Kenia & Oeganda: 10 Dagen Masai Mara & Oeganda Gorilla Trekking (FSG4)

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_13

Kenia & Oeganda: 10 Dagen Masai Mara & Oeganda Gorilla Trekking (FSG4)

Verken de beste Wildlife safari bestemming in Oost-Afrika (de Massai Mara) en maak een fascinerende trekking met Berggorilla’s & Chimpansees in Oeganda terwijl je tussendoor de grootste en bekendste nationale parken in Oost-Afrika verkent!

Je zal de wonderen van de moderne wereld zien, inclusief de grote migratie van gnoes in Masai Mara.
Deze tour biedt ook andere intuïtieve safaribestemmingen in Oeganda & Kenia.

Beleef: natuurverkenning in Masai Mara, ontdek de bron van de Nijl, spectaculaire boottrip op het Kazinga Channel, nauwe ontmoeting met de chimpansees en gorilla’s uit de eerste hand in hun natuurlijke omgeving en leefgebied.


Houd er rekening mee dat deze spectaculaire Safari start in Nairobi – Kenia en stopt in Entebbee – Oeganda

Optioneel zijn er nog verschillende mogelijkheden voor verlenging van je vakantie, afhankelijk van hoe en wanneer je naar huis terugreist:

  1. Wij brengen je direct naar Entebbee Airport in Oeganda voor de terugreis naar Nederland welke je zelf hebt geboekt.
  2. Wij boeken een City Hotel in Kampala of Entebbee voor jou, welke je optioneel kunt bijboeken om toch nog even op adem te komen na je droomsafari. Hierna kan je dan óf vertrekken naar Nederland óf naar een andere locatie doorreizen voor een eventuele strandverlenging. Op verzoek kunnen wij de doorreis voor je regelen incl. transfer naar je Hotel of Resort.
  3. Eventuele andere opties kunnen altijd worden besproken.

Optioneel: kijk hier voor alle optionele mogelijkheden.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Afhankelijk van je aankomsttijd haalt onze chauffeur / gids je op bij de luchthaven van het Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Hij zal je informeren over deze geweldige Safari en vervolgens wordt je naar je Lodge/Hotel gebracht waar je kunt ontspannen en je kunt voorbereiden op het starten van je Safari met een frisse geest.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting: Melili Hotel

Een verkoper verkoopt groenten en fruit op een markt in Nairobi, Kenia bean selling street Nairobi Souvenir market in Nairobi Capital, Kenya

Check uit bij je hotel en rijd via de stad Narok naar Masai Mara National Reserve, het land van de Maasai-stam.
De trotse, jonge Maasai krijger-nomaden met hun gevlochten haar, rode mantels en speren zullen je nieuwsgierigheid uitdagen.
Dit reservaat van 700 vierkante mijl is het Afrika dat je kent uit je dromen, compleet met grazende wilde dieren te midden van het prachtige landschap van glooiende heuvels en acaciabossen.

Bij aankomst in de Lodge check je in en geniet je van de lunch.

Geniet hierna van een gamedrive in de middag in het reservaat en keer terug naar het kampvuurdiner, ontspanning en de nacht.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Azure Mara Havel of gelijkwaardig

Group portrait of five Masai Warriors in traditional red toga at Lewa Wildlife Conservancy in North Kenya, Africa safari-in-kenia_masai-mara_01 safari-in-kenia_masai-mara_04 safari-in-afrika_masai-mensen_01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-11 safari-in-kenia-masai_mara_game_reserve_2

Na een vroeg ochtendontbijt vertrek je met je picknicklunch voor een volledige dag GameDrive in het reservaat op zoek naar de big five en andere talrijke dieren.
Je krijgt de kans om de leeuw, Cheetah en luipaard door de uitgestrekte vlaktes en graslanden te zien zwerven op zoek naar hun volgende maaltijd. Het kan een nietsvermoedende impala zijn of zelfs iets kleins zoals het wrattenzwijn.
Wat de maaltijd ook zal zijn, het schouwspel van de natuur dat zich hier ontvouwt is altijd ontzagwekkend!

Je hebt een lunchpauze in het reservaat waarna je verder gaat met de GameDrive rijden tot de avond wanneer je terugkeert naar de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Azure Mara Havel of gelijkwaardig

great migration serengeti B&W

safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-01 safari-in-kenia-masai-mara-game-reserve-02

africaanse-brullende-leeuw-masai-mara-nationaal-park safari-in-afrika_masai-mara-luipaard safari-in-afrika_masai-mara-jachtluipaard safari-in-afrika_masai-mara-dieren_01 masai-mara-leeuw-768x512 Masai_Mara_Game_Reserve_10 masai_mara_game_reserve_5

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Lake Nakuru National park in het westen.
Rijdt via waar weelderige koffie- en theeplantages over de vlakte van de grote Rift Vallei en daal af naar de Grote Slenk, waar Lake Nakuru ligt.

Je chauffeur-gids geeft je onderweg een kort overzicht over koffie en thee landbouw in Kenia en je hebt een korte tussenstop bij het Great Rift Vallei uitzichtpunt voor foto's.

Na de lunch arriveer je op tijd in Lake Nakuru waar je op GameDrive gaat in het park op zoek naar de big five: leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en olifanten.
Lake Nakuru is ook beroemd om zijn miljoenen flamingo's en trekvogels die langs de kusten tippelen.
In feite heeft Nakuru meer dan 425 verschillende vogelsoorten.

