardLuxury
2 pers.€ 4.570,00€ 5.365,00
3 pers.€ 3.835,00€ 4.645,00
4 pers.€ 3.470,00€ 4.285,00
5 pers.€ 3.250,00€ 4.070,00
6 pers.€ 3.105,00€ 3.925,00
1 pers. aparte kamer extra€ 430,00€ 390,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
Per Persoon
€ 700,00
Chimpansee Permit
Per Persoon
€ 205,00
Kinderen
jonger dan 3 jaar
Gratis
Kinderen
5 t/m 15 jaar
90% v.d. prijs
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Oeganda & Rwanda: 10 dagen Ultimate Uganda & Rwanda Wildlife Safari (Gorilla Trekking) (MS4)

safari-in-oeganda-kibale_01

Oeganda & Rwanda: 10 dagen Ultimate Uganda & Rwanda Wildlife Safari (Gorilla Trekking) (MS4)

Oeganda, of de ‘Parel van Afrika’, zoals het beroemd werd genoemd door Winston Churchill, wordt gekenmerkt door een relatief droge en vlakke savanne in het noorden, met groene bergen in het westen en uitgestrekte dichte en opmerkelijk weelderige bossen in de centrale regio.
De natie herbergt een verbazingwekkend divers scala aan Afrikaanse dieren in het wild, waaronder de zeer bedreigde berggorilla die te vinden is in het Bwindi Impenetrable Forest.
Een populaire plek om wilde dieren te spotten is het Queen Elizabeth National Park, waar vier van de Big Five worden gehuisvest, een zwerm flamboyante flamingo’s en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha.
Liefhebbers van het buitenleven kunnen hun adrenalinekick krijgen met tal van wildwatervaren, kajakken, wandelen, quadrijden en paardrijden.
Voeg daarbij een aantal vriendelijke inwoners, een ontluikende culturele scene en een hoofdstad vol levendige bars, clubs en restaurants, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom Oeganda een reputatie heeft verworven als ‘het vriendelijkste land van Afrika’.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Kigali, Mukingi, Nyakabanda, Rubavu, Goma of in een Airport Hotel in de omgeving van het Kigali International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All-Inclusieve.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

Bij aankomst in Entebbe wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die u naar het Hotel in Kampala brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Halfpension – Diner en ontbijt
Overnachting: Hotel Africana 3* of  Cassia Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Entebbe International Airport naar Kampala: ongeveer 45 Km – 1,5 uur

Let op: Deze reis start in Oeganda en stopt in Rwanda

Je ontbijt in het hotel gevolgd door de check-out.
Hierna vertrek je met de chauffeur-gids naar Murchison Falls National Park.
Onderweg naar het park nemen we een kijkje bij de Ziwa Rhino and Wildlife Ranch waar je zuidelijke witte neushoorns kunt bewonderen, gevolgd door een warme lunch bij Kabalega-diners.

We vervolgen onze rit naar de noordelijke oever van de rivier de Nijl en arriveren op tijd voor het diner en de nacht in de lodge.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Murchison River Lodge 3* of Pakuba Safari Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Kampala naar Murchison Falls National Park: ongeveer 310 Km – 6 uur

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_08 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_07 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_06 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_05 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_04 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_03 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_02

Vandaag starten we, vóór het ontbijt, met een vroege game drive op de Northern Bank of the Murchison Falls National Park.
Mogelijk kunt u dieren bekijken die uniek zijn voor de Afrikaanse savanne, zoals giraffen, olifanten, antilopen, leeuwen en de Oeganda Kobo.

Hierna keren we terug naar de lodge voor een welverdient ontbijt.
Tot aan ons volgende uitstapje kan je ontspannen bij de lodge.
In de namiddag ga je voor een launch cruise op de Nijl varen.
’s Avonds keer je terug naar de lodge voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Murchison River Lodge 3* of Pakuba Safari Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_09 safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_10

Na het ontbijt in de lodge vertrekken we om 07.30 uur naar Kibale Forest National Park.
De lunch is onderweg of indien mogelijk afhankelijk van de aankomsttijd op Fort Portal.
Er zullen een aantal tussenstops op het uitgestrekte platteland worden gegeven, wat ons kansen biedt om ons uit te strekken in dorpen en rond theeplantages langs de oprit terwijl we laat in de avond inchecken in ons volgende hotel of de Lodge.

