Egypte Rondreis: 14 dagen – Cairo – Aswan – Luxor – Hurghada All-Inclusieve (E1)

egypte-rondreis_safari-in-africa_gizeh-pyramide_01

Egypte Rondreis: 14 dagen – Cairo – Aswan – Luxor – Hurghada All-Inclusieve (E1)

Deze complete rondreis, met start en stop in Caïro, bied je de mogelijkheid om alle belangrijke Egyptische bezienswaardigheden te bezoeken.

Met name omdat het een privé rondreis betreft, met Nederlandstalige reisleiding,  geeft het je de kans om alles op je eigen tempo te bekijken.

Geniet van locaties zoals onder andere de piramides op het Gizeh plateau, het Egyptisch museum, de enorme tempel Abu Simbel met daarnaast de tempel van Nefertari, de vallei van de koningen, Karnak & Luxor en ter afsluiting nog 5 dagen in een prachtig 5-sterren Resort aan de rode zee in Hurghada op basis van All-Inclusieve

Deze complete Egypte rondreis is als volgt opgebouwd:

2 nachten Caïro (bed & breakfast)
2 nachten Aswan (bed & breakfast)
4 nachten Luxor (bed & breakfast)
5 nachten Hurghada (All-inclusieve)

Deze complete rondreis Egypte is inclusief 2 binnenlandse vluchten:

  1. Caïro naar Aswan
  2. Hurghada naar Caïro

Het is altijd mogelijk om optioneel één of meerdere nachten voor en/of na deze rondreis bij te boeken in een Hotel.

Let wel: je dient te alle tijden zélf de vluchten van en naar huis te regelen………

Deze reis ziet er als volgt uit:

Bij aankomst in Caïro wordt u opgewacht door een van onze vertegenwoordigers die je helpt met de paspoort en immigratie controle en je vervolgens naar het Hotel in Caïro brengt. Na aankomst en check-in volgt de Tour briefing in de lobby van het Hotel waarna je jezelf kan opfrissen en klaar kan maken voor het diner en de overnachting.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Steigenberger Pyramids Hotel – Caïro
Afstand: Caïro International Airport naar Hotel: ongeveer 45 Km – 1 uur

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-1_aankomst-cairo

egypte-rondreis_safari-in-africa_steigenberger-pyramids-park-resort_01

Je wordt door onze gids opgehaald bij je hotel in Caïro om te genieten van een geweldige excursie naar de piramides van Gizeh (Cheops, Chephren en Mykerinus) Uiteraard bezoek je ook de Grote Sfinx en de Valley Tempel van Chephren.

Aansluitend bezoek je het Egyptisch Museum

Het Egyptisch Museum vertoont een zeldzame collectie van meer dan 250.000 echte artefacten die teruggaan tot 5000 jaar, waaronder een exclusieve tentoonstelling gewijd aan Toetanchamon – een verzameling schatten, goud en sieraden die meer dan 3500 jaar in zijn tombe werden begraven voordat ze werden ontdekt in 1920 toen zijn graf werd opgegraven.
De toegangsprijs voor de mummiekamer is niet inbegrepen.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Steigenberger Pyramids Hotel – Caïro

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-2-pyramids-Giza_cairo-museum

egypte-rondreis_safari-in-africa_gizeh-pyramide_03

egypte-rondreis_safari-in-africa_oud-egyptisch-museum_01

Vandaag word je om 08:00 uur opgehaald door de Egyptoloog-gids, geniet van een fantastische oriëntatietour door Caïro tijdens een 8-uur durende excursie die de belangrijkste monumenten van het oude Caïro en de historische Khan El Khalili-bazaar naar boven brengt, je rijdt naar boven naar de Saladin Citadel, gebouwd door Salah al-Din op de Moqattam Hills in 1183 na Christus als verdediging tegen legers van de kruisvaarders.

Bekend om zijn frisse lucht en adembenemende uitzichten over Caïro, is het nu een bewaard gebleven historische plek met moskeeën en musea, waaronder de moskee van Muhammad Ali Pasha.
Ontworpen door de Turkse architect Yousif Boushnaq, die speciaal vanuit Istanbul naar Caïro kwam om het grote gebouw te bouwen, staat de albasten structuur van de moskee in mooi contrast met de zandstenen stad.