Je keert voor het donker terug naar de Lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Chester Hotel Nakuru

safari-in-kenia-lake-nakuru-18 safari-in-kenia-lake-nakuru-02 Nakuru_3 safari-in-kenia-lake-nakuru-04 safari-in-kenia-lake-nakuru-16 safari-in-afrika_nakuru_04 safari-in-afrika_nakuru-03 safari-in-afrika_nakuru_02 safari-in-afrika_nakuru-zebra_01 safari-in-afrika_nakuru-buffels-zebra-flamingo safari-in-afrika_nakuru-giraffe_02

Na je heerlijke ontbijt vertrek je uit Nakuru naar Jinja, over de grens met Malaba.
Je maakt een tour langs de bron van de rivier de Nijl, 's werelds langst rivier.
Het begint zijn reis hier voordat het door tien Afrikaanse landen gaat en verdwijnt in de Middellandse Zee.

De stad Jinja wordt beschouwd als de avonturenhoofdstad van Oost Afrika.
Het is een plek boordevol avontuurlijke sporten en activiteiten, waaronder de populaire wildwatervaren, bungeejumpen en kajakken.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Paradise Hotel

safari-in-afrika_nijlpaarden_01 Murchison Falls. White Nile River. Oeganda. Vissers uit het dorp vissen op de Witte Nijl egypte-rondreis_safari-in-africa_nijl_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_nijl_03

Na je ontbijt rijd je naar Kabale, de hoogste stad van Oeganda (2000m) en ben je getuige van mooi, weelderig landschap langs de weg.
We overnachten bij Lake Bunyonyi, het diepste kratermeer van Afrika (900mtr)
Bunyonyi betekent "plaats van de vogeltjes”, dus dat kan onverwacht interessant zijn om unieke vogels te zien terwijl we hier verblijven.

Je komt in de middag bij Lake Bunyonyi aan waarna je een spannende boot rit maakt om het meer van de duizend eilanden te verkennen.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Bunyonyi Rock Resort

safari-in-afrika-Oeganda_lake-bunyonyi-boottrip safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_01 safari-in-oeganda-lake-bunyonyi_03 safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi

Het ondernemen van de gorillatrekking-ervaring in de heuvelachtige beboste landschappen van Bwindi is zo'n levensgrote gebeurtenis dat het blijvende herinneringen zal creëren.

We verzamelen in de ochtend om 8 uur bij de respectievelijke parkhoofdkwartier voor briefing, waarbij je de do's and dont's worden uitgelegd voor het trekken (volgen) van de gorillafamilies.

De trekking duurt tussen de 2 tot 8 uur, afhankelijk van de gorillabewegingen.
Als de familie eenmaal is gevonden is er en één uur ter beschikbaar om direct contact te hebben met de gorilla's.

Bij naderende gorilla's is hun reactie niet voorspelbaar, ze kunnen je een hoffelijk welkom geven, maar kunnen je ook negeren waardoor de ontmoeting iets saaier kan zijn.

Na deze geweldige ervaring gaan we terug om in de ​​middag een ontmoeting te hebben met Batwa-pygmeeën.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ichumbi Gorilla Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-baby-gorilla safari-in-afrika-Oeganda_gorilla_04 safari-in-afrika-Oeganda-Uganda-safari-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-silverback-gorilla safari-in-afrika-Oeganda-gorilla-trekking_05 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla-Trekking_03 safari-in-afrika-Oeganda-gorilla_02 safari-in-afrika-Oeganda-Gorilla

Na een vroeg ontbijt checkt je uit bij de accommodatie met de herinneringen aan de betrokkenheid van de gorilla-trekking en ga je onderweg voor je Oeganda wildlife Safari in het Queen Elizabeth National Park.

De reis naar Queen Elizabeth zal verbazingwekkend zijn terwijl je onderweg de boomklimmende leeuwensector van Ishasha ervaart en je door rijdt naar de accommodatie van je keuze in Ishasha of rond de Mweya, onderdeel van Queen Elizabeth National Park

Na een heerlijke lunch en een beetje ontspanning, begin je aan een opmerkelijke gamedrive in de middag op zoek naar de zoogdieren van het park, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's, bosvarkens, apen, wrattenzwijnen, antilopen.

Met wederom geweldige herinneringen op het netvlies en op je digitale datadrager keer je terug naar je favoriete lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Ishasha Jungle Lodge

safari-in-afrika-Oeganda_Queen-Elizabeth-National-Park

Na je vroege ontbijt, check je uit bij je lodge en vertrek je voor een vroege ochtend GameDrive om meer wilde dieren van het beroemde Queen Elizabeth National Park tegen te komen voordat je doorgaat naar Lake Mburo, waar je in de middag aankomt.

Bij aankomst check je in bij de lodge, lunch je en ga je nog heerlijk een GameDrive maken bij zonsondergang later op de avond, spectaculair!
Je krijgt de kans om van verschillende dieren te genieten terwijl ze terug lopen, wandelen of slenteren van hun "werkdag".
Je zult ook verschillende nachtdieren zien en met dit alles wordt je GameDrive bij zonsondergang gewoon geweldig en zal je van veel bijzondere fotomomenten genieten.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Arcadia Safari Lodge

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Waterkantlandschap bij het Nationale Park van Mburo van het Meer in Oeganda (Afrika) in avondtijd Wrattenzwijn het weiden in het Nationale Park Oeganda van het Meer Mburo Bonte Ijsvogel Ceryle rudis op een tak. Lake Mburo, Uganda B&W safari-in-afrika-Oeganda-mburo_giraffe safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild

Na een geweldig ontbijt zal je worden opgehaald en naar de luchthaven van Entebbe worden gebracht voor de terugreis naar huis, tenzei je andere afspraken met ons hebt gemaakt voor een verlenging?