Dineer en overnacht in een prachtige omgeving dicht bij een kratermeer dat grenst aan Kibale Forest.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Turaco Treetops 3* of Kibale Forest Camp 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Murchison Falls National Park naar Kibale Forest National Park: ongeveer 440 Km – 9 uur

safari-in-oeganda-kibale_01 safari-in-oeganda-kibale_05

safari-in-oeganda-kibale_02 safari-in-oeganda-kibale_03

safari-in-oeganda-kibale_04

Vandaag maak je met een relatief vroege ochtendstart, om je vervolgens om 08.00 uur te melden bij het boswachtersstation in Kibale National Park om chimpansees te volgen.
Deze heerlijke apen, nauwer verwant aan mensen dan aan enig ander levend wezen, zijn enorm interessant en leuk om te zien terwijl ze ruziën en spelen in vruchtvorming bomen.

Na de lunch vertrek je naar het Queen Elizabeth National Park met een game drive onderweg. (4 uur rijden)

Aankomst en inchecken bij de lodge gevolgd door het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Kasenyi Safari Camp 3* of Enganzi Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Kibale Forest National Park naar Queen Elizabeth National Park: ongeveer 160 Km – 4 uur

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_02

Begin je dag, vóór het ontbijt, met een vroege kop koffie.
Tijdens de ochtend gamedrive langs Kasenyi en Queens Mile kan je olifanten, buffels, waterbokken, wrattenzwijnen, leeuwen, Uganda Kobs-meren en een verscheidenheid aan vogels tegenkomen.

We keren terug naar de lodge voor het ontbijt.
Ontspan halverwege de ochtend in de lodge, gevolgd door een lunch.

Vanmiddag is een twee uur durende boottocht langs het beroemde Kazinga-kanaal de moeite waard om nijlpaarden en krokodillen te zien.
Het Kazinga-kanaal ondersteunt het grootste aantal nijlpaarden in heel Afrika.
Roofdieren en nachtdieren komen normaal gesproken laat in de middag aan de kust voor een slokje water.
Daarnaast komen ook een groot aantal antilopen zoals de Waterbuck en de Uganda Kob hier om hun dorst te lessen.

Deze reis biedt je ook de kans om spectaculaire vogels te zien. Keer ’s avonds terug naar de lodge voor het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Kasenyi Safari Camp 3* of Enganzi Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_08 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_07 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_06

Na het ontbijt uitchecken waarna we naar het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth National Park rijden.
Rijd naar Ishasha, gelegen in de zuidelijke sector en beroemd om boomklimmende leeuwen. Deze beklimmen vaak de acaciabomen.

We komen op tijd aan bij de Lodge voor de lunch. De middag wordt besteed aan het bekijken van wild.

Keer terug naar de Lodge voor zonsondergang, het Diner en vervolgens de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ishasha Wilderness Camp 3* of Enjojo Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Queen Elizabeth National Park naar zuid Queen Elizabeth National Park: ongeveer 100 Km – 3 uur

safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_09 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_10

08.30 uur: Na het vroege ontbijt in de lodge, vertrek je naar het Bwindi ondoordringbare bos en Nationaal Park.

Naar schatting leeft de helft van de overgebleven populatie berggorilla’s – 400 of meer -binnen de Bwindi-grenzen.
Na de aankomst en check-in bij de lodge heb je een heerlijke Lunch.
De middag is eventueel vrij te besteden.

Bezoek vanmiddag het Batwa-pygmeeëndorp.

De Batwa Pygmy-stam heeft een verhaal dat eigenlijk nauw verweven is met gorilla-trekking-safari’s.

Het verhaal van het Batwa-volk is er een van wee en opoffering, en hun historische aanwezigheid is van groot belang.
Ze waren de oorspronkelijke bewoners van de Grote Meren van Oost-Afrika en de bewakers van de equatoriale bossen voordat ze naar de rand van het Bwindi-bos werden verdreven toen het in 1991 werd ingepikt.

