safari-in-congo-mountain-shelter-nyiragongo-volcano_01

Mountain Shelter @Nyiragongo Volcano – DR Congo

Een wandeling op een berg met een krater is een groot risico, maar een nacht doorbrengen op de top van een krater is nog krankzinniger en meestal denken mensen dat het een activiteit is alleen voor echte waaghalzen, maar omdat de berg Nyiragongo voorspelbaar is, en het een actieve vulkaan is maakt dit het zelfs veiliger voor u.

De voorzieningen op de berg zijn gewoon eenvoudig vergeleken met de accommodatie aan de voet. De unieke bezienswaardigheden vanaf de kraterrand – met name het adembenemende lavameer in het centrum van de vulkaan – maken de ervaring veel meer waard dan een verblijf in een luxe hotel.

De hutten zijn gemaakt van materiaal dat is ontworpen om je warm te houden en de schuilplaats droog te houden en je een comfortabele slaap te geven na uren lang wandelen.

De ligging van deze hutten geeft je overdag een prachtig uitzicht vanaf de glooiende mist naar het groene landschap en het meer Kivu, aan de andere kant van de bergkam van de krater van Nyiragongo, je kunt ook uitkijken op de kolossale Shaheru, een oudere vulkaan omringd door kleine sintelkegels, allemaal teruggewonnen door vegetatie.

Wanneer de nacht valt, wordt het unieke van deze instelling opnieuw geopend. Het borrelende, zinderende lavameer in het centrum van Nyiragongo is een van ’s werelds grootste – sommigen zeggen de grootste – en boven op de kraterrand staren naar deze vurige ketel is een ervaring die je altijd bijblijft.

Mocht u in staat zijn om uw ogen weg te trekken van de verschuivende vellen magma binnenin, dan kunt u zich terugtrekken in de warmte van uw hut en in slaap vallen met het gerommel van Nyiragongo onder u.

Sfeerimpressie

Klik op de foto’s voor een betere en grotere weergave.