Je maakt een tussenstop bij de evenaar om nog enkele geweldige foto's te maken en later ga verder naar Kampala of Entebbee waar je wordt afgezet bij je respectievelijke eindpunt.

oeganda-evenaar

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodatie(s) bij deze rondreis zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Ichumbi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Melili Hotel @Nairobi – kenia  Azure Mara Haven @Masai Mara  Chester Hotel @Nakuru – Kenia  Paradise Hotel @Jinja – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  Ishasha Jungle Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.Jaar
2023
Type accommodatie:Luxury
1 persoon€ 5.235,00
2-3 pers.€ 4.970,00
4-5 pers.€ 4.525,00
6+ personen€ 4.075,00
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.

Oeganda: 10 Dagen Gorilla, Chimpansee & Wildlife Safari (C1)

A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

Oeganda: 10 Dagen Gorilla, Chimpansee & Wildlife Safari (C1)

Deze 10-daagse Oeganda Gorilla, Chimpanzee & Wildlife Safari biedt Gorilla-trekking, Chimpansees-tracking en wild-gamedrives in combinatie met verbazingwekkende game-landschappen.
De hoogtepunt van een Afrikaanse Safari in Oeganda.

Gorilla trekking Safari’s in Oeganda Afrika worden uitgevoerd in de nationale parken Bwindi Impenetrable en Mgahinga Gorilla.
In Oeganda is het aantal Gorilla’s toegenomen tot een aantal van 400 Berggorilla’s in Bwindi en meer dan tien (10) in Mgahinga
Oeganda bezit bijna de helft van de wereldbevolking van deze soorten.
Bijna alle toeristen die een Afrikaanse Gorilla trekking Safari in Oeganda hebben gedaan, zouden het zo weer willen doen!
Het volgen van Gorilla’s kan 2 tot 8 uur duren, afhankelijk van hoe ver de gorilla’s zich bevinden.
Als we ze eenmaal gevonden hebben, mag je maximaal 1 uur bij deze prachtige apen verblijven.
Elke toerist die uiteindelijk Gorilla’s heeft gespot, heeft aangegeven dat het een waardevolle trektocht is!

Trouwens, naast de Gorilla trekking, bied de Safari ook het spotten van ander (groot) wild, waaronder de Big Five, namelijk; leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden.

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Aankomst in Oeganda - Entebbe International Airport, ontmoet onze vertegenwoordiger waarna de transfer plaatsvindt naar het hotel voor ontspanning en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting standard: Boma Hotel

safari-in-uganda-boma-hotel-entebbe_01

Overnachting Luxury: Protea Hotel - Deluxe rooms

safari-in-uganda-protea-hotel-entebbe_01

Transfer naar Murchison Falls National Park 311 km van Kampala, ongeveer 5 uur rijden exclusief stops onderweg, u rijdt eerder door indrukwekkende vlakke stukken van de wijk Nakasongora vertakkend bij Nakitooma gedurende 7 km naar Ziwa Sanctuary om de witte neushoorns te spotten, te vinden in heel Oeganda.

safari-in-uganda-_murchison_falls_01 African Lion resting at the Murchison Falls National Park in Uganda, Africa

Je trekt je terug van de activiteit en gaat genieten van de lunch in Kabalega.
Hierna gaan we verder naar Murchison Falls National Park waar we 's avonds aankomen voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Pakuba Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Rijd naar het noordelijke deel van het park voor een ochtend gamedrive met indrukwekkend wild ontmoetingen.
De Game Drive activiteit neemt je mee langs de aangewezen park locaties inclusief Buligi, Queen, Albert en het hele deltagebied met mogelijkheid om dieverse dieren te spotten, zoals leeuwen, olifanten, Rothschild giraffen, luipaarden, Jackson's Hartebeest, waterbokken, Oribis en Kobs.
De open savanne grasland vlakte met dieverse verspreide borasus palmen presenteren ook een uniek landschap dat het bekijken waard is.

Murchison Falls, Uganda

Rond de middag keren we terug naar de lodge voor ontspanning en de lunch waarna we verzamelen bij Paraa-steiger voor een middagbootcruise naar het platform van de watervallen.
De 3 uur durende boot tocht brengt je naar de spannende Nijl wateren in hun ontspannen stroom waarna deze zich aansluiten bij de Albert delta. Het uitzicht op nijlpaarden, Nijlkrokodil en Shoebill Stork zal de nodige indruk maken en je mee op avontuur nemen.

Bij aankomst aan het einde van de watervallen, begint u aan de wandeling naar de top van de krachtigstee waterval ter wereld.
De rivier de Nijl, de langste rivier ter wereld, perst zichzelf door een ravijn van minder dan 8 meter voordat hij na een stortvloed via de inmense waterval van 43 meter uitkomt in de "duivelsketel" die een pluim van spray vormt, gekenmerkt door een daverend gebrul en een altijd aanwezige regenboog.
Tijdens de wandeling geniet je van de geluiden van de Nijl terwijl deze zijn hoofd op de ondoordringbare rotsen kapot spettert en welke al eeuwenlang in de weg hebben gestaan.

Na deze overweldigende activiteiten keren we terug naar de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Safari Lodge

safari-in-uganda-pakuba-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Overnachting Luxe: Paraa Safari Lodge - Deluxe room

safari-in-oeganda-paraa-safari-lodge-murchison-falls-national-park_01

Na het ontbijt begint u aan de transfer naar Kibale National Park en rijdt u door de indrukwekkend plattelandslandschappen van Hoima en Kagadi.
U geniet van een indrukwekkend uitzicht op de route.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_04 River near the rainforest of Kibale National Park, Uganda

Een lunchstop zal worden gemaakt in Hoima en u arriveert 's avonds in Fort Portal voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Chimpanzee Forest Guesthouse – Cottage

safari-in-oeganda-chimpanzee-forest-guesthouse-kibale-national-park_01

Overnachting Luxe: Crater Safari Lodge – Luxury Cottage

safari-in-oeganda-crater-safari-lodge_01

We verzamelen 's morgens bij het Kanyanchu Tourism Centre in Kibale National Park om de chimpansee "trekking permits" op te halen die om 8 uur begint. De ontmoeting begint met een briefing van de verantwoordelijke parkwachters die uw gids zullen zijn tijdens deze activiteit met details over het verloop van de oefening.
Hierna ga je in het bos op zoek naar het naaste familielid van de mens.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_02 safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_01

De dichte bossen van Kibale bestaan uit weelderige flora met volwassen bomen gemarkeerd met enorme klimmers & indrukwekkende vogelsoorten. Naast chimpansees ondersteunt Kibale ook andere 12 primaatsoorten waaronder de bedreigde rode colobus met de hoogste populatie in Kibale, de zeldzame I’Hoest's aap, zwart-witte colobus, mangabey met grijze wangen, roodstaart en blauw apen, bushbaby, olijfbaviaan en potto die tijdens de trek kunnen worden bekeken.
Eindelijk benader je de chimpansees die volledig gewend zijn en je dus de gelegenheid verlenen om dichter bij hen te komen en foto's te maken.
Je kunt ze bekijken terwijl ze fruit eten, slingeren in bomen, gezellig bij elkaar zijn, patrouilleren, paren en soms noodkreten schreeuwen en waarmee ze je met dit alles een onvergetelijke dag zullen bezorgen.
Je hebt er uren aan besteed om deze dierbare apen tegen te kunnen komen in zijn vrije omgeving om zoveel foto's te maken als je kunt en wilt.

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_05

safari-in-uganda-kibale-forest-national-park_06

We trekken ons terug van deze geweldige activiteit die meestal 2 tot 5 duurt en gaan terug naar het startpunt waar je je weer bij de safari-gids aansluit voor je lunchpakket, waarna je een beroemde succesvolle overstap naar het Bigodi wetland Sanctuary maakt. Dit gebied is een gemeenschapstoerisme-initiatief en wij maken een magische wandeling met de mogelijkheid om de meer dan 135 vogelssoorten die hier leven te kunnen spotten, waaronder de grote blauwe turaco, de papyrus gonoleks en een reeks neushoornvogels.
De bezienswaardiging van de moeras sitatunga antilope die in het moeras woont behoort ook tot het spotten.
Deze wandeling biedt tevens de mogelijkheid om de gemeenschap van een dorpje inclusief het huis van de traditionele "healer" en de uitbreiding van de plaatselijke school te bezoeken.
Het scala aan kunst en ambachten in het centrum samengesteld door lokale vrouwen biedt je een indrukwekkend beeld van de lokale expertises.
Na deze geweldig mooie en indrukwekkende ervaringen beginnen we aan de transfer naar Queen Elizabeth National Park op ongeveer 157 km en 2 á 3 uur rijden waarna we aankomen bij de lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Ga ook nog even heerlijk genieten van de bezienswaardigheden van het Ndali Kasenda kraterveld en het Rwenzori-gebergte.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_04

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_05

Rijd naar de glooiende vlaktes van het Queen Elizabeth National Park met zijn uitgebreide savanne met grasland voor een geweldige kijkervaring na het ontbijt.
Tijdens de rit door de Kasenyi tracks kunt u een scala aan Games (het spotten van dieren) verkennen, waaronder de olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden, waterbokken, gestripte jakhalzen en andere soorten. Deze activiteit duurt meestal 3 uur waarna we terugkeren naar de lodge voor ontspanning en de lunch.

Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa) safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_06

's Middags verzamelen we bij de Mweya-steiger voor een middagbootscruise die begint om 14.00 of om 15.00 uur.
Deze tocht biedt je de mogelijkheid om Nijlkrokodillen, nijlpaarden en watervogels langs het kanaal te ontmoeten.
Deze wilde dieren bewegen zich soms ook naar de kanaaloever om hun dorst te lessen.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_01 Aerial scenery of the Queen Elizabeth National Park in Uganda (Africa)

Na dit spektakel gaan we middels een Gamedrive terug langs de kanaaloever, terug naar de lodge voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Enganzi Game Lodge

safari-in-oeganda-Enganzi Game Lodge_01

Overnachting Luxe: Mazike Valley Lodge

safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04safari-in-oeganda-mazike-valley-lodge_04

We beginnen na het ontbijt en check-out aan de rit naar het Bwindi Impenetrable National Park in het zuiden van het Queen Elizabeth Nationaal Park.
We ondernemen een Gamedrive in de Ishasha-sector op zoek naar boom klimmende leeuwen die hier meestal op vijgenboomtakken liggen met uitzicht op hun prooi in de vlakten.

safari-in-uganda-queen-elizabeth-national-park_02

Vervolg uw rit naar Bwindi voor ontspanning, diner en de overnachting.

Maaltijden: Volpension - Diner, ontbijt en lunch
Overnachting standaard: Gorilla Mist Camp

safari-in-oeganda-gorilla-mist-camp_01

Overnachting Luxe: Haven Lodge Buhoma

safari-in-oeganda-haven-lodge-buhoma_01

Start met een heerlijk ontbijt in de lodge waarna we naar het park-office gaan voor een briefing om 8:00 uur waarna je begint aan de Oeganda "Gorilla-Trek" langs de aangewezen paden in het ondoordringbare bos op zoek naar deze grote berggorilla's.
De gorilla-trekking kan 2 tot 8 uur duren omdat we echt op zoek gaan naar deze gigantische Gorilla's en is afhankelijk van hun bewegingspatroon.

Dominant male mountain gorilla in rainforest. Bwindi Impenetrable Forest National Park, Uganda A female mountain gorilla with a baby. Uganda. Bwindi Impenetrable Forest National Park

De trek of zoektocht naar de mensapen kan vermoeiend zijn, maar zal zeker worden beloond door de uiteindelijke ontmoeting met hen.
Je kan enige tijd met deze geweldige gorilla's doorbrengen en ze fotograferen terwijl je recht in hun uitnodigende bruine expressieve ogen kijkt.
Dit is een "life time thrill" van een avontuur in het échte wilde leven dat alleen Afrika jouw kan bieden.

safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_01 safari-in-uganda-bwindi-impenetrable-forest_02

Na je een uur samen met de gorilla's keer je terug naar het startpunt en vervolgen we onze route naar Lake Bunyonyi met onroute een fascinerend uitzicht over de Kigezi Highlands waar de lokale bevolking terrasvorming toepast om deze te cultiveren met een indrukwekkend landschap tot resultaat.

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_02

Je komt in de middag aan bij Lake Bunyonyi voor ontspanning, diner en uiteindelijk de overnachting.

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Lake Bunyonyi Rock-resort

safari-in-oeganda-lake-bunyonyi-rock-resort_01

Overnachting Luxe: Birdnest @Bunyonyi Resort

safari-in-oeganda-birdnest-resort-lake-bunyonyi_01

Na een ontspannen ontbijt begint u aan de transfer naar Lake Mburo National Park 199 km en ongeveer 4 uur rijden.

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Topi Family in the Savannah of Lake Mburo National Park in Uganda

Een lunchstop wordt gemaakt in het Igongo Cultureel Centrum voordat we verder gaan naar het park via de Sanga Gate.
Maak een avond game drive terwijl je naar je lodge gaat voor ontspanning, diner en de overnachting

Maaltijden: Diner & Ontbijt & Lunch
Overnachting standaard: Rwakobo Rock

safari-in-oeganda-rwakobo-rock-lake-mburo-national-park_01

Overnachting Luxe: Mihingo Lodge

safari-in-oeganda-mihingo-lodge-lake-mburo-national-park_01

Na een vroeg ochtendontbijt maak je een natuurwandeling - de meest interessante wandeling die je in Oeganda kan maken en die je zal blootstellen aan verschillende soorten primaten, vogels, antilopen zoals elands, waterbokken, Impala, Topis, Bush buck, Klipspringer, en verder ook buffels, Rothschild giraf, Burchell's Zebra, wratvarkens en niet te vergeten het prachtige savanne landschap bezaaid met grote acacia bomen.

Zebra in the Akagera National Park in Rwanda B&W Lilac breasted Roller, Tarangire, Tanzania

Aansluitend beginnen we aan de transfer naar Entebbe dat ongeveer 280 km en 4 tot 5 uur rijden verder ligt en maken we bij Kayabwe een stop bij de evenaar van Oeganda waar je magische fotoshoots kan maken en waarbij je één been op het noordelijke deel kan geplaatsen en het andere in het zuidelijke deel kan blijven staan.
Het is ook een indrukwekkende site voor het kopen van memorabilia (souveniers) om mee naar huis te nemen als herinnering voor deze fantastische safari in Oeganda!

Maaltijden: Ontbijt

De route:


Dit zijn de beschikbare accommodaties

De hieronder vermelde accommodaties zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Protea Hotel @Entebbe – Oeganda   Paraa Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda   Crater Safari Lodge @Oeganda   Mazike Valley Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Haven Lodge Buhoma @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Birdnest Resort @Lake Bunyonyi – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Boma Hotel @Entebbe – Oeganda  Pakuba Safari Lodge @Murchison Falls National Park – Oeganda  Enganzi Game Lodge @Queen Elizabeth National park – Oeganda  Gorilla Mist Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Lake Bunyonyi Rock Resort @Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Gorilla & Chimpansee Permits zijn beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag.
Méér dan 6 personen op aanvraag.

Aanvullende info:
Dit is een luxe reis met uitsluitend TOP accommodaties.
t.b.v. de Gorilla en Chimpansee trekking zijn zogenaamde Permits benodigd.
De kosten voor de Gorilla Permit komen op € 700,- per persoon en die voor de Chimpansee Permit komt op € 205,- per persoon. Deze kosten zijn NIET inbegrepen omdat wij nooit weten of álle personen hieraan wensen deel te nemen.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Chimpansee Permit. Jaar: 2022Jaar: 2022
De prijzen gelden
het gehele jaar
StandardLuxury
2 pers.€ 3.475,00€ 4.295,00
3 pers.€ 2.875,00€ 3.705,00
4 pers.€ 2.575,00€ 3.435,00
5 pers.€ 2.395,00€ 3.255,00
6 pers.€ 2.275,00€ 3.150,00
1 pers. aparte kamer extra€ 345,00€ 500,00


Kortingen
en opties
 
Gorilla Permit
Per Persoon
€ 700,00
Chimpansee Permit
Per Persoon
€ 205,00
Kinderen
jonger dan 3 jaar
Gratis
Kinderen
5 t/m 15 jaar
90% v.d. prijs
Tijdens de Pinkster periodeeen extra toeslag op aanvraag
Tijdens de Kerst periodeeen extra toeslag op aanvraag


Vraag een offerte aan


Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?


Notitie m.b.t. de Gorilla-Permit

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla’s is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.

Oeganda: 7 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG3)

safari-in-afrika-Oeganda-Tree-climbing-lions

Oeganda: 7 Dagen Wildlife & Gorilla Safari (FSG3)

Dit is een van de beste Wildlife safari-pakketten die je ooit kunt hebben in Oeganda.
Verken de natuurbestemmingen van Oeganda in 7 dagen.
De safari is voorzien van de ongelooflijke Gorilla-trekking, chimpansee-trekking en Bigodi-wetlandwandeling in Kibale National Park, wild spotten en boottocht in Queen Elizabeth National Park, de gorillatrekking in Bwindi Impenetrable National Park, de bootcruise-ervaring, Batwa-ervaring en cultuur- en erfgoedtour bij Igongo Cultureel Centrum en het Eclipse-monument uit 1520 en niet te vergeten ongelooflijke Lake Mburo-safari voor geweldige gamedrives en een indrukwekkende boot cruise.
Het is een magisch wonder dat het ontdekken waard is.


Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt ’s morgens vroeg aankomt in Oeganda. Je safari begint direct vanaf het vliegveld.Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na de Safari bij te boeken in een Hotel in bijv. Entebbe, of Kampala of in een Airport Hotel in de omgeving van het Entebbe International Airport.
Ook is het mogelijk om via ons, aansluitend na de Safari, een binnenlandse vlucht te boeken naar bijv. Zanzibar of naar Diani Beach (via Mombasa) in Kenia inclusief enkele overnachtingen in een Resort op basis van Bed & Breakfast, Full-Pension of zelfs All Inclusive.

Er zijn diverse mogelijkheden. Vraag hier desgewenst naar of kijk alvast op deze pagina

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………


Deze reis ziet er als volgt uit:

loader-image

Hopelijk staat jullie vlucht gepland voor een vroege ochtendlanding in Oeganda zodat we de kostbare tijd goed kunnen besteden omdat we die tijdens deze volwaardige trip echt nodig hebben. Gelieve hier graag rekening mee te houden zodat je ook echt 's morgens vroeg aankomt in Oeganda.

Afhankelijk van je aankomsttijd, wordt je opgehaald van de luchthaven door onze chauffeur / gids die je zal informeren over deze geweldige Safari en vervolgens vertrek je naar het Bwindi Impenetrable National park.
Bwindi Impenetrable National Park is een groot leefgebied voor berggorilla's en Oeganda herbergt er meer dan 500, reden te meer waarom Oeganda jouw safari bestemming zou moeten zijn.
De rit brengt je over de weg naar het zuidwesten van Oeganda, steek de evenaar over voor indrukwekkend fotografie dan naar Mbarara voor lunch in het Igongo Cultureel centrum en door Savannegraslanden naar Bwindi Impenetrable National Park.
De schilderachtige rit door Kigezi Highlands [gewoonlijk aangeduid als „het Zwitserland van Oeganda”] en banaan plantages brengen je naar het gorilla Sanctuary van Bwindi National Park.
Je komt aan in Bwindi's ondoordringbaar Nationaal Park waarna we inchecken in de accommodatie, ontspan terwijl je je voorbereidt op de Bwindi gorilla trekking-ervaring de volgende dag.

Maaltijden: Volpension - Lunch (afhankelijk van de aankomsttijd), Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Rushaga Gorilla Havens Lodge of Broad bill Safari Lodge
Standaard: Bwindi Jungle Lodge of Rushaga Gorilla Camp of Lake Mutanda
safari Lodge
Luxe: Bwindi Gorilla Lodge of Volcanoes safari Lodge

safari-in-oeganda-kampala_05 safari-in-oeganda-kampala_04Beautiful smile of boy selling eggs Kampala, Uganda B&W Sunday market shoe stall, Luwum Road, Kampala

Na een vroeg ontbijt en een briefing door een rangergids, betreed je het gorilla toevluchtsoord voor je avontuur.
De schoonheid van dit regenwoud is opmerkelijk!
Het gebied biedt dramatisch steil bebost landschap en is ongelooflijk dicht, maar doorkruist door talrijke dierenpaden die toegang geven tot toeristen.
De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het terrein varieert met de bewegingen van deze grote primaten.
Zodra je een gorillagroep hebt gevonden, krijgt je een uur de tijd in hun aanwezigheid.
De sensatie met het doorbrengen en observeren van deze zachtaardige en bedreigde reuzen is een geweldige, opwindende ervaring om nog lang van na te genieten.

Na deze "lifetime experience" keren we terug naar de lodge voor de Lunch en daarna check je uit voor de transfer naar Lake Bunyonyi.
Lake Bunyonyi wordt omlijst door weelderige heuvels met groene terrassen die een hoogte bereiken van 2.200 - 2.478 mtr. maar het zijn de 29 eilanden van verschillende soorten en maten verspreid over het water dat het het meest magisch maakt - je zou ze de hele dag kunnen bewonderen!

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Rushaga Gorilla Havens Lodge of Broad bill Safari Lodge
Standaard: Bwindi Jungle Lodge of Rushaga Gorilla Camp of Lake Mutanda
safari Lodge
Luxe: Bwindi Gorilla Lodge of Volcanoes safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-gorilla-track safari-in-afrika-Oeganda-bwindi-gorilla-trekking_02 safari-in-afrika-Oeganda-Bwindi-gorilla-trekking Sunrise clouds and morning mist in Bwindi Impenetrable National Park. safari-in-afrika-Oeganda-lbunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-Lake-Bunyonyi safari-in-afrika-Oeganda-Lake-bunyonyi

Na een vroeg ontbijt, check je uit bij de accommodatie met de herinneringen aan de betrokkenheid van de gorilla-tracking en je je gaat op weg voor je Wildsafari in Oeganda in Queen Elizabeth National Park.
De reis naar Queen Elizabeth zal verbazingwekkend zijn terwijl je onderweg de boomklimmende leeuwensector van Ishasha ervaart en je door rijdt naar de accommodatie van je keuze in Ishasha of rond de Mweya, onderdeel van Queen Elizabeth National Park.

Na een heerlijke lunch en een beetje ontspanning, begin je aan een opmerkelijke gamedrive in de middag op zoek naar de zoogdieren van het park, waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, hyena's, bosvarkens, apen, wrattenzwijnen, antilopen.

Met wederom geweldige herinneringen op het netvlies en op je digitale datadrager keer je terug naar je favoriete lodge voor ontspanning, diner en overnachting.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

Morning on Ishasha River, Queen Elizabeth National Park in Uganda safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Elizabeth-Wildlife-Safari safari-in-afrika-Oeganda-Queen-Elizabeth-tours safari-in-afrika-Oeganda-Queen-elizabeth-safaris safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_04 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_03 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-oeganda-zuid queen-elizabeth-national-park_01 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_11 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_05 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_02 safari-in-oeganda-queen-elizabeth-national-park_01

In de ochtend ontbijt je in je lodge in Queen Elizabeth Park en hierna ga je weer heerlijk op gamedrive.

Tijdens de gamedrive zie je dieren in het wild die op de terugweg zijn van de nachtjacht, waaronder slenterende olifanten, leeuwen en rennende wrattenzwijnen met opgeheven staarten.
Maar kijk ook goed om je heen, Queen Elizabeth biedt een prachtig uitzicht op het Rwenzori-gebergte.

Daarna is het tijd om terug te keren naar de accommodatie voor ontspanning en lunch.
Vergeet niet om de batterijen van je camera op te laden en/of te vervangen, aangezien je een boottocht gaat maken op het Kazinga-kanaal, wat "by far" het hoogtepunt is van het park voor elke bezoeker.

Het Kazinga-kanaal wordt gedeeld door Lake Edward en Lake Gorge, die 40 kilometer tussen de twee meren lopen.
In de middag maak je een boottocht.
Het kanaal is een thuis om veel vogels te zien tijdens de boottocht, nijlpaarden, buffels en wrattenzwijnen.
Er gaat niets boven de zwermen pelikanen aan de kust, vogels vliegend over het kanaal en de boot neemt je langzaam mee terwijl je je Oeganda natuurfoto's rijkelijk aanvult.
Op zijn zachtst gezegd, een lonende gameviewing in de middag.

Trek je terug van de activiteit waarna je een transfer hebt naar het Kibale National park en waar je morgen een ontmoeting hebt met de naaste verwant van de mens..............

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

safari-in-afrika-Oeganda-nature-walk-mburo safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions-queen-elizabeth safari-in-afrika-Oeganda-boomklimmende-leeuw safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild safari-in-afrika-Oeganda-wildlife-viewing safari-in-afrika-Oeganda-tree-climbing-lions

Je wordt heerlijk wakker met de geluiden van de jungle en gaat vroeg ontbijten.

Na je ochtendontbijt brengt onze chauffeur je naar het parkinformatie centrum waar je samen met andere gasten wordt geïnformeerd over wat je moet doen en niet mag doen tijdens het wandelen en zoeken naar chimpansees.

Daarna ga je op zoek naar de chimpansees in het bos en onvergetelijke ervaringen.
De trekking kan 2 tot 5 uur duren waarvan het gebaseerd is op de locatie van chimpansees.
Tijdens dit proces en als je de chimpansees ziet, kun je ook verschillende vogels zien, apen zoals de zwart-witte colobus, grijze wang Mangabey, gouden apen (Golden Monkey's) en verschillende boomsoorten terwijl je door het bos loopt.

Later, na deze geweldige tijd met de chimpansees, keer je terug naar de lodge voor de lunch en daarna neemt je gids / chauffeur je mee naar Bigodi-wetland voor een moeras loop terwijl je daar nog steeds meer primaten ziet zoals de roodstaartapen, bavianen, bosvarkens, LHoests Apen, otters en anderen evenals vogels soorten zoals de grote blauwe Turuco.

Je zult ook enkele oude mensen ontmoeten die verblijven in een gemeenschap samen met schoolgaande kinderen.
Aan het eind van de dag ervaar je nog een geweldige Afrikaanse ontmoeting met deze gemeenschap en kan je zien hoe deze mensen leven tijdens onder meer hun dagelijkse bezigheden.

Ga terug naar de logdge om te dineren en te overnachten.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Elephant Hab of Pumba Cottages
Standaard: Buffalo Safari Lodge of Elephant Safari Lodge
Luxe: Mweya Safari Lodge

chimpansee Ngyungwe bos 2 chimpansee-oeganda Chimpansee-oeganda-2 chimpanzee-uganda 2

safari-in-afrika-Oeganda-golden-monkeys-mgahinga safari-in-afrika-Oeganda-Golden-monkey

safari-in-afrika-Oeganda-birds safari-in-afrika-Oeganda-avondrood-giraffe

Na een luxe ontbijt wordt je naar Lake Mburo gebracht, het kleinste Nationaal Park in Oeganda.
Dit is een gemakkelijk te verkennen park, maar het heeft veel fascinerende eigenschappen die je niet wilt missen tijdens je Oeganda safari.

Bij aankomst in het park ga je lunchen in het hotel of de lodge waarna je verder gaat langs de parkpaden waar je verschillende dieren ziet zoals de elanden, wrattenzwijnen, buffels, zebra's en waterbokken.

In de avond maak je een boottocht langs het meer waar je een geweldige tijd zult hebben om kans te maken om verschillende dieren te zien zoals de krokodillen, nijlpaarden, topi's en de vele vogelsoorten zoals de vissende adelaars.

Maaltijden: Volpension - Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting:
Economy: Mpogo Safari Lodge
Standaard: Arcadia Lodge
Luxe:

Fisherman on Lake Mburo in Uganda at Sunset Topi Family in the Savannah of Lake Mburo National Park in Uganda Waterkantlandschap bij het Nationale Park van Mburo van het Meer in Oeganda (Afrika) in avondtijd Wrattenzwijn het weiden in het Nationale Park Oeganda van het Meer Mburo Bonte Ijsvogel Ceryle rudis op een tak. Lake Mburo, Uganda B&W safari-in-afrika-Oeganda-mburo_giraffe safari-in-afrika-Oeganda-nature-walk-mburo safari-in-afrika-Oeganda-zebras-in-lake-mburo-national-park-whisphers-of-the-wild

Geniet van een vroeg ontbijt en begin aan de gamedrive door het park van ongeveer 3 uur.
Deze laatste GameDrive geeft je een geweldige glimp van de savanne en de 5 meren.

Ook zie je verschillende dieren zoals buffels, antilopen, zebra's, hyena's, topi's, nijlpaarden en niet te vergeten de verschillende vogelsoorten op de acacia bomen en alle prachtige geluiden in de buurt van het meer.

Na de gamedrive check je uit en brengen we je naar Kampala of Entebee, met een tussenstop in Masaka voor de lunch en ook bij de evenaar voor nog een geweldige kans voor foto's!

Einde van onze diensten..............

Uiteraard is het mogelijk dat wij je na deze spectaculaire ervaring naar een andere locatie brengen (Zanzibar, Diani Beach) of dat je nog wat langer wenst na te genieten in een Hotel.
Alles is mogelijk, geef je wensen aan bij het invullen van het reserveringsformulier zodat wij hier rekening mee kunnen houden en je hiervoor een optie kunnen aanbieden.

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Bwindi Gorilla Lodge @Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda   Bwindi Volcanoes safari Lodge @Bwindi National Park – Oeganda   Mweya Safari Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda   Mihingo Lodge @Lake Mburo National Park – Oeganda   

Standard accomodaties ***

Bwindi Jungle Lodge @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Rushaga Gorilla Camp @Bwindi Impenetrable Forest  Lake Mutanda safari Lodge @Lake Mutanda – Oeganda  Buffalo Safari Lodge @Queen Elizabeth Park – Oeganda  Elephant Plains Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Arcadia Lodge @Lake Bunyonyi – Oeganda  

Economy accomodaties **

Rushaga Gorilla Havens Lodge @Bwindi Impenetrable National Park  Broadbill Forest Camp @Bwindi Impenetrable Forest – Oeganda  Elephant Hab Lodge @Queen Elizabeth National Park – Oeganda  Pumba Safari Cottages @Queen Elizabeth national park – Oeganda  Mpogo Safari Lodge @Lake Mburo National Park – Oeganda  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Beschikbaar vanaf 15 jaar


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon.

Let op: kinderen onder de 15 jaar mogen helaas niet deelnemen aan de Gorilla en/of Golden Monkey trekking.Jaar
2023
Type accommodatie:EconomyStandardLuxury
1 persoon€ 2.780,00
€ 3.730,00
€ 4.475,00
2-3 pers.€ 2.480,00
€ 3.335,00
€ 4.310,00
4-5 pers.€ 2.355,00
€ 3.035,00
€ 4.185,00
6+ personen€ 2.135,00
€ 2.765,00
€ 3.860,00
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Notitie m.b.t. de Gorilla-Trekking

Voor Gorilla Permits is een volledige vooruitbetaling van de vergunningsvergoeding vereist om de reservering te kunnen maken.

Zodra de vergunning (permit) t.b.v. de Gorilla trekking is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald bij annulering of onderling worden gewijzigd, ook niet op datum.
Voordat je deze spectaculaire Safari bevestigt, moet je ervoor zorgen dat je de beschikbaarheid van deze vergunning op de dag van de trekking bij Safari in Africa hebt aangevraagd ​​op basis van het aantal deelnemers, omdat er slechts een beperkt aantal vergunningen per dag kunnen worden afgegeven.Hieronder kan je jezelf inlezen in regelgeving & eventuele vragen die je hebt
(deze pagina’s openen in een nieuw tabblad)

Oegandese Gorilla Trekking Regels

Gorilla Safari FAQ

Oegandese Gorilla feiten

Annuleringsbeleid voor deze specifieke Trip

In het geval dat u besluit deze reis na boeking & (gedeeltelijke) betaling te annuleren, zijn bepaalde annuleringskosten verschuldigd aan onze Agency aangezien uw betaling onmiddellijk wordt gebruikt om accommodatie, rondleidingen en diensten tegen de beste tarieven te verkrijgen.
U dient te begrijpen en te accepteren dat bij het boeken van deze reis u gebonden bent aan de voorwaarden van onze leverancier en dienovereenkomstig eventuele polissen die zij kunnen hebben inzake annuleringskosten.

Annuleringen die minimaal 60 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 20% van de reissom.
Annuleringen die 59 tot 32 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 35% van de reissom.
Annuleringen die 31 tot 8 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 50% de het reissom.
Annuleringen die 7 tot 3 dagen voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 75% de het reissom.
Annuleringen die 48 uur of korter voor vertrek zijn ontvangen, zijn onderhevig aan een bedrag van 100% de het reissom.
Betalingen voor Gorilla-Permits kunnen niet worden gerestitueerd.

Safari in Africa behoudt zich het recht voor om alle gemaakte kosten van het betaalde geld af te trekken.
Gorilla-Permits en vliegtickets zijn 100% niet-restitueerbaar.
Er vindt geen restitutie plaats voor ongebruikte diensten, late aankomst of no-show van een van de leden van de tour.

Dekking van een (wat uitgebreidere) reis annuleringsverzekering wordt sterk aanbevolen zodat je met een gerust gevoel deze prachtige reis kunt boeken.