Keer terug naar de lodge voor de zonsondergang, het Diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Chameleon Hill Lodge 3* of Ichumbi Gorilla Lodge 4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: zuid Queen Elizabeth National Park naar Bwindi Impenetrable Forest and National Park: ongeveer 130 Km – 5 uur

safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_05 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_04 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_03 safari-in-oeganda-bwindi-impenetrable-forest_02 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_01 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_03 safari-in-oeganda-batwa-pygmy-tribe_02

Na een vroeg ontbijt en briefing van de gidsen, vertrek je naar de berggorilla-tracking in het Bwindi-bos.
Je moet drinkwater, regenjas en jungle-laarzen dragen, terwijl de rangers je een helpende hand zullen geven indien nodig.
Gorilla-tracking is een van de uniekste activiteiten die je in Oeganda kan doen en je zal het fantastisch vinden tijdens het fotograferen en observeren van de gorilla’s.
(deze kan je optioneel voor € 690,- p.p. bij boeken)

Ga na de trekking verder naar de Lodge in regio Lake Bunyonyi.

Aankomst en check-in.
Vrije avond met uitzicht op het meer.
Diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Arcadia Lodge 3* of  Lake Bunyonyi Overland Resort  4* (afhankelijk van je accommodatie keuze)
Afstand: Bwindi Impenetrable Forest and National Park naar Lake Bunyonyi: ongeveer 60 Km – 2 uur

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_02

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_05 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_07 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_06

Ook vandaag beginnen we met een vroeg ontbijt in het hotel.
We checken rond 07.30 uur uit en gaan weer terug naar Kigali.

Ga op weg naar de Cyanika-grens. Douane- en immigratieprocedures. Je wordt overgedragen aan je chauffeursgids.

De aankomst in Kigali is rond 10.00 uur waar we een bezoek brengen aan het Kigali Genocide Memorial Centre & aan Inema Arts Center. (Deze twee locaties zijn slechts 10 minuten van elkaar verwijderd)

Inema Arts Center stimuleert creativiteit voor persoonlijke, sociale en economische groei. Hier zal je getuige zijn van het gebruik van creatieve expressie om de gemeenschap en het land tot leven te brengen.

12.30 uur: Lunch in restaurant Sole luna of soortgelijk.

Hierna transfer naar de internationale luchthaven van Kigali. Neem afscheid van uw chauffeur-gids en ga verder met inchecken voor je retourvlucht.

Afstand: naar Cyanika ongeveer 60 Km – 2 uur en naar Kigali ongeveer 300Km – 3 uur.

Let op: Deze reis start in Oeganda en stopt in Rwanda

safari-in-rwanda_kigali_genocide-memorial

safari-in-rwanda-inema-arts-center_02 safari-in-rwanda-inema-arts-center_01

Einde van onze diensten…………..

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach, Mombasa, Nairobi) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

Hoogtepunten nader bekeken (uitleg en extra foto’s)

safari-in-oeganda-kampala_01 safari-in-oeganda-kampala_05 safari-in-oeganda-kampala_04 safari-in-oeganda-kampala_03 safari-in-oeganda-kampala_02

De hoofdstad van Oeganda, Kampala, grenst aan het prachtige Lake Victoria en strekt zich uit over een reeks golvende heuvels. Ondanks de ontwikkeling staat deze ‘Garden City’ bekend om zijn met bomen omzoomde lanen. Deze bruisende stad is het commerciële centrum van het land en biedt een mix van Afrikaanse markten, moderne wolkenkrabbers, internationale hotels, bars en casino’s. Het biedt een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoekers kunnen zich verheugen op het leren over de rijke en kleurrijke geschiedenis van het land in het Uganda Museum; genieten van een aantal activiteiten op het Victoriameer, het grootste meer van Afrika; en een bezoek aan de Namugongo Martyrs Shrines, een UNESCO-werelderfgoed. Mis de kans niet om het nabijgelegen Mburo National Park te bezoeken om een ​​glimp op te vangen van de lokale fauna, waaronder: nijlpaarden, zebra’s, gazellen, krokodillen, wrattenzwijnen en een verscheidenheid aan vogels.

safari-in-oeganda-murchison-falls-national-park_01 Giraffe in Murchison falls National Park, Uganda twee nijlpaarden in de wateren van Murchison Falls, Oeganda B&W Toerist bezoekt de Murchison Falls aan de White Nile-rivier, Oeganda B&W rustende Afrikaanse leeuw bij het Murchison Nationale Park in Oeganda, Afrika B&W