De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in het oude Caïro

Bezoek vervolgens het oude Caïro om belangrijke bezienswaardigheden te zien, zoals de hangende kerk, de Ben Ezra-synagoge, de kerk van St. Barbara en de kerk van Abu Serga, een van de oudste Koptische kerken in Caïro

Ga verder naar de Khan el-Khalili Bazaar, een van de oudste bazaars in het Midden-Oosten. Ontdek een doolhof van steegjes die sinds de 14e eeuw het centrum van de handelsactiviteiten van Caïro vormen.

Na deze indrukwekkende dag vlieg je vervolgens van Caïro naar Aswan
In Aswan wordt je op de luchthaven opgehaald voor de transfer naar het Aswan hotel.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Basma Hotel – Aswan

egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_mohammed-ali-moskee_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_mohammed-ali-moskee_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_04 egypte-rondreis_safari-in-africa_bazaar_02

  • Na het ontbijt wordt je begeleid door de privégids om de tour te beginnen langs de toeristische attracties van Aswan, waaronder de tempel van Philae en een tour per felucca rond Elephantine, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk.

Philae-tempel:
Gebouwd ter ere van de godin Isis, was dit de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl.
De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden

De hoge dam:
Aswans hoge dam is een dam met rotsvulling aan de noordgrens tussen Egypte en Soedan.
De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer.
De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.

De onvoltooide obelisk:
Aswan was de bron van het beste graniet uit het oude Egypte, dat werd gebruikt om standbeelden en tempels te maken of om piramides en obelisken te verfraaien.
De grote onafgemaakte obelisk in de noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn gemaakt, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is.
Drie zijden van de schacht, bijna 42 meter lang, werden voltooid, behalve de inscripties.
Met 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Basma Hotel – Aswan

egypte-rondreis_safari-in-africa_philae-tempel_01

In de vroege ochtend wordt je begeleid door je privégids om de reis in Opper-Egypte voort te zetten naar de Abu Simbel Tempels

De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari zijn tussen 1274 en 1244 v.Chr. uit de berg op de westelijke oever van de Nijl uitgehouwen.
De grote Tempel was gewijd aan Ramses de tweede, Ra-Harakhty, Amon Ra en Ptah, met 4 kolossale standbeelden.
De tweede tempel was gewijd aan de koningin Nefertari en godin Hathor.

De twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en op hoger gelegen grond herbouwd, het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet worden beschouwd als de grootste prestatie van de Unesco

Keer terug naar Aswan waar je je lunch krijgt in een lokaal Egyptisch restaurant, waarna je wordt overgebracht naar Luxor.

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_abu-simbel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_abu-simbel_02

Na het ontbijt in het hotel halen we je op om je reis voort te zetten naar de oostelijke oever van de Nijl, inclusief:

Karnak-tempel:
Karnak is meer dan een tempel, het is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de grotere glorie van de farao’s van Egypte.
Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse triade (Amon, Mut en Khonso)

Luxor-tempel:
Grotendeels gebouwd door het nieuwe koninkrijk door farao Amenhotep de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses de tweede, werd de eerste pyloon opgeheven door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag om Kadesh

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_14 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_13 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_12 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_09 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_07 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_06 egypte-rondreis_safari-in-africa_luxor-tempel_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_11 egypte-rondreis_safari-in-africa_karnak-tempel_02

Na het ontbijt wordt je opgehaald door de gids.

De vallei der koningen:
Deze vallei, ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, wordt nu de vallei der koningen genoemd.
Het is een majestueus domein van de farao’s die ooit in grote stenen sarcofagen lagen, in afwachting van onsterfelijkheid.
De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramide-vormige bergtop.

De kolossen van Memnon:
Massieve paarsgewijze standbeelden die we kennen als de Kolossen van Memnon.
Oprijzend ongeveer 18mtr van de grond, zijn ze de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep de Derde.

De tempel van koningin Hatsjepsoet:
Oprijzend uit de woestijnvlakte, in een reeks terrassen.
De tempel van Hatshepsut met steile kalkstenen kliffen van de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument had gebouwd.

De vallei van de koninginnen:
De Vallei der Koninginnen, ook bekend als Biban el-Harim, Biban el-Sultanaat en Wadi el-Melikat, is een plaats in Egypte waar in de oudheid vrouwen van farao’s werden begraven.
In de oudheid stond het bekend als Ta-Set-Neferu, wat de plaats van de kinderen van de farao’ betekent, omdat naast de koninginnen van de 18e, 19e en 20e dynastie (1550-1070 v.Chr.) veel prinsen en prinsessen werden begraven bij verschillende leden van de adel.
De graven van deze personen werden onderhouden door dodelijke priesters die dagelijkse rituelen uitvoerden en offeranden en gebeden leverden voor de overleden adel.
De lunch wordt geserveerd in een oriëntaals restaurant

Maaltijden: Bed & Breakfast
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-03 egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-02 egypte-rondreis_safari-in-africa_vallei-van-de-koningen-01 egypte-rondreis_safari-in-africa_kolossen-van-memnon egypte-rondreis_safari-in-africa_hatjsjepsut-tempel_al-deir al-bahari-temple_02

Vandaag heb je een vrije dag te besteden of je kan een optionele tour boeken naar:

Madinat Habu-tempel:
In de oudheid stond Madinat Habu bekend als Djanet en volgens het oude geloof was dit de plaats waar Amon voor het eerst verscheen.
Zowel Hatshepsut als Tuthmosis III bouwden hier een tempel gewijd aan Amon en later bouwde Ramses III zijn grotere herdenkingstempel op deze plek.

Eerste pyloon – de tempel van Rameses III gedurende zijn tijd werd Djanet het administratieve centrum van West-Thebe.
Het hele tempelcomplex was omgeven door een enorme versterkte ommuring, met een ongebruikelijke poort aan de oostelijke ingang, bekend als de paviljoenpoort. Deze structuur, een kopie van de Syrische migdol-forten, is iets dat je niet zou verwachten in Egypte.
Rameses III, een militair, zag waarschijnlijk de deugd in zo’n structuur. Het is waarschijnlijk dat Ramses hier van tijd tot tijd woonde, omdat er een koninklijk paleis was gevestigd ten zuiden van het open voorplein van deze tempel, terwijl de priesterwoningen en administratieve gebouwen aan weerszijden van de tempel lagen.
Oorspronkelijk verbond een kanaal met een haven buiten de ingang de tempel met de Nijl. Maar dit werd lang geleden uitgewist door de woestijn.

Ramsseum:
Ramesseum, funeraire tempel van Ramses II (1279–13 v.Chr.), gebouwd op de westelijke oever van de rivier de Nijl in Thebe in Opper-Egypte.
De tempel, beroemd om zijn 17 meter hoge zittende standbeeld van Ramses II (waarvan alleen fragmenten zijn overgebleven), was opgedragen aan de god Amon en de overleden koning. De muren van het Ramesseum, dat slechts voor de helft bewaard is gebleven, zijn versierd met reliëfs, waaronder scènes die de Slag om Kadesj, de Syrische oorlogen en het Festival van Min.

Deir El Madina
De belangrijkste begraafplaats van de koninklijke werklieden in Deir el-Medina ligt ten westen van het dorp, op de helling van de Thebaanse heuvels. De meeste graven zijn gebouwd tijdens de 19e dynastie. Sommigen van hen zijn indrukwekkend qua decoratie en grootte.
Tegen de tijd van de 20e dynastie waren de graven veranderd in familiegraven waarin de afstammelingen van de oorspronkelijke eigenaren werden begraven. Er werden weinig wijzigingen aangebracht, afgezien van de toevoeging van een andere ondergrondse grafkamer.
In de lagere banen van de oostelijke heuvel van Qurnet Murai werden baby’s en kinderen begraven. Meer dan honderd kinderen werden daar begraven in gewone potten of amforen, in manden, zelfs vismanden, in kisten, dozen of in behoorlijke doodskisten.
De armste begrafenissen waren die van doodgeboren baby’s. Ze bevatten geen sieraden of amuletten, alleen kleine vaatjes gevuld met voedsel voor het hiernamaals.
De graven van de volwassenen lagen hoger. Veel van deze graven dateren uit de 18e dynastie

De Lunch vindt plaats tijdens de tour.

Maaltijden: Volpension – Lunch, Diner & Ontbijt
Overnachting: Nile Palace Hotel – Luxor

egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_01 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_12 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_10 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_08 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_habu-tempel_02

egypte-rondreis_safari-in-africa_ramsseum egypte-rondreis_safari-in-africa_deir-el madina

Na het ontbijt begin je aan de transfer naar Hurghada vanuit Luxor, de afstand is 280 km.
Geniet van de warme zon op de prachtige zandstranden, geniet van frisdrank en vers voedsel en nog veel meer opties.

In Hurghada, check in in je Resort.
Je verblijft van 5 volle dagen is op basis van All-Inclusieve

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada
Afstand: Luxor naar Hurghada ongeveer 280 Km – 4 uur

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-9_luxor-hurghada

De aankomende dagen kan je héérlijk relaxen en genieten bij de Rode Zee in het All- Inclusieve resort, waar je van alle gemakken wordt voorzien.

Maar natuurlijk kan je hiervandaan ook allerlei leuke trips boeken naar bijvoorbeeld het eiland Giftun of Mahmya, of naar Dolphin House waar je de kans hebt om met een groep dolfijnen te zwemmen in de open zee bij een enorm groot hoefvormig rif. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een dag te genieten van wat deze omgeving heeft te bieden.

Bezoek zeker ook de vele winkeltjes op de boulevards en breng eens een bezoek je aan het overdekte en airconditioned winkelcentrum Senzo Mall.

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_rode-zee-01 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_11 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_10 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_09 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_08 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_7 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_06 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_05 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_04 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_snorkeltour_02 egypte-rondreis_safari-in-africa_sharm-el-sheikh-resort_03 egypte-rondreis_safari-in-africa_Rrode-zee_snorkelen_01

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-11_hurghada-vrije-dag

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-12_hurghada-vrije-dag

Vrij te besteden in Hurghada

Maaltijden: All-Inclusieve
Overnachting: Marriot Beach Resort – Hurghada

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-13_hurghada-vrije-dag

Vandaag ga je Hurghada helaas weer verlaten, tenzij je er enkele relaxte dagen hebt bijgeboekt?

Je wordt op tijd opgehaald bij het Resort en de chauffeur brengt je naar de luchthaven van Hurghada.
Van Hurghada vlieg je nog met een binnenlandse vlucht naar Caïro.

De geboekte Egypte rondreis komt hier ten einde, je hebt zelf de vlucht terug naar huis geboekt.

egypte-rondreis_safari-in-africa_dag-14_hurghada_cairo_vertrek

De route:

Dit zijn de beschikbare accommodaties


De accommodatie(s) bij deze rondreis zijn vastgezet, er is geen mogelijkheid deze aan te passen.

De hieronder vermelde accommodatie(s) zijn gelinkt naar een interne pagina met uitgebreide informatie over de accommodatie.
Je kan per accommodaties klikken op de link om de accommodatie te bekijken.

Luxe accomodaties ****

Steigenberger Pyramids Hotel @Caïro Egypte   Nile Palace Hotel @Luxor – Egypte   Marriott Beach Resort @Hurghada – Egypte   

Standard accomodaties ***

Basma Hotel @Aswan – Egypte  

Wat zijn de prijzen van deze reis, per persoon?


Hieronder vind je een overzicht van de prijzen gebaseerd op het aantal personen.
De prijs is per persoon (op basis van 2 persoons kamers)
Voor een éénpersoonskamer geld een extra toeslag op aanvraag
Méér dan 6 personen graag op aanvraag.Prijzen gelden het gehele jaar
 
1-6 pers.€ 1380,00
Wat is inbegrepen?Wat is niet inbegrepen?
Vergeet niet om mee te